formatör öğretmenin maaşı?

Kodla Büyü

tuana010

Site Gezgini
Bu dönem formatör öğretmenliğe başlayanların maaşı ne kadar bilen var mı?
Bir de müdür bana 17 saat ders verecek, bunun yanında sınıf rehber öğretmenliği, sosyal kulüp ve nöbet! (Öğretmen olmadığı için bana vermek zorundaymış!!!) Stajer olduğum için bir şey söyleyemiyorum. Söylediğimde çalışma saatlerinin akşam ve hafta sonunda dahil olduğunu söylemişti. :verymad:
Bu durumda almam gereken maaşı aşağı yukarı bilen var mı? :|
(Paranın derdinde değilim ama bana görevim olmayan şeyleri yüklüyorsa karşılığını almalıyım diye düşünüyorum.)

formatör öğretmen maaşı değişkenlik göstermez hocam sabittir ve ortalama 1700 dır. formatörseniz 17 saat girmeyebilirsiniz. rehberlik kulüp nöbette yoktur. aday öğretmen olmanız hakkınızı aramaya engel değil ilk sene bende aynı sorunu yaşamıştım ve 18 saat dersi almamıştım. 10 saate girmiştim müdürde bişey yapamadı.

Hocam ben müdüre görevlerden bahsettiğim. O bana yeni bir yönetmeliğin yayınlandığını ve bu yönetmelikte çalışma saatlerinin pazartesi başlayıp hafta sonu da devam eder şeklinde çalışma saatlerinin net olmadığı akşam ve hafta sonu dahil olmak üzere çalışmamız gerektiğinden bahsetti. Öyle yapmayıp işi olduğunda 8.00-17.00, bazı zamanlar 9.00-16.00 saatlerinde çalışabileceğimi ama öğretmen eksikliğinden bu saydığım görevleri vermek zorunda olduğunda bahsetti!
Ya ben acemi olduğum için beni korkuttu. Ya da bakan yeni bir yönetmelikle böyle bir yazı gerçekten yayınladı.
Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. 5 yaşında bir kızım var. Bu durumdan en çok o etkilenecek.

formatör öğretmeni maaşı diye maaş yok, neyse maaşın o....

sınıf rehber öğretmenliği, sosyal kulüp ve nöbet veremez

akşam ve hafta sonu işi kulliyen yalan ....

tuana010' Alıntı:
Bir de müdür bana 17 saat ders verecek, bunun yanında sınıf rehber öğretmenliği, sosyal kulüp ve nöbet! (Öğretmen olmadığı için bana vermek zorundaymış!!!) Stajer olduğum için bir şey söyleyemiyorum. Söylediğimde çalışma saatlerinin akşam ve hafta sonunda dahil olduğunu söylemişti. :verymad:
(Paranın derdinde değilim ama bana görevim olmayan şeyleri yüklüyorsa karşılığını almalıyım diye düşünüyorum.)

Alacağın para maaş+full ek ders
Formatör olursan bunların hiçbiri görevin değil (sınıf rehber öğretmenliği, sosyal kulüp ve nöbet)
Çalışma saatlerin konusunda belirgin birşey yok, "sorumlu müdür yardımcısına uyar" diyor ama akşam ve haftasonu yok, o nereden çıktı...
En fazla 8-5'de okulda tutamaya çalışabilir seni ama anlaşmaya çalış yukarıdaki görevleri senin görevin olmamasına rağmen sana veriyorsa sana biraz müsamma da göstersin çalışma saatleri konusunda...
Lakin memlekette insanlıktan nasibini almamış o kadar çok adam var ki mevki sahibi o yüzden sana bol şans...
Hakkını aramaktan geri de durma hocam nasıl başlarsan öyle gider...

Müdür sizi fena yemiş. :P

Yeni yönetmeliği bizde heyecanla 2 yıldır bekliyoruz, ama birşey çıktığı yok merak etmeyin. Çalışma saatleriniz 08.00-17.00'dır. Buradaki esneklik tamamen müdürün elindedir. Sınıf öğretmenliği-klüp-nöbet gibi görevler almanız tamamen müdürünüz ve sizin karşılıklı durumunuza bakar. Resmi bir göreviniz değildir. Gerçekten öğretmen ihtiyacı vardır, nöbet tutarsınız akşam 4te çıkarsınız, rehberlik verirler sabah 9da gelirsiniz... gibi. Ders sayısı 0-15'dir. Genelde diğer işlerde kullanmak için az saat verirler ama size 17 saat vermişler, fazla vermişler. 17 saat derse girdikten sonra formatör olmanın anlamı olduğunu düşünmüyorum, çünkü sadece ekders fazla alırsınız.Haftalık 18 saat ekders alırsınız, maaşta herhangi bir değişim olmaz.

Sonuç: Galiba bayansınız, 5 yaşında çocuğunuz var, stajyersiniz.... Keşke formatörlüğe en azından bu sene yaklaşmasaydınız...

Formatörlüğü ben istemedim. Ocak ayında ilçeden gelen yazıda tek Bt öğretmeni ben olduğum için benim ismimi gönderdiler. Yazıda bir durum dikkatimi çekti. Hamile olanların formatörlük için isimlerinin gönderilemeyeceği yazıyordu... Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?

formatörü ırgat gibi kullanıyorlar. Rehberliğe ağzını açamıyorlar adamlar 9-3 masa başı. Ama suç bizde hala sesimizi çıkaramıyoruz.

Haftasonu çalışma mı??? :D :D Kendisi de gelecek miymiş hocam onu da sorsaydın. Yok bana öyle bişey yok derse müdürün olmadığı yerde benim ne işim var o zaman derdin :D Hiçbir memur haftasonu çalıştırılamaz. Polis, asker ve sağlık kuruluşlarını bilmem ama haftasonu milli eğitim müdürlükleri tatile girerken sen onlara bağlı olan bir personel olarak çalışamazsın zaten hocam. Sallamış o işkembeden.

tuana010' Alıntı:
Hocam ben müdüre görevlerden bahsettiğim. O bana yeni bir yönetmeliğin yayınlandığını ve bu yönetmelikte çalışma saatlerinin pazartesi başlayıp hafta sonu da devam eder şeklinde çalışma saatlerinin net olmadığı akşam ve hafta sonu dahil olmak üzere çalışmamız gerektiğinden bahsetti. Öyle yapmayıp işi olduğunda 8.00-17.00, bazı zamanlar 9.00-16.00 saatlerinde çalışabileceğimi ama öğretmen eksikliğinden bu saydığım görevleri vermek zorunda olduğunda bahsetti!
Ya ben acemi olduğum için beni korkuttu. Ya da bakan yeni bir yönetmelikle böyle bir yazı gerçekten yayınladı.
Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. 5 yaşında bir kızım var. Bu durumdan en çok o etkilenecek.
öyle saçmalık olmaz çok lazımsa öğretmen milli eğitimlerin elinde zibil gibi ücretli öğretmen var depo öğretmen var bir tane talep etsin
o kadar artistlik yapana kadar.

formatör dedin mi öğretmen değil teknik servis geliyor akıllarına..işimiz gücümüz yok onların elinde oyuncak olalım.sayın hocam tamamiyle sallamış..hafta sonu falan yok.08-17 arası measi onun dışında da hiç bişe yok.
sınıf nöbet sosyal külüp hiç yok.
madem öğretmen açığı var rehber öğretmeni de varsa eğer okulda ona da nöbet yazılsın..stajyer olmanız hakkınızı aram için engel değil.arkadaşın dediği gibi nasıl başlarsa öyle gider.zaten bakanlık bizi kale almıyor boşver hocam sen hiç kale alma onları.onların bize ihtiyaçları var bizim değil.
canını da sıkma hakarını iyi öğren git müdürün yüzüne pat pat söyle ben yapmıyorum yapan varsa buyursun de.

Formatörün maaşı diye bişey yok hocam maaş olayı 9/1 - 8/1 gibi kademe ve derecelere göre alınır ve değişiklik gösterir. Sen 9/1 den alırsın. o da 1600 civarı. Formatörün ek dersi farklı olur sadece o zaten her öğretmende değişkenlik gösterir ders saatine göre olduğu için.

Öğretmen yok diye okul rehber öğretmenine nasıl kulüp nöbet ve sınıf rehberliği vermiyorsa sana da veremez.Akşama kadar okulda kal bir de hepsini yap olmaz

müdürünüz ne güzel sallamış o yeni çıkan yönetmeliği görmek isteyin bakalım ne getirecek önünüze sonra siz de formatör öğretmenlerin görevini içeren yazıyı önüne koyun. nöbet dahil görev verilmez hoca olsun olmasın... ayrıca hafta sonuymuş akşammışşş yuhh diyorum yaaa bu adam nasıl müdür olmuş acaba yalan dolanla mı :verymad:
Üstelik ilk yıl ses etmezseniz sonra başınız daha çok ağrır... güzellikle kavga ederek değil elbette benim görev tanımım bunlar sadece şu işleri yaparım diyin...

marmarabote' Alıntı:
müdürünüz ne güzel sallamış o yeni çıkan yönetmeliği görmek isteyin bakalım ne getirecek önünüze sonra siz de formatör öğretmenlerin görevini içeren yazıyı önüne koyun. nöbet dahil görev verilmez hoca olsun olmasın... ayrıca hafta sonuymuş akşammışşş yuhh diyorum yaaa bu adam nasıl müdür olmuş acaba yalan dolanla mı :verymad:
Üstelik ilk yıl ses etmezseniz sonra başınız daha çok ağrır... güzellikle kavga ederek değil elbette benim görev tanımım bunlar sadece şu işleri yaparım diyin...
yada o müdürünüz akşam eve giderken bir duvarın üstünden üstüne ıslak büyük bir battaniye atın kenarlarına 5 kilo ağırlık bağlanmış sonra adamın
etrafına bir tur halat bağlayın ondan sonra beyzbol sopasıyla Allah ne verdiyse yermisin yemezmisin biraz tozunu attırın
öbür gün okula yumoş olarak dönmese bende bu işten anlamıyorum.

İşini bil(e)meyen insanlardan çekiyoruz hep. Formatörlük bir görevlendirmedir. farkı idareci çalışma saatlerine uyarsın ( sadece hafta içi seni ilgilendirir. misal, haftasonlarında okulda kurs mu açıldı, nöbetçi idareci olur fakat bu durum seni bağlamaz ). Görevlendirme olur yazında veya başvuru yazında yapacağın görevler açık bir şekilde yazar. Bu görevler dışında sana görev veremez. Verirse yasal olarak suç işlemiş olur. Müdürünüz istese de yaptıramaz. Ki stajersiniz, sizin kesinlikle hiçbir sorumluluğunuz yok, ne rehberlikte ne de herhangi bir şeyde. Sorumluluk ilk önce Rehber öğretmeninizde( size okulda her konuda eğitim verecek olan kişi, normal rehberlik öğretmeni değil ama ), sonra da müdür sorumludur. Yanlış birşey yapıp da resmiyette de ispatlarsanız ( bana gösterilmedi, bana öğretilmedi şeklinde ) ilk önce rehber öğretmeniniz, sonra da müdürünüzün başı yanar.

Son söz olarak, yönetmelikleri kesinlikle bilelim, öğrenelim arkadaşlar. Ki, ayaklarımız yere daha sağlam bassın. Şimdiden çalışmalarınızda başarılar...

Hocam ben hep aynı soruyu soruyormuşum gibi oluyor ama hangi il hangi ilçe hangi okul acaba ?? :)

Lütfen görevlendirme yazınızı ve ilgileri önce kendiniz, sonra müdüre okutunuz.

arkadaşım sabah 8 akşam 5 çalıtırabilir. hafta sonları veya mesai saatleri dışında çalıştıramaz. görevlendirme ile resmi yazı ile sana görevini tebliğ etsin sende resmi olarak al görevi. Ek ders olarak karşılığını ayrıca alırsın. Ben okulda sınıf, kulüp, nöbet hiçbir şey almadım. Bana da görev verecekerdi bende çıkardım görevlerimin yazılı olduğu mem in yolladığı yazıyı, verdim m.yardımcısına görev veremedi. Sorumluluk sınavında da görev vermişlerdi tekrar gittim yanına m.yar. nın ilgili maddeyi okudum baktı baktı tamam ben araştıracağım dedi, daha sonrada görevlerimi kaldırdı. Hocam sınavlarda görevli olduğunuzda veya kulüp aldığınızda ekders almanız gerekiyor. Size de ayrıca ekders veremeyeceğine göre görevde veremez.

meb in okulları halka açma projesi var bu proje çerçevesinde kütüphaneler,bilgisayar labları,spor salonları halkın kullanımına açılacak eğer bu proje gerçekleşirse biz dahil beden eğitimi,türkçe gibi branşların mesai saatleri değişecektir.

İstanbul Bağcılarda öğretmenlik yapıyorum.
Yönetmeliklerde farklı şeyler yazıyor. Birisinde 6-10 saate kadar derse girebileceğimiz yazarken diğerinde branşındaki derslere dersler boş geçmesin diye girmek zorunda diye yazıyor. En son çıkan yönetmelik hangisi?

tuana010' Alıntı:
Çalışma saatleriniz 8-5tir. haftasonu vb. yalandır.
Ders saatlerininz 6-15 saat arasında olabilir.
Size sınıf rehberliği ve nöbet verilemez.
Nasıl alıştırırsanız öyle devam eder. Mevcut yönetmeliği çıkarıp önüne koyun.
Formatör maaşı diye bir şey yoktur.
Fakat formatör müdür yardımcıları gibi tam ekders alır.

tuana010' Alıntı:
Yönetmeliklerde farklı şeyler yazıyor. Birisinde 6-10 saate kadar derse girebileceğimiz yazarken diğerinde branşındaki derslere dersler boş geçmesin diye girmek zorunda diye yazıyor. En son çıkan yönetmelik hangisi?
İlçe Koordinatör Formatümüz Adnan Hakan Erçetin Beyle görüşün size elinden geldiğince yardımcı olacaktır.

redoknot' Alıntı:
meb in okulları halka açma projesi var bu proje çerçevesinde kütüphaneler,bilgisayar labları,spor salonları halkın kullanımına açılacak eğer bu proje gerçekleşirse biz dahil beden eğitimi,türkçe gibi branşların mesai saatleri değişecektir.
zaten halka açık gerekli izinler alındıktan sonra her amaç için kullanılıyor yasa dışı olanlar hariç
haa yol geçen hanına çevireceklerse o zaman okullarda çalışan öğretmen ve idarecilerden okuluna sahip çıkanı artık kimse bulamaz bu durumda.
çünkü değmez yol geçen hanına döndüyse hancılar alınsın bira fıçıları kurulsun yataklar atılsın d...zler oynasın vs vs..

Eski okulumda müdürüm çok anlayışlıydı; sana nasıl uygunsa kendin çalışma süreni ayarla, arada da bize yardım edersen yeter demişti. 3 te çıkıyordum. Şuanki müdürüm... adam beni okulda tutmak için çıldırıyor resmen. Demirbaşları da sen gir yok nöbet çizelgesini sen hazırla... O da hasta kendince; ama haklarımı elimden alamaz. Her denileni yapmayın, 8-5 çalışma saatimiz evet fazlasına kalmayın. Sınıfınızla ilgilenin, gerisi yalan! Yapabilecekleri hiçbir şey de yok zaten. Üstünüze gelirlerse mobbing davası açarsınız, kazanamasanız bile kıl edersiniz :)

tuana010' Alıntı:
Genelgelerin tarihlerine bakmanız yeterli :lol: ,

nöbet verilemez diye yazıp duruyorsunuz da sanırım hocam stajer. stajer öğretmene idari görev adı altında görev verebilir. yönetmelikleri tek taraflı yorumlamayın bence. normal öğretmeni ders bittikten sonra okulda tutamaz müdür ama stajer olduğunda mesai saatlerin idari görev çıkartarak nöbette verir işte yaptırır.

Geri