Flash kısayol virüsü Win 8.1

Kodla Büyü

mustafa_ogr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu illetin 8.1'de çözümü nedir yahu.
Antivirüs programının süresi bitmiş. Hangi ara girdiyse yapışmış bilgisayara. Çeşitli yöntemler var. Essential combofix v.s. Ama 8.1'de defender var. onu güncelleyip tarattım, tık yok. Norton 360 kuruluyken bulaşmıyordu. Ama süresi bittikten sonra bulaştı, tekrar kurdum, silemiyor. Eset Kaspersky Avira, hangisi veya hangileri tavsiye edersiniz?

Re: Ynt: Flash kısayol virüsü Win 8.1

Hiç kafa yorma hocam.Formatla ve kurtul.İçinde kuşku kalmasın. Ben yabancı flash yada program konusunda dikkatliyimdir. Ama virüs bulaştımı, anında formatlarım.
Banka eft yada online alışveriş yaparsın. Kart bilgileriniz mazallah ele geçer.Son zamanlar cryptolocker türedi. Dosyalar aile fotoları şifrelenir.
Neyse benimki tavsiye.Teyakkuzda ve kuşkucu olun.
Başarılar.

Onu temizlemeye uğraştığınız vakit formatı atarsınız zaten. Bir portalsepeti bir bu farkedince basacan formatı.

@COBOL hocam bilgisayarım orjinal win 8.1 yüklü haliyle duruyor. Bu benim şahsi bilgisayarım. Daha ilk gün gibi format yememiş toşibacığım o benim. Kıyamıyorum :D
Ama dediğiniz gibi, eğer çözemezsem format en sağlıklı çözüm.

Öte yandan combofix'in Win 8 ile uyumlu versiyonu olduğunu bilmiyorum. Varsa da ben bulamadım. Dolayısıyla evet aslında normalde ilk başvurulacak yöntemlerden birisi bu. Fakat win8 olunca iş değişiyor.

Ayrıca antivirüs kurulumunda engelleyici bir unsur yok. Hatta norton 360'ı kurdum ve çalışıyor da. Ama sorun şu ki bu virüsü bulamıyor. Tam sistem taraması da yapsam olmuyor. Defender yükledim aynı durum devam ediyor.

Eğer sizin bildiğiniz başka bir antivirüs programı varsa bu virüsü temizleyecek, onu da yükleyebiliriz. Buna engel olmuyor.

Teşekkürler.

Denetim masası klasör seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri işaretleyin. 2. korunan işletim sistemi dosyalarını gizleyi kaldırın artık gizli dosyalar gözüküyor

Winrar ı dosya yöneticisi gibi kullanarak bütün gizli ve sistem dosyalarını görüntüleyebilir, silebilirsiniz...

Geri