çoğu formatör arkadaş işte burada hata yapıyor, formatörün BT sınıfı hariç bilgisayarları tamir etme ve bakımını yapma görevi yok, sadece diğer öğretmen, öğrenci ve idareye bilgisayar kullanımında rehberlik etme görevi var. Aksini yapanlar, genelde ya bilgisizler yada formatörün görevlerini okul idaresine ve öğretmenlere göstermekten korkanlar maalesef. Çünkü resmi olanı uygulamamak veya aksini uygulatmaya çalışmak suçtur.aliantep27' Alıntı:İlk oyu kendim verdim.
Evet çünkü formatör olmasamda okulun tüm bilgisayarları elime bakıyor ( laboratuvar, 12 tane akıllı tahtalı sınıf, idarenin bilgisayarları) . Olursam aynı işi zaten yapıyorum.Normalde az olan ek dersimi full almış oluyorum.
Hocam sanırım sizinde branşınız bilgisayar öğretmenliği.by_rebel' Alıntı:çoğu formatör arkadaş işte burada hata yapıyor, formatörün BT sınıfı hariç bilgisayarları tamir etme ve bakımını yapma görevi yok, sadece diğer öğretmen, öğrenci ve idareye bilgisayar kullanımında rehberlik etme görevi var. Aksini yapanlar, genelde ya bilgisizler yada formatörün görevlerini okul idaresine ve öğretmenlere göstermekten korkanlar maalesef. Çünkü resmi olanı uygulamamak veya aksini uygulatmaya çalışmak suçtur.aliantep27' Alıntı:İlk oyu kendim verdim.
Evet çünkü formatör olmasamda okulun tüm bilgisayarları elime bakıyor ( laboratuvar, 12 tane akıllı tahtalı sınıf, idarenin bilgisayarları) . Olursam aynı işi zaten yapıyorum.Normalde az olan ek dersimi full almış oluyorum.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE
:+1:irfanyekta' Alıntı:---sayın hocalarım hepiniz haklısınız. tabiii bireysel olarak. ama şunun farkına varın branşı farklı olan arkadaşlar alınsın yada alınmasın. formatör öğretmenlik yüzündendir belki atamalarımız durdu buna ne diyeceksiniz. o kadar arkadaş mezun oluyor. onlarda atansın.bence bu formatörlük onların atanmasına engel.norm olayını söylemeyin.atama sayısı çok az. bunun için yeni mezun bil. öğretmeni kardeşimiz arkadaşımız dostumuz olduğunda mı veryansın edelim. ben 3 sene fen-edebiyat kimya bölümü okudum bıraktım.
--herkes ek dersi full almak için uğraşıyor sadece biz mi?
---diğer branşlar 30 saat derse girecek full alacak üstüne üstlük egzersiz yapacak yinede sabahtan akşama kadar kalmayacak. bilmem anlatabildim mi?
----herkes kendi bakış açısıyla bakar-bakıyor doğal olarak. ama bana dersimi versinler.DERSİMİ GERİ VERİNNNNNNNN- ben başka bişey istemiyorum. formatör mormatör olmak istemiyom. ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYORUM.zaten gereken çalışmayı her zaman yapıyoruz ve de yaparız.
---sonuç olarak ne yapmalıyız?
''bir kötülük gördüğünde elinle düzelt.
elinle düzeltemezsen dilinle düzelt.
dilinle düzeltemezsen kalben buğz et,
fakat bu imanın en zayıf mertebesidir. '' hadisi şerif
aliantep27' Alıntı:Hocam sanırım sizinde branşınız bilgisayar öğretmenliği.by_rebel' Alıntı:çoğu formatör arkadaş işte burada hata yapıyor, formatörün BT sınıfı hariç bilgisayarları tamir etme ve bakımını yapma görevi yok, sadece diğer öğretmen, öğrenci ve idareye bilgisayar kullanımında rehberlik etme görevi var. Aksini yapanlar, genelde ya bilgisizler yada formatörün görevlerini okul idaresine ve öğretmenlere göstermekten korkanlar maalesef. Çünkü resmi olanı uygulamamak veya aksini uygulatmaya çalışmak suçtur.aliantep27' Alıntı:İlk oyu kendim verdim.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE
Peki kendi okulunuzda (laboratuvar ya da idare) bilgisayarın biri çöktüğünde ben yapamam mı diyorsunuz.
Ya da gidin tamirciye götürün mü diyorsunuz.
Ayrıca bu korkalık değil, sorumluluktur.
Katılıyorum.her eylüle isyan' Alıntı:ek ders sorunu giderilirse formatörlüğü asla istemem ama ek ders sorunu olduğu müddetçe formatörlüğe mecburum
sanırım şıklara bunuda koymalısın oy verecek cevap bulamadım o yüzden oy kullanmıyorum
by_rebel' Alıntı:Benim branşım bilişim teknolojileri, sizin ki büyük bir ihtimalle değil. Çünkü alıntı yaptığınız mesajımda tamir ve bakım yapma görevimiz yok dedim. Format dediğiniz başlatıp bırakması 5 dakika bile sürmeyen bir iş, onu ben bazen can sıkıntısından yaptığım bile oluyor. Eğer tüm yılınızda format atıyorsanız, size bir tane multiboot dvd ve yedekleme programı göndereyim. Sorumluluk olayına gelince, ben sorumluluğumu sadece resmi kurallardan alıyorum, ne nöbet tuttum bugüne kadar, ne sınıf, ne kulüp aldım, vermek isteyenlere de ağzının payını resmi yazılarla verdim. Eğer siz kendinizce sorumluluk üretiyor, ürettiriyorsanız bunlar için de sızlanmanızı doğru bulmuyorum.
by_rebel' Alıntı:çoğu formatör arkadaş işte burada hata yapıyor, formatörün BT sınıfı hariç bilgisayarları tamir etme ve bakımını yapma görevi yok, sadece diğer öğretmen, öğrenci ve idareye bilgisayar kullanımında rehberlik etme görevi var. Aksini yapanlar, genelde ya bilgisizler yada formatörün görevlerini okul idaresine ve öğretmenlere göstermekten korkanlar maalesef. Çünkü resmi olanı uygulamamak veya aksini uygulatmaya çalışmak suçtur.
Amacım kimseyi kırmak yada kızdırmak değil, ben 5 farklı okulda formatörlük yaptım yani sizleri en iyi anlayanlardan biri de benim ancak formatör olan bazı bilişim teknolojileri öğretmenleri zamanında maalesef çok fazla taviz verdiler ve bu doğal olarak o ildeki hatta tüm ülkedeki formatörlere bakış açısını olumsuz etkiledi, idare ve öğretmenler, formatör öğrt. lüzumsuz, her istediklerini istedikleri zaman yaptırabilecek olduklarına inandılar. Bazı formatör öğretmenler, sırf idare ile sorun çıkmasın diye hakları olanlardan vazgeçtiler. Bırakın formatörlüğü öğretmenlik bile eskisi gibi değerli değilken hak eden insanlara değil de sırf öğretmen olduğunuz için fedekarlık etmek niye?aliantep27' Alıntı:Fikrinize saygım var. Sorumluluğu sadece resmi kurallardan almak suç değil. Öğretmenliği sadece kurallar çerçevesine sıkıştırmak, elini taşın altına koymamak, bakım onarım yapabildiğiniz halde yapmamak elbette en doğal hakkınızdır. Kimse sizi zorlayamaz.
Benim fikrim ise öğretmenlik sadece öğretmek ya da resmi kurallara uyup gerisini boşvermek değil.
Ben öğretmenliği kendim gibi öğretmen olan babamdan öğrendim.
22 yıl önce çalıştığı köyde bir tane ağaç vardı. Şimdi okulun bahçesi ve tüm köy onun ve öğrencilerinin meyve veren ağaçları ile dolu. Yapmak zorunda değildi.
Bunu övünmek ya da kendimi tatmin etmek için yazmadım. Örnek olsun diye yazdım.
Şimdi ben görevim olmadığı halde format atıyor. Donanımsal bozuklukları tamir ediyor. Önemli günlerde sunu hazırlıyor. Ya da idarenin çözemediği belki saatlerimi alacak bir işi yapıyorsam yanlış mı yapıyorum?
Size katılmadığım ve kızdığım nokta beni ya da benim gibi düşünen insanları bilgisiz ya da korkak olarak nitelendirmenizdir.