Formatörün Yüksek Lisans İzin Hakkı Var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan redbull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

redbull

Üye
Merhaba (ZORUNLU) formatör arkadaşlar. Ben geçtiğimiz yıldan beridir yüksek lisans yapmaktayım . Bu yıl tez aşamasındayım. İlk dönem kullanma gereği duymadım ama biz formatörlerin de, 2 yarım günlük resmi yüksek lisans izin hakkımız var mı? Yoksa böyle bir haktandamı mahrumuz? Bu konuda çok acil bilgilerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler herkese.

elbette var hocam, bende y.lisans yapıyorum, ders aşamasını ve tez aşamasınıda bitirdim.sadece tez savunmam kaldı, formatörken bana 2 yarım gün izin verdiler, sonuıçta sen hala öğretmensin, formatörlük geçici görevlendirmeyle yapılan bir iş.

hocam çok teşekkür ederim. Çok işime yarayacak bu durum. Maalesef yanlış bir düşünce var formatörsen iznin yok diye.

yüksek lisansı gerekçe göstererek formatörlük görevlendirilmesine katılmayabilirsin. (belki) :idea: :roll:

ben de formatör olduğum halde bu sene il dışında yüksek lisansa başladım. aklımda bi kaç soru var..?
1 - yüksek lisans (il dışı) için 1 tam gün izin almamız mümkün mü ?
2 - bu izinden dolayı ek ders ücreti kesilir mi?

ct442002' Alıntı:
ben de formatör olduğum halde bu sene il dışında yüksek lisansa başladım. aklımda bi kaç soru var..?
1 - yüksek lisans (il dışı) için 1 tam gün izin almamız mümkün mü ?
2 - bu izinden dolayı ek ders ücreti kesilir mi?

hocam bu konular tamamen idareye bağlı aslında.İl dışındasınız diye iki yarım günden tam gün yapılabilir.Bu şekilde izin veren idareler var, problem çıkartanlar da var.Ek dersini kesen de var, kesmeyen de.Arkadaşlarım bir tam gün kullanıyor ekdersleri de kesilmiyormuş diyebilirsiniz:) Biraz bakmıştım yönetmeliğe ek ders için görevinde sayılabiliyor diye yazı vardı sanırım.Ama yarım gün izne göreydi. Bana her türlü muamele yapıldı vala.Kafalarına göre davrandılar.İlçe şöyle dedi böyle dedi veya hocam uygulamayı siz araştırın biz ona göre yapalımlar falan.

hocam bende bugun aynı konu hakkında milli egitime gittim oncelikle yuksek lisans icin 2 yarım gun veya 1 tam gun hakkımız var mudur bir kılık cıkarmaz ise isimiz daha kolay ama arkadaslar dilekce yazarken iste izin yonetmeligindeki ogrenim izni ilgili maddesini yazarsanız daha rahat edersiniz sonucta yonetmelik bildiginizi belli etmek lazım :) . ek ders ucreti konusunda tam bir mullak :( bunun icinde bakanlıga sorucam yonetmelkte sanki yarım gun olursa alırsın ama tam gun olursa alamaazsın tarzında maddeler bana yazı gelince sizle paylasıcam umarım lehimize bir sey olur .

Geri