Formatör Öğretmenin maaş karşılığı ders saati?

Kodla Büyü
Formatör Öğretmenin maaş karşılığı ders saati kaçtır. Resmi yazılarda bir ara 6 ya da 10 diye geçiyordu. Elinde bununla ilgili resmi yazı bulunan var mı acaba?

çok teşekkürler hocam peki 6 mı 10 mu :) halk eğitimde akşam verdiğim dersi müdür bey hala maaş karşılığına kestiriyor. Bu durumda 6 saat kesip 4 saat ek ders verebilir mi? Yoksa 10 saati de maaş karşılığına mı keser?

nanelemon' Alıntı:
2009 yılına kadar 6 saatten az 10 saatten fazla olamaz diyordu. 2009 yılında yayınlanan 4707 sayılı genel müdürlük yazısına göre ise taban saat sayısı belirtilmemiştir. İlgili bölümü aynen yazıyorum.
16.03.2009 tarih ve 4707 sayılı genel müdürlük yazısından;
"en fazla maaş karşılığı derse girmek zorunda olduğu derslere girmesi sağlanarak örgün eğitim ortamından uzaklaşmamaları ve derslerin boş geçmesi önlenecek" denilmektedir. Buna göre maaş karşılığı girebileceği derslerin boş geçmesini engelleyecek şekilde en fazla maaş karşılığı derse girmeleri temin edilecek, maaş karşılığı dersini dolduramaması halinde bunun dışındaki zamanını Bilişim Teknolojisi Formatör Öğretmeni olarak tamamlayacaktır. denilmektedir. Benim anladığım hocam belli bir alt sınır yok. Branşın Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve okulda tek isen Ders sayısı 15 in altındaysa hepsine gircen. 15 ten fazla ise 15 e kadar olanına sen gircen geri kalanını diğer branş öğretmeni arkadaşlarında girebilir. Okulunda birden fazla Blişim Teknolojileri Öğretmeni var ise ne kadar az derse girersen o kadar rahat formatörlük görevini yerine getirebilirsin. Alt sınır yok.

Geçmiş yıllarda 6 saat yazıldı 10 saat yazıldı ama son yazılarda benim de bildiğim saat sınırı yok. Mesela kayseri merkezde 0 saat dersi olan arkadaşlarda var.

Dostum gündüzleri 8-5 mesai şeklinde mi çalışıyorsun? Sonuçta formatör öğretmen görevlendirmesi halk eğitim de aynı iö'de aynı liselerde aynı, akşam kurslarınn her halukarda ekders olması gerekir diye yorumluyorum.

Hocam en son 0-15 olarak kaldı.. 6-10 meselesi geçmişte kaldı.. Ama akşam verdiğiniz dersle maaş karşılığı meselesinin alakası yoktur diye tahmin ediyorum, 8-5 çalışmıyor musunuz siz? 8-5 hiç derse girmeyin, akşam ders verin, o akşam dersi ek ücret olarak gelir diye yorumlanır bence. 8-5 arasında ister 0 ister 15 girersiniz hocam.

The korsan hocamız benden saniyeler önce yazdığı için copy pastenin farklı verisyonu gibi olmuş yazım.. :mrgreen:

karinca_52' Alıntı:

Hocam gönderdiğiniz dosyada 10 ve 11. maddelerde 15 saat yazıyor. Gerçi Samsun Milli Eğitim aşmış olayı maşallah o nasıl bir yazıdır öyle :)

Aşağıdaki dosyada Afyon MEM görevlendirme yazısını paylaşıyorum. "En fazla maaş karşılığı derse girer" şeklinde uygulanıyor diye biliyorum.
Yani 0 - 15 arası derse girebilir formatör öğretmen.
http://afyon.meb.gov.tr/2011/12/26/40501.pdf

Geri