Formatör öğretmen sorumluluk sınavı ücreti

Kodla Büyü

Hakan25

Aktif Üye
Arkadaşlar formatör öğretmenlerin ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavında ücret alıp alamayacağı konusunda forumu çok inceledim kesin net bir bilgi edinemedim. Bazı müdürler aynı anda iki ücret ödenmez diyor, ancak müdür yardımcıları ihtiyaç durumunda girdikleri ikinci altıncı saat için ücret alıyorlar. Peki bunlar nasıl ücret alıyor. Müdür yardımcılığı ücretleri kesilmiyor. Bazı arkadaşlar görev verilemez diyor, peki 15 saat derse giriyorum benim yapmam gereken sınavları kim yapacak. Dışarıdan öğretmen getirmek ne kadar uygun. Bu konuda elinde net bilgi ve belge olan arkadaşlar lütfen paylaşalım. 35 saat ekdersim gümbürtüye gitmek üzere

görevlendirme tarihleri arasında başka hiçbir ek ders alamayız. ama mesai saatleri dışında (8-17) ve haftasonları ek ders alabiliriz.

Ben yıllardan beridir anadolu lisesinde çalışıyorum formatör olduğum için hiçbir zaman görev almadım ve ek derste alamadım. Eğer sınavlar olduğu zaman siz formatörseniz zaten yapmış olduğunuz formatörlüğün ekdersini alıyorsunuz. O yüzden bu sınavlarda görev aldığınız takdirde ikinci bir ücret alamıyorsunuz diye biliyorum.

tahmin değil hocam alınmıyor.arkadaşlar sebebini açıklamış.bizde de aynı uygulama var, formatörüm bende sınavlarda görev almıyorum.

Hocam Ankara da bazı arkadaşlar almışlar, en fazla olan ücretten vermişler. heryerde farklı uygulama var maalesef. Aynı ilçedeki öğretmen arkadaş hakkında belleticilik görevi ve mesai saatleri içinde egzersizden dolayı zimmet çıkarmışlardı. Ancak sınav ücretleri hakkında şikayet olmasına rağmen bakanlık müfettişi dokunmamış. Sadece sınav ücretini geri almamışlar, gerisini almışlar. Bu olay nasıl oluyor hala çözemedim

alırsın hocam çünkü sen 4+3+4+3+4 şeklinde ücret alıyorusn diyelim ki salı günü sınavın var bakıyorsun salı günü 3 saate denk geliyor sınav 5 saat 5 daha fazla olduğu için 5 yazılıyor ö gün...

Formatörlerin görevleri arasında değil. Fakat görev alabilirsin. Alamaz lafını herkes kendi genelleştiriyor. Ben kendim aldım. Bunda herhangi bir hak hukuk bulunmamakta.
Şimdi lise de Bilgi ve iletişim dersi var ve not ile geçiliyor. Öğrenci kaldığı vakit bu dersin branş hocası olarak sizin sınav hazırlamanız ve gözetmenlik yapmanız istenecekti. Bu görev hiçbir öğretmenin asli görevi değil ve maaş karşılığı da değil. Yaptığınız bu görev için ekders alırsınız. Şimdi arkadaşlar alamazsınız falan diyecek çünkü yönetmelik çok kıt hazırlanmış ve hiçbirşey yapamazsınız diyecekler. Fakat branş öğretmenleri için bu ayrı bir yönetmelik altında ayrıntılı açıklanmış. formatörler için ne alabilir nede alamaz diye bir ibare yoktur. Bunu kendiniz yorumlamanız gerekecek (tıpkı ben ve diğer alamaz diyen arkadaşlar gibi). Yaptığınız iş ek bir görevdir karşılığı olmalıdır.

Ben 4 seneden beri lisede çalışıyorum. Arkadaşların dediği gibi eğer formatörlüğün var ve sınav görevi almış isen sınav görevinin ücreti yazılır. Her iki ücreti de alan varsa yanlışlıkla ya da bilgisizlikten hesaplanmıştır. Hafta sonu sınav görevin varsa hem formatörlük hem de sınav ücreti alırsın.

Normalinde formatörlük görevlendirmeleri başladıktan sonra mesai saatleri içerisinde sınav görevi olmaz.Fakat öğretmen yetersizliğinden görev verilebiliniyor.
Benim müdürüm sağolsun hangisinin ekdersi fazla ise( kendi insiyatifini kullanarak) onu yazıyor.Ama olması gereken sadece formatörlük ekdersinin yapılması.

Arkadaşlar haklısınız galiba bu da papatya falı gibi. Tamamen müdürün inisiyatifinde olan bir olay. Ücret verse kimse niye verdin sormaz, vermese de niye vermedin demezler. Bakanlık müfettişleri bile ücreti geri istememişler. Olay müdürün becerisine ve iyi niyetine bağlı. Başka branştan formatör olan arkadaşlar var. Arkadaş kimyacı 20 saat derse giriyor. Bu sınavı il milli eğitim müdürü mü yapacak? Görev verilmek zorunda, verildikten sonra da ücret olayının çözülmesi lazım.

Geri