formatör kar tatilinde okula gider mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rodya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

rodya

Site Gezgini
arkadaşlar kar tatilinde okula gidiyormuyuz herkes kendi okuluna göre yorum yapmış. yönetmelik nediyor bilen arkadaşlar var mı?

kar tatili ideri izin dir. valilik verir.
idari izin verildi mi okul müdür ve yardımcıları okula gider okul açık olur
doLayısıyla formatörde gider kanımca
yane gidersen ek dersini allırsın.
sanırım açıklayıcı olmuştur.

rodya' Alıntı:
arkadaşlar kar tatilinde okula gidiyormuyuz herkes kendi okuluna göre yorum yapmış. yönetmelik nediyor bilen arkadaşlar var mı?

Hocam anladığım kadarıyla sen Yeni Zelendadan yazıyosun ... Ama ben sana ülkemizde ki durumu kısaca anlatayım. Ülkemizde şu anda formatörlük kelimesini içeren herhangi bir yönetmelik bulunmuş değil...Kutsal kitaplarda da formatörlükle ilgili bir cümleye rastlamadık.Ama iş , genelgelerle ve işgüzar milli eğitim müdürlüklerinin üst yazılarıyla başarılı bir şekilde yürütülüyor. En son hangi genelgenin geldiğini bilmiyoruz ,son genelgedeki görevlerimizin eskilerini geçersiz mi kıldığını yoksa üzerine yeni birşeyler mi eklendiğini hala merak ediyoruz.Mesela Urfa milli eğitim müdürlüğü bakanlığın bir genelgesini beğenmiyor birazda bizden olsun diyip montaj yapabiliyor..Bazı iller bunu örnek alıp uygulamayı aynen yapıyor bazıları da burası urfa mı lan diyip pas geçebiliyor..Yani uzatmayalım formatör kar tatilinde kesinlikle okula gitmek zorundadır ama gitmese de olur.Şimdilik Türkiyeden bildireceklerimiz bunlar söz sende rodya..

fercanx' Alıntı:
Hocam anladığım kadarıyla sen Yeni Zelendadan yazıyosun ... Ama ben sana ülkemizde ki durumu kısaca anlatayım. Ülkemizde şu anda formatörlük kelimesini içeren herhangi bir yönetmelik bulunmuş değil...Kutsal kitaplarda da formatörlükle ilgili bir cümleye rastlamadık.Ama iş , genelgelerle ve işgüzar milli eğitim müdürlüklerinin üst yazılarıyla başarılı bir şekilde yürütülüyor. En son hangi genelgenin geldiğini bilmiyoruz ,son genelgedeki görevlerimizin eskilerini geçersiz mi kıldığını yoksa üzerine yeni birşeyler mi eklendiğini hala merak ediyoruz.Mesela Urfa milli eğitim müdürlüğü bakanlığın bir genelgesini beğenmiyor birazda bizden olsun diyip montaj yapabiliyor..Bazı iller bunu örnek alıp uygulamayı aynen yapıyor bazıları da burası urfa mı lan diyip pas geçebiliyor..Yani uzatmayalım formatör kar tatilinde kesinlikle okula gitmek zorundadır ama gitmese de olur.Şimdilik Türkiyeden bildireceklerimiz bunlar söz sende rodya..
Formatörlerin yönetmelik durumunu anlatan en güzel yazı. :++: :++:

fercanx' Alıntı:
rodya' Alıntı:

:D

arkadaşlar gitsede olur gitmesede olur. asıl sorun bu herkes kendi kafasına göre takılıyor açıkça bu bir cevap değildir.

ya gitmek zorundayız yada gitmek zorunda değiliz.

hangisi doğru?

rodya' Alıntı:
arkadaşlar gitsede olur gitmesede olur. asıl sorun bu herkes kendi kafasına göre takılıyor açıkça bu bir cevap değildir.

ya gitmek zorundayız yada gitmek zorunda değiliz.

hangisi doğru?

yukarıları okumuyorsun galiba ....

haklısın karınca_52 ama çoğu arkadaş kafasına göre takılıyor gitsekde olur gitmesekde olur idareye bağlı gibi düşünüyor.

rodya kafasına göre takılan biz değiliz bakanlık.Şimdilik Türkiyeden bu kadar..Son olarak tekrar ediyorum formatörler kar tatilinde kesinlikle okula gitmek zorundadır ama gitmese de olur.Bana aksini ispat etsin biri şubat maaşımı hemen EFT yapiyim.

valla hocam, ben antalyaa görev yapıyorum.yağmur tatili yaptılar. okula gittim. formatör öğretmen statüsünde değerlendirilir dediler ek ders yazmadılar. daha doğrusu ilçeye yazı gittikten sonra geri gönderip formatörün yağmur tatili olan günkü ek dersini silin dediler.yakın bir zamanda tekrar tatil olursa gitmeyeceğim bu sefer bakalım ne olacak.

fercanx' Alıntı:
rodya' Alıntı:

yorumuna koptum valla :)) :puhaha:

Bildiğim kadarıyla;

Verilen tatil memurlara yada öğretmenlere verilmememektedir ( Bizleri düşünen yoook). Kar vb tatiller öğrencilerin okula gelemeyeceği için veriliyor. öğrencisiz öğretmenlerde okulda bulunmadığı için otomatikman onlarda tatil alıyor. Ama formatörler öğrenci okulda olsada olmasada okulda olması gerektiğinden okulda olmalıdır. idareci statüsünde olduğumuz için.

Uygulamada ise yeterince bilinmeyen mevzuatları ben kendi işime nasıl geliyorsa öyle kullanıyorum. Daha önceki tatilde sabah kalkmış hazırlanmıştım bu saatten sonra tatil olsa nolur olmasa nolur (malum en zoru sabah kalkmak) diyerekten okula gittim ek dersim yazıldı. Sonraki kar tatilinde ise işim vardı gitmedim müdür yardımcısının canı sıkılmış nerdesin ya sıkıldım diye aradı, bende öğretmen olduğumu diğer öğretmenler gibi gelmediğimi söyledim. ek dersim yazılmadı. yani işime gelince formatörüm işime gelince öğretmenim. Ne olduğumu bilmemenin karmaşasından bir olayda da olsun faydalanmak istedim :)

Diyavol' Alıntı:
valla hocam, ben antalyaa görev yapıyorum.yağmur tatili yaptılar. okula gittim. formatör öğretmen statüsünde değerlendirilir dediler ek ders yazmadılar. daha doğrusu ilçeye yazı gittikten sonra geri gönderip formatörün yağmur tatili olan günkü ek dersini silin dediler.yakın bir zamanda tekrar tatil olursa gitmeyeceğim bu sefer bakalım ne olacak.

çoğu okul idaresi ve imem aynen yukarıdaki gibi davranıyor o nedenle bizde sıkıntı yaşıyoruz
ayrıca formatör idareci statüsündemi yoksa öğretmen statüsünde mi değerlendirilir.
herkes kafasına göre takılmış

Bu sorunun cevabını da sormayın be arkadaşım 2 sayfa yazıyıda yorumlayamıyor musunuz? "Bt rehber öğretmenliği eğitim öğretimin olduğu saatlerde yapılır."

Siz şimdi müdüre ben geleyim mi derseniz. Adam geleceksiniz tabi der.

formatörlükte gidilirdi ama btr farklı eğitim öğretim olmayacağı için gidilmez

Formatörlük gitti BT Rehber Öğretmenliği Geldi
Formaörlükte mesai saati idarecilere uyar deniyordu, Bt rehber öğretmenliğinde ikili eğitimde dönem dönem,normal eğitimde ders saatlerine göre uyarlandı. ders saatinin dışında okulda duran varmı acaba?
BTR eğitim öğretim saatlerinde yapılır deniyor o yüzden onbeş tatil ve yaz tatili gitti.
Toplu sözleşmede zaten kar tatillerinde kesilen ek ders, kesilemez hükmüne bağlandı. yani ekdersimiz kesilmiyor.

Açıkçası eğitim öğretimin olmadığı saatte bizimde okulda olmayacağımız kesin artık. Fercanx Ben hesap numaramı sana özelden atarım :)

Geri