formatör özlük hakları ile ilgili meb den

Kodla Büyü

turapt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, meb e ne olacak bizim halimiz, formatörlerin hali diye bilgi edinmeden mail atmıştım. cevap aşağıdaki gibi geldi. medya(Tv) yolu ile bastırırsak bişeyler elde edebiliriz..

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No :

Cevap Metni : Değerli Öğretmenim,
EBİTEFO ve BİTEFO öğretmenlerinin görevlendirmeleri ve diğer özlük haklarıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmalarımız sona erdikten sonra gerekli açıklamalarda bulunulacaktır.
İyi günler..

hocam çoğumuz atıyoruz cevap gelmiyor:)
Hocam sizden ricam branşı bilişim teknolojileri öğretmeninin geleceği ne olacak diye de bir soru yöneltebilir misiniz?

Hocam bugün aldınız heralde bu cevabı bende sordum yarın cevaplnması gerekiyor... Diğer arkadaşlarda bu şekilde mesj atarlarsa MEB Bilgi Edinmeye umarım bekleme süremiz kısalır. Unutmayalım ki Haklarımızı Alan da MEB verecek olan da MEB...

turapt' Alıntı:
Arkadaşlar, meb e ne olacak bizim halimiz, formatörlerin hali diye bilgi edinmeden mail atmıştım. cevap aşağıdaki gibi geldi. medya(Tv) yolu ile bastırırsak bişeyler elde edebiliriz..

Başvuru No :

EBİTEFO ve BİTEFO öğretmenlerinin görevlendirmeleri ve diğer özlük haklarıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmalarımız sona erdikten sonra gerekli açıklamalarda bulunulacaktır.
İyi günler..

Bunun anlamı çalışma BT öğretmenleri ile ilgili değil BİTEFO ile ilgili anlamına geliyor olabilir. Çalışmalar devam ettiği ve bu konuda hiç bir açıklamada bulunulmadığına göre eski sistem 1 en fazla 2 kısmi madde değişiiklliği ile sonuçlanacaktır. Bunlar da büyük olasılıkla Çalışma saatleri 08.00-16.00 ile sözleşmeli öğretmenlerde formatör olabilecek şeklinde olacaktır.

dmyksl' Alıntı:
Hocam bugün aldınız heralde bu cevabı bende sordum yarın cevaplnması gerekiyor... Diğer arkadaşlarda bu şekilde mesj atarlarsa MEB Bilgi Edinmeye umarım bekleme süremiz kısalır. Unutmayalım ki Haklarımızı Alan da MEB verecek olan da MEB...

siz ne sormuştunuz hocam?

bote67' Alıntı:
turapt' Alıntı:

Başvuru No :

İyi günler..

Bunun anlamı çalışma BT öğretmenleri ile ilgili değil BİTEFO ile ilgili anlamına geliyor olabilir. Çalışmalar devam ettiği ve bu konuda hiç bir açıklamada bulunulmadığına göre eski sistem 1 en fazla 2 kısmi madde değişiiklliği ile sonuçlanacaktır. Bunlar da büyük olasılıkla Çalışma saatleri 08.00-16.00 ile sözleşmeli öğretmenlerde formatör olabilecek şeklinde olacaktır.

haklısınız hocam bu cevaba göre branşı bilgisayar olan öğretmenlerle ilgili herhangi bir çalışma yok!

8 16 neden hocam yaaa.. zaten okula servisle gidiyorz. servis 3 te(öğretmen) e 5te(memur servisi) var. 4 olunca neyle gidicez. müdür gıcıklığına bekletecek

lavinia_7' Alıntı:
8 16 neden hocam yaaa.. zaten okula servisle gidiyorz. servis 3 te(öğretmen) e 5te(memur servisi) var. 4 olunca neyle gidicez. müdür gıcıklığına bekletecek

Herkesin derdi başka:)

Sayın hocam tüm sorunlarımız çözüldüde 08:00-16:00 çalışma saatlerimi kaldı güldürmeyin insanı....

benim soruma cevap baya bi geç geldi arkadaşlar, ben 16 mayısta yazmıştım. yaz tatilinde geldi. bt formatörlüğün kuralları ilçeden ilçeye değişiyor, biz idarecilerin insiyatifine bırakılıyoruz, özlük haklarımızda kesinlik ve birliktelik istioruz dedim, böyle bi cevap gelmişti. herkes yazsın meb ana sayfadan bilgi edinmeye, mutlaka bi şeyleri elde ederiz. ayrıca dün eğitim sen ve türk eğitim sen e benzeri bir mail gönderdim

herkes formatörlük diyor bt öğretmeni ile formatörü arasında fark mı var.
şuan ders saati ortada kalmayan biziz sorularımızı formatörlüğe değil Bilişim Teknolojileri öğretmeninin geleceğine yönelik sormalıyız

hocam ek dersi küçümsememek gerekir.çoğu öğretmen aylık ekders ücretiyle geçiniyor.Eğer bizimle ilgili düzenleme olmazsa lise mezunlarıyla aynı maaşı alarak 4 yllık fakülte hayatımızı çöpe atacağız:)

Geçenlerde Gelen müfettişin verdiği yazı

ÖZLÜK HAKLARI YÖNÜNDEN BİLGİSAYAR FORMATÖR ÖĞRETMENLERİ

1. Bilgisayar formatör öğretmenleri 6 aylık süreyle valilik tarafından geçici olarak görevlendirilir.
2. .Ek ders esasları hakkındaki kararın 21.maddesi gereğince 18 saat ek ders ücreti alırlar. Ve en az 6 saat en çok 10 ders saati derse girerler. Kendilerine daha fazla ders verilmez
3. Kendi yönergeleri ve görev talimatlarının dışında nöbet görevi de dahil formatör öğretmenlere hiçbir görev verilemez.
4. Bilgisayar formatör öğretmenlerinin çalışma saatleri 08:00-17:00 arasıdır.Ayrıca yarıyıl tatillerinde ve okulun açık olduğu diğer günlerde okulda bulunmak zorundadır

müfettiş neye dayanarak bu yazıyı vermiş?
Görevlendirmeler bazı illerde yarı yıl tatilini kapsamıyor ki. Okulun açık olduğu diğer günlere haftasonları da dahilmiymiş bir sorsaydınız :) Bazı okullar kurs için haftasonları da açık.

wes' Alıntı:
müfettiş neye dayanarak bu yazıyı vermiş?
Görevlendirmeler bazı illerde yarı yıl tatilini kapsamıyor ki. Okulun açık olduğu diğer günlere haftasonları da dahilmiymiş bir sorsaydınız :) Bazı okullar kurs için haftasonları da açık.

valla bana geldi dediki sana bir word dosyası vereyim incele dedi bende olur dedim. görevlerin felan hepsi orda yazıyor dedi. benim pc ye kopyaladı teştişe gelince bunlara dikkat edeceğiz dedi o kadar. yazı sadece bu kadar değil formatör görevleri felanda varda konu ile alakalı değildiye yazmadım.

bana gelen cevapta bizi kadrolu hizmetli yapacaklarmış diğer bir seçenek maliyede memur :P

ben de attım mebe msj cevap bile gelmedi.gerçekten çok merak ediyorum halimiz ne olacak...bence herkes böyle mailler atarsa belki daha da ilgi çekici olabilir kanımca.

Bundan sonra boşta olan tüm işleri 8:18.00 arası haftasonlarıda eve servis yaparak yapacakmışız. Branş değişikliği versinler başka birşey istemiyorum ya tamircilik sıktı

2012 de Formatörlük iptal olur inşallah, herkesin canı isteyince para için yaptığı işi zorla, seceneksiz yapmak, zoruma gidiyor, norm sorununu bişekilde çözsünler, formatörlüğü kaldırmaları isabet olur

bilisimcih' Alıntı:
2012 de Formatörlük iptal olur inşallah, herkesin canı isteyince para için yaptığı işi zorla, seceneksiz yapmak, zoruma gidiyor, norm sorununu bişekilde çözsünler, formatörlüğü kaldırmaları isabet olur

Kendi adına konuş hocam ben şartları düzeltildikten sonra formatörlüğü seve seve yaparım.Direnseydiniz ve zorla formatör olmasaydınız.

Valla kalkarsa ne üzülürüm ne sevinirim :) Bu şekilde ne olduğun belli olmadıktan sonra formatörlüğü sadece parası için yapana gülüyorum sadece.

turapt' Alıntı:

Başvuru No :

İyi günler..

Ne kadar sevindirici bir gelişme içimiz kıpır kıpır oldu!!! "Çalışma" varmış arkadaşlar duydunuz mu?
MEB yıllardır işini gücünü bıraktı bütün birimleriyle bizim çalışmamızı yapıyor. Denildiği gibi yıllardır bu kadar çalışma olsaydı gerçekten, BT öğretmenleri Aya ayak basardı herhalde. Çalışma olduğu zaman en fazla 2 yada 3 günde bu iş biter.

başlık dikkatimi çekti okudum hoşuma gitti bu sene herhal bişey olacak dedim sonra bir de mesajın atılma tarihini görmeyeyimmi eyvah dedim.Tam bir sene önce söylenmiş ve hiç bir gelişme yok.İnşallah seneye bu başlık yine bu zamanlar benim gibi birisi görüpde sonra tarihi görünce moraller yerde olmaz.

Geri