Formatör arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan invem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

invem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben bu sene ilk kez formatörlük yapacam. Ama ne yapsam zaman geçmiyor, çok sıkıcı. ev ile okulum birbirinden çok uzak bide yaklaşık 50dk ya da 1 saatte ulaşıyorum. Çalışma saatleri tam olarak nedir? ikili eğitimi olan okullarda değişiyor mu?
bir çıkış yolu bir alternatif başka bir çözüm olmalı

Satrançta zorunlu hamlelerle mat olmak gibi bişey bu. Oyunu oynarken sen seçebiliyorsun biazim seçme şansımız bile yok :( yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben burada tamircilik yapmak için okumadım bu kadar sene siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar içimi dökemiyorum yazdıkça yazasım geliyor ::::((

-Okulunuzun web sitesi hazır ve güncel mi?
-Okuldaki tüm bilgisayarlar sorunsuz çalışıyor ki siz boş vakitten bahsediyorsunuz. O vakit bilgisayarların imajını alın derim ben, nasıl olsa bir gün mutlaka gelecekler bir sorunla.
-Bt Sınıfınız aktif mi? Dyned için sınıfınız hazır mı? Sınıf yerleşiminizi tamamladınız, her bilgisayara bilg. numarası ve o bilgisayarda hangi sınıftan kim oturuyor etiketlediniz mi?

Hiç bi işi olmasa bile bir öğretmen açar bi e-book okur, bilgisayar dergilerini online inceler hocam sen nasıl boş kalabilirsin? Lütfen zamanınızı verimli değerlendirin ve bizleri "bilgisayarcılar boş oturup ekders alıyor hani ne iş yapıyonuz" sözlerine maruz bırakmayın.

Hocam folikasit hocamın dediği gibi yaparsanız iş çok, bir başlayın hele. İşler sürerken 6'da da çıktım, haftasonu da çalıştım.

İşler bittikten, sistematik kurulduktan sonra idareniz ile görüşürsünüz, eğer ihtiyaç yoksa 4 gibi çıkarsınız. Dersiniz yoksa 8-9 rasında gelirsiniz. Çünkü işiniz olmayan ama işler aksamasın diye sırtınıza binecek çok ıvır zıvır iş var. Yarım saati, 1 saati başınıza kakmazlar sanıyorum.

hocam formatörlük çalışma esasları ve görevlerine bakarsanız işinizin ne kadar çok olduğunu görürsünüz... ayrıca sorunlarınız için idare ile görüşebilirisiniz...

Allah razı olsun içime su serptiniz valla ne güzel yazılıyor onlar öyle kolay kolay elbette ben de boş durmuyorum yeni atandığım için okul sitesi ile uğraşıyorum zaten demek istediğim şu bu işler her zaman olmuyor(illede olsun demiyorum zaten) ve belli bir saatten sonra aynı şeyler sıkıyor ben bu güne kadar hep derslere girdiğim için kendimi boşlukta hissediyorum.
öğrencilerden uzaklaştık farkında mısınız biz öğretmeniz okulun tamir işlerini yapan tamirciler değiliz.
ben öğretmen olmak için mezun oldum derslere girmeden bilgisayar odasında bu söylenenleri yapmak için değil boşl oturuyor diyen arkadaşımm

brahif_06 hocam beni aydınlattınız idare ile görüşebileceğimi bilmiyordum. İçimdekileri paylaşıp rahatlayabileceğimi düşünmüştüm. yanılmışım. Branşdaşlarımız bile herşeyi çoktan kabullenmişş yazık

kadir hocam link için teşekkürler mebbis de duyurular kısmında yeni bişey yayınlanmış tüm öğretmenlere uzaktan bilişim eğitimi diye http://mebbis.meb.gov.tr/ güzel bişey tavsiye ederim.

Okulunda her sınıfında bir bilgisayar olan ve onların sorunlarını çözen, öğleden sonra laboratuvarı öğrencilerin kullanımına açık tutan bir Formatör olarak dopdolu bir süreç yaşıyorum...

Hocam bir karar ver boş mu duruyorsun, boş durmuyor musun?

Formatörlükten bu kadar rahatsızsan formatörlüğü seçmezdin.

Veya "vay efendim formatör oldunuz, dersimiz gitti" muhabbeti yapmak istiyorsanız, forumda daha önce açılmış bir sürü konu var.

başka seçim şansımız mı kaldı arkadaşım derslerimiz yokken hangi derse girecem ben. Tamir işi yapmak için çok boş vakit var diyorum. Herkes pek meraklıymış bu işi yapmaya bilmiyordum bu kadarını.
Bir de seçme özgürlüğü diye bişey olmalı "formatör olmak istemiyorum" deme lüksü olan var mı? Allah aşkına

invem' Alıntı:
brahif_06 hocam beni aydınlattınız idare ile görüşebileceğimi bilmiyordum. İçimdekileri paylaşıp rahatlayabileceğimi düşünmüştüm. yanılmışım. Branşdaşlarımız bile herşeyi çoktan kabullenmişş yazık..................
Kim ne kabullenmiş hocam, bu forumda aylardır bu konuyla açılmış başlık, yapılan çalışmalar, eylemler vs vs bir sürü şey var. Çoğu arkadaşımız istemeden bile formatör olarak görevlendiriliyor kimisi ise istediği halde görevlendirilmeyip okul okul maaş karşılığı geziyor.. Sizin bu eleştiriniz daha vahim geldi bana.. :-1:

hocam ben de okul okul gezmemek için mecburen formatörlüğü kabul ettim çünkü geçen sene 4 okulda çalıştım yarım dönem için de 3 okul gezdiğim oldu.(maaş karşılığı yolluk istedim onu da alamadım.) bu saçmalığı tekrar yaşamamak için zorunlu formatörlüğü kabul ettim sözüm size değil "vay efendim formatör oldunuz, dersimiz gitti" deyip herşeyi kabullenen arkadaşlara

kimi istiyor da olamıyor kimi istemiyor formatör oluyor okulun şartlarına göre seçim yapmak zorunda kalıyor herkes

invem' Alıntı:
herkes durumundan memnun herhalde :?:
Hiçkimse durumdan memnun değil sadece durumdan sıkıldığı için artık kimse böyle konulara bakmak istemiyor hocam.
Hadi biz memnunuz siz neler yaptınız?

daha önce sözleşmeli olduğum için formatör olamıyordum ilk kez bu sene kabul ettim böyle şeyleri yeni yaşadığım için paylaşmak istedim
sizler neler yapıyorsunuz diye aldığım cevaplar daha da can sıktı. Neyse kim ne yapıyorsa yapıyor cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar herkes gibi az sayıda olsak da kendi içimiz de bölünmüşüz bizde :(

Tamam bu başlıklardan herkes sıkıldı da verilen cevaplar gerçekten muhteşem serin kanlılıkla yazılmış. Bunları bunları yap aman boş duruyor gibi görünme gerekirse iş icad et. Yazan arkadaşlar sanıyorum senelerdir yapıyor bu işi ondan bu çoktan benimsemiş, bilge halleri, eh herkese kolay gelsin, anlaşılan herkes kendi yolunu kendi bulacak. Sen de idare, öğretmenler, bt sınıfının vaziyetine göre kendi sistemini oturtacaksın invem arkadaşım.

invem' Alıntı:
daha önce sözleşmeli olduğum için formatör olamıyordum ilk kez bu sene kabul ettim böyle şeyleri yeni yaşadığım için paylaşmak istedim
sizler neler yapıyorsunuz diye aldığım cevaplar daha da can sıktı. Neyse kim ne yapıyorsa yapıyor cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar herkes gibi az sayıda olsak da kendi içimiz de bölünmüşüz bizde :(

Hocam biz Ankara eyleminde sözleşmeli arkadaşlar için de bağırdık. Yani siz hiçbirşey olmadığını iddia ederken bizler birşeyler yapmaya çalışıyorduk.
Şu anda işin başlangıcında olduğunuz için durumdan bi habersiniz heralde.

Bizim adımıza bağırdığınız için teşekkür ederim arkadaşım. Ben ankara olabilseydim sesim sizinle yükselirdi emin ol. Durumun farkında olmasam bu başlığı açmazdım size göre geç açılmış bir başlık olsa da. Hala bişeyler yapabiliriz bence. Ama düşünce de bile bir olunmayınca...

invem' Alıntı:
Bizim adımıza bağırdığınız için teşekkür ederim arkadaşım. Ben ankara olabilseydim sesim sizinle yükselirdi emin ol. Durumun farkında olmasam bu başlığı açmazdım size göre geç açılmış bir başlık olsa da. Hala bişeyler yapabiliriz bence. Ama düşünce de bile bir olunmayınca...
ben de ankarada değildim arkadaşım :wink:

Zizu_' Alıntı:
Hocam biz Ankara eyleminde sözleşmeli arkadaşlar için de bağırdık. Yani siz hiçbirşey olmadığını iddia ederken bizler birşeyler yapmaya çalışıyorduk.
Şu anda işin başlangıcında olduğunuz için durumdan bi habersiniz heralde.

aslında bu tarz konulara yorum yapmıyorum ama bu cümle :alkis: layık.... :!: hala mı sözleşmeli kadrolu ayrımı :? zaten sözleşmelilerin hiç sorunu yoktu, o zamanlar herşey güllük gülüstanlıktı, kadroluların karşısına geçip sorunlarına gülüyorlardı, tüh keşke kadroya geçmeseymişiz ne zor durummuş........ :!: :!: nedir bu SİZ sözleşmeliler, BİZ kadrolular ?? herkesin sorunu kendine, toplu olan bir kesimi yargılamadan yapın yorumlarınızı...

Formatörlük yan gelip yatma yeri değildir demiş biri zamanında soruyorum formatörlük nedir?

saw_all hocam sen ne diyon? SİZ BİZ ayrımını kadrolu sözleşmeli ayrımını biz mi yaptık?
Sözleşmelisin 15 saati doldurmazsan sözleşmen fesh olur laflarını ben duydum 3-5 ders için okul okul gezdim. Herkes kendine göre haklı kim kime ne yazıyorsa lütfen biraz dikattli yazsın genel konuşup bir kişiye yüklenmeyin

Ben formatörlükten memnunum arkadaş. Eleştirilerim var elbette, keşke kadrolu olsa, keşke görev tanımı belirlensee, çalışma saatleri bizim yarımız kadar bile iş yapmayan rehber öğretmenle bari eşitlense vs. vs. ama memnunum.

Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim.

Ayrıca böyle okuluma daha fazla faydam dokunduğuna da eminim. Formatör olmayan arkadaşların şikayet ettikleri işleri ben yapıyorum. Ve o ilşler okulum için daha önemli bence.

Şimdiye kadar bunu hiç söylememiştim ama şu yorum üzerine söylüyorum:

bt^' Alıntı:
Tamam bu başlıklardan herkes sıkıldı da verilen cevaplar gerçekten muhteşem serin kanlılıkla yazılmış. Bunları bunları yap aman boş duruyor gibi görünme gerekirse iş icad et. Yazan arkadaşlar sanıyorum senelerdir yapıyor bu işi ondan bu çoktan benimsemiş, bilge halleri, eh herkese kolay gelsin, anlaşılan herkes kendi yolunu kendi bulacak. Sen de idare, öğretmenler, bt sınıfının vaziyetine göre kendi sistemini oturtacaksın invem arkadaşım.

Sen ne yapıyorsun derste hocam?

Formatör olarak ben bu sene yaptığım her türlü işe yazmaya karar verdim ve yazıyorum, boş gün yok daha. Az sayıda ders olmalı, onlar da cabası.

invem' Alıntı:
saw_all hocam sen ne diyon? SİZ BİZ ayrımını kadrolu sözleşmeli ayrımını biz mi yaptık?
Sözleşmelisin 15 saati doldurmazsan sözleşmen fesh olur laflarını ben duydum 3-5 ders için okul okul gezdim. Herkes kendine göre haklı kim kime ne yazıyorsa lütfen biraz dikattli yazsın genel konuşup bir kişiye yüklenmeyin

:? hocam mesajımı birkez daha okursanız söylediklerimin size olmadığını anlarsınız. Bende 2 yıl sözleşmeli çalıştım..

(üslubunuz hoş değil..."saw_all hocam sen ne diyon?" )

invem' Alıntı:

Aslına bakarsanız hocam bende yazdıklarınızdan birşey anlamadım. Vakit çok canım sıkılıyor mu diyorsunuz? Yoksa çok yoğunum canım çıktı mı? Çok boş vaktiniz varsa bunu dert ediniyorsanız bir alanda uzmanlaşın. Ben okul formatörüyken okul işlerinden arta kalan zamanda okul edebiyat sitesini yazıyordum aspde. Extra kalan vakitlerde de özele web sitesi yazmaya vaktim oluyordu. Zira okul 100 kişilik küçük bir okuldu. Büyük okullarda insana pek vakit kalmaz. Vaktiniz varsa bir dünya eğitim videosu var. Laboratuarın sessizliğide insan çok iyi bir çalışma fırsatı sunar. Dünyalar kadar eğitim videoları var. Çizgi tagem var. Bunları takip ederseniz keşke günler 48 saat olsa dersiniz.

eğer okul harapsa 2 haftalık işin var. İnternet siteniz yoksa 1 hafta. Sonra kendine bi hobi bul.

ya arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkürler önce. bu güne kadar sürekli derlere giren biri olarak formatör olunca kendimi boşlukta hissettim. O yüzden sizler ne yapıyorsunuz diye sormak istedim. Yapılacak işler vardır muhakkak ama 1 yıl botunca 8-5 çalışacak kadar değil diye düşünüyorum. Labın temiz kullanılır olsun, okul sitesi hazırsa geri kalan bize kalmış oluyormuş bu herkeste böyleymiş. Amacım bunu öğrenmekti. teşekkürler.

sitelerde' Alıntı:
Ben formatörlükten memnunum arkadaş. Eleştirilerim var elbette, keşke kadrolu olsa, keşke görev tanımı belirlensee, çalışma saatleri bizim yarımız kadar bile iş yapmayan rehber öğretmenle bari eşitlense vs. vs. ama memnunum.

Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim.

Ayrıca böyle okuluma daha fazla faydam dokunduğuna da eminim. Formatör olmayan arkadaşların şikayet ettikleri işleri ben yapıyorum. Ve o ilşler okulum için daha önemli bence.

Şimdiye kadar bunu hiç söylememiştim ama şu yorum üzerine söylüyorum:

bt^' Alıntı:

Sen ne yapıyorsun derste hocam?

Formatör olarak ben bu sene yaptığım her türlü işe yazmaya karar verdim ve yazıyorum, boş gün yok daha. Az sayıda ders olmalı, onlar da cabası.

Aman aman bu kadarcık lafla hiç söylemediğinizi söylüyorsanız zaten dilinizin ucundaymış, hemen karşıdakine saldırıya geçin aferin hemen övün kendinizi :) Size hesap verecek değilim, ne yapıyorsanız yapın size boş durun diyen yok zaten sorun üslubunuzda, önemli olan tevazuyu kaybetmeden iş yapmak, bunu da aklınızın bir köşesinde bulundurun bir zahmet.

Geri