Flash film klibine eylem ekleme nasıl?

Kodla Büyü
ActionScript 2.0 kullanıyorsanız, kodu eklemek için nesneyi seçip, F9 tuşuna basın, ardından kodu yazın.
Verdiğiniz kodlar ActionScript 2.0 kodları olup, Eğer actionscript 3.0 kullanıyorsanız bu kodlar işinize yaramayacaktır.

bir daire çiz ve film klibine çevirerek değişken adını hareket yap alttaki kodları 1.kareye yapıştır uygulama çalışır

hareket.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_DOWN, surukle);

//olay gerçekleştiğinde çalışacak fonksiyonumuzu yazıyoruz

function surukle(e:MouseEvent)

{ //startDrag metodu ile nesnenin sürüklenmesini sağlıyoruz

hareket.startDrag();

}

hareket.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_UP, birak);

function birak(e:MouseEvent)

{ //stopDrag metodu ile sürükleme işlemini sonlandırıyoruz

hareket.stopDrag();

}

arkadaşlar ben bu verdiğim uygulamayı yaptım ama doğru yere götürünce tutunmuyor onu nasıl yapacağız?

yani pazıl parçasını sürükleyip olması gereken yere koysak bile orda tutunup kalmıyor nasıl olcak o?

germosa' Alıntı:
arkadaşlar ben bu verdiğim uygulamayı yaptım ama doğru yere götürünce tutunmuyor onu nasıl yapacağız?

yani pazıl parçasını sürükleyip olması gereken yere koysak bile orda tutunup kalmıyor nasıl olcak o?
Hocam nesneyi yukarda verilen kodla sürüklemeye başladıktan sonra MouseUp olayının altına kod yazman lazım.Yani
Mouse sol tuş bırakıldığı zaman sürüklediğin nesnenin x,y koordinatları ile tutuşturmak istediğin yerin koordinatı uyuşuyorsa sürükleme işlemi bitsin gibisinden.

Geri