Formatör arkadaşlar mesai saatleriniz nedir?

Kodla Büyü

yağmur07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
haftaya formatörlüğe başlıyorum. Müdür yard. 5 de çıkacaksın dedi. Okulumuz tekli eğitim. Ders 3 de bitiyor. 1 günde başka okuda görevlendirmem var.Sizin nasıl acaba mesai saatleri?

5te çıkacaksın diyen bir idarenin hiçbir idari yazı işini yapma hele haftasonu eve iş hiç taşıma, nöbet, klüp, sınıf vs. vs. alma, e okulla ilgili işleri bırak müdür yardımcısı yapsın, tamir işinede hiç bulaşma madem 5 şartı var sende tam olarak formatörlüğün kurallarını uygula. Çıkış saati birçok okulda esnektir idareden idareye değişiyor.

beskaza' Alıntı:
5te çıkacaksın diyen bir idarenin hiçbir idari yazı işini yapma hele haftasonu eve iş hiç taşıma, nöbet, klüp, sınıf vs. vs. alma, e okulla ilgili işleri bırak müdür yardımcısı yapsın, tamir işinede hiç bulaşma madem 5 şartı var sende tam olarak formatörlüğün kurallarını uygula. Çıkış saati birçok okulda esnektir idareden idareye değişiyor.

+1

onlar kuralına göre oynuyorsa sende aynı şeyi yap.

8-16:15
İdareyle ilişkilerine bağlı. Onların beni idare ettiği, benim de onların idare ettiğim durumlar oluyor. Karşılıklı ilişkilerinize bağlı biraz.

beskaza' Alıntı:

+111111

beskaza' Alıntı:
+1... bende böyle yapıyorum..

hocam formatörseniz zaten başka okula gidemezsiniz, en fazla maaş karşılığı (15 saat) derse girebilirsiniz, eğerki o kadar ders yoksa ki çoğu okulda yok, sadece bilgisayar derslerine gireceksiniz. mesai saatlerin idarecilerinkiyle aynı. onlara uyacaksın hocam 5se 5. siz işinizi yapın hocam ne eksik ne fazla.

benim mesai saatime gelince, müdür bey 9-15 arası dedi, idareci arkadaşlar iyi niyetli olduktan sonra adam gibi adam olduktan sonra insan çalıyor fazlasıyla zaten. çalıştığın insanlar çok önemli gerçekten

şunu unutmayın ki okul müdürü sizin patronunuz değil yani keyfince sen şu saatte gel şunları yaparsan şu saatte gelebilirsin şu saatte gidersin deme hakkına sahip değil bu hakkı siz ona veriyorsunuz. Okul müdürünün görevleri arasında herhangi bir öğretmenin mesai saatlerini belirleme gibi bir görevi yok. Bunu yaparak yozlaşmaya sebep oluyorsunuz.

işim olursa 3,30 gibi çıkıyorum ama iki gündür 6 da çıkmışım bilgisayarı yapamadım..okul anahtarını da aldım... :D korka korka çıkıyorum :puhaha:

klebsiella' Alıntı:
Bizde karşılıklı bir şekilde anlaştık nöbet+kulup olursa 3.15 de çıkabilirsin dedi, :-1:

Bende de benzer durum söz konusu ders saatlerimiz 8.30-14.30 ben de 8.30-15.30 arası kalıyorum. Ama bir gün nöbet tutuyorum. Nöbt tutacak pek öğretmen yok mecburen. Zaten 14.30 dan sonra öğrencilere sınıf sınıf belirledim ödev araştırma saati yaptım onları bekliyorum ... işleri bitince çıkıyorum. Ama idarecilerim ii şükür ki :roll:

memo-x' Alıntı:
teknik öğretmen olmak formatörlükte ek ders yönünde bir farkı var mı?
Haftada +6 saat ek ders alırsınız hocam, :D Şaka tabii ki öyle bir şey yok, isterseniz tıp fakültesi mezunu olun haftada 18 saat ek ders alırsınız.

öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bu karşılıklı menfaat ilişkilerine dayanan uygulamalar yaptığımız işi gerçekten yozlaştırıyor arkadaşlar. Hiç bir okulda menfaati karşılığında nöbet tutan rehber öğretmenle karşılaşmadım, sebebi her ne olursa olsun biz neden nöbet tutalım, biz neden okulun sekreterya işerini yapalım, neden tamir işlerini yapalım... Biz bunları mefaatlerimiz için yapıyorsak hiç birşeye isyan etmeyelim arkadaşlar. Demek ki idarecilerin bu tür beklentilerini biz kendimiz yaratmışız. Şimdi erken çıkmak için nöbet tuttuğunu söyleyen arkadaşımın okuluna yarın ben gitsem ve nöbet tutmasam demekki idareyle baştan kötü olucam.. En tabi hakkımı istemekte zorlanıcam ve belki nöbet tutmak zorunda bırakılıcam.. Bunları ne sebeple olursa olsun yapmayalım çok rica ediyorum. Verilen imtiyazlar zamanla hak olur diye çok sevdiğim bir söz var, siz bunları belki ihtiyaç var diye iyi niyetle yapıyorsunuz ama yarın yapmıyorum dediğiniz anda onlar hakkıymış gibi sizden bunu talep etmeye kalkar. Bu işi madem yapmak zorundayız o yada bu şekilde, bu işin haysiyetini lütfen koruyalım

yağmur07' Alıntı:
haftaya formatörlüğe başlıyorum. Müdür yard. 5 de çıkacaksın dedi. Okulumuz tekli eğitim. Ders 3 de bitiyor. 1 günde başka okuda görevlendirmem var.Sizin nasıl acaba mesai saatleri?

8:30'da başlıyorum. Müdür kaçta çıkarsa ben de çıkıyorum. Okulu kapatacak değilim ya. Bir iki defa saat 17'ye kadar kaldım. Onun haricinde genelde 15. Bazen öğleden sonraları hiç gitmiyorum

Fgur hocam kesinlikle haklısınız. Bende sınıf nöbet klüp yok, e okulla ilgili bir işim yok, sonuçta yine 14.30da çıkıyorum. E haliyle böyle oluncada ister istemez okulun işlerinede destek veresim geliyor ama bu karşılıklı çıkardan çok gönülden yapılan bir iş olmaya başladı benim için.

fgur' Alıntı:
öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bu karşılıklı menfaat ilişkilerine dayanan uygulamalar yaptığımız işi gerçekten yozlaştırıyor arkadaşlar. Hiç bir okulda menfaati karşılığında nöbet tutan rehber öğretmenle karşılaşmadım, sebebi her ne olursa olsun biz neden nöbet tutalım, biz neden okulun sekreterya işerini yapalım, neden tamir işlerini yapalım... Biz bunları mefaatlerimiz için yapıyorsak hiç birşeye isyan etmeyelim arkadaşlar. Demek ki idarecilerin bu tür beklentilerini biz kendimiz yaratmışız. Şimdi erken çıkmak için nöbet tuttuğunu söyleyen arkadaşımın okuluna yarın ben gitsem ve nöbet tutmasam demekki idareyle baştan kötü olucam.. En tabi hakkımı istemekte zorlanıcam ve belki nöbet tutmak zorunda bırakılıcam.. Bunları ne sebeple olursa olsun yapmayalım çok rica ediyorum. Verilen imtiyazlar zamanla hak olur diye çok sevdiğim bir söz var, siz bunları belki ihtiyaç var diye iyi niyetle yapıyorsunuz ama yarın yapmıyorum dediğiniz anda onlar hakkıymış gibi sizden bunu talep etmeye kalkar. Bu işi madem yapmak zorundayız o yada bu şekilde, bu işin haysiyetini lütfen koruyalım

Yok hocam kötü olmazsınız siz de görevinizin icap ettiği şekilde 17 ye kadar okulda durursunuz :!:

Geri