formatör olmak dışında ?

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaslar ,sene basında bazı arkadaslar formatörlüğe başvurmayıp 8 saat derse giriyorum 7 saatde idari görev alıyorum diyodu .bu sekilde maaş karıslıgını doldurudugundan bahsediyordu.benmi yanlıs okudum yoksa böle bişi yapılabiliyomu ...

veya formatörlüğe başvurmassak 8 saat derse girip okulun veya ilçenin bize baska okulda dersmi bulması gerekiyor 15 saate tamamlamak için (hangi okulda ders bulabilekcekese :D)

her gün düzenli olarak saat 8:30 da gelip saat 16:00 gibi okuldan cıkıyodum , bu gün idare ile gayet iyi anlasmam ragmen, her türlü işlerine koşmama ragmen ;bu gün müdür yardımcısı nın arayıp okuldamıısın hocam diye somasından sonra müdür'ünde saat 16:45 gibi arayıp kibarca hocam sölemeden cıkmassan demesinden sonra iyice sovudum .zaten yapılanlar, bulundugumuz duruma bi şekilde alışmaya calışırken bu olayın olması ve 2 . dönem görevlendirmelerininde yeni başlamıs olması acaba başvurmasam nolur sorusunu aklıma getirdi...

yarın müdür beyle durumu net konusacam en yüksek puanla üniversiteye giden ve öğretmenkende herkesten fazla çalışan ve istemeden bizi zorunlu olarak formatörlüğe yönlendirilen mesai saatleri 08: 17:00 (yani müdür yardımcısı gibi istiyerek değil) çalışma saatleri böle olacaksa başvurmuyacam diyeceğim ama gercektende başvurmasak napabiliriz önce bunu öğrenmem gerek ;)

herkese sabır diliyorum arkadaşlar... :)

sturkmen' Alıntı:
hocam biraz sabır gelecek bizim

hocam ben 6 yıldır sabdrediyorum alıştım sabretmeye :puhaha: da yalnız soruma cevap alsam birilerinden iyi olcak çünkü formatörlüğe bu gün başvurdum varsa bi yolu müdürle anlaşamassam yarın iptal ettirecem

acil cevap arkadaşlar konu hakkında bilgisi olanlardan :+1:

3 saat derse giren arkadaşım olmuştu. Koca bir dönemde ilçeden başka bir görev gelmeyince haftada 1 gün gidip dönüyordu 3 saat için. Eğitim bölgesine bağlı bir durum anlayacağınız.

dilarayanal' Alıntı:
3 saat derse giren arkadaşım olmuştu. Koca bir dönemde ilçeden başka bir görev gelmeyince haftada 1 gün gidip dönüyordu 3 saat için. Eğitim bölgesine bağlı bir durum anlayacağınız.

demekki hocam 8 saat derse girip formatörlüğe basvurmassak okul veya ilçe bize maaş karşılığı olan 7 saat için okul bulması lazım ,bulamazda muhtemelen 8 saat derse girip gelirim ;

Aynen hocam yalnız bizim arkadaş ilçenin bir köyünde bulunuyordu kadro olarak biliyorsunuzdur bölge normu dedikleri bir durum var o bölgedede 3 okul bulunuyordu sadece. Oda 1 dönem boyunca keyfine baktı çokta mutluydu bilsemki bende 6 saat derse girip maaş alacağımı formatörlüğün canı cehenneme derim :mrgreen:

hocam eğer çalıştığınız ilde zorunlu formatörlük yoksa başvuru yapmazsınız. kaç dersiniz varsa o kadar derse girersiniz. maaş karşılığını doldurma veya ekders alabilmek için okul kanalıyla mem e bir dilekçeye başvurur başka bir okulda ekders ararsınız. mem ders bulamazsa sadece okulunuzdaki derslere girersiniz. ben şuan 13 saat derse giriyorum 2 saat bulunamadı bende okulda 2 saat idari görev için kalıyorum...

hayalcisuat' Alıntı:
hocam eğer çalıştığınız ilde zorunlu formatörlük yoksa başvuru yapmazsınız. kaç dersiniz varsa o kadar derse girersiniz. maaş karşılığını doldurma veya ekders alabilmek için okul kanalıyla mem e bir dilekçeye başvurur başka bir okulda ekders ararsınız. mem ders bulamazsa sadece okulunuzdaki derslere girersiniz. ben şuan 13 saat derse giriyorum 2 saat bulunamadı bende okulda 2 saat idari görev için kalıyorum...

ilçedenmi sorayım hocam formatör basvurusu zorunlumu diye ... birde formatörlük basvurusu yapmadıgımı varsayalım mem e kalan 7 saat için veya ekders için basvuru yapmadan kalan 7 saatinden idari görev isteyebilirmiyiz acaba _ ?

Arkadaşlar peki Böte olarak Kız teknik ve meslek lisesinde görev alabiliyormuyuz? Bukonuda bilgisi olan var mı.

hocam ben yıllardır formatör filan olmuyorum.geçen yıl 8 saat dersim vardı. bir dönem 2 gün okula gittim geldim. görevlendirme istemiyorsan mem e dilekçe filan yazmana gerk yokki. senin orada maaşını dolduramadığını bilmiyorlarmı. varsa ihtiyaç yönlendirsinler. yoksa karıştırma fazla bence. zaten görevlendirme olsada anca maaş karşılığı olur. gereksiz yere uğraş dur. ben yıllardır maaş karşılığı dolduramıyorum. kimsenin idari iş filan verdiği de yok. en fazla programını 15 saate yayar sende boş derslerimde istediğini yaparsın kimse karışamaz. zaten idare ne iş yapıyoki bi kısmını bize versin. tabi sen iş verin diye atlarsan bulurlar bişey.
bana sorarsan ihtiyayın yoksa hele bayansan bu formatörlüğe hiç yanaşma. tam bir (kimse alınmasında) tamircilik. öğretmenlik filan değil kimse kendini kandırmasın. bu yıl bizim okulda 3 bilgisayarcıyız , biri çok meraklı formatör oldu. halini uzaktan gördükçe şükrediyorum iyiki ben olmamışım diye. azıcık aşım kaygısız başım. çocuklarım da iyi onlarla dersler çok eğlenceli. zevk alıyorum okula gelmekten. formatör arkadaşın kendi odası filan var. ama huzuru varmı bilemem. (müdürün kaç defa sudan sebeblerle azarladığını duydum arkadaşımızı.) formatörsen sürekli müdürün oyuncağı oluyosun bence hiç bana göre değil. müdürün tafralarına aldırmam dersen ol.. deymez bence .. işimdi oğlum 3,5 yaşında onunla yıllardır ( az kazanıyorum ama ) çok rahat illgileniyorum. hem kimsenin minneti altına girmiyorum. biraz erken çıksan bişey derlermi tasamda yok çok şükür.

Talim terbiye kurulu başkanlığının 119 sayılı kararı nedir? elinde olan varsa yükleyebilir mi acaba?

Büyükşehirde yaşamıyorsan benim pek paya ihtiyacım yok diyosan formator olma hocam gir8 saat dersine iki gün git 5 gün yat bırak onlar düşünsün..Ben istanbulda'yım hocam bende istemem formator olmayı ama extra bir iş yapmadıgım icin şu an mecbur formator oluyorsun...Şu gelecek bizim diyen arkadaşım yakında bize gelmesinler de :x

satrun_ogr' Alıntı:
hocam ben yıllardır formatör filan olmuyorum.geçen yıl 8 saat dersim vardı. bir dönem 2 gün okula gittim geldim. görevlendirme istemiyorsan mem e dilekçe filan yazmana gerk yokki. senin orada maaşını dolduramadığını bilmiyorlarmı. varsa ihtiyaç yönlendirsinler. yoksa karıştırma fazla bence. zaten görevlendirme olsada anca maaş karşılığı olur. gereksiz yere uğraş dur. ben yıllardır maaş karşılığı dolduramıyorum. kimsenin idari iş filan verdiği de yok. en fazla programını 15 saate yayar sende boş derslerimde istediğini yaparsın kimse karışamaz. zaten idare ne iş yapıyoki bi kısmını bize versin. tabi sen iş verin diye atlarsan bulurlar bişey.
bana sorarsan ihtiyayın yoksa hele bayansan bu formatörlüğe hiç yanaşma. tam bir (kimse alınmasında) tamircilik. öğretmenlik filan değil kimse kendini kandırmasın. bu yıl bizim okulda 3 bilgisayarcıyız , biri çok meraklı formatör oldu. halini uzaktan gördükçe şükrediyorum iyiki ben olmamışım diye. azıcık aşım kaygısız başım. çocuklarım da iyi onlarla dersler çok eğlenceli. zevk alıyorum okula gelmekten. formatör arkadaşın kendi odası filan var. ama huzuru varmı bilemem. (müdürün kaç defa sudan sebeblerle azarladığını duydum arkadaşımızı.) formatörsen sürekli müdürün oyuncağı oluyosun bence hiç bana göre değil. müdürün tafralarına aldırmam dersen ol.. deymez bence .. işimdi oğlum 3,5 yaşında onunla yıllardır ( az kazanıyorum ama ) çok rahat illgileniyorum. hem kimsenin minneti altına girmiyorum. biraz erken çıksan bişey derlermi tasamda yok çok şükür.

Çok mantıklı vallahi...
Evleneyim de bir daha düşüneceğim şu formatörlüğü

Geri