Flash ta öyle bir virüs bulaştı ki ???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEMEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

MEMEK

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Flash a öyle bir virüs bulaştı ki Flashı biçimlendirdim de hala duruyor,virüs taraması da yaptım...Klasörler yeşil olması gerkirken eski klasör olan sarılar oluyor,ayrıca silmiş olduğum klasörler alt kısmından tekrar geliyor.Bu durum hakkında bilgisi olan var mı?

Hocam virüs flashta değil bilgisayarında. Ne kadar silersen sil.
Flashı bilgisayarına taktığında aktif olur.
Bilgisayarını iyi bir antivirüs prog ile taratmanı öneririm.

Hocam güzel söylüyorsun da Virüs bilgisaayrımda ise Bilgisayardaki klasörler nedne sarı olmıyor...

MEMEK' Alıntı:
Hocam güzel söylüyorsun da Virüs bilgisaayrımda ise Bilgisayardaki klasörler nedne sarı olmıyor...

Demek ki virüs sadece harici disklerdeki klasörleri sarı yapıyor hocam..Ayrıca o sarı olan, klasör gibi görünen şeylerin .exe dosyası olması muhtemel..

Kaspersky virüs kaldırıcı (silici) programı.. ücretsizdir.. antivirüs programı değil.. sadece virüsleri siler.

aşağıdaki linkte mail adresinizi yazdığınızda ücretsiz download linkini veriyor. ücretsiz bir şekilde bilgisayarınızda çalıştırıp virüsleri silebilirsiniz. (okulda denedim başarılı oldu)

http://www.kaspersky.com/antivirus-remo ... l-register

iyi çalışmalar

combofix usb security nod32 üçünü sırayla çalıştır aynı anda değil düzelecektir.

başlat çalıştır- cmd
format x: (x-->flashdik sürücüsü hangisiyse)
evet hayır çıkacak evet seçip sonra enter

arkadaşlar bizim okulda da regsvr.exe autorun.inf gibi virüsler var herkesin bilgisayarında ve flashında, flashları biçimlendirince de gitmiyo, napmam lazım?

hocam aslında bu virüsler bilgisayarınızda var ve takar takmaz flash diske bulaşıyor. Siz format çekseniz bile takınca tekrar gelir. En iyisi bilgisayarlardan virüsleri temizleyip (hocamızın da dediği gibi combofix-usb disk security-iyi bir antivirüs programı) daha sonra flashı kullanmanız.
Mutlaka bilgisayarlarınızda hem usb disk security hem de antivirüs kurulu olsun.
Tüm işlemler bittikten sonra flashdiskinizi ve hard disk sürücülerinizi aşılarsanız daha sağlıklı olur

aslında ben bir bilgisayarda denedim hirens cdsinin içindeki combofixle taradım kasperskyla taradım buldu sildi, ama sonra baktım ki silinmemiş.. bi de ağdan da bulaşıyo sanırım, okulun ve idarenin bilgisayarlarını 1 gün içinde halletmem lazım ve onların internetini kesmem lazım ama bunu nasıl yapıcam, bi haftasonumu vermem lazım.....

aşı dediğiniz nedir nasıl yapıcaz?

Hocam sadece sizin bilgisayara bulaşmasın diyorsanız bunları yapmanız yeterli. Ağda virüs bile olsa size bişey olmaz . Ama tüm sistem temiz olsun diyorsanız aynı işlemler tüm bilgisayarlara uygulanmalı.
Aşı tamamen virüsten temizlenmiş bilgisayara yapılır. Aşı yaptığınızda sürücülerde autorun.inf dosyası oluşturulur ama korkmayın bu virüs değil. Amaç zararlı autorun virüslerinin bulaşmasını önlemektir. Burdan indirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

hmm tamam çooooook teşekkür ederim umarım tamamen temizleyebilirim...

usb disk security programının bedava sürümünü de indirdim buradan ama umarım etkilidir. sizde var mı :roll:

betelguese' Alıntı:
Kaspersky virüs kaldırıcı (silici) programı.. ücretsizdir.. antivirüs programı değil.. sadece virüsleri siler.

aşağıdaki linkte mail adresinizi yazdığınızda ücretsiz download linkini veriyor. ücretsiz bir şekilde bilgisayarınızda çalıştırıp virüsleri silebilirsiniz. (okulda denedim başarılı oldu)

http://www.kaspersky.com/antivirus-remo ... l-register

iyi çalışmalar
...
hocam eminmisin verdiğin programın virüsleri sildiğine :D
...
ANTIVIRUS REMOVAL TOOL demek bilgisayarınızdan ANTİ VÜRÜS PROGRAMLARINI KALDIRAN PROGRAM demektir. virüs silen program değil.

bu program bilgisayarınıza kaspersky kurarken "diğer antivirüs programlarından biri kurulu" uyarısı alarak kaspersky kuramadığınız zamanlarda diğer antivirüs programlarını sisteminizden kaldırmak için kullanılıyor.

:++: arkadaşlar benimde flashıma bir virüs bulaştı benim içindeki bütün bilgiler kayboldu. Bilgisayarıma virüs bulaşır diye mecburen biçimlendirmek zorunda kaldım.

Geri