ford focus 2000 ghia lpg tüketimi

Kodla Büyü

baysukru

Aktif Üye
Arkadaşlar 1-2 ay öncesine kadar lpg 2,65 civarında iken araç 28kuruş yakıyodu şehir içi ama bu ay yaklaşık 35-37 kuruş civarında yaktı..Bu kısa sürede ne olmuş olabilir.Genelde sabah ve akşam kullanıyorum yaklaşık günde ortalama 15km yol kullanıyorum.Lpg fiyatı şuan 2,69..Ayar yaptırdım ama depo boşken 15 tl aldım 42km de iken benzine geçti..benzin tüketimini çıkardım..havalar çok soğuk geçti ama son bi ayda neden değişir.Geçen ayda aynı kilometreyi ve aynı yerde kullanıyordum bu ayda sorun ne olabilir...Bilgisi olan arkadaşlar ne yapmam gerektiğini söylerse sevinirim..

focus şehiriçinde lpg için söylüyorum, otomatik değilse en fazla yakacağı 10 litredir. ki yakmaz o kadar. aracınızda sorun var. bakımsızlık,baskı balata, ateşleme, lpg kalibrasyonu.... aklıma gelenler bunlar.ek olarak nerde yaşıyorsunuz. lpg çok soğuklarda depoda donma yapabilir buda ölçümü etkiler.aslında lpg donmaz fakat verim düşer.

ayrıca, şöle 100 km benzinde kullanıp benzinde ne yaktığını litre cinsinden ölçün. eğer benzindede sorun varsa, yani fazla yakıyorsa araçta genel bir sorun var, benzin tüketimi normal ise, lpg kaynaklı sorun var demektir.

1lt ile 7-8 km yapmışsın bu da normaldir hocam. anormal bi durum yok.
zamdan önce 1lt 10 km yapıyordu şimdi 7-8 km.
focus 99 sedan arabam
hocam 15 tl 5,57 lt
42/5,57=7,54
1lt ile 7,54 gidiyon.
7,54/2,69=2,80
km ye 2.80 yakıyor.
benim hesaplamam bu...yanlış mı yapıyorum?hocam

irfanyekta' Alıntı:
1lt ile 7-8 km yapmışsın bu da normaldir hocam. anormal bi durum yok.
zamdan önce 1lt 10 km yapıyordu şimdi 7-8 km.
focus 99 sedan arabam
hocam 15 tl 5,57 lt
42/5,57=7,54
1lt ile 7,54 gidiyon.
7,54/2,69=2,80
km ye 2.80 yakıyor.
benim hesaplamam bu...yanlış mı yapıyorum?hocam
hocam hesapta bi yalışlık var 42km yi 15 tl ile gidiyorsam 1 km yi ? basit bir orantı...15/42=35 kuruş falan yapıyor...
anlamadığım tamam lpg fiyatları artıyor ama 1-1,5 ay önce taş çatlasa 28-30 kuruş olan neden 35 kuruşa yükselir...

evet dediğiniz doğru hocam.peki anormal bişey oldumu arabada bu aralar. gazı nerden alıyorsunuz mesela. benzini eksik etme en az çeyrek depo olacak. bujileri en son ne zaman değiştirdiniz

kıyaslama yapmanız için yazıyorum ,aracım megane 3
1lt ile 9 km yol gidio şehir içinde fakat buna benzin de dahil çünkü ne kadar benzin yakıyor hesaplayamıyoruz.
Sabahları yaklaşık 4-5 dk sonra LPG ye geçiyor.Akşama kadar ki kullanımlarda 1-2 dk-eğer motor sıcaksa hemen geçiyor.
Ustalar,yeni nesil 1.6 lt motor için 1lt LPG ile şehir içinde ( benzin dahil) 9 km yol için gayet normal diyorlar.
Ama ben çok iyi hatırlıyorum benim eski 2001 model enjeksiyonlu Şahin de 1lt LPG ile 10-11 km yol gidiyodum üstelik benzinsiz , sabahları bile direk lpg ile çalışıyodu. :)

takma kafaya benim araç km'de son zamlarla 47 krş yakıyor lpgde.Araç otomatik vites enjeksiyonlu sıralı lpg var 1.5 motor.Niye bu kadar çok yakıyor peki?
1 km git stop et
1km gel stop et
1km git stop et
1km gel stop et
toplam=4km

günlük kullanım bu şekilde olunca araba ne yapsın :D

irfanyekta' Alıntı:
evet dediğiniz doğru hocam.peki anormal bişey oldumu arabada bu aralar. gazı nerden alıyorsunuz mesela. benzini eksik etme en az çeyrek depo olacak. bujileri en son ne zaman değiştirdiniz
hocam bu aralar bişey olmadı havalar baya soğuktu...artı arabayı aralık ayında aldımm..4aydır kullanıyorum..kışa denk geldi yani..yarın baktıracam artık...

ismailt' Alıntı:
takma kafaya benim araç km'de son zamlarla 47 krş yakıyor lpgde.Araç otomatik vites enjeksiyonlu sıralı lpg var 1.5 motor.Niye bu kadar çok yakıyor peki?
1 km git stop et
1km gel stop et
1km git stop et
1km gel stop et
toplam=4km

haklısın hocam sabah okula 6 km akşam eve 6 km sabah soğuk akşam soğuk bakalım havalar ısınınca ne olcak...

BAYSUKRU' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
1 km git stop et
1km gel stop et
1km git stop et
1km gel stop et
toplam=4km

haklısın hocam sabah okula 6 km akşam eve 6 km sabah soğuk akşam soğuk bakalım havalar ısınınca ne olcak...

bide bukadarcık yolda en fazla 30 km/h yapabiliyosun ve 3 tane kavşakta da mecbur dur kalk yapıyosun bi dedar sokaklar ve cadde yüzünden karşıdan gelen yol vermekle uğraşıyosun.Ben yakıt hesabıyla çok uğraşmış biri olarak ş.içi yakıta kafayı takma ş.dışında ölçtüğünde aracın yakıtı normal ise ş.içi yüksek gelme sebebi tamamen dış etkenlerden kaynaklıdır.Benim araç ş.içi yaktığının yarısını yakıyor ş.dışında

Geri