FORMATÖRLÜK İPTALİ!

Kodla Büyü

yağmur07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, 1 ocak-30 haziran 2012 tarihleri arasında kendi isteğimle formatörlük görevlendirmem yapıldı. Okul idaresi 8-5 okulda duracaksın diyor. Hamileliğim ve okulumun evime uzak olması sebebiyle görevlendirmemi iptal ettirmek istiyorum. Ne yapabilirim?

benim arkadaşım annesinin rahatsızlığını gerekçe göstererek iptal ettirmişti geçen sene.

geçmişte idareyle sorunlarınız oldu mu? hamilelik bir nevi mazarettir, normal şartlarda idareler bu konularda müsamahalıdır. izin verilmemesi sizin idareyle iletişim sorununuz olduğunu düşündürttü bana?

ciddi bir mazeret olduktan sonra; ki sizinki gayet yeterli, iptal edilebilir.yeter ki ilçe mem bunu gerçekten istesin.tek mesele budur.yoksa iptal edilmeyecek hiç bir görevlendirme olmadığını herkes çok iyi bilir.özellikle biz meb çalışanları...

okulla bir sorunum yok. Ama Onlar formatör olmamı ve 5 e kadar okulda kalmamı tercih ediyorlar tabiki de..

Bende aynı durumlardan muzdaribim. 2 gündür okula gidemediğim için formatörlüğün gelip gelmediği hakkında bir bilgim yok! Ben istemedim formatörlüğü ama tek öğretmen olduğum için ismim gönderildi. Kara kara düşünüyordum. Son çare müdür beye durumu iletip ilçeye yazı göndermeyi düşünmüştüm.
Sizde son durumu burada paylaşırsanız memnun olurum hocam!

Ben yarın önce ilçe mem.le görüşüp durumumu anlatayım haberleri olsun, sonra da okula dilekçe vermeyi düşünüyorum.. Sonucu paylaşırım.. Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler :)

KASIM 2003 2554 SAYILI TEBLİĞLER DERGİSİNDE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINIFLARI İLE İLGİLİ YÖNERGEDE İSTEMELERİ HALİNDE GÖREVLENDİRMELER İPTAL OLUR DİYOR.

DURUMUNUZU YAZIN DİLEKÇENİZİ YAZIN GÖREVLENDİRMENİZİ İPTAL EDERLER.

ETMEZLER İSE İLDE BULUNAN İDARE MAHKEMESİNE 15 LİRA VERİP BİR DAVA AÇIN DURUŞMASIZ. KESİN KAZANIRSINIZ...

DURUMUDA BU FORUMDA PAYLAŞMANIZ DİLEĞİ İLE....

İki yıl önce bende hamileliğimden dolayı formatörlük görevimi yerine getirmekte zorlandığımı ve iptal edilmesini istediğimi belirten bir dilekçe yazmıştım ilçeye ancak kabul edilmemişti.

Yalnız birde şöyle bir durum var. İl koordinatörü olan bir arkadaşla görüşmüştüm. Bana dediki hocam formatörlük zorunlu değil dedi. Nasıl zorunlu değil dedim adamlar zorla yapıyorlar. Dilekçeye red cevabı veriyorlar dedim. İlçe genelde red cevabı verir dedi. Çünkü onlar da emri ilden aldığı için onlar zorlamamış oluyor sizi dedi. İlk önce ilçeye yazacaksınız, gelen red cevabının ardından il milli eğitime, dilekçenize red cevabı geldiği ve formatörlüğünüzün iptal edilmesi gerektiğini yazacaksınız demişti. İl red yazamaz dedi, çünkü bu işin zorunlu yapılması yasak. Eğer bu yolu takip edreseniz iptal etmemek gibi bir durum olamaz dedi.
Hatta zorunlu formatörlük kavramı çıktığında il milli eğitimde kendi aralarında zorunluluktan dolayı problem olur mu gibi konuşmalar çıkmış. Eğer iptal dilekçesi gelirse iptal ederiz olur demişler. Ama birtane bile iptal dilekçesi gelmedi dedi. Bilgisayar öğretmenleri olarak çok yüreksizsiniz dedi. İstemeyene kesinlikle bu görev verilemez.

Hocam böyle halden anlamayan insanlar siz iptale uğraştıkça işi inada bindirirler. Hamilelik bitince de o okula döneceksiniz neticede. O yüzden hiç iptale uğraşmayın. Çünkü iptal ettirseniz bile nöbet yazar, ders programınızı dağınık yapar böyleleri. Sizin yapacağınız bu işe gönüllü gözüküp elverişli olmadığınız için yapamadığınızı sağlık raporu ile ifade etmek. Gidemediğinizi gün rapor alın. Bu halde sınıfa girip ders anlatmak yerine sınıfınızda sakin sakin bilgisayar işlerine bakın emin olun daha huzurlu olursunuz. Kendinizi iyi hissetmediğinizde de gitmeyin. İptal ile uğraşmak gelecek dönemlerde yine bu idare ile çalışacaksanız size zorluk olarak geri dönebilir.

marbled' Alıntı:
Yalnız birde şöyle bir durum var. İl koordinatörü olan bir arkadaşla görüşmüştüm. Bana dediki hocam formatörlük zorunlu değil dedi. Nasıl zorunlu değil dedim adamlar zorla yapıyorlar. Dilekçeye red cevabı veriyorlar dedim. İlçe genelde red cevabı verir dedi. Çünkü onlar da emri ilden aldığı için onlar zorlamamış oluyor sizi dedi. İlk önce ilçeye yazacaksınız, gelen red cevabının ardından il milli eğitime, dilekçenize red cevabı geldiği ve formatörlüğünüzün iptal edilmesi gerektiğini yazacaksınız demişti. İl red yazamaz dedi, çünkü bu işin zorunlu yapılması yasak. Eğer bu yolu takip edreseniz iptal etmemek gibi bir durum olamaz dedi.
Hatta zorunlu formatörlük kavramı çıktığında il milli eğitimde kendi aralarında zorunluluktan dolayı problem olur mu gibi konuşmalar çıkmış. Eğer iptal dilekçesi gelirse iptal ederiz olur demişler. Ama birtane bile iptal dilekçesi gelmedi dedi. Bilgisayar öğretmenleri olarak çok yüreksizsiniz dedi. İstemeyene kesinlikle bu görev verilemez.

Hocam ben il milli eğitime de yazdım red cevabı geldi, idare mahkemesine de dava açtım oradan da red cevabı geldi yapıyorlar işte zorla ne dilekçe dolduruyorum ne de imza atıyorum ama zorla formatör oluyorum ve iptal de etmiyorlar.

Geri