FLASHTAN XP KURMAK?

Kodla Büyü

cihanmnsl

Seçkin Üye
Seçkin Üye
DEĞERLİ HOCALARIM ÖNCELİKLE İYİ GECELER.
LAB DA 20 TANE FİL TARİHİNDE KALMA BİLGİSAYARIM VAR. VE MALESEF HEPSİ BİRBİRİNDEN FARKLI..
CD ROM LARI YOK...
XP LER ÇALIŞIYOR ANCAK SORUNLU...
YAPMAK İSTEDİĞİM ŞU:
bu bilgisayarlara format atmak. öncelikle formattan önce dirverlerin yedeklerini aldım. böylece driver arama derdinden kurtuldum...
ancak başka birsorunum da şu. ben bunlara xp yi kurmam için CD rom olmadığı için nasıl kurabilirim xp yi. tektek her kasayı açıp cd rom takmak istemiyorum.
o yüzden acaba FLASHTAN KURULAN XP varmı?
nasıl kurulur?
flashın boyutu nekadar olmalı...
nasıl boot yapılır. yardımcı olan olursa çok sevinirim...
hepiniz e selamlar...
hayırlı sahurlar...
şimdidien teşekkürler....

Hocam dediğiniz gibi bilgisayarlarınız çok eski ise usb üzerinden boot etmek biraz imkansız gibi görünüyor. Çünkü eski anakartların bir çoğunda usbden boot özelliği yok.

Hocam beko faz1 ler için benim yaptığımı anlatayım; bir tanesine düzgün bir şekilde işletim sistemi, gerekli program,driver vs. kurduktan sonra o bilgisayarın hdd sini öğretmen biligisayarı bağlayıp daha sonra da acronis ile imaj dvd si hazırlamıştım. sonra o imajı diğer kasaların hdd lerini tek tek sökerek öğretmen biligisayarına tekrar bağlayarak imajlarını yüklemiştim ve şu an hepsi de faal durumda, bir problem yok.. çözüm yolu olarak sadece bir seçenek .. sizin dediğiniz yöntem ile tek tek xp kurmak oldukça vakit alabilir ve kesinlik birinde çıkmassa diğerinde çeşitler sorunlar oluşacaktır kanısındayım..

joe black ve teo hocama teşekkür ediyorum..
yardımlarınız için çok sağolun...
bugün baya bir işim var labda....
saygılarımla...
büyük ihtimal teo hocamın yöntemini uygulayacağım...

hocam acronis flash diskleri görüyor
Acronis ile boot edebiliyorsan çalışan full kurduğun bir sistemin yedeğini flash diske kopyala.
diğer bilgisayarlara bu yedeği kur
Bende acerlerde işe yaradı
bu şekilde acronis ve flash disk ile 98 + office + deep freeze kurdum hepsine

Geri