FORMATÖRE BELLETMENLİK VERİLİRMİ?

Kodla Büyü

sami55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İmam hatip lisesinde formatörlük yapıyorum yatılı öğrenciler var yurtta görev almak istedim okul müdürü ve bir kaç kişiye sordum verilmiyor diye birşeyler dediler... Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı bu konuda bir yönetmelik var mı arkadaşlar...???

buyrun

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    87.8 KB · Görüntüleme: 1,134
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    86 KB · Görüntüleme: 1,133
bu balıkesir milli eğitimin görüşleri.ben belleticilik yapıyorum.ücretide tıkır tıkır alıyorum.bu duyuruyu şube müdürü çaycıya falan yazdırmış olmasın.Esas olan bakanlıktan gelen eğitek yazısıdır.eğitek yazısında ne egzersiz yapamaz diyor ne belleticilik.

Hocam Çanakkalede de aynı durum var. 2 yıl öncesine kadar nöbet tutabiliyorduk. Ama daha sonra şube müdürü formatörler nöbet tutamaz dedi. 2 yıldır tutmuyorum ben de...

Bencede bu sadece Balıkesir MEM'nün keyfi bir uygulaması. Mesai saatleri içinde her an iş olabileceği için okulda nöbet, sınıf rehberliği gibi görevler verilmiyor. Ama belleticilik bu saatlerin dışında vermiyorlarsa bunun açıklamasını da yapsınlar. Bende tutmaya başladım herhangi bir sorun yok gibi şimdilik.

bende yaptım geçen sene kimsede yapamazsın demedi ama şart olarak normal nöbet tutmazsam 4 saat alacağımı söylediler bencede ilden ile değişen bir uygulama gene

bu iş tam arap saçına döndü desenize bizim görevlendirmelerimizde oduğu gibi bu belletmenlik işinde de kesin bir kanun yok anlaşılan bu yüzden de her yer kendi kafasına göre iş yapıyor olan yine bize oluyor.....

arkadaşlar bende yatılı okulda görev yapıyorum. bana da verilmedi belleticilik görevi. daha sonra bayan bir rehber öğretmen geldi. bimere yazı yazıldı. bimerin görüşü belleticilik görevi isteğe bağlıdır. isteyen herkese verilir şeklinde oldu. ben istemediğim için üzerinde durmadım çok fazla. ama durum bu şekilde gelişti. bilginize.

arkadaşlar formatörler nöbet tutabiliyor. çünki yönetmelikte formatör öğretmenlere nöbet görevi verilemez (belleticilik hariç) diyor bana da nöbet vermiyorlardı ben yazıyı gösterdim. bu bağlayıcıdır hocam sanada nöbet verebiliriz dediler.

tayfur67' Alıntı:
bu balıkesir milli eğitimin görüşleri.ben belleticilik yapıyorum.ücretide tıkır tıkır alıyorum.bu duyuruyu şube müdürü çaycıya falan yazdırmış olmasın.Esas olan bakanlıktan gelen eğitek yazısıdır.eğitek yazısında ne egzersiz yapamaz diyor ne belleticilik.

http://ordu.meb.gov.tr/extra/mevzuat/52 ... ik_Gor.pdf burada bakanlık yazısı var belki onlarda çaycıya yazdırmışlardır ama dikkat et geriye dönük istemesin aynı çaycı parayı...

yunusakyasan61' Alıntı:
arkadaşlar formatörler nöbet tutabiliyor. çünki yönetmelikte formatör öğretmenlere nöbet görevi verilemez (belleticilik hariç) diyor bana da nöbet vermiyorlardı ben yazıyı gösterdim. bu bağlayıcıdır hocam sanada nöbet verebiliriz dediler.

hangi yönetmelikte yazıyor hocam bu yazı varsa elinizde paylaşırmısınız

nosTRa' Alıntı:
tayfur67' Alıntı:

http://ordu.meb.gov.tr/extra/mevzuat/52 ... ik_Gor.pdf burada bakanlık yazısı var belki onlarda çaycıya yazdırmışlardır ama dikkat et geriye dönük istemesin aynı çaycı parayı...

Bu yazıya göre belleticilikte formatörlerin asli göreviymiş..

compteach06' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
tayfur67' Alıntı:

Bu yazıya göre belleticilikte formatörlerin asli göreviymiş..
evet şaka gibi, herkes para alarak tutacak nöbeti, formatörler parasız. gerçekten çaycı yazmış gibi :D

BT Rehber öğretmenliğinden önce çalışma saatlerimiz müdür yardımcıları gibi olduğundan verilemez diyenler haklı olabilirdi, ancak BT rehber öğretmenliği ile çalışma saatlerimiz pansiyonda belleticilik ve nöbetçilik yapmaya engel teşkil etmiyor artık.

MEB BILGI EDINME BIRIMI
Cevap Metni : Daha önce okullarımızda "Okul Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenliği" adı ile yürütülen görev, Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 28.09.2012 tarih ve B.08.0YET.0.10.04.00-903.99/16791 sayılı "Bilişim Teknolojileri "Rehberliği Görevi" konulu resmi yazısında belirtilen esaslar doğrultusunda "Bilişim Teknolojileri Rehberliği" adı ile yürütülecek ve görevlendirmeler bu doğrultuda yapılacaktır.
İyi çalışmalar.
İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

arkadaşlar herkes farklı bir şey söylüyor. belletmenlik yapamıyor muyuz. veya yapan arkadaşlar var mı neye dayanarak yapabiliyorlar?

Sorun nöbet tutulduğunda işlerin aksamasıysa diğer branş öğretmenleri tam gün dersi olduğunda ve hatta egzersiz günlerinde bile nöbet denk gelirse tutarken işler aksamıyorda biz tutuncamı aksayacak. ben 1.5 yıldır yatılı okulda görev yapıyorum ve nöbet tutuyorum. okulun işleride hiç aksamıyor 15 saat derse giriyorum geri kalan zamanda da bir çok iş yapıyoruz okul idaresi ile okul dergisi, web sitesi, okul tanıtım videosu, tky raporu toplantı sunuları vb.gibi. eğer formatör öğretmen istemezse nöbet veremezler tıpkı rehber öğretmenlere veremedikleri gibi. ancak nöbet tutmak isterseniz okul idaresi nöbet görevi yazıyor. haftada 1 nöbet ayda 4 nöbet (okul personel sayısına bağlı olarak) her nöbette 6 saat ekders olarak formatörlük ek dersine eklenir. 18+6=24 saat (haftalık). umarım yeteince açıklayıcı olmuştur. bu uygulamayı herkes kafasına göre yapıyor. bence idarenizle bir daha konuşun.

hcm teşekürler bilginiz için. bir coğumuz net bilgi olmadığından mağdur olabiliyoruz. sanırım belletmenlik durumu ilden ile göre de değişiyor .

rica ederim hocam bide hatırlatayım bazen okul idaresi sendikacılıktan kaynaklı öğretmenlere adil davranmaya biliyor size verilmeyen nöbet diğer nöbet tutan öğretmenlerin işine geliyor çünkü öğretmen sayısı ne kadar fazla olursa nöbet sayısı az olacak ve böylelikle aldıkları ücret düşecek. geçen sene bize ayda 3 nöbet verilirken bu sene norm fazlası öğretmenlerimiz okuldan ayrıldığı için ayda 4 nöbet tutuyoruz buda ayda 6 saat demek bazı öğretmenler bunu kar sayarak diğerlerinin nöbet tutmasını istemiyor. hatırlatmak istedim.

Arkadaşlar Bilişim Rehberliği ile ilgili açıklayıcı bir yazı yayınlanmıştı. O yazı da BTR belletmenlik yapabilir diye yazıyor.

Geri