Flash diskleri DVD gibi kullanma(Flashta Virüslere Son)

Kodla Büyü

mu_korkmaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Flash diskler bizler için vazgeçilmez bir konuma geldi artık. Kullandığımız bütün programları önemli belgeleri burada koruyoruz. en azından benim için öyle :D Ayrıca bir öğretmen gelip benim bilgisayarda şu program yok ya da bilgisayarımda şu problemler oluyor denildiğinde hemen flash diski çıkarıp takıyorum. tabi bilgisayarında olan virüsler hücum ediyor ve bazen geri dönülmez şekilde zarar görüyor dosyalarımız.
Bu gibi durumlardan zararsız çıkmak için flash diski bütün bilgisayarlarda korumaya almak için çeşitli yollar aradım ve bu yöntemi buldum. sizlerle paylaşmak istedim.

1- Öncelikle flash diskimizde ne kadar boş alan olduğunu öğrenmemiz gerekiyor.

2- Command ekranında aşağıdaki kodları yazıyoruz

fsutil file createnew X:\Dosyaadi Boyut şeklinde olacak (Boyutu bayt cinsinden gireceğiz)
3-Dosyamız oluşuyor.

4- Dosyamız oluştuktan sonra flash diskimizde boş olanı 0 olarak görüyoruz.

5- Flash diskimizin içine baktığımızda oluşturduğumuz dosyayı görebiliriz.

6-Artık virüs bulaşma korkusu olmadan flashı her bilgisayarda kullanabiliriz.

Ekli dosyalar

• cmd.JPG
    cmd.JPG
    23.5 KB · Görüntüleme: 1,953
  • cmdok.JPG
    cmdok.JPG
    26.2 KB · Görüntüleme: 1,953
  • flashboyut.JPG
    flashboyut.JPG
    32.9 KB · Görüntüleme: 1,953
  • son.JPG
    son.JPG
    29.3 KB · Görüntüleme: 1,954
  • flashson.JPG
    flashson.JPG
    36.4 KB · Görüntüleme: 1,953
Bu işlemleri yaparken biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Boş olan ne kadr fazla ise dosya o kadar büyük oluyor. Hatta ben dosyaadinin yanına uzantıda ekliyorum 1.5gb resim oluşturuyorum :d

Ben virüsü bu şekilde engelleyebilirim diye düşündüm arkadaşlar. deneme fırsatı olanlar geri dönüş yaparlarsa daha faydalı olur.

hocam işe yarayacağını sanmıyorum malum virüs denen şey her yere rahat rahat girer çıkar ama deneyen arkadaşlar yazarsa bir alt yapı oluşabilir zira flaşlarım yazmaya karşı korumalı oluyor yada içinin devreleri yanıyor lambası yanmaz oluyor bunlar da büyük dert

atakankorkmaz' Alıntı:
hocam işe yarayacağını sanmıyorum malum virüs denen şey her yere rahat rahat girer çıkar ama deneyen arkadaşlar yazarsa bir alt yapı oluşabilir zira flaşlarım yazmaya karşı korumalı oluyor yada içinin devreleri yanıyor lambası yanmaz oluyor bunlar da büyük dert
Benim burada yapmak istediğim şey flash diski doldurup yazmaya kapatmak. dvd ye ne kadar virüs bulaşma imkanı varsa dolu flash a da o kadar vardır diye düşünüyorum.
Virüslü olduğunu bildiğiniz bir bilgisayarda deneyebilirsiniz aslında

Bu yöntemi denemek gerek teşekkürler.. Diğer koruma yöntemleri flash diski şifrelemek ama bu sefer de dosya açıp kapatırken şifreden çıkartmasını bekleme süresi var. Bir de SD hafıza kartların yazma koruması var. Bunları USB dönüştürücü ile kullanılması da bir yöntem.. Ama SDlerin okuma hızları biraz düşük olabilir.

bilgisayarbilisimnet' Alıntı:
Bu yöntemi denemek gerek teşekkürler.. Diğer koruma yöntemleri flash diski şifrelemek ama bu sefer de dosya açıp kapatırken şifreden çıkartmasını bekleme süresi var. Bir de SD hafıza kartların yazma koruması var. Bunları USB dönüştürücü ile kullanılması da bir yöntem.. Ama SDlerin okuma hızları biraz düşük olabilir.

aslında bazı flashlarda koruma düğmesi var. bu yöntem bütün flashlarda işe yarar diye düşünüyorum.

Buldum bir yöntem daha.. ama daha denemedim. Deneyenler oldu diyor..
İnternetten Alıntı :wink:

öncelikle USB Belleğini ntfs e dönüştürmen gerekiyor.
Komut isteminde "convert E: /FS:NTFS" (E sürücünün harfi) yazarak çevirebilirsin.
Sonra (XP'de) herhangi bir bilgisayarda klasör seçeneklerinde görünüm sekmesinde "Basit dosya paylaşımını" pasifleştir:

NTFS e çevirdikten sonra belleğe sağ tıklayıp Güvenlik sekmesinden everyone ile kullanıcıların bütün izinlerini kapat.
bunun bir yolu da yine NTFS sürücüsün için Komut istemine "cacls E: /G everyone:R"(E sürücü adı R=sadece oku) komutu verdirkten sonra onaylayıp sonucu gözlemleyebilirsin.İstersen buradada belirtebilirsin. Umarım işine yarar.
Başarılar

Edit: İşlemi yaptıktan sonra hiçbir bilgisayarda belleğine dosya yazamazsın ve varolanı değiştiremezsin.
Geri almak için yine basit dosya paylaşımını açıp ardından dosya sahipliğini alman gerekiyor.
Tek bir bilgisayarda işlemi geri almak için Administrator Tümünde almak için(flash eski haline gelir) everyone..

Geri