Formatör Öğretmenlere Yaz Tatili ve YarıYıl Tatili

Kodla Büyü
4. Okulların gerekli tedbirleri almak kaydıyla, söz konusu öğretmenlerin yarıyıl ve yaz tatillerinden yararlandırmalarında herhangi bir sakınca görülmemektedir.

Yine her okuayn müdürün istediği gibi yorumlayabileceği bir yazı yazmışlar.
öğretmenlerin kelimesi cümle içerisinde öyle kullanılmış. Sonundaki n fazlalık değil mi ? Bu yazı bakana gelene kadar kaç kişinin kontrolünden geçiyor.

Hiç heveslenmeyin. Ben milli eğitime bile gittim bu yazıyla. Şef yine müdür yardımcısını ikna etti :? Zaten yazı geçiştirmek için yazılmışmış. Gerekli tedbirler sağlandığı takdirde diyor ya, yine ucu açıkmış falan da filan da işte. Aslında haksız da sayılmaz. Şefin dediği aynen şuydu: Bir bakan olarak adam akıllı problemin üzerine eğilmeli ve gerekiyorsa net bir ağızla genelge yayımlatmalı. Bu konuda bence de çok haklıydı. Yarım ağız, birilerini geçiştirmek için doğru düzgün memlekette ne olup bittiğinden bile habersizce öylesine bir cevap bence de. Hem bu memlekette işler soru önergelerine verilen cevaplarla mı yürüyecek Allah aşkına! Adam gibi genelge mi yayımlarsın yönetmelik mi, herkes aynı uygulamayı yapar ona göre.

Ankarada isteseniz de yarıyıl ve yaz tatilinde çalışamazsınız, il eğiticilerine mail attım, yaz tatilinde görevlendirme mümkün değildir dediler, ara tatilde de görevlendirme yoktu, zaten görevlendirme dilekçelerinde tarihler tatillere göre ayarlanıyor.
... 30 Haziran 2011 tarihine kadar... diye devam ediyor.

O Ankara'nın güzelliği. Keşke ben de orada olsam. Maraş'a Ankara'yı örnek gösteriyoruz, onlar yanlış yapıyor diyorlar başka bir şey demiyorlar!

2 yıllık yazı arkadaşlar bunlar...ısıtıp ısıtıp sunmayın...bize ait yönetmelik çıkmadığı ve orada tatiller açıkça belirtilmediği taktirde, 20+ alabildiğiniz kadar rapor alarak tatil yapmaya devam edeceğiz... :-1:

arkadaşlar erzurum milli eğitimin sitesinde dün yayınlandı bu ben 1 temmuz 31 aralık görevlendirmesine başvurdum ve mecburen yaz tatilinde okulda kalacaktım. idareyle görüştüm bu yazı sayesinde yaz tatiline çıkacağım.

Bende Afyon MEM ' le görüştüm arkadaşlar eğer müdürünüz uygun görürse yaz tatilini kullanabilirsiniz dediler. Zaten formatörlerden sorumlu İl MEM Müdür Yrd. Emin Bey müdürler toplantısında da bu şekilde izin verilebileceğini tüm müdürlere söylemiş. Hayırlı olsun

Arkadaşlar bende mem deki arkadaşları aradım ancak "görevlendirme yazın ve sömestiri tatilinde de yapılıyor isterseniz yıllık izin kullanabilirsiniz,başka çözüm yok" dediler. Bunun üzerine denizbedir arkadaşımın gönderdiği dosyayı da ekleyerek müdürlüğüme bir dilekçe verdim, onlarda ilçe mem e gönderdi ama sonu nasıl olur bilmem:) Bana kalırsa bir kılıf bulup yine tatil yaptırmayacaklar bana, bize:) Haber bekliyorum hala, umarım dilekçeme cevap tatil sonunda gelmez:)
Hayırlısı bakalım, bekliyorum heycanla..

elrond' Alıntı:
2 yıllık yazı arkadaşlar bunlar...ısıtıp ısıtıp sunmayın...bize ait yönetmelik çıkmadığı ve orada tatiller açıkça belirtilmediği taktirde, 20+ alabildiğiniz kadar rapor alarak tatil yapmaya devam edeceğiz... :-1:

2 yıllık yazı ne demek hocam alemsiniz :) tüm yıllanmış yazılar kanunlar geçersiz o zaman, olurmu öyle şey. Önemli olan bu yazı sonrasında, bu yazının tersini söyleyen aynı kişi ya da kurum imzalı başka bir yazının olup olmadığıdır. Yoksa bu yazı 100 yıl geçerliliğini korur.

Arkadaşlar hiç heveslenmeyin diyorsunuz ama afyonda uygulamaya geçiyorsa bizde neden geçmesin(Konya/MERAM). Emsal gösteremez miyiz?

bu yazıya göre herşey önce okul müdürü sonra ilçe mem de bitiyo. onlar ne derse o gibi gözüküyor. eğer göndermek istemezse seni gerekli tedbirlen alınamadı olacak. göndermek istiyosa da bütün tedbirler taraflarından alınmış olacak.ç siz ne isterseniz söyleyin.

Okuluma verdiğim, milli eğitim bakanının 2009 tarihli yazısının da ekli olduğu dilekçe önce ilçeye sonra ile sevkedilmişti. Bugün dilekçeme cevap geldi. Daha doğrusu okul müdürümüz aradı benim için mem i. Valilik onayındaymış, görevlendirmem 1 eylül de başlayacakmış. Bende kendimi öğretmen gibi hissettim yani:)
Çook sevinçliyimm..:)

ben bugün bu yazıyı alıp müdüre gittim baktı yazıya sonra bana dönüp şöyle dedi; Nimet senin tatili benim keyfime bırakmış...

Erzurum MEM bu yazıyı web sitesinde yayınlamış bu bile güzel bi gelişme. en azından artık birileri yaz tatilinde yarıyıltatilinde formatör öğretmeni okulda bekletmenin mantıksızlığını anlamış. Teşekkür ederim Erzurum MEM e darısı diğerlerine

agkarakoc' Alıntı:
Okuluma verdiğim, milli eğitim bakanının 2009 tarihli yazısının da ekli olduğu dilekçe önce ilçeye sonra ile sevkedilmişti. Bugün dilekçeme cevap geldi. Daha doğrusu okul müdürümüz aradı benim için mem i. Valilik onayındaymış, görevlendirmem 1 eylül de başlayacakmış. Bende kendimi öğretmen gibi hissettim yani:)
hayırlı olsun arkadaşım:)

denizbedir' Alıntı:
agkarakoc' Alıntı:
hayırlı olsun arkadaşım:)
hocam hangi il yapmış görevlendirmeyi 1 eylül itibari ile?

ya arkadaşlar bakan imzalamış tatilden yararlanmalarında sakınca yoktur diye daha müdürler milli eğitiimler nasıl kabul etmez anlamıyorum. Ya böyle bişey yok ya offfff offfffff.......

aynı yazıyı gecen hafta milli eğitim şube müdürne gösterdim..demek böyle birşey vardı bizim haberimiz yok dedi..tamam hocam biz hallederiz dedi..birkaç gün sonra okul müdürüm "hocam tatile çıkabilirsiniz milli eğitimden öyle söylendi" dedi.yani abbas yolcu:)))

nermin_böte' Alıntı:
aynı yazıyı gecen hafta milli eğitim şube müdürne gösterdim..demek böyle birşey vardı bizim haberimiz yok dedi..tamam hocam biz hallederiz dedi..birkaç gün sonra okul müdürüm "hocam tatile çıkabilirsiniz milli eğitimden öyle söylendi" dedi.yani abbas yolcu:)))
:alkis:

Dünde ben yazıyı ilçe formatörüne gönderdim oda şube müdürlerine söylemiş bakalım bugün ne çıkacak.

hhtc' Alıntı:
Bende Afyon MEM ' le görüştüm arkadaşlar eğer müdürünüz uygun görürse yaz tatilini kullanabilirsiniz dediler. Zaten formatörlerden sorumlu İl MEM Müdür Yrd. Emin Bey müdürler toplantısında da bu şekilde izin verilebileceğini tüm müdürlere söylemiş. Hayırlı olsun

evet hocam ben afyonda görev yapıorum ve şu an memleketimdeyim.

hgencer03' Alıntı:
Müdürlerin keyfi işin içine girince adalet sağlanamaz. Ben afyondayım bizim müdür pek sıcak bakmıyor :(

hocam bildiğin üzere bende afyonda görev yapıorum ve şuan kendi memleketimdeyim. istersen bizi örnek göster müdürüne, gerekirse okulumun adını da veririm.

arkadaşlar okulun adını ve müdürünüzün ismini gönderirseniz sevinirim bende afyon dazkırı da görev yapıyorum ve beni göreve çağırdılar bu mantıksızlığı kafam almıyor illaki birileri araştıracak ve halledecek yoksa işi bilen idareci yok hiç bi okulda yada mem'lerde

2011 yazında Adanada uygulandı bu soru önergesi sayesinde. 2012 yazında uygulatabilen varmı dır TR de arkadaşlar.

Geri