formatörüm napiiim bilemedim

Kodla Büyü

duygusuz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulumuzda 2 tane labaratuar var.Geçen yıl birinde 1. kademe öğrencileri bilişim teknolojileri dersi yapıyodu.Ancak bazı özen göstermeyen öğretmenler sağolsun , baya bi fare parçalamışlardı.Ben de Bazı birinci kademe öğretmetmenlerinin ricası üzerine kendi labaratuarımda ders anlatıyodum vakit uyuştukça.Müdür bey eksikleri tamamladı ve bana sen ders anlatma ancak oraya kim giderse gitsin mutlaka sen de başlarında dur , dedi.
sabah öğretmen arkadaşın biri , programa ismimi yazdım sen yine ders anlatacak mısın dedi.Ben de ders anlatamayacağımı ancak labaratuarda olacağımı söyledim.O zaman kendi kendilerine oynarlar, benim onlara verecek bişeyim yok benden daha iyi kullanıyolar dedi.Açıkçası boş beleş takılmalarına gönlüm müsade etmiyo ama dersim olmadığı için formatörlük yapıyorum , saatlerim okulda geçiyo , bu işin böyle olacağı belliydi, talim terbiyecisi , eğitekcisi sallamıyosa ben napiim diyorum, yani bilemiyorum.Siz olsanız napardınız.?

Hocam ne olursa olsun kim ne yaparsa yapsın, sen çocuklarına ve ülkene hizmet ettiği unutma. gir dersini anlat müdür problem etmeyecekse... Bazen yanlışları düzeltmek bizeee kalıyor ne yazıkki?

hocam nasıl boş beleş takılıyorlar. eğer diğer öğretmenin işleyecek birşeyi yoksa bilgisayarda gidip başka ders işleyecek. boş boş laboratuara getiriyorsa müdürün o öğretmene müdahale etmesi gerekir. dersin olmadığı sürece kimsenin başında durma zorunluluğun yok. ben olsam durmazdım.

antigen' Alıntı:
hocam nasıl boş beleş takılıyorlar. eğer diğer öğretmenin işleyecek birşeyi yoksa bilgisayarda gidip başka ders işleyecek. boş boş laboratuara getiriyorsa müdürün o öğretmene müdahale etmesi gerekir. dersin olmadığı sürece kimsenin başında durma zorunluluğun yok. ben olsam durmazdım.

aynen..hocam ders işlemeyeceksen gelme diceksin.sen formatörsün ve lab. ın işlemesinden sorumlusun..etkin kullandırın hocam

Hocam bizde de aynı durumlar var. Bt sınıfını internette gezme olarak görüyorlar, sınıf ne yapıyor umurlarında değil.

teşekkür ederim fikirleriniz için , doğru aslında ders işlemiceksen açmıyorum niye demiyosam?

bencede sınıfa giriyorsan ders işle hocam anlat hem senin için rahat eder hemde vaktin güzel geçer

Bence de, o ders serbest ekinlikler dersidir.

BT adını birşey veremem diyorsa, neden o müfredatı anlatmayı tercih ediyor?

Serbest etkinliklerde pek ala geri kaldığı dersleri, matematik vs başka konular verebilir. İlle de BT müfredatı işleyecek diye birşey yok.

Bütün bir dönem, yıl BT işlemek zorunda da değil, birkaç hafta gelirler, anlatır, anlatamıyorum dediği yerde siz anlatırsınız, daha sonra da Serbest etkinlikler dersi kapsamında başka bir konuya geçer. İlle de BT olacak diye bir şart yok. Bilmiyorsa, veremiyorsa müdür beye söylesin, serbest etkinlik olarak başka konular seçsin. Terbiyesizliğe bak.

:+1: ve ayrıca sınıf öğretmenlerinin serbest etkinlikler dersi için ders seçmesini anlamıyorum, 2 saat bilişim 1 saat resim gibi. Serbest etkinlikler başlı başına bir ders (artık ilköğretimde değilim ve geçen seneye göre bir değişiklik olmadı sanırım) ve bu derste kararda açıklanan programlardan yararlanılabilir diyor, ders seçilir demiyor.
sitelerde' Alıntı:
Bence de, o ders serbest ekinlikler dersidir.

BT adını birşey veremem diyorsa, neden o müfredatı anlatmayı tercih ediyor?

Serbest etkinliklerde pek ala geri kaldığı dersleri, matematik vs başka konular verebilir. İlle de BT müfredatı işleyecek diye birşey yok.

Bütün bir dönem, yıl BT işlemek zorunda da değil, birkaç hafta gelirler, anlatır, anlatamıyorum dediği yerde siz anlatırsınız, daha sonra da Serbest etkinlikler dersi kapsamında başka bir konuya geçer. İlle de BT olacak diye bir şart yok. Bilmiyorsa, veremiyorsa müdür beye söylesin, serbest etkinlik olarak başka konular seçsin. Terbiyesizliğe bak.

Bence fazla hızlı gitme hocam :)

Klavye fare etkinliği yaptırıyorum benim ders işleme ve öğretme etkinliğime karışamazsın sen kimsin diyebilir?

Ayrıca formatör öğretmenin bir görevide öğretmenlere rehberlik etmektir. Hatta önceleri bu sadece bu şekildeydi yani 4-5 sene kadar önce ilk gorevlendirdiğimizde siz formator olarak branş ogretmenleri laboratuarda bilgisayar destekli ders anlatacak siz bilgisayarla ilgili anlık problemleri cozecek ogretmen ve ogrencilere rehberlik edeceksiniz denilmişti. (o zaman illere gore formatoorlerin gorevleri farklı farklı valilik olurlarıyla geliyordu) Bu durumu bir araştırın derim.

Yani ogretmen bana rehberlik etmiyor ustelik ders işlememi engelliyorda diyebilir.

Hatta mudur gelir o ogretmeni fırcalarsa ne yapıyorsunuz burda cocuklar kendi hallerinde diye onun ders işlemeyerek işlediği suça ortak olmuş olursunuz.

Çözüm: Formatorluğun kaldırılması. Hayatımda hiç boyle saçma gorev tanımları gormemiştim. Resmen kul kole ol diyorlar. Eğer idareniz ile zıtlaşırsanız ve işi bilen bir idare ise o kadar çok yerden tutturur ki inanamazsınız.

Mantıklı davranın. Hocam bilgisayarlar bozuk tamir ediyorum deyin onu sallayın. Şarteller attı deyin. Hocam kasalarda elektrik (statik elektrik) var deyin. Hatta yangın var deyip okuldan koşarak kaçın ama onu laboratuarınızdan uzak tutun. Ders işlenmediği zamanlarda cocukların bilgisayarlara neler yapabileceğini tahmin edebiliyorum. :(
Allah sabır versin hocam. Maalesef durumumuz boyle giremezsin yok girmeyelim bu hafta var. Belki sınıfta kalırsa vicdan yapar yada sıkılır. iki harf ogretir cocuklara.

Geri