FORMATÖRLÜK OLMAYACAK DİYE SEVİNMEYELİM ŞİMDİLİK

Kodla Büyü

zysimsek

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BAKSANIZA ADANA SEYHANDA BRANŞI BİLGİSAYAR OLMAYAN FORMATÖRLERDEN FORMATÖRLÜK SÜRESİNİ UZATIP UZATMAK İSTEMEDİKLERİNİ SORUYOLAR ... BU NEDİR BU NE REZİLLİKTİR NE AŞAĞILIK İŞLER BUNLAR YA BRANŞI BİLGİSAYAR OLMAYAN ADAMLARI NEDEN FORMATÖR YAPIYOSUNUZ SONRA BİDE BUNLARIN SÜRESİNİ UZATIYOSUNUZ BİZİM NE OLACAGIMIZ BELLİ DEĞİL HEPİNİZİ ALLAHA HAVAL EDİYORUM EYY MİLLİ EĞİTİM CAMİASI MUHAKKAK BU YAPTIGNIZ REZİLLİKLERİN HESABINI Bİ GÜN ÇEKECEKSİNİZ MUHAKKAK

hocam biz değilmiyiz bu forumda TAMİRCİ OLDUK diye hayıflanan. bırakın başkaları doldursun sonra bize de verecekleri ders bulunur elbet...

Rezilliğin belgesi işte. Ey Bilişim ve Sınav Hizmetleri bölümü amacınız nedir diye sormalı.

Bilişim teknolojilerini zorunlu olarak alıyorlar zaten, kalan boşluklar için de diğer branşlara başvuru formu doldurtuyorlar.

adanada işler farklı yürüyor. diğer branşların bizden önceliği var..

Benim bu yazıdan anladığım formatöre ihtiyaç olduğu ve bilişimcilerin dışında başvuru yapanlarında onlarla birlikte görevlendirileceğidir. Siz niye kızdınız bu duruma?

başkalarını formatör yapıyorlar o zaman bizede başka branş hakkı versinler ..... :verymad:

Yine hortlamış branş kavgası tebrikler zaten formatörlük sizin sayenizde bu durumda... Neyi paylaşamıyorsanız...

Ayvacıkta görevli bayan arkadaş idarenin de bulunduğu bir ortamda artık inşaallah formatörlükten yırtacağız gibi bir cümle kurmuş. Diğer öğretmen arkadaşları ve idarenin söylediği hocam formatör olmadınız diyelimki bilgisayarlar bozuldu bana ne diyebilecek misiniz, program yüklemeyecek misiniz? Şimdi 6-8 saat derse girip ilgilendiğiniz işlerle o zaman 25-30 saat girip ilgileneceksiniz. Değişen ne ki?

Benim anlamadığımda bu dedim kendisine Formatör olmak ile olmamak arasında benim kendi açımdan düşündüğümde lisede çalışken her ne yapıyordu isem aynılarını yapıyorum. Siz eğer görev tanımımızda olmayan görevleri yapıp, kendinizi ve görevlerinizi anlatamıyor, ifade edemiyor ve kendinize işinizi güçleştiriyorsanız yada bilgisayar öğretmenliğinin getirmiş olduğu görevleri kabul edemiyor, sindiremiyor, bu mesleği kendinize yakıştıramıyorsanız bunda kimsenin suçu yokki. Bir görüş olarak değerlendirin rica ediyorum.

Hepimiz için hayırlısı olur inşaallah.

yildizgecidi1' Alıntı:
Ayvacıkta görevli bayan arkadaş idarenin de bulunduğu bir ortamda artık inşaallah formatörlükten yırtacağız gibi bir cümle kurmuş. Diğer öğretmen arkadaşları ve idarenin söylediği hocam formatör olmadınız diyelimki bilgisayarlar bozuldu bana ne diyebilecek misiniz, program yüklemeyecek misiniz? Şimdi 6-8 saat derse girip ilgilendiğiniz işlerle o zaman 25-30 saat girip ilgileneceksiniz. Değişen ne ki?

Benim anlamadığımda bu dedim kendisine Formatör olmak ile olmamak arasında benim kendi açımdan düşündüğümde lisede çalışken her ne yapıyordu isem aynılarını yapıyorum. Siz eğer görev tanımımızda olmayan görevleri yapıp, kendinizi ve görevlerinizi anlatamıyor, ifade edemiyor ve kendinize işinizi güçleştiriyorsanız yada bilgisayar öğretmenliğinin getirmiş olduğu görevleri kabul edemiyor, sindiremiyor, bu mesleği kendinize yakıştıramıyorsanız bunda kimsenin suçu yokki. Bir görüş olarak değerlendirin rica ediyorum.

Hepimiz için hayırlısı olur inşaallah.
bt formatör yada normal bt öğretmeni olayım farketmez ; ben okuldayken arızalanan pc için yada program yüklemesi için dışardan bilgisayarcı gelmesine zaten izin vermem. işimi elimden geldiğinin en iisi olacak şekilde yaparım herkesinde böyle davranmasını mantıklı buluyorum.bu işine olan saygıdır. burda sorun yok . ancak unuttugun yada es geçtigin bişey var formatör olmayı istemeyenlerin (ben dahil) en büyük sıkıntısı 8-5 olan çalışma saatleri bizleri perişan eden durum bu işte ...

daha geçen gün bu forumda yazdım Formatörlük BT öğretmenlerinin Dersler önündeki engel değil. Bu yazıdanda görülüyor ki formatör oldular diye btci arkadaşlarına ağıza alınmayacak lafları söyleyen çapsız branşdaşlara kapak olsun. Formatörlük Btcilerin bırakmasıyla bitmez. 500 - 600 TL ekders için 1000 takla atacak branşı farklı niceleri var. Hatta bu devirde normaldirde.

Okul Formatörlüklerinden toplu istifalar BTcileri yanlızlaştırmaktan öteye gitmez.

2006 yılı 2. dönemine kadar BT ciler formatör yapılmıyordu. 2002 de başladım göreve ve ilk mezunlardanım 4 yıl boyuncada okulda arızalanan makine oldumu onarıyorduk. Zaten içim el vermezdi. Ben amelemiyim şimdi? Enayi miyim? Ne vakit benim olduğum okula farklı branştan okul for. geldi elimi ayağımı çektim. Okulda hiç bir anlayan yoksa o bilgisayarı onarırım arkadaş sonuçta öğrenciler yararlanıyor. Bu iş vicdan meselesi.

Düz mantıkla düşünenlere bakarsak askerin önündeki teröristi görüp kurşun sıkmamasına benzer öte durum.

hakkımızı arayacak yerde birbirimize düşüyoruz yazık.
1. önceliğimiz dersler dir.
2. önceliğimiz eğer ders yoksa formatörlük şartlarının iyileştirilmesidir.
bunu bile anlayamayıp birbirimize düşüyoruz ayıp bize. adamlar basbaya bize gözdağı veriyor vırvır etmeyin size muhtaçdeğiliz diyor. bunuda anlayamayıp zşimşek hocamıza ve formatörlük istemeyenlere laf söylemeye utanmıyorsunuz.
ben de formatörlük istemiyorum ama gözdağı verircesine görevin elimizden alınıp başkasına verilerek hiçe sayılmamız. hoşdeğil. birbirim ize düşmemiz hiç hoş değil. derslerin geri alınmasındaki engel formatörlükdeğil diyorsunuz bende diyorumki evet formatörlüktür. bizim birlik olmamıza engel direncimizi kıran 500 tl ekders ile bizleri uyutan. sesimizi kesen. özlük haklarımızı aramamıza engel. daha yazılacak çok şey var ama bu kadarını bile anlamakta zorluk çekeceğinizi düşünerek fazla uzatmıyorum...

sadece susarak' Alıntı:
bunu bile anlayamayıp birbirimize düşüyoruz ayıp bize. adamlar basbaya bize gözdağı veriyor vırvır etmeyin size muhtaçdeğiliz diyor. bunuda anlayamayıp zşimşek hocamıza ve formatörlük istemeyenlere laf söylemeye utanmıyorsunuz.
ben de formatörlük istemiyorum ama gözdağı verircesine görevin elimizden alınıp başkasına verilerek hiçe sayılmamız. hoşdeğil. birbirim ize düşmemiz hiç hoş değil. derslerin geri alınmasındaki engel formatörlükdeğil diyorsunuz bende diyorumki evet formatörlüktür. bizim birlik olmamıza engel direncimizi kıran 500 tl ekders ile bizleri uyutan. sesimizi kesen. özlük haklarımızı aramamıza engel. daha yazılacak çok şey var ama bu kadarını bile anlamakta zorluk çekeceğinizi düşünerek fazla uzatmıyorum...

Sayın Hocam;

dersleri kaldıran TTKB, frmatör öretmenleri görevlendiren EĞİTEK bu forumda defalarca yazdım ankara'ya gittinizmi bakanlıkta bulundunuzmu bilmiyorum ama bu iki kurumdakiler aynı yemekhaneye girseler birbirlerine sırtlarını dönerlerdi yıllarca yani iki olayın birbiri ile alakası yok.
TTKBdekiler aaa formatör öğretmenlik varmış dur dersleri kaldıralım demediler,
aynı durum EĞİTEKtekiler içinde geçerli 2005-2006da çok uğraşıldı formatör öğretmenlik okulda BT öğretmeni varsa onun hakkıdır diye onlarda 2007de BT öğretmenleri için formatör öğretmenliği zorunlu yaptı bunu yaparken dersler yok olmamıştı ki olacak olsayd bile EĞİTEK'i bağlamazdı benBT sınıflarını kurar ve korurum ders işi beni bağlamaz der geçerlerdi.

Bunu defalarca defalarca yazdım ama ısrarla birbiriyle 6 ayda bir konuşmayan bu kurumları sanki kaı komşusuymuş gibi yorumlayıp paranoyalar üretiyor bir sürü kişi,

gene bu forumda defalarca yazdım BT öğretmenleri 2006da vedikleri mücadeleni tersine biz formatör olmayacağız diye eylem yaparlarsa bu hakkı alırlar ama kimse muhtaç kalmaz ve oluşan 3000-4000 kişilk boşluğa dersten kaçmak isteyen niceleri zıplar
adım gibi eminim il merkezinde çalışan bizler aynı kuldan BT Formatörü olmak için sendikaları tarafından baskı yapan adamlarla uğraşmak zorunda kalırız ve hayat devam eder.

karinca_52' Alıntı:
başkalarını formatör yapıyorlar o zaman bizede başka branş hakkı versinler ..... :verymad:

Hocam ne alaka başkası dediğiniz formtatör öğretmen BT alanında derse(gerçi derste kalmadı ama :) ) giremezki haasosyal bilgiler formatörlüğü olur sizde harita odasından sorumlu olmak istiyorsanız anlarım.

yani söylediğinizin doğrusu bizede başka branş formatör öğretmenliği versinler olmalı.

yazık birileri aynı teraneleri okumaya devam ediyor sizin yapmak istemediğinizi küçümsediğinizi biz yapıyoruz neden ondan sonrada çıkıp rezillik diyosun hocam şu hazımsızlıktan vazgeçemedi gitti bazı arkadaşlar ya bırakın eğer işe yarıyorlarsa yapsınlar sen yaptında elinden mi aldık biraz geniş olun lütfen yakışmıyor doğrusu

ist_koord' Alıntı:
sadece susarak' Alıntı:

Sayın Hocam;

dersleri kaldıran TTKB, frmatör öretmenleri görevlendiren EĞİTEK bu forumda defalarca yazdım ankara'ya gittinizmi bakanlıkta bulundunuzmu bilmiyorum ama bu iki kurumdakiler aynı yemekhaneye girseler birbirlerine sırtlarını dönerlerdi yıllarca yani iki olayın birbiri ile alakası yok.
aynı durum EĞİTEKtekiler içinde geçerli 2005-2006da çok uğraşıldı formatör öğretmenlik okulda BT öğretmeni varsa onun hakkıdır diye onlarda 2007de BT öğretmenleri için formatör öğretmenliği zorunlu yaptı bunu yaparken dersler yok olmamıştı ki olacak olsayd bile EĞİTEK'i bağlamazdı benBT sınıflarını kurar ve korurum ders işi beni bağlamaz der geçerlerdi.

Bunu defalarca defalarca yazdım ama ısrarla birbiriyle 6 ayda bir konuşmayan bu kurumları sanki kaı komşusuymuş gibi yorumlayıp paranoyalar üretiyor bir sürü kişi,

gene bu forumda defalarca yazdım BT öğretmenleri 2006da vedikleri mücadeleni tersine biz formatör olmayacağız diye eylem yaparlarsa bu hakkı alırlar ama kimse muhtaç kalmaz ve oluşan 3000-4000 kişilk boşluğa dersten kaçmak isteyen niceleri zıplar
adım gibi eminim il merkezinde çalışan bizler aynı kuldan BT Formatörü olmak için sendikaları tarafından baskı yapan adamlarla uğraşmak zorunda kalırız ve hayat devam eder.
hocam sen muhtemelen mem lerde çok fazla çalışmışsın çünkü şu an sanki şube müdürü veya milli eğitim müdürü gibi yazıyorsun. olaylara fazla yukarıdan bakıyorsun, senide kendilerine benzetmişler.
şunu aklına sok bu ülke bizi nitelikli eleman olarak belirli bir amaç doğrultusunda yetiştirdi. ve şu an bir paçavra gibi bir kenara atıyor. bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. bilişim teknolojileri ile ilgili her ne olursa olsun bu iş için yetişyirilmiş elemanlar bizleriz. bu görevi bizi hiçe sayarak başkalarına verme hakları yoktur. eğer dersler olacaksa derslerimize gireceksek kime veriyorsa versin ama dersler olmayacaksa formatörlük görevini bizleri mağdur etmeden diğer öğretmenlere verilen özlük hakları ve eşit şartlarla birlikte bizlere vermek zorundadır. sizede önerim nerden geldiğinizi unutmayın. olaylara tepeden bakmakla olayın içinde olmak arasında fark vardır. eğer becerebilirsen olaylara öğretmen gözüyle bakmayı dene. öğrencilerine hak aramayı tavsiye ettiğin günleri hatırla ve kendinde o tavsiyelere uy...

Hocam tahminimce siz zor bir psikoloji altıdasınız ki budurum içinde haklısınız ama bu şartlarda anlamamız mümkün değil çükü olaylara sanki takım taraftarıymış gibi yaklaşıyorsunuz,

bu başlıkta ise 2 öncelikten bahsetmişsiniz bende diyorum ki

1. önceliğiniz TTKB ile ilgili ,
2. önceliğiniz ise EĞİTEK ile ilgili ve bu iki kurumun yani iki önceliğinizin birbiri ile alakası yok.

lütfen yukarıdan bakmak dediğiiz şeyi nasıl yaptığımı, neden böyle düşündüğünüzü açıklar mısınız?

ist_koord' Alıntı:
Hocam tahminimce siz zor bir psikoloji altıdasınız ki budurum içinde haklısınız ama bu şartlarda anlamamız mümkün değil çükü olaylara sanki takım taraftarıymış gibi yaklaşıyorsunuz,

bu başlıkta ise 2 öncelikten bahsetmişsiniz bende diyorum ki

1. önceliğiniz TTKB ile ilgili ,
2. önceliğiniz ise EĞİTEK ile ilgili ve bu iki kurumun yani iki önceliğinizin birbiri ile alakası yok.

lütfen yukarıdan bakmak dediğiiz şeyi nasıl yaptığımı, neden böyle düşündüğünüzü açıklar mısınız?
tabiki de tarafım hocam mağdur olan taraftayım. olayı ttkb veya eğitek çözmüş o benim meselem değil zaten hiçbir yazımda bu kurumlardan bahsetmedim. zaten beni ilgilendirmez beni ilgilendiren taraf sorunumun çözülmesidir. hangi kurumun bu olayı çözeceği ise yöneticilerin sorunudur. sende daha çok işin bu kısmı ile ilgilendiğine göre yönetici ağzı ile konuşuyorsun. olaylara yukarıdan bakmak derken bunu kastediyorum.

Sayın Hocam çok basit bir örnek vereyim,

okulunuzda bir veli geldi ve size benim öğrencim matematikten geçmişti ama karnesinde kalmış gözüküyor buna nasıl çözüm üretirsiniz dedi
Bu velinin kişinin işini çözebilirmisiniz?
BENCE HAYIR,

sizde veliye : "bu iş matematik öğretmeni ve idare ile ilgili" dediğinizde
Veli size: "Benimle yukarıdan konuşuyorsun, ben ilgilendirmez ben mağdurum benim işimi kim çözerse çözsün" dedimi ve size de "sende öğretmen ağzı ile konuşuyorsun mağduriyetten anlamıyorsun" dedimi,
bu ne kadar anlamlı olacaksa sizin bu başlıkta yazdıklarınızda o kadar anlamlı.

Ben yukarıdan falan konuşmuyorum size adam gibi işleyişi izah etmeye çalışıyorum çünkü işin nasıl yürüdüğünü bilirseniz hangi işle ilgili kimden çözüm isteyeceğinizi bilirsiniz diye.

ist_koord' Alıntı:

okulunuzda bir veli geldi ve size benim öğrencim matematikten geçmişti ama karnesinde kalmış gözüküyor buna nasıl çözüm üretirsiniz dedi
BENCE HAYIR,

Veli size: "Benimle yukarıdan konuşuyorsun, ben ilgilendirmez ben mağdurum benim işimi kim çözerse çözsün" dedimi ve size de "sende öğretmen ağzı ile konuşuyorsun mağduriyetten anlamıyorsun" dedimi,

Ben yukarıdan falan konuşmuyorum size adam gibi işleyişi izah etmeye çalışıyorum çünkü işin nasıl yürüdüğünü bilirseniz hangi işle ilgili kimden çözüm isteyeceğinizi bilirsiniz diye.
verdiğin örnekte haklı görünüyorsun ama örnekle bizim alakamız yok. biz isteklerimizi bakan veya başbakandan istiyoruz. ttkb veya eğitekle işimiz yok.

Mesajda belirtilen yazı ADANA İL MİLLİ EĞİTİM BİLİŞİM ve SINAV HİZMETLERİNDEN GELMİŞTİR... İlçe sadece bir yazı ile bunu okullara duyurmuştur ki zaten görevidir yapmak zorundadır... yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına bilgilendirmek istedim...

ist_koord' Alıntı:
sadece susarak' Alıntı:

Sayın Hocam;

ağzına sağlık hocam.

sadece susarak' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:

BENCE HAYIR,

verdiğin örnekte haklı görünüyorsun ama örnekle bizim alakamız yok. biz isteklerimizi bakan veya başbakandan istiyoruz. ttkb veya eğitekle işimiz yok.

Tamam sayın hocam dediğim gibi şu anda sinirli olduğunuz için haklı olarak taraf olan tutumunuzdan dolayı yaklaşımınızı normal karşılıyorum.

Sizden tek ricam benim yukarıdan bakmak (bundan bir yıl öncede fildişi kuleden öyle görünüyor demişlerdi hey hat daha neler) gibi bir amacım olmadığını süreci izah etmeye çalıştığımı görmenizdir.

Saygılar.

Geri