Formatör öğretmenin ek dersi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar formatör olanlar haftada 18 ek ders alıyor. Aylık ne kadar ek ders alıyorsunuz siz? Benim bu ay 441 yatmış ( üstelik geçen aydan eksik yatırdıkları 14 saat de vardı.) Bir yanlışlık var yine, değil mi? Tam olarak hesabın nasıl yapıldığını biri açıklayabilir mi acaba? Bu idare beni çıldırtacak :verymad:

İzin ya da rapor almadığınız ve dini bayram , yerel kurtuluş günü gibi tatillere denk gelmediği sürece formatör öğretmene haftada 18 saat ders yazılır.
Pazartesi gününden itibaren 4-3-4-3-4 saat şeklinde günlere dağıtılır. Gelmediğiniz ya da tatil olan günlerin ücreti bu hesaba göre kesilir.

Örnek olarak geçen ay diğer illerdeki arkadaşlara 76 saat yazıldı. İstanbul'un kurtuluş günü 6 Ekim perşembe tatildi. İstanbul'da görev yapanlara 73 saat olarak yazıldı.
76 saat ek ders yazılıp %20 lik vergi diliminde iseniz 544 TL civarında bir rakam almanız gerekiyordu.

Arkadaşlar gerekli bilgiyi vermiş ama eğer herhangi bir raporunuz yada izniniz yoksa toplam 76 saat 544,15 TL yatması gerek.

Branş öğretmenleri de 15 saat derse girmiyor muydu hocalarım. 12 saat oluyor bizim ama, orasını anlamadım? İzin ya da rapor almadım. Geçen ayda sorun çıkarmışlardı üstelik sümen altı etmeye çalışıyorlardı, papaz olduk bu yüzden. Yine böyle bir konu sebebiyle muhatap olmak istemiyorum ben. Ne yaptı adamlar 5'ten önce çıktığım günlerin saatini hesaplayıp mı kestiler, anlamadım, her şey beklerim artık. (Ki müdürle 5 diye konuşmamıştık, 22 saat dersim var zaten.) Uzaktayken bile tavırları sinir ediyor :verymad:

SİRE' Alıntı:
Branş öğretmenleri de 15 saat derse girmiyor muydu hocalarım. 12 saat oluyor bizim ama, orasını anlamadım? İzin ya da rapor almadım. Geçen ayda sorun çıkarmışlardı üstelik sümen altı etmeye çalışıyorlardı, papaz olduk bu yüzden. Yine böyle bir konu sebebiyle muhatap olmak istemiyorum ben. Ne yaptı adamlar 5'ten önce çıktığım günlerin saatini hesaplayıp mı kestiler, anlamadım, her şey beklerim artık. (Ki müdürle 5 diye konuşmamıştık, 22 saat dersim var zaten.) Uzaktayken bile tavırları sinir ediyor :verymad:
bunu resmi dilekçe ile okula ver hocam. Sözlü iletişime geçtikçe işi savsaklıyorlar. Resmi yazıyla cevap istersen mecbur kuralına uygun yapmak zorunda :)

Adamlar benle restleşmek derdinde herhalde, adam benim 2 katım yaşımda, nasıl kendilerine yakıştırıyorlar anlamıyorum. Geçen ayda formatörlüğü hesaplamamış, üstelik konuşmasında da yalan söylüyordu( 14 saat de ordan eksik yatmıştı). Şu 76 saati bana tam açıklayabilir misiniz lütfen hocalarım? Paranın canı cehenneme ama meymenetsizlikleri yüzünden okuldan soğudum.

Formatörlere haftalık 18 saat ek ders yazılır hocam, 4-3-4-3-4 olarak günlere dağıtılır. Geçen ay pazartesi günü ayın son günü olduğu için 4*18=72 saatin üstüne bir de pazartesiden 4 saat eklendi. Toplamda 76 saat üzerinden aldım ben de. Tabii bunu Önümüzdeki ayın ödemesinde saymayacaklar. İlk hafta salıdan başlayacak. Buna göre hesabını yaparsın hocam işte.

ne kadar alman gerektiğini de http://www.ozkansoft.com/eduhepv03a.php linkten öğrenebilirsin

yatan paraya göre kaç saat ekders yazıldığını da http://www.ozkansoft.com/utedeshepv01.php linkten öğrenebilirsin.

omd' Alıntı:
Formatörlere haftalık 18 saat ek ders yazılır hocam, 4-3-4-3-4 olarak günlere dağıtılır. Geçen ay pazartesi günü ayın son günü olduğu için 4*18=72 saatin üstüne bir de pazartesiden 4 saat eklendi. Toplamda 76 saat üzerinden aldım ben de. Tabii bunu Önümüzdeki ayın ödemesinde saymayacaklar. İlk hafta salıdan başlayacak. Buna göre hesabını yaparsın hocam işte.

ne kadar alman gerektiğini de http://www.ozkansoft.com/eduhepv03a.php linkten öğrenebilirsin

yatan paraya göre kaç saat ekders yazıldığını da http://www.ozkansoft.com/utedeshepv01.php linkten öğrenebilirsin.
Bilgi için çok teşekkür ederim hocam. 43 saat yazılmış. Adamlar idareci değil, patron sanki :x

iyilik80' Alıntı:
Arkadaşlar gerekli bilgiyi vermiş ama eğer herhangi bir raporunuz yada izniniz yoksa toplam 76 saat 544,15 TL yatması gerek.

aynen bordrodan baktım benim bu şekilde yatmış..

SİRE' Alıntı:
omd' Alıntı:

Bilgi için çok teşekkür ederim hocam. 43 saat yazılmış. Adamlar idareci değil, patron sanki :x

43 saat ne hocam öyle ya. 3 hafta bile değil. Sen sözlü iletişimi boşver artık, idareyle yazılı yoldan iletişim kur. Daha da zorlar iseler ilçe milli eğitimden maaşları filan imzalayan şube müdürü ile görüş, okul idarene ayarı versinler.

Bu ciddi bir is.idareciler nasil olur da konu da giciklik yada yanlis yapar.dilekce yazin.
Dilekce yazin.oyalanmayin

bayramdan sonra ilk işiniz arkadaşlara sert bi uyarı yapmak olsun. 100 lira eksik yatmış. Eksik maaş ve ek ders yatırmanın çok hoş cezaları olduğunu da hatırlatın.

Önceki ay formatörlüğü yatırmamışlardı, geriye dönük görevlendirme yapıldığı halde. Önceleri yine okulda (formatör olmadan evvel) bir tek bana sınav görevi vermemişlerdi. Üstelik de her şeye kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Bayram günü sinirimi zıplattılar yine. Tahminim benim 5 ten önce çıktığım günleri hesaplamış olabilecekleri :x
Formatörün ek dersi ile ilgili elinde resmi yazı olan var mı sayın hocalarım, paylaşırsanız makbule geçer.

hocam sizin erken çıktığınız günleri hesaplamış olamaz, bunu yapamaz yani, kanuni yolunuz var. Sizin haftalık ek ders ücretiniz 18 saat üzerinden hesaplanmalıdır.Müdürünüz bunu eksik de yazsa, fazla da yazsa bunu belgelendirmelidir(kurs felan açacaksanız fazla alacaksınız) eksik yazamaz sadece size kanuni olarak yönetmeliği hatırlatır eksik yazamaz.

SİRE' Alıntı:
Önceki ay formatörlüğü yatırmamışlardı, geriye dönük görevlendirme yapıldığı halde. Önceleri yine okulda (formatör olmadan evvel) bir tek bana sınav görevi vermemişlerdi. Üstelik de her şeye kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Bayram günü sinirimi zıplattılar yine. Tahminim benim 5 ten önce çıktığım günleri hesaplamış olabilecekleri :x
Formatörün ek dersi ile ilgili elinde resmi yazı olan var mı sayın hocalarım, paylaşırsanız makbule geçer.

Eğer erken çıktığınız günleri saymış olsa idi, size o günler için soruşturma açması gerekirdi. 657SDMK'ya göre

Özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terketmek

bu durumlarda uyarma cezası verilir. Eğer böyle bir kanuni sürece girmediyse sizin ek dersinizi gerekçe göstermeden kesmiş demektir.

Hocam hangi ilde görev yapıyorsunuz? Dönem başında görevlendirmeniz yapılırken çalışma esaslarınızda da belirtilmiş olması lazım.

İstanbul'daki görevlendirmelerde çalışma esaslarının 3. maddesinde haftada 18 saat ek ders verileceği net biçimde ifade ediliyor.

Ekli dosyalar

• 3.jpg
    3.jpg
    21.1 KB · Görüntüleme: 451
  • alışma Esasları0001.rar
    alışma Esasları0001.rar
    110.5 KB · Görüntüleme: 30
fahrican' Alıntı:
Hocam hangi ilde görev yapıyorsunuz? Dönem başında görevlendirmeniz yapılırken çalışma esaslarınızda da belirtilmiş olması lazım.

İstanbul'daki görevlendirmelerde çalışma esaslarının 3. maddesinde haftada 18 saat ek ders verileceği net biçimde ifade ediliyor.
Diyarbakır' da görev yapıyorum hocam. İdareyle muhatap olmaktan bıktım gerçekten, geçen sene fizikçi formatörmüş orda ve ona böyle zıt gitmiyorlardı. Dertleri ne anlamadım :x

Hocalarım ben 515 aldım normalde almam gereken son günün ek dersi ,Müdür yardımcısının "Hocam sizde hafta bütünlüğü bozulmamalı sadece idarecilerde bozulabilir sen onu bir sonraki ay alacaksın" demesi üzerine 30 tl falan eksik aldım. Bu hafta bütünlüğü olayı ile ilgili bilgisi olan var mı? Doğru mudur bu olay?

Sizin dediğinizi de hiç duymadım hocam, nerden icat ediyorlar bilmiyorum. Gelecek ay için takip edin mutlaka, atlamasınlar.

barbar55' Alıntı:
Öyle yapıcam artık hafta bütünlüğü bozulmayacakmış?

Hafta bütünlüğü öğretmenlerin ekdersinde gözetilir doğru. Bizim ilçede formatörler idareci statüsünde düşünülerek onlara da idareciler gibi bütünlük gözetilmeden ek ders hesaplanıp veriliyor, diğer tüm öğretmenlerde hafta bütünlüğü sebebiyle Pazartesi gününün ek dersi önümüzdeki aya bırakıldı.

omd' Alıntı:
barbar55' Alıntı:
Öyle yapıcam artık hafta bütünlüğü bozulmayacakmış?

Hafta bütünlüğü öğretmenlerin ekdersinde gözetilir doğru. Bizim ilçede formatörler idareci statüsünde düşünülerek onlara da idareciler gibi bütünlük gözetilmeden ek ders hesaplanıp veriliyor, diğer tüm öğretmenlerde hafta bütünlüğü sebebiyle Pazartesi gününün ek dersi önümüzdeki aya bırakıldı.

Hocam sizce biz formatörlerinki hafta bütünlüğü gözetilmeli mi edilmemeli mi. Ben kendimi sıradan, basit öğretmenler gibi hissetmek istemiyorum:D :P

Neyse söyleyeyim de düzeltsin artık müdür yardımcısı ben koskoca formatörüm :P

Hocalarım formatör öğretmenin haftada 18 saat ek ders alacağına dair resmi yazıya ulaşamadım. MEB mevzuat bankasında nerde bahsediyor acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geri