FORMATÖRLÜK NE OLACAK...

Kodla Büyü
Niye etmesin ya bu formatörlük zaten ders olmadığı için çıkarılmış bişey. Yeni programa göre de ders yok sayılır. 4 sene sonra bu program devam ediyor olsa max 8 saat dersimiz olacak..

rock' Alıntı:
Niye etmesin ya bu formatörlük zaten ders olmadığı için çıkarılmış bişey. Yeni programa göre de ders yok sayılır. 4 sene sonra bu program devam ediyor olsa max 8 saat dersimiz olacak..

Sayın Hocam;

defalarca söyledim yineleyeyim söylediğinizin gerçekle alakası yok, formatör öğretmenliğin BT dersi ile bir bağı yok biraz düşünürseniz bizim derslerimiz iki saatkende tüm sınıflardaykende formatör öğretmenlik vardı,
tekrar edeyim
dersin olup olmamasına TTKB karar verir,
Formatörlüğün olup olmamasına ise YEGİTEK karar verir ve iki kurum birbirinden ayrı karar verir,

En kötü örnek yarın şunu yaşayabilirsiniz
TTKB derse gerek yok der ders komple kalkar 0 saat olur tüm sınıflarda,
aynı tarihlerde YEGİTEK ben formatör öğretmenlik için BT branşlardan seçeceğim yada tüm formatörleri matematik öğretmenlerinden seçeceğim diyebilir,

çünkü üzücü ama iki kurum kararları ortak yada işbirlikli almıyor herkes kafasına göre.

rock' Alıntı:
neden 8 saat ben anlamadım. 3 şubelibir okulda her sınıfa 2 şer saatten 24 saat ders olur 8 nereden çıktı.

sadece susarak' Alıntı:
rock' Alıntı:
neden 8 saat ben anlamadım. 3 şubelibir okulda her sınıfa 2 şer saatten 24 saat ders olur 8 nereden çıktı.
seçmeliler tek gün olacak deniyor, böyle olursa öyle olur:))

ist_koord' Alıntı:
rock' Alıntı:

Sayın Hocam;

defalarca söyledim yineleyeyim söylediğinizin gerçekle alakası yok, formatör öğretmenliğin BT dersi ile bir bağı yok biraz düşünürseniz bizim derslerimiz iki saatkende tüm sınıflardaykende formatör öğretmenlik vardı,
tekrar edeyim
Formatörlüğün olup olmamasına ise YEGİTEK karar verir ve iki kurum birbirinden ayrı karar verir,

aynı tarihlerde YEGİTEK ben formatör öğretmenlik için BT branşlardan seçeceğim yada tüm formatörleri matematik öğretmenlerinden seçeceğim diyebilir,

çünkü üzücü ama iki kurum kararları ortak yada işbirlikli almıyor herkes kafasına göre.

Hocam ben şu açıdan söylüyorum, bu kurumların tamamen birbirinden bağımsız hareket ettiklerine inanmıyorum. Şöyleki, BT dersi biliyosunuz çok kademeli ve sistematik bir şekilde kaldırıldı -- ben kaldırıldı diyorum birileri 2 saat seçmeli diyebilir-- önce seçmeli oldu, 1 saatte indi, notu kalktı, 1.kademeden kalktı falan. Böyle bir durumda formatörlük gelmese idi bu kadar norm fazlası öğretmeni ne yapacaklardı onlarda bilmiyor. Şimdi en azından görevimiz var yoksa 5-10 saat derse girip maaş alan boş insanlar olacakdık. (gerçi bütün öğretmenler 15 saat çalışıyo diye düşünülüyoya neyse :) ) Zorunlu olmadığı için başka okuldan ders de tamamlayamayız çünkü öğretmen yoksa ders seçilmemişdir, seçildiyse öğretmeni zaten vardır. Neyse konuya dönelim bu sistematik BT dersini bitirme operasyonunu yıllara yaydılar ve başardılar. Bu sistematikte de güzel bir formatörlüğe geçiş yaptılar. Yine söylüyorum benim şahsi fikrim 2 saat zorunlu bir dersimiz olsaydı formatörlük olsa olsa seçmeli olurdu. Herkesin görüşüne saygım vardır ama benm görüşüm bu yönde. Dersler 2 saatkende formatörlüğün olması dersin ve formatörlüğün ayrı olduğunu göstermez aksine dersi bitirme operasyonunda tam da geçiş döneminde bu 2 sini kesiştirdiler ardından da ayrıştırdılar...

Bu saatten sonra ders falan da kalmadığına göre formatörlük şartlarının iyileştirilmesi yönünde çalışılmalı diğer öğretmenler gibi 30 ders saati okulda durmalıyız. Artık dersi geri istesek de bu ders bir daha ki yeni ders programına kadar hayalden öteye gitmez. Seçmeli bir ders için ve her okulda olmayan bir ders için artık BT sınıfları da kurulmaz kurulmuşlarda yenilenmez. Şahsi düşüncem 2005 den beri kullandığım LAbdaki PC ler bir gün bitecek olmayan lab için BT dersi de seçilmeyecek... Hoş ben 4+4 sistemine geçmeden de tüm sınıflarda BT dersi olmasından yana değildim. Maaş karşılığıo derse girip iyileştirilmiş formatör şartlarında çalışmakdı ideailm. Bütün branşlar da 1 den 8 e tüm sınıflara girmiyor sonuçta. Yeni sistemdeki ve ders programındaki hayalim zorunlu en az 1 ders olması norm için ya da seçmeli de olsa aynı güne yığmasalardı seçmeli dersleri, norm fazlası olmayacak kadar ders seçip formatör olmakdı ama olmadı dağ fare doğurdu...

rock' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
rock' Alıntı:

Sayın Hocam;

tekrar edeyim

Hocam ben şu açıdan söylüyorum, bu kurumların tamamen birbirinden bağımsız hareket ettiklerine inanmıyorum. Şöyleki, BT dersi biliyosunuz çok kademeli ve sistematik bir şekilde kaldırıldı -- ben kaldırıldı diyorum birileri 2 saat seçmeli diyebilir-- önce seçmeli oldu, 1 saatte indi, notu kalktı, 1.kademeden kalktı falan. Böyle bir durumda formatörlük gelmese idi bu kadar norm fazlası öğretmeni ne yapacaklardı onlarda bilmiyor. Şimdi en azından görevimiz var yoksa 5-10 saat derse girip maaş alan boş insanlar olacakdık. (gerçi bütün öğretmenler 15 saat çalışıyo diye düşünülüyoya neyse :) ) Zorunlu olmadığı için başka okuldan ders de tamamlayamayız çünkü öğretmen yoksa ders seçilmemişdir, seçildiyse öğretmeni zaten vardır. Neyse konuya dönelim bu sistematik BT dersini bitirme operasyonunu yıllara yaydılar ve başardılar. Bu sistematikte de güzel bir formatörlüğe geçiş yaptılar. Yine söylüyorum benim şahsi fikrim 2 saat zorunlu bir dersimiz olsaydı formatörlük olsa olsa seçmeli olurdu. Herkesin görüşüne saygım vardır ama benm görüşüm bu yönde. Dersler 2 saatkende formatörlüğün olması dersin ve formatörlüğün ayrı olduğunu göstermez aksine dersi bitirme operasyonunda tam da geçiş döneminde bu 2 sini kesiştirdiler ardından da ayrıştırdılar...

Bu saatten sonra ders falan da kalmadığına göre formatörlük şartlarının iyileştirilmesi yönünde çalışılmalı diğer öğretmenler gibi 30 ders saati okulda durmalıyız. Artık dersi geri istesek de bu ders bir daha ki yeni ders programına kadar hayalden öteye gitmez. Seçmeli bir ders için ve her okulda olmayan bir ders için artık BT sınıfları da kurulmaz kurulmuşlarda yenilenmez. Şahsi düşüncem 2005 den beri kullandığım LAbdaki PC ler bir gün bitecek olmayan lab için BT dersi de seçilmeyecek... Hoş ben 4+4 sistemine geçmeden de tüm sınıflarda BT dersi olmasından yana değildim. Maaş karşılığıo derse girip iyileştirilmiş formatör şartlarında çalışmakdı ideailm. Bütün branşlar da 1 den 8 e tüm sınıflara girmiyor sonuçta. Yeni sistemdeki ve ders programındaki hayalim zorunlu en az 1 ders olması norm için ya da seçmeli de olsa aynı güne yığmasalardı seçmeli dersleri, norm fazlası olmayacak kadar ders seçip formatör olmakdı ama olmadı dağ fare doğurdu...

Elbette inanıp inanmamak size kalmış ben 2007den beri aralıklarla Ankara'da kaldım eğitimler aldım ve verdim bu arada farklı genel müdürlüklerden kişilerle konuştum ve size anlattığım şey düşündüğüm değil duyduğum şeylerdir,
eğitek'tekilerle 2009'da konuştuğumda dersin azaltıldığından haberleri bile yoktu direk genel müdür yardımcısı " Dersler mi azalmış, bak bilmiyordum" dedi.
TTKB'deki şube müdürlerinden bir kaçı ile konuştum adam beden eğitimi,ingilizce formatörü ile bizim aramızdaki farkı bilmiyordu uzun uzun anlattım artık aklında kaldıysa,
hatta şu örneği vereyim TTKB'nin eski başkan yardımcısı(yani iki numaralı adamı) şu anda benim il müdürüm İstanbul'a geldiğinde Eylül 2009 da BT Formatör Öğretmenliği nedir bilmiyordu, kendisine birkaç kere anlattık " Teşekkür ederim, bu konuyu bilmiyordum" dedi.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü(eski PGM) genel müdür yardımcısı ile İstanbul'a geldiğince görüştüm BT dersi olmadığı için norm uygulamasından bu kitlenin muaf olması gerektiğini söyledim, aynen aktarıyorum unutamam bu anı çünkü "Dersi komple mi kaldırmışlar vay be".... dediğini kendim duydum

Sizin hala bunun komple bir hareket olarak görmeniz devlete saygınızdan anlıyorum ama malesef devlete biraz yaklaşınca(Ankara'ya gidince devlet dediğiniz o yapının birbirinden bağımsız kararlar alan kurumlar-adamlar grubu olduğunu görüyorsunuz.

Elbette inanıp inanmamak size kalmış ben 2007den beri aralıklarla Ankara'da kaldım eğitimler aldım ve verdim bu arada farklı genel müdürlüklerden kişilerle konuştum ve size anlattığım şey düşündüğüm değil duyduğum şeylerdir,
eğitek'tekilerle 2009'da konuştuğumda dersin azaltıldığından haberleri bile yoktu direk genel müdür yardımcısı " Dersler mi azalmış, bak bilmiyordum" dedi.
TTKB'deki şube müdürlerinden bir kaçı ile konuştum adam beden eğitimi,ingilizce formatörü ile bizim aramızdaki farkı bilmiyordu uzun uzun anlattım artık aklında kaldıysa,
hatta şu örneği vereyim TTKB'nin eski başkan yardımcısı(yani iki numaralı adamı) şu anda benim il müdürüm İstanbul'a geldiğinde Eylül 2009 da BT Formatör Öğretmenliği nedir bilmiyordu, kendisine birkaç kere anlattık " Teşekkür ederim, bu konuyu bilmiyordum" dedi.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü(eski PGM) genel müdür yardımcısı ile İstanbul'a geldiğince görüştüm BT dersi olmadığı için norm uygulamasından bu kitlenin muaf olması gerektiğini söyledim, aynen aktarıyorum unutamam bu anı çünkü "Dersi komple mi kaldırmışlar vay be".... dediğini kendim duydum

Sizin hala bunun komple bir hareket olarak görmeniz devlete saygınızdan anlıyorum ama malesef devlete biraz yaklaşınca(Ankara'ya gidince devlet dediğiniz o yapının birbirinden bağımsız kararlar alan kurumlar-adamlar grubu olduğunu görüyorsunuz.

hocam herşeyi cok açık ve net anlatmıssınız.milli eğitim bakanı bile bilişim tasarımı ders, var diyor.yani kimsenin umrunda ve kimsede bu sorunun farkında değil .

Umurunda değil değilde farkında değil daha yerinde müsteşara Ocak'ta Bötelere ne olacak diye sordular çözeceğiz gibi geveledi, adam resepsiyona doğru yürürken BÖTE ne diyor yanındakine bende biraz gerisindeydim yer Başkent Öğretmenevi,

zaten yaşadıklarımız hep koordinasyon ve iletişim eksikliğinden olan şeyler..benzer örnekleri e-konferans salon yönneticisi olunca da yaşadık.Merkezden benim ismim ve belirlenen salon geliyor, bir hafta sonra il yazı gönderiyor, salon aynı isim farklı , okula yazı geliyor salon ilden farklı isim merkezle aynı... işin özeti bu, çözünceye kadar akk ile karayı seçtim...

e-konferansta da aynı örnek var bencede;

Hizmetiçi eğitim bölümü memurları ile görüşür yardımcı olmayada çalışırım,
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden haber gelmiş uzaktan eğitim var diye soruyorlar bu kimin işi öğretmen yetiştirmenin,
Öğretmen Yetiştirmede başkanlardan birine soruyorlar "nedir bu sayın hocam" diye,
"bilgimiz yok öyle bir durum yok" diyor,
1,5 gün sonra yazısı geliyor varmış öyle birşey :) güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum ama

Fatih olduğu sürece etmezler diyorum ama tamamen kişisel görüşüm pat diye iptal ettik derler mi derler. :)

İllahi hocam böyle söylemiyor musunuz?

Ölüyorum gülmekten, formatörlük okulun belkemiği kime göre size göre yada okulun müdürüne göre bırakın bakanlıktakileri il yada ilçe müdürlerine göre bile Formatörlük okulun belkemiği değil hoş öyle olsa bile adamın 8 tane sınıfı 6 tane sınıf öğretmeni var ilçe müdürü nasıl durum diyor
iyiyiz sayın müdürüm diyor okul müdürleri,
zannediyormusunuz ki müdürler delikanlı olacakta formatörü görevlendirmeniz sistem çöker diyecek yada
hadi dedi 4 senedir il milli eğitimdeyim böyle bir durumda il yada ilçe müdürü ne der biliyormusunuz
"MAdem görevlendirmeyince sistem çöküyor Sen kalk Formatör Öğretmen otursun okul müdürlüğü koltuğuna" der varsa delikanlı müdür tanıdığınız söyletin il yada ilçe müdürüne ne cevap alacak.

Evet,
Bilgisayar öğrtmenleri teknolojiye yatkınlıkları ve analitik düşünme becerileri ile okullarda çok özel insanlardır ama kime göre BANA Göre yada SANA göre ama il yada ilçe müdürlerine göre bile bu bir görevlendirmedir ve bilgisayar yada resim yada Sınıf öğretmeni neticede öğretmen öğretmendir der geçerler.
Bakanlıktaki daire başkanları ve genel müdürlere gelmedim daha olay il müdürlerine yansımadan biter :),

ne oldururlar ne öldürürler! Bu mantıkla gittiği müddetçe, ki böyle devam edecek, ne formatörlük kalkar ne de tanımında ciddi bir değişiklik yapılır. Hele bu 4+4+4 kargaşasında ...

ist_koord' Alıntı:
İllahi hocam böyle söylemiyor musunuz?

Ölüyorum gülmekten, formatörlük okulun belkemiği kime göre size göre yada okulun müdürüne göre bırakın bakanlıktakileri il yada ilçe müdürlerine göre bile Formatörlük okulun belkemiği değil hoş öyle olsa bile adamın 8 tane sınıfı 6 tane sınıf öğretmeni var ilçe müdürü nasıl durum diyor
iyiyiz sayın müdürüm diyor okul müdürleri,
zannediyormusunuz ki müdürler delikanlı olacakta formatörü görevlendirmeniz sistem çöker diyecek yada
hadi dedi 4 senedir il milli eğitimdeyim böyle bir durumda il yada ilçe müdürü ne der biliyormusunuz
"MAdem görevlendirmeyince sistem çöküyor Sen kalk Formatör Öğretmen otursun okul müdürlüğü koltuğuna" der varsa delikanlı müdür tanıdığınız söyletin il yada ilçe müdürüne ne cevap alacak.

Evet,
Bilgisayar öğrtmenleri teknolojiye yatkınlıkları ve analitik düşünme becerileri ile okullarda çok özel insanlardır ama kime göre BANA Göre yada SANA göre ama il yada ilçe müdürlerine göre bile bu bir görevlendirmedir ve bilgisayar yada resim yada Sınıf öğretmeni neticede öğretmen öğretmendir der geçerler.
Bakanlıktaki daire başkanları ve genel müdürlere gelmedim daha olay il müdürlerine yansımadan biter :),

E cesaret edip tüm Türkiyede kaldırsınlar o zaman ak koyun kara koyun belli olsun! Sonra nasıl olsa seve seve geri getirecekler formatörlüğü. Formatörlük olmasa emin ol okullardaki birçok iş yürümeyecek.

Hangi işler yürümez hocam hadi bakalım,

ben ne diyorum size adamın 8 tane sınıfı var 6 tane sınıf öğretmeni 2 sınıf boşta kalıyor ilçe müdürüne söyliyemiyor, söyleyincede madem sınıf öğretmenlerine çözüm bulamıyorsun onları oturt müdür koltuğuna cevabını alıyor.

Gelin önce şunu çözelim hangi işler yürümez bana madde madde yazar mısınız lütfen.

Benim okulumda mail yollamayı bile beceremeyen, e okula foto bile yüklemeyi beceremeyen idarecilermi yürütecek işleri güldürmeyin insanı ya :lol: Zaman bilgisayar zamanı bilmiyorsan ve kendini geliştiremiyorsan her zaman birilerine muhtaçsın demektir.

Okul sitesi için para vermek istemiyorsan bana muhtaçsın demektir. Her sınıfta bilgisayar var onlara yıl boyunca en az 1 2 milyar format ve bakım parası vermek istemiyorsan yine bana muhtaçsın demektir.Tüm bunlarıda geçtim 1 2 yıla akıllı tahta ve tabletler okulların idareci ve öğretmenlerinin(kendini geliştirememiş olanlar) başına bela olacak kime başvuracak acaba adamlar. Hayal dünyasında gezinmekten bi vazgeçin ist_koord bu formatörlük kalkmaz. Kalkarsa ben bu işe çok sevinirim kıymetimizin bir süreliğine bilineceği için orası ayrı. Dediğim gibi ak koyun kara koyun belli olur en azından Türkiye genelinde 1 dönemlik kaldırsalar keşke.

pneuma_ex' Alıntı:
Benim okulumda mail yollamayı bile beceremeyen, e okula foto bile yüklemeyi beceremeyen idarecilermi yürütecek işleri güldürmeyin insanı ya :lol: Zaman bilgisayar zamanı bilmiyorsan ve kendini geliştiremiyorsan her zaman birilerine muhtaçsın demektir.

Okul sitesi için para vermek istemiyorsan bana muhtaçsın demektir. Her sınıfta bilgisayar var onlara yıl boyunca en az 1 2 milyar format ve bakım parası vermek istemiyorsan yine bana muhtaçsın demektir.Tüm bunlarıda geçtim 1 2 yıla akıllı tahta ve tabletler okulların idareci ve öğretmenlerinin(kendini geliştirememiş olanlar) başına bela olacak kime başvuracak acaba adamlar. Hayal dünyasında gezinmekten bi vazgeçin ist_koord bu formatörlük kalkmaz. Kalkarsa ben bu işe çok sevinirim kıymetimizin bir süreliğine bilineceği için orası ayrı. Dediğim gibi ak koyun kara koyun belli olur en azından Türkiye genelinde 1 dönemlik kaldırsalar keşke.

Ha hocam ah asıl siz hayal dünyasından bir uyansanız,

bu dedikleriniz kesinlikle doğru size katılıyorum peki size kim muhtaç
a) bakan
b) genel müdürler
c)bakanlık grup başkanları
ç) il müdürleri
d) il müdür yardımcıları yada şube müdürleri
e) ilçe müdürleri
f) ilçe şube müdürleri
g) okul müdürü
h) okul müdür yardımcıları

cevabı ben vereyim sizin dediğinize göre g ve h şıklarındakiler size muhtaç peki o kişileri bakan yada müsteşar yada genel müdürler sallıyormu sizce çünkü formatörlüğü kaldırmaya onlar karar verecek ben size bunu anlatmaya çalışıyorum sizin başınıza ne gelecek,
Okul Müdürünüz mahsun size diyecekki katılıyorum hocam sen çok önemlisin ama bu işi bitirmeye ben karar vermedim genel müdür karar verdi.

Hocam okulun parası yok hizmetli tutamıyor okulun içi idrar kokuyor adam ilçe müdürüne herşy yolunda sayın müdürüm diyor, siz web sitesi yok bilgisayar format demişsiniz,
okuldakiler sarılık oalcak kolera olacak okul müdürü gık dese ilçe müdürü "sen nasıl müdürsün çözüm bul buna" diyecek diyorum siz okuldaki bilgisayarlar diyorsunuz hocam siz ya büyük bir rüyadasınız yada finlandiya'da öğretmensinizde bize çaktırmıyorsunuz.

YAzdıklarımdan anlaşılamaz diye özet yapayım : BT öğretmenleri elbette önemli ama sağlıla ilgili daha önemli konularda bile okul idareleri işin üstünü örtüyor malsef okullardaki gerçek bu bunu anlatmaya çalışıyorum.

Boşversenize daha şu konferansta bile birlik olamayan bir zümreyiz adamları inekten süt sağar gibi sağdılar kullandılar 1 tanesi bile ben bu işi yapmıyorum arkadaş siz nasıl zorlarsınız beni buna diyemedi. Formatörlükte böyle birlik olunmadığı için ne haklar belli oluyor nede yaptığın işin önemi. 1 dönem formatörlük iptal edilse o duymaz dediğiniz bakanda duyar genel müdürde duyar merak etmeyin. Cefa sürmeden sefada olmaz ilk başta biraz acı çekeceğizki sonra daha güzel günler geçirelim.

Dip Not: Formatörlük olmuş olmamış ben bir şekilde işlerimi yoluna soktum, iddia ediyorum buradaki formatör arkadaşların %90nındanda daha iyi şartlarda çalışıyorum ama bu formatör yönetmeliğinin ve şartlarının değişmesi gerekiyor.

Hocam gene klişelerle koptunuz gidiyorsunuz yahu benim dediklerimin bununla ne alakası var.

Mesela uzaktan eğitimden bahsedelim o salaonlarda internet bağlantısı kötü, havalandırma kötü bu baştan bilinmiyormuydu biliniyordu ,
İt ite söyledi İt kuyruğa,

Bu durum kuşadasında bile dile gelmişti en başta orada ne dedi devletimin büyükleri İl Müdürlerinize benden selam söyleyin halletsinler, onlar ne yaptı aynı selamı ilçe müdürüne iletti onlarda uzaktan eğitim sınıflarının olduğu okul müdürlerine sonuç bir kısmı o yükü aldı tedbirleri aldı diğerleri almadı uzaktan eğitimlere gelen öğretmenlere olan oldu,
peki bakan yada müsteşar yada genel müdürler bunu biliyormu yooo iki gün sonra göreceksiniz çeşitli kanallarda " başarılı bir şekilde öğretmenleri uzaktan eğitime aldık" diyecekler kim mağdur,
a) cebren o salonlarda nöbet tutan salon sorumluları,
b) uygun olmayan şartlarda eğitim alması için salonlara tıkıştırılan öğretmenler,
c) şartları uygunlaştıması için para olmayan zamanda o salonlara 8-10 bin lira verip klima vb yaptıran okul müdürleri,

kim sallamıyor bu durumu ilçe-il müdürleri, genel müdürler, bakanlıktakiler hala anlatamadımmı derdimi bilmiyorum ki.

ya seneye formatörlük olmazsa 2-3 okulda derse girmek zorunda kalıcam. dün idarecim aradı sen idarecilik sınavını kazandın bak müdür yardımcılığı görevlendirmeleri var istersen yolla dilekçeni dedi, formatörlük olmazsa idarecilik düşünebilirdim belki ama formatörlüğün devam edip etmeme belirsizliği var işte..öff ya bıktım her sene bu zamanlar sorun yaşamaktan..bununla ilgili kesin bilgi alabileceğimiz bi yer var mıdır acaba????

Bakan beyin kendisi onun dışında kimse net bilgi vremez vermekte istemez zira Bakan bey ertesi gün öyle değil böyle der size bilgi verende öyle kalır bu duruma düşmemek içinde kimsede malesef bilgi veremez.

Ancak şöylede bir yanılgınız var(genel olarak tüm kitlenin)
bakan bey görevlendirmeleri sonlandırın diyor sebep
a) torpilini bulan görevlendirme ile a kurumundan b kurumuna geçiş için bunu kullanmasın diye, Formatör Öğretmenlikte böyle birşey varmı yok,
b) bakan görevlendirilecek olanlar için bile zorunluysa okulunda maaş karşılığı vazifesini yapsın kalan zamanda görevlendirin diyor,
Formatör Öğretmenliğin görev tanımında zaten maaş karşılığına kadar ders görevi yapar ifadesi var

bu maddelere bakarak bakanın kastettiği görevlendirmeleri bitirin ifadesindeki görevlendirmelerin Formatör Öğretmen için olmadığı çok net anlaşılabiliyor.

Geri