rock' Alıntı:Niye etmesin ya bu formatörlük zaten ders olmadığı için çıkarılmış bişey. Yeni programa göre de ders yok sayılır. 4 sene sonra bu program devam ediyor olsa max 8 saat dersimiz olacak..
neden 8 saat ben anlamadım. 3 şubelibir okulda her sınıfa 2 şer saatten 24 saat ders olur 8 nereden çıktı.rock' Alıntı:Niye etmesin ya bu formatörlük zaten ders olmadığı için çıkarılmış bişey. Yeni programa göre de ders yok sayılır. 4 sene sonra bu program devam ediyor olsa max 8 saat dersimiz olacak..
seçmeliler tek gün olacak deniyor, böyle olursa öyle olur)sadece susarak' Alıntı:neden 8 saat ben anlamadım. 3 şubelibir okulda her sınıfa 2 şer saatten 24 saat ders olur 8 nereden çıktı.rock' Alıntı:Niye etmesin ya bu formatörlük zaten ders olmadığı için çıkarılmış bişey. Yeni programa göre de ders yok sayılır. 4 sene sonra bu program devam ediyor olsa max 8 saat dersimiz olacak..
ist_koord' Alıntı:rock' Alıntı:Niye etmesin ya bu formatörlük zaten ders olmadığı için çıkarılmış bişey. Yeni programa göre de ders yok sayılır. 4 sene sonra bu program devam ediyor olsa max 8 saat dersimiz olacak..
Sayın Hocam;
defalarca söyledim yineleyeyim söylediğinizin gerçekle alakası yok, formatör öğretmenliğin BT dersi ile bir bağı yok biraz düşünürseniz bizim derslerimiz iki saatkende tüm sınıflardaykende formatör öğretmenlik vardı,
tekrar edeyim
dersin olup olmamasına TTKB karar verir,
Formatörlüğün olup olmamasına ise YEGİTEK karar verir ve iki kurum birbirinden ayrı karar verir,
En kötü örnek yarın şunu yaşayabilirsiniz
TTKB derse gerek yok der ders komple kalkar 0 saat olur tüm sınıflarda,
aynı tarihlerde YEGİTEK ben formatör öğretmenlik için BT branşlardan seçeceğim yada tüm formatörleri matematik öğretmenlerinden seçeceğim diyebilir,
çünkü üzücü ama iki kurum kararları ortak yada işbirlikli almıyor herkes kafasına göre.
rock' Alıntı:ist_koord' Alıntı:rock' Alıntı:Niye etmesin ya bu formatörlük zaten ders olmadığı için çıkarılmış bişey. Yeni programa göre de ders yok sayılır. 4 sene sonra bu program devam ediyor olsa max 8 saat dersimiz olacak..
Sayın Hocam;
defalarca söyledim yineleyeyim söylediğinizin gerçekle alakası yok, formatör öğretmenliğin BT dersi ile bir bağı yok biraz düşünürseniz bizim derslerimiz iki saatkende tüm sınıflardaykende formatör öğretmenlik vardı,
tekrar edeyim
dersin olup olmamasına TTKB karar verir,
Formatörlüğün olup olmamasına ise YEGİTEK karar verir ve iki kurum birbirinden ayrı karar verir,
En kötü örnek yarın şunu yaşayabilirsiniz
TTKB derse gerek yok der ders komple kalkar 0 saat olur tüm sınıflarda,
aynı tarihlerde YEGİTEK ben formatör öğretmenlik için BT branşlardan seçeceğim yada tüm formatörleri matematik öğretmenlerinden seçeceğim diyebilir,
çünkü üzücü ama iki kurum kararları ortak yada işbirlikli almıyor herkes kafasına göre.
Hocam ben şu açıdan söylüyorum, bu kurumların tamamen birbirinden bağımsız hareket ettiklerine inanmıyorum. Şöyleki, BT dersi biliyosunuz çok kademeli ve sistematik bir şekilde kaldırıldı -- ben kaldırıldı diyorum birileri 2 saat seçmeli diyebilir-- önce seçmeli oldu, 1 saatte indi, notu kalktı, 1.kademeden kalktı falan. Böyle bir durumda formatörlük gelmese idi bu kadar norm fazlası öğretmeni ne yapacaklardı onlarda bilmiyor. Şimdi en azından görevimiz var yoksa 5-10 saat derse girip maaş alan boş insanlar olacakdık. (gerçi bütün öğretmenler 15 saat çalışıyo diye düşünülüyoya neyse ) Zorunlu olmadığı için başka okuldan ders de tamamlayamayız çünkü öğretmen yoksa ders seçilmemişdir, seçildiyse öğretmeni zaten vardır. Neyse konuya dönelim bu sistematik BT dersini bitirme operasyonunu yıllara yaydılar ve başardılar. Bu sistematikte de güzel bir formatörlüğe geçiş yaptılar. Yine söylüyorum benim şahsi fikrim 2 saat zorunlu bir dersimiz olsaydı formatörlük olsa olsa seçmeli olurdu. Herkesin görüşüne saygım vardır ama benm görüşüm bu yönde. Dersler 2 saatkende formatörlüğün olması dersin ve formatörlüğün ayrı olduğunu göstermez aksine dersi bitirme operasyonunda tam da geçiş döneminde bu 2 sini kesiştirdiler ardından da ayrıştırdılar...
Bu saatten sonra ders falan da kalmadığına göre formatörlük şartlarının iyileştirilmesi yönünde çalışılmalı diğer öğretmenler gibi 30 ders saati okulda durmalıyız. Artık dersi geri istesek de bu ders bir daha ki yeni ders programına kadar hayalden öteye gitmez. Seçmeli bir ders için ve her okulda olmayan bir ders için artık BT sınıfları da kurulmaz kurulmuşlarda yenilenmez. Şahsi düşüncem 2005 den beri kullandığım LAbdaki PC ler bir gün bitecek olmayan lab için BT dersi de seçilmeyecek... Hoş ben 4+4 sistemine geçmeden de tüm sınıflarda BT dersi olmasından yana değildim. Maaş karşılığıo derse girip iyileştirilmiş formatör şartlarında çalışmakdı ideailm. Bütün branşlar da 1 den 8 e tüm sınıflara girmiyor sonuçta. Yeni sistemdeki ve ders programındaki hayalim zorunlu en az 1 ders olması norm için ya da seçmeli de olsa aynı güne yığmasalardı seçmeli dersleri, norm fazlası olmayacak kadar ders seçip formatör olmakdı ama olmadı dağ fare doğurdu...
ist_koord' Alıntı:İllahi hocam böyle söylemiyor musunuz?
Ölüyorum gülmekten, formatörlük okulun belkemiği kime göre size göre yada okulun müdürüne göre bırakın bakanlıktakileri il yada ilçe müdürlerine göre bile Formatörlük okulun belkemiği değil hoş öyle olsa bile adamın 8 tane sınıfı 6 tane sınıf öğretmeni var ilçe müdürü nasıl durum diyor
iyiyiz sayın müdürüm diyor okul müdürleri,
zannediyormusunuz ki müdürler delikanlı olacakta formatörü görevlendirmeniz sistem çöker diyecek yada
hadi dedi 4 senedir il milli eğitimdeyim böyle bir durumda il yada ilçe müdürü ne der biliyormusunuz
"MAdem görevlendirmeyince sistem çöküyor Sen kalk Formatör Öğretmen otursun okul müdürlüğü koltuğuna" der varsa delikanlı müdür tanıdığınız söyletin il yada ilçe müdürüne ne cevap alacak.
Evet,
Bilgisayar öğrtmenleri teknolojiye yatkınlıkları ve analitik düşünme becerileri ile okullarda çok özel insanlardır ama kime göre BANA Göre yada SANA göre ama il yada ilçe müdürlerine göre bile bu bir görevlendirmedir ve bilgisayar yada resim yada Sınıf öğretmeni neticede öğretmen öğretmendir der geçerler.
Bakanlıktaki daire başkanları ve genel müdürlere gelmedim daha olay il müdürlerine yansımadan biter ,
pneuma_ex' Alıntı:Benim okulumda mail yollamayı bile beceremeyen, e okula foto bile yüklemeyi beceremeyen idarecilermi yürütecek işleri güldürmeyin insanı ya :lol: Zaman bilgisayar zamanı bilmiyorsan ve kendini geliştiremiyorsan her zaman birilerine muhtaçsın demektir.
Okul sitesi için para vermek istemiyorsan bana muhtaçsın demektir. Her sınıfta bilgisayar var onlara yıl boyunca en az 1 2 milyar format ve bakım parası vermek istemiyorsan yine bana muhtaçsın demektir.Tüm bunlarıda geçtim 1 2 yıla akıllı tahta ve tabletler okulların idareci ve öğretmenlerinin(kendini geliştirememiş olanlar) başına bela olacak kime başvuracak acaba adamlar. Hayal dünyasında gezinmekten bi vazgeçin ist_koord bu formatörlük kalkmaz. Kalkarsa ben bu işe çok sevinirim kıymetimizin bir süreliğine bilineceği için orası ayrı. Dediğim gibi ak koyun kara koyun belli olur en azından Türkiye genelinde 1 dönemlik kaldırsalar keşke.