Formatör öğretmenler belleticilik yapamazlar !!!

Kodla Büyü

kasimyildizi

Site Gezgini
Okulumuza gönderilen bir yazıyla Personel Genel Müdürlüğü) formatör öğretmenlerin belleticilik görevi yapamayacağı bildirildi. Yazı şöyle : "Formatör öğretmenlerin belleticilik, ders dışı eğitim çalışmaları, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, hazırlık ve planlama görevleri karşılıkları olarak ek ders ücretinden yararlandırılmaları mümkün bulunmamaktadır"

Memurlar.net adresinde belleticilerle ilgili bölümde yeri geldiğinde müdür yardımcılarının bile belleticilik yapabileceği yazıyor. Başka okulda çalışan öğretmenler bile belleticilik yapabilirken, biz kendi okulumuzda neden belleticilik yapamıyoruz? Biz sabah 8 akşam 5 çalışıyoruz, zaten belleticilik görevide 17:30 da başlıyor. Eğer sorun bundan kaynaklanıyorsa diğer öğretmenlerin de belleticilik yapamaması gerekir, çünkü çoğu öğretmenin dersi 17'den sonra bitiyor. Ayrıca dersi olmadığı halde nöbet yerinde olan öğretmen görmedim. Özellikle hafta içi hiçbir öğretmen dersi olmasa bile belleticilik görevi için pansiyona gelmiyor. Biz formatör öğretmenlere belleticilik verilmemesinin mantığı, bir dayanağı var mı? Çünkü yönetmeliklerde formatör öğretmene belleticilik görevi verilmez diye birşey yazmıyor. Ancak böyle yazılarla "yapamazsınız" diyorlar.

dayanağı olduğunu sanmıyorum hocam, tek sebebi formatör öğretmenler üvey evlat muamelesi görüyor ve meb bize işte bu kadar değer veriyor.

eskiden yönetciler belleticilik yapabiliyordu ama 2006 sonundan itibaren mümkün değil (sanırım formatörleri de benzer şekilde değerlendiriyorlar):

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

Belleticilik görevi

MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez.

(2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilmez.

isikayhan' Alıntı:
eskiden yönetciler belleticilik yapabiliyordu ama 2006 sonundan itibaren mümkün değil (sanırım formatörleri de benzer şekilde değerlendiriyorlar):

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Belleticilik görevi

MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez.

(2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilmez.

Peki bizim yönetici olduğumuz nerede yazıyor. Birileri bizi yere göğe sığdıramıyor galiba :) yeri gelince yönetici, yeri gelince öğretmen, yeri gelince teknisyen, yeri gelince temizlikçi(Bt sınıfı temizliği) hem de hiç bir yerde yazmadığı halde .Yönetici değilim, başka okuldan da görevlendirilmedim. Kendi okulumda formatörlük yapamıyorum. Bu nasıl iş? Başka okuldan gelen öğretmen belleticilik yapabilecek, ben yapamayacağım. Biz üvey evlat bile değiliz, resmen sığıntıyız...

kasimyildizi' Alıntı:
Okulumuza gönderilen bir yazıyla Personel Genel Müdürlüğü) formatör öğretmenlerin belleticilik görevi yapamayacağı bildirildi. Yazı şöyle : "Formatör öğretmenlerin belleticilik, ders dışı eğitim çalışmaları, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, hazırlık ve planlama görevleri karşılıkları olarak ek ders ücretinden yararlandırılmaları mümkün bulunmamaktadır"

Memurlar.net adresinde belleticilerle ilgili bölümde yeri geldiğinde müdür yardımcılarının bile belleticilik yapabileceği yazıyor. Başka okulda çalışan öğretmenler bile belleticilik yapabilirken, biz kendi okulumuzda neden belleticilik yapamıyoruz? Biz sabah 8 akşam 5 çalışıyoruz, zaten belleticilik görevide 17:30 da başlıyor. Eğer sorun bundan kaynaklanıyorsa diğer öğretmenlerin de belleticilik yapamaması gerekir, çünkü çoğu öğretmenin dersi 17'den sonra bitiyor. Ayrıca dersi olmadığı halde nöbet yerinde olan öğretmen görmedim. Özellikle hafta içi hiçbir öğretmen dersi olmasa bile belleticilik görevi için pansiyona gelmiyor. Biz formatör öğretmenlere belleticilik verilmemesinin mantığı, bir dayanağı var mı? Çünkü yönetmeliklerde formatör öğretmene belleticilik görevi verilmez diye birşey yazmıyor. Ancak böyle yazılarla "yapamazsınız" diyorlar.

Sayın hocam bu yazı sadece sizin okula mı gönderildi?

ilginç, geçen sene bilgi ednimeye sormuştum. ordan yazıda bahseden nöbetin okul nöbeti olduğu yazıyordu. cevap olarak bu gelmişti bana. ayrıca belleticili ve nöbetçi öğretmenlerin nasıl görevlendirileceği mevzuatta belli. formatör öğretmenin belletici ya da pansiyonda nöbetçi öğretmen olamayacağına dair bir yazı yok.

eğer ki bir türkü tuttururlarda belleticilik görevini falan alacak olurlarsa o zaman bunun yazı da var. yeni görev istemem. girerim dersime. 3 ten sonra açarım 5 e kadar hem kurusumu yine ekdersimi fullerim. ayrıca belleticilk ve egzersiz faaliyetlerini de yaparım. Bilgisayar mı bozuldu, idare çıktı mı alamıyor ben karışmam. işte o kadar.

Benim formatörüm işini bilir....

Hocam ben sinopta görev yapıyorum. Pansiyonda nöbette tutuyorum. Keşke öyle bir yazı bizede gelse de tutmasam şu nöbetleri. Geceleri hastanelerde savcılıklarda geçirmek benim için hiçte iç açıcı değil.

belleticilikte, ordu ile samsunun yazıları çelişiyor :)
ordu verilmez diyor
samsun belleticilik hariç diğer görevler verimez diyor, yani verilebilir anlamı çıkıyor

kasimyildizi' Alıntı:
isikayhan' Alıntı:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Belleticilik görevi

Peki bizim yönetici olduğumuz nerede yazıyor. Birileri bizi yere göğe sığdıramıyor galiba :) yeri gelince yönetici, yeri gelince öğretmen, yeri gelince teknisyen, yeri gelince temizlikçi(Bt sınıfı temizliği) hem de hiç bir yerde yazmadığı halde .Yönetici değilim, başka okuldan da görevlendirilmedim. Kendi okulumda formatörlük yapamıyorum. Bu nasıl iş? Başka okuldan gelen öğretmen belleticilik yapabilecek, ben yapamayacağım. Biz üvey evlat bile değiliz, resmen sığıntıyız...
Formatör görevlendirmesinin esasında müdür yardımcısı kadrosu yatıyor.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE
Madde 20 — Bilgisayar laboratuvarı bulunan okullara ilave bir müdür yardımcısı kadrosu verilir ve bilgisayar koordinatör öğretmeni müdür yardımcısı olarak görevlendirilir.

zulfikar1985' Alıntı:
kasimyildizi' Alıntı:
isikayhan' Alıntı:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Belleticilik görevi

Formatör görevlendirmesinin esasında müdür yardımcısı kadrosu yatıyor.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE
Madde 20 — Bilgisayar laboratuvarı bulunan okullara ilave bir müdür yardımcısı kadrosu verilir ve bilgisayar koordinatör öğretmeni müdür yardımcısı olarak görevlendirilir.

Hocam Türkiyede hıc bir okulda o 20. madde daha uygulanmış değil dolayısıyla statümüz md.yard. değil 6 şar aylık görevlendirme ile calışıyoruz. Öğretmen yok diye sınıf/okul nöbeti verılebiliyorsa belleticilikde pekela olmalı 48 saat ucret hıcde fena değil yani :)

Keşke bize de gelse de ben de tutmasam. Haftasonu nöbetleri özellikle ne güzel gider kurtulmuş olurum..

sayın hocalarım bizler valilik oluru ile görevlendirildiğimiz için (18.madde) bizlere sadece haftada 18 saat ucret veriliyor.bunun dısında hiçbir ek ucret verilemiyor.

arkadaşlar bana çok acil olarak formatör öğretmen belleticilik yapabilir görüş yazısı lazım. rica etsemde benim email adresime musataturk@gmail.com atsanız veya sitede yayınlasanız. şimdiden teşekkürler ediyorum.

arkadaşlar elinde formatör öğretmen belleticilik yapabilir veya yapamaz diye yazısı olan varsa paylaşabilir mi lütfen

Ben belleticilikte yapıyorum, nöbette tutuyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı olmadı. Bu yıl yine devam edecek büyük ihtimal. Durup durup habire bişeyler çıkarıyorlar. Bu konuda kesin bir hükümde yok. Eğer olsaydı benim tanıdığım okul idaresi bana kesinlikle nöbet vermesdi. Çünkü kanun ve nizam dedik mi Türkiyede ilk 5 içindeler. Herşeyi ince eleyip sık dokurlar. Bilgilerinize :))

Ordunun yazısında formatörden ne kastedildiği belli değil. Diğer branşlardan da formatör var. Ayrıca yazıya göre asli görevi için ayrıca ek ders ücreti ödenmez diyor, yani hafta içi formatörüz ve nöbet tutamayız ama hafta sonu tutabiliriz anlamına gelebilir bence.

rehber öğretmenler yapamıyor ama formatörleri bilmiyorum

Bizde de rehber öğretmene belleticilik görevi verilmedi. ben formatör değilim belletici olmasam diye formatör mü olsam ki :)

kasimyildizi' Alıntı:

Hocam bu yazıya göre formatör öğretmenler yurtlarda nöbet tutamazlar, akşamları kurs açamazlar. Ben kurs açtım ücretini de alıyorum. Yurtta belletici nöbeti de yazacaklardı. İstemedim. Adamlar kafalarına göre yapıyorlar.

Geri