Formasyon için yapılan yüksek lisansa ek puan verilmemeli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Okumuşsunuzdur tezsiz yüksek lisans yapan öğretmene 36 hizmet puanı verilecek diye. Yahu kardeşim bu tezsiz yüksek lisansı yapan adamların çoğu formasyon için yapmış. Yani öğretmen olmak için, yani benim gibi eğitim fakültesi mezunu arkadaşla aynı seviyeye gelmek için. Şimdi soruyorum aynı seviyedeki arkadaşım 36 puan alıyor da ben niye alamıyorum. Allah bu taslağı çıkaranları bildiği gibi yapsın. Hakkımı helal etmiyorum.

bende aynısını düşünüyorum adamlar
benim okurken 4 sene içinde aldığım formasyonu almak için
lisans üstü yapıyor onlara ek puan vericek
bize 3ün 1i
bu nasıl bir düşünce yapısıdır allah akıl fikir versin

Bunun mantığını anlamak mümkün değil. Bu sendikalar ne iş yapar allah aşkına? Bizlerin hakkını korumak yerine nelerle uğraştıklarını merak ediyorum...

Re: Ynt: Formasyon için yapılan yüksek lisansa ek puan verilmeme

sesumut' Alıntı:
Bunun mantığını anlamak mümkün değil. Bu sendikalar ne iş yapar allah aşkına? Bizlerin hakkını korumak yerine nelerle uğraştıklarını merak ediyorum...
+1

Biraz da bizim açımızdan bakın derim.Şimdi nasıl bilmiyorum ama 4 yıl okuduk.Üstüne 1,5 yıl tezsiz yüksek lisans yapacaksınız dediler.Dolayısıyla geç atandık.Aylık 2500 liradan zararımızı hesaplarsanız 36 hizmet puanı eder mi bilmiyorum.

geceyolcusu2002' Alıntı:
Biraz da bizim açımızdan bakın derim.Şimdi nasıl bilmiyorum ama 4 yıl okuduk.Üstüne 1,5 yıl tezsiz yüksek lisans yapacaksınız dediler.Dolayısıyla geç atandık.Aylık 2500 liradan zararımızı hesaplarsanız 36 hizmet puanı eder mi bilmiyorum.

hocam siz lisansta hangi bölümden mezun oldunuz acaba? cevabınızdan sonra deneyelim bi sizin açınızdan bakmayı

geceyolcusu2002' Alıntı:
Ogretmen olmak icin okumadiginiz icin aslinda 1 bucuk sene formanyon alarak 2 bucuk sene erken arandiniz. Birdw suyduguma göre formanyon olmak icin yapolan yuksek lisanslar sayilmayacakmis. Gerilmeye gerek yok.

geceyolcusu2002' Alıntı:
fen edebiyat mezunu iseniz öğretmen olmanız zaten o fakültelerin kuruluş amacının dışında. Ama ülkemizde formasyonu dışardan vererek mezunları öğretmen yaptılar.
geç atandık lafı gereksiz olmuş
atanmaları bile sadece bizim ülkemizde olur.
atanıp kazandıkları paraya bakın birde
36 puanı alıp belki puan olarak diğer öğretmenlerin önüne geçip tayin vs olaylarında avantaj kazanacaklar. O öğretmen ne yapsın eğitim okuduğuna mı yansın.
Yazdıklarımı yanlış anlamayın sözüm mesleki başarı olarak değil sadece ülkenin öğretmen atama politikasına
ve tabi veteriner, ziraatçılarda ayrı bir olay.

hocalarım kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben ünivesiteyi kazandığımda Fen - edebiyatı kazanmak Eğitim fakültesini kazanmaktan daha zordu. Elde ettiğimiz puanla Türkiye her yerindeki eğitim fakültesini kazanabiliyorduk.Benden önceki yıllarda da herkes bu formasyon 4 yıllık eğitim içinde 2 aylık kurslarla elde etti. Neden bize gelince bu uygulama çıktı ve neden bizden sonra da kaldırıldı.
impetus 23 hocam bir de bundan sonra düşünsün..
NOT:Branşım Türk dili ve edebiyatı.

TEF li-BÖTE li tartışmasının benzer bir versiyonu tartışma.

Taslağa henüz son hali verilmedi. Yeterli itiraz gelirse tüm Yüksek Lisanslılara ek puan verilmesi bile kaldırılabilir.

geceyolcusu2002 hocam; liseyi 2000 de fakülteyi de 2007 de bitirdim. En azından 2000 yılı sonrasında Eğitim Fakültelerinin Fen Edebiyat Fakültelerinden daima daha yüksek puanla öğrenci aldığını hatırlıyorum. Sizin bahsettiğiniz dönem hangi yıllardaydı ? insanlar öğretmenlik garanti yanına da özel sektörde iş imkanı var mantığıyla mı öncelikli olarak Fen Edebiyat Fakültesi tercih ederdi ?

geceyolcusu2002' Alıntı:
hocalarım kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben ünivesiteyi kazandığımda Fen - edebiyatı kazanmak Eğitim fakültesini kazanmaktan daha zordu. Elde ettiğimiz puanla Türkiye her yerindeki eğitim fakültesini kazanabiliyorduk.Benden önceki yıllarda da herkes bu formasyon 4 yıllık eğitim içinde 2 aylık kurslarla elde etti. Neden bize gelince bu uygulama çıktı ve neden bizden sonra da kaldırıldı.
impetus 23 hocam bir de bundan sonra düşünsün..
NOT:Branşım Türk dili ve edebiyatı.

hocam yanlış anlamayın şahsınızda sizi yargılamıyorum, belki de bir çok öğretmen arkadaşımızdan daha özverili çalışıyorsunuzdur..

tef devam ederken böte yi çıkarıp sonra iki branşı birbirine düşman edenler,
alel acele altyapı eksikliği varken kafalarından proje üretip ortaya atanlar,
yeterli bölüm açmayıp kısa vadede yok 40 günlük yok formasyonla ( her ne olursa olsun öğretmenlik okuyan birinin o sene için olmasa bile sonraki seneler atanma umudunu yitrmesine sebep olmuştur.) yok biyoloji mezunu sınıfçı olsun yok resim öğretmeni din anlatsın, bilgisayarcı tasarıma girsin, sınıfçıdan özel eğitimci olmazmı, felsefeci rehberligi çok da güzel yapar vs vs vs.. diyenler varken

belki formasyonu kapsamaz bilmiyorum ama kapsarsa eğer böyle bir hak mağduriyetimizi de normal karşılamamız lazım..

Taslak yönetmeliğin 28. maddesinin 4. fıkrasında yer alan hüküm şu şekildedir:

"Bir defaya mahsus olmak ve lisansüstü eğitimlerden yalnızca en yüksek öngörülen puan dikkate alınmak üzere doktora öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 90, tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 44, tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 36 puan eklenir."

Başka bir konu açmak istemedim şimdi burdan bir defaya mahsus olmak derken ne demek istemiştir.
bu taslak çıktığında kim yuksek lisans veya doktora yapmışsa bir defaya mahsus olarak mı verilecek bu puan.Bundan sonra kim yuksek yaparsa verilmeyecek mi yoksa kaç tane yuksek yaparsa yapsın sadece 1 tanesine mi puan verilecek.

Geri