formatör olma şartları, avantajları, işleri nelerdir?

Kodla Büyü

susurluk8

Üye
formatör nasıl olunur? (sınav ve formatör ataması ile

yeni başlayan bir öğretmen için
net maaşı ne kadar?
çalışma saatleri neler (15 tatil, yaz tatili, mesai saati)
ek ders ücretleri ne kadar nelerden ek ders alınır?

avantajları normal öğretmene göre???

meslek lisesi öğretmeniyim daha iyi midir?
(öğrenci ile uğraşıcağıma bilgisayar ile uğraşırım kendimi güncel tutarım)

şimdiden cevaplayanlara teşekkürler

+bilişimi seviyorsan
+haftada 18 saat ekders
+yıllık izin
-tatil falan yok
-denge tazminatında şimdilik sorunvar 110 ytl maaşında kesilir

son maddeyede evet diyorsan , olabiliyorsan formatör ol

kesin olarak tatil yok diyemeyiz aslında tatili var ancak bölgesel olarak nasılsa değişiyor?? formatör öğretmenler okulda zorla nasıl tutulur anlamam... yalova ve aydındaki bildiğim birçok formatör15 tatil dahil olmak üzere tatillerini tam olarak yapıyorlar... :o

haaaalaaa okul formatörü ve eğitici formatör karıştırılıyor. :)

şartlar???

mrb arkadaşlar bende okul formatörlüğü istiyorum ama başvuru nasıl yapılıyor bunun için ne yapmam gerekiyor hiç bir bilgim yok sorduğum zaman herkes farklı bişey söylüyor bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Re: şartlar???

rukidu' Alıntı:
mrb arkadaşlar bende okul formatörlüğü istiyorum ama başvuru nasıl yapılıyor bunun için ne yapmam gerekiyor hiç bir bilgim yok sorduğum zaman herkes farklı bişey söylüyor bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
1 OCAK-30 HAZİRAN İLE 1 TEMMUZ-31 ARALIK TARİHLERİ ARASI 6 AYLIK 2 DÖNEM HALİNDE İL MEM TARFINDAN GÖREVLENDİRMEN YAPILIYOR. OKULA YAZI GELİYOR. SENDE BRANŞIN BİLGİSAYAR İSE DİREWK DEĞİL İSE 180 SAATLİK FOR. BELGENİ EKJLİYORSUN TAMAM. YILLIK İZNİN 20 GÜN. 10 YILDAN FAZLA İSEN 30 GÜN.KISACASI HER ŞEYİN MÜDÜR YAR. GİBİ.

susurluk8' Alıntı:
meslek lisesi öğretmeniyim daha iyi midir?
(öğrenci ile uğraşıcağıma bilgisayar ile uğraşırım kendimi güncel tutarım)
susurluk hocam bildiğim kadarı ile bilişim bölümü bulunan meslek liselerinde formatör olunamıyor.
İlköğretim veya normal lisede olsanız formatörlük avantajlı olabilir, meslek lisesinde görev yapıyorsanız öğretmenlik daha avantajlı.
Teknik Eğitim tazminatını alıyorsun, MEGEP dersleri nedeni ile ister istemez kendini yenilemek zorundasın, dersin bitince çıkıp evine gidebiliyorsun. Bilgisayarı iyi bilen bölüm öğrencilerinden küçük bir ekip oluşturdum, bir sorun oldumu diğer hocalar ve idareciler önce o öğrencileri çağırıyor, fişi takılı olmadığı için ses çıkarmayan hoparlör gibi saçma sorunlarla uğraşmıyorum.

Ben + ve - lerini ortaya koyduğuda - nin fazla oldğunu gördüm temmuz zammıyla beraber 130 ytl denge tazminatı kesilecek,eğitim -ogretim tazminatı verilmeyecek,mesai saatleri içinde ders veremeyeceksin ancak saat 17 den sonra verebilirsin yaz tatilin yok ve ilçe yada il milli eğitimlerde sabah 8 den akşam 5 e kadar duracaksın bunlar eksiler.Artısı mı ne?sadece alacağın eğitimler ve gittiğin yerlerde tanışacağın insanlar.Zaten denge parası ile eğitim ogretim odeneğini toplarsan o kursların daha iiyisini alırsın.
sonuç:ben bıraktım,devam eden arkadaşlara başarılar dilerim.

hayırlı olsun blackeagle 51 sen en iyisini yaptın git okul formatörlüğü yap ne uğraşacan benimle :D

okul formatörlerine yaz tatili var 20 gün izin falan demişsiniz..2 ay tatil bildiğim kadarıyla ki ben tatile cıktım

bana açık açık okul formatörü, ilçe formatörü ve eğitici formatör ne kadar alıyor ek derssiz ve ek dersli ne kadar söylerseniz sevinirim

balemine' Alıntı:
okul formatörlerine yaz tatili var 20 gün izin falan demişsiniz..2 ay tatil bildiğim kadarıyla ki ben tatile cıktım

nerede yazıyor tatil var diye tatil felan yok izin alacaksın sen çıktıysan o müdüründen kaynaklanıyor bilmiyordur yönetmeliği

okul formatörlüğü
Kadronun bulunduğu veya görevlendirme zamanlarında (1 Ocak-30 haziran / 1 temmuz - 31 aralık ) yazdığın başka bir okulda sabah saat 8 akşam 5 arası çalışılmaktadır. Eğer okul müdürü ile aran iyi ise daha erken de çıkılabilir. 6 ila 10 saat arası derse girirlir. Maaş tamdır yani denge tazminatı alınıyor. ekders ücreti müdür yardımıcısı gibi haftalık 18 saat üzerinden ekders alınır. Kimi yerlerde 15 tatilde çalışılır kimi yerlerde tatil yapılır. Yine yaz tatili ilden ile değişiklik gösterebilir. (görevlendirmeler il tarafından 1 temmuz yerine 1 eylül de yapıldığı için) bulunuduğun okulda ders sayısı azsa ve idare ile aran iyi ise tavsiye edilir.

susurluk8' Alıntı:
bana açık açık okul formatörü, ilçe formatörü ve eğitici formatör ne kadar alıyor ek derssiz ve ek dersli ne kadar söylerseniz sevinirim

oguz_efe' Alıntı:
okul formatörlüğü
Kadronun bulunduğu veya görevlendirme zamanlarında (1 Ocak-30 haziran / 1 temmuz - 31 aralık ) yazdığın başka bir okulda sabah saat 8 akşam 5 arası çalışılmaktadır. Eğer okul müdürü ile aran iyi ise daha erken de çıkılabilir. 6 ila 10 saat arası derse girirlir. Maaş tamdır yani denge tazminatı alınıyor. ekders ücreti müdür yardımıcısı gibi haftalık 18 saat üzerinden ekders alınır. Kimi yerlerde 15 tatilde çalışılır kimi yerlerde tatil yapılır. Yine yaz tatili ilden ile değişiklik gösterebilir. (görevlendirmeler il tarafından 1 temmuz yerine 1 eylül de yapıldığı için) bulunuduğun okulda ders sayısı azsa ve idare ile aran iyi ise tavsiye edilir.

susurluk arkadaşın sorusuna oguz_efe arkadaşın verdiği cevap gibi eğitici formatörü cevaplandıracaklar var mı?
Ha birde alınan maaşlar? ek ders fiyatları?

Eğitici Formatörlük
Eğitici formatör olmak için sınav şartı vardır. Sınav tarihleri arasında aşağı yukarı 2 yıl arayla oluyor. Görevelendirmeler 6 ayda bir bakalıkça il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılır(1 ocak-30 haziran 1 temmuz-31 aralık) Sabah 8 saat akşam 5 çalışma saatleridir. Maaşı denge tazminatsız olarak alınır.(Gerekçe forumda araştırma yapılırsa bulunur). Haftalık 18 saat ekders ücreti alınır. Derse girmek yoktur. İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bir odada çalışırlar eğer yer yoksa uygun bir okulda oda verilir. Genel olarak bakanlığın eğitim projelerinde çalışılır. Hizmet içi eğitim enstitüsülerinde bu programlar alınır (İntel, Web tabanlı içerik geliştirme gibi ). Görev yapılan il/ilçe deki okullarda çalışan öğretmenlere aktarılır. Öğretmenlere verilen hizmet içi eğitimlerin saatinin önemi yoktur hem ekders alınır hemde kursun ücreti alınır. (kaynak http://hedb.meb.gov.tr/ekders.html ) Gerçi sorun çıkaran idarelerin varlığı forumdaki mesajlarda da mevcuttur. Daha başka görevleride vardır onları da forumun eğitici formatörlük alt başlığında bulabilirsin. ayrıca Eğitim/öğretim sınıfında çalıştığından sene başındaki eğitim-öğretim ödeneğini alırlar.

arkadaşlar benim istediğim ayda ek derssiz net ele geeçen YTL cinsinden
okul, ilçe ve eğitici için ayrı olursa sevinirim

isterseniz özel mesaj atın

maaşın azalıyor 135 ytl ek ders haftada 18 saat alırsın.okul formatörü de olsa eğitici de olsa + kurs verirsen ek ders alırsın. net ytl şu dersek yanlış olur.

bu konuyu mem deki formatör olan arkadaşıma danışmıştım. adam sadece 3 ay önce aldığı ayakkabıyı gösterdi. ayakkabı yaşlı değil sanki yıllar önce ölmüş gibiydi :o koşturmaktan boyamaya bile vaktim yok demişti.... 23455667 kere düşünmek gerek bence :)

Bu denge tazminatı meselesi okul formatör öğretmenlerinde nasıl. Bugün son gün, başvuru yapacağım. Lütfen net bir cevap verebilecek arkadaş arıyorum. Kimisi denge tazminatı verilmiyor diyor (yani maaş düşüyor diyor) , kimisi maaş aynı değişen bir şey yok diyor :o

Bu işin aslı astarı nedir arkadaşlar.

bana da yazı gelmiş. sanırım ben istemiyorum diyeceğim. okulda formatör olurum daha iyi. eğitici formatör olmak istemiyorum.

teknoloji ve tasarım öğretmeniyim ama liseyi meslek lisesi bilgisayar bölümü olarak okudum o diplomanın yada meslek lisesi bilgisayar bölümü okumanın bir etkisi varmıdır ?

hestia' Alıntı:
teknoloji ve tasarım öğretmeniyim ama liseyi meslek lisesi bilgisayar bölümü olarak okudum o diplomanın yada meslek lisesi bilgisayar bölümü okumanın bir etkisi varmıdır ?
hocam 5 senelik konuyu hortlatmışsın :)
Bilişim teknolojileri öğretmeni değilsen yada 180 saatlik formatörlük kurs belgen yok ise diploma yada okuduğun bölümün bir faydası yok.
Çünkü görevlendirmeler (formatör değil BT Rehberliği artıkın) bilişim öğretmenlerine ve belgesi olup da başvuranlara yapılıyor.

Geri