Formatör olmadım diye ...

Kodla Büyü

cncanan

Site Gezgini
Arkadaşlar bu sene 7 ve 8 lerde bilişim dersine giriyorum toplam 14 saat dersim var. Formatörlüğü kabul etmedim diye seneye 8. sınıflara başka bir dersi seçmiş idare .

bu idarecilerin bizimle zoru nedir anlamış değilim doğrusu... canınızı sıkmayın hocam seçmediler madem siz de seneye de formatör olmazsınız. kendileri düşünsünler sizin 15 saatinizi nasıl dolduracaklarını ;)

medya okur yazarlığı 6, 7 veya 8. sınıftan birinden alınmak zorunda 8 olacak olanlar şimdiye kadar almamışlarsa ondan vermişlerdir. bizim okulda 6. sınıflara veriyoruz her sene bana 7 ve 8ler kalıyor.

Sistem sizi her türlü zorluyor. Benim ek bir iş yapma imkanım var onun için zaman zaman formatörlüğü bırakıyorum (tarla bahçe getirisi formatörlükten daha fazla ancak zahmet istiyor) ama çoğu öğretmen arkadaşın böyle bir imkanı yok birde yarı yarıya formatörlüğü severek yapıyor bilişimciler burada genelde sevmeyenlerin sesini duyduğumuz için sevmeyenler sevenlerden çok gibi görünüyor ama aldatıcı, sizede el mahkum formatörlüğü seçmek kalıyor sanırım önümüzdeki süreçte.

Keşke bilişim öğretmeni olmak isteyenler ayrı formatör(tamirci) olmak isteyenler ayrı kadroda yer alsa bazı haklarımızı daha güzel savunabiliriz.

ziyaunal' Alıntı:
medya okur yazarlığı 6, 7 veya 8. sınıftan birinden alınmak zorunda 8 olacak olanlar şimdiye kadar almamışlarsa ondan vermişlerdir. bizim okulda 6. sınıflara veriyoruz her sene bana 7 ve 8ler kalıyor.

Ziya hocam aslında yanlış bilinen bir konu. Medya okuryazarlığı 6-7-8.sınıfların birinde mutlaka seçilmek zorunda değil, seçilecekse eğer 6-7-8.sınıftan sadece birinde seçilmesi, dersin sadece 1 kez alınması gerekiyor.

Eğer idare elinde öğretmeni ola ola bt dersini seçmiyorsa eğer ben şahsen bunda art niyet ararım. Formatör olmuyorsun yolumuza gitmiyorsun bizde yokuş yaparız demek gibi birşey bu. Belki norm fazlasına düşmeniz isteniyordur yada başka bir şeyler. Konu ile ilgili kurulda alınmış bir karar yok sanırım, bundan yola çıkarak sizde onları biraz uğraştırabilirsiniz.

the_korsan' Alıntı:
ziyaunal' Alıntı:

Ziya hocam aslında yanlış bilinen bir konu. Medya okuryazarlığı 6-7-8.sınıfların birinde mutlaka seçilmek zorunda değil, seçilecekse eğer 6-7-8.sınıftan sadece birinde seçilmesi, dersin sadece 1 kez alınması gerekiyor.

Eğer idare elinde öğretmeni ola ola bt dersini seçmiyorsa eğer ben şahsen bunda art niyet ararım. Formatör olmuyorsun yolumuza gitmiyorsun bizde yokuş yaparız demek gibi birşey bu. Belki norm fazlasına düşmeniz isteniyordur yada başka bir şeyler. Konu ile ilgili kurulda alınmış bir karar yok sanırım, bundan yola çıkarak sizde onları biraz uğraştırabilirsiniz.
konuyla alakalı değil ama korsan hocam 6-7-8 sadece birinde seçilebilir demiş bizim okulda 6-7-8 lerin hepsinde medya okur-yazarlığı seçildi. Şimdi bizim okuldaki uygulama yanlış mı? bilişim dersi hiç birinde seçilmedi

Arkadaşlar 6. sınıfta medaya okur yazarlığı alıyolar. Bu bilerek yapıldı amaç ben formatör olmassam okul okul gezmem... Ama seçmeli dersi idare kendi kafasına göremi seçiyo benim bildiğim kurulda seçiliyo.

halaçoğlu' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
ziyaunal' Alıntı:

konuyla alakalı değil ama korsan hocam 6-7-8 sadece birinde seçilebilir demiş bizim okulda 6-7-8 lerin hepsinde medya okur-yazarlığı seçildi. Şimdi bizim okuldaki uygulama yanlış mı? bilişim dersi hiç birinde seçilmedi

Evet hocam yanlış uygulanıyor.
Medya okuryazarlığı konusu forumda o kadar çok yer almıştı ki herkesin durumu bildiğini düşünüyordum. Forumda kısa bir arama resmi yazıyı da görüp emin olabilirsiniz hocam.

Biri formatör olmak ister müdür onaylamaz, il ilçe formatörlük istemez, birisi olmamak ister, zorla yaparlar. Ne piçum iştur anlayan beri gelsun... :lol:

arkadaşlar benimde bir sorum var.
okula gelecek eğitim öğretim yılı için kitap seçimi yapılmasıyla ilgili mail geldi. Şu an okulumda formatörüm ve 6 saat dersim var. sene başında yapılan müdürler toplantısında il milli eğitim müdürü okullarda medya okur yazarlığı dersini seçelim demiş. bunu söylerken öğrencilerin medyada bazı dizileri takip ettiklerini ve bazı olumsuz davranış ve söylemleri örnek aldıklarını söylemiş. okulumda 9 saat seçmeli ders var. okul idaresi milli eğitim müdürünün tavsiyesiyle 3 saat medya okur yazarlığı seçmek istiyor. ayrıca okulumda resim ve müzik öğretmenlerinin zorunlu dersi 13 er saat. bunların ders saatlerini maaş karşılığına tamamlamak için 3'er saat seçmeli sanat etkinliği seçmek istiyorlar. bana gelecek eğitim öğretim yılı için kalıyor 3 saat der. ben öğrencilerden ve derslerden kopmak istemiyorum. okul idaresi ise formatör olduğum için ve 18 saat ek ders aldığım için ders vermek istemiyor. savundukları sen derse girsen ne olur girmese ne olur diyorlar. bende öğrencilerden dersimden kopmak istemiyorum diyorum.

size sorum burada başlıyor formatör olarak en az 6 saat derse girmemiz gerekmiyor mu. en az 6 saat seçilmesi yönünde bir resmi yazı ile birlikte dilekçe vermeyi düşünüyorum. okul idaresiyle benim gibi sorun yaşayan var mı?

the_korsan' Alıntı:
halaçoğlu' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
ziyaunal' Alıntı:

Evet hocam yanlış uygulanıyor.
Medya okuryazarlığı konusu forumda o kadar çok yer almıştı ki herkesin durumu bildiğini düşünüyordum. Forumda kısa bir arama resmi yazıyı da görüp emin olabilirsiniz hocam.

ilköğretim okulları haftalık ders çizelgesinin 7. maddesi
7. Düşünme eğitimi ve halk kültürü dersleri 6, 7 ve 8. sınıfların herhangi birinde veya
tamamında okutulabilir. Bu derslerin 7 veya 8. sınıfta seçilmesi durumunda öğretmenin uygun
göreceği önceki sınıflara ait temel kazanımlar da verilir. Ancak seçmeli medya okuryazarlığı
dersi 6, 7 ve 8. sınıfların herhangi birinde sadece bir kez okutulur.

6 saatin altında ders varsa tek problem norm sorunu olur. Onunla ilgili de her ilde farklı uygulama var. Yoksa en az 6 saate gireceksiniz diye bir şart yok. Tabi o da ilden ile değişiyor aslında. :)

Hocam geçen gün bir başka yerde bu konuyla alakalı bir yönetmelik okumuştum. Orada 6 saatin zorunlu olmadığını ima eden bir ibare vardı. Eğer o yönetmiliği bulursam paylaşacağım. Bildiğim kadarıyla bazı okullarda özelliklede bt sınıfı(lab) olmayan okullarda formatör 1 saat bile derse girmiyor.

istbilg34' Alıntı:
Hocam eğer 8 ler 6 ve 7 de medya okur yazarlığı seçmedilerse mecburen onu seçmişolabilirler??
Hocam neden mecbur olsunlar. Sadece tavsiye ediliyor o ders. Zorunluluğu falan yok ki.

yakopasa' Alıntı:
Hocam geçen gün bir başka yerde bu konuyla alakalı bir yönetmelik okumuştum. Orada 6 saatin zorunlu olmadığını ima eden bir ibare vardı. Eğer o yönetmiliği bulursam paylaşacağım. Bildiğim kadarıyla bazı okullarda özelliklede bt sınıfı(lab) olmayan okullarda formatör 1 saat bile derse girmiyor.

Hocam formatör öğretmen varsa ve bilişim sınıfı varsa en az 6 saat bilişim dersi olmak zorundadır. Bilşim sınıfı yoksa hiç derse girmesede olabiliyorki genelde bilişim sınıfı olmayan okullara formatörlükte vermiyorlar.

Diğer konu örneğin tek şubeli köy okulları var. Toplam 3 saat ders vardır ve 6 saat derse girmesi zorunlu değildir.

Son olarak konuyla alakalı bölge normları vardır. Diyelim ki 3 okulun bulunduğu bir bölge normundan bahsederken bu okullara 2 bilişim öğretmeni atanmış olsun 1 okulada öğretmen atanmadığını varsayalım. Öğretmenlerden biriside formatörlüğü bile seçmemiş olsun. 15 saat ders zorunluluğuda yoktur eğer ilçe milli eğitim bu öğretmeni bölge normu olan yer dışında ilçede başka bir yere görevlendirirse hem yolluk ücretini hemde girdiği kadar ek ders ücretini vermek zorundadır 15 saati doldurmasa bile.

Ben bu yıl 8. sınıflarda bilişim derslerini seçmedim 6. ve 7. sınıflarda 6 saat dersime giriyorum formatörüm amacım beden eğitimi öğretmenleri spor etkinliği ile ek ders alabilsin şeklindeydi. Ders derseniz bende zevk alıyorum çoğu zaman ders işlerken ancak bana getirisi olmayan bir konuda ısrar etmeyip başkasınında kazanması daha etik diye düşünüyorum.

Medya okur yazarlığıda 1 sınıfa 1 kez seçilebilen bir ders 3 yıl boyunca seçilemez.

cncanan' Alıntı:
7 saat dersim olduğu zaman norm fazlası olmuyorum değil mi?

7 saat değil 9 saat bile olsa bazen norm fazlası olabilirsiniz bölge normundan dolayı. http://kontenjan.meb.gov.tr/ modülüne bakın kurum kullanıcı adı şifresiyle. Ben norm fazlasıyım şu an ancak kendim sene başında norm fazlası durumuna düşmeyi daha olumlu buldum. Herhangi bir aksilik durumunda her zaman tayin hakkı mevcut oluyor.

Resen tayin yapıyorlar ama bölge idari mahkemesinden geri dönüyor genellikle siz yeterki illerin dönemsel olarak yaptığı şu okullardan birisini seçiniz şeklinde yapılan yazılara dilekçe ile kabul etmeyin. Birgün çıkıp mem sizi bir yere tayin ettiğinde dava açma hakkınız olur diğer türlü dilekçe ile okulu seçti bizde gönderdik derler.

Geri