Formatör olmak mı, olmamak mı?

Kodla Büyü

Formatör olmak ister misiniz?

• Evet. Çünkü full ekders alıyor. Ya da derse az girmek daha rahat geliyor.

Oy: 32 39.5%
  • Hayır. Formatörlük çalışma saatleri ve çalışma koşulları bana göre değil.

Oy: 35 43.2%
  • Kararsızım.

Oy: 14 17.3%

• Kullanılan toplam oy
    81
İlk oyu kendim verdim.
Evet çünkü formatör olmasamda okulun tüm bilgisayarları elime bakıyor ( laboratuvar, 12 tane akıllı tahtalı sınıf, idarenin bilgisayarları) . Olursam aynı işi zaten yapıyorum.Normalde az olan ek dersimi full almış oluyorum.

Kaç yıldır sözleşmeli öğretmen olduğum için maaş karşılığını zor dolduruyordum. Sonunda geçtik kadroya, yeni bir okula da tayin oldum. Formatörlük her ne kadar tam olarak istediğimiz şartlarda olmasa da bu sene ilk kez formatörlük yapacağım. Bu etkinliklere gelmeyeceğim, halimden memnunum anlamına da gelmez tabii ki :)

Başka seçeneğimiz yok, bulunduğumuz ilde görevlendirmeler zorunlu.
Çoğumuzun okulunda maaş karşılığını dolduracak kadar bile ders kalmadı.

Anket yaparken Evet veya Hayır seçeneğinin ardından yorum yazmasanız daha iyi olur. Herkesin kendine göre bir gerekçesi vardır. Sırf bu yüzden cevap veresim bile yoktu, ama onları yok sayarak cevap verdim gitti.

iki ucu pis bir değnek. sakal bıyık olayı...bakanlık zorla diyor ki "formatör olun"

aliantep27' Alıntı:
İlk oyu kendim verdim.
Evet çünkü formatör olmasamda okulun tüm bilgisayarları elime bakıyor ( laboratuvar, 12 tane akıllı tahtalı sınıf, idarenin bilgisayarları) . Olursam aynı işi zaten yapıyorum.Normalde az olan ek dersimi full almış oluyorum.
çoğu formatör arkadaş işte burada hata yapıyor, formatörün BT sınıfı hariç bilgisayarları tamir etme ve bakımını yapma görevi yok, sadece diğer öğretmen, öğrenci ve idareye bilgisayar kullanımında rehberlik etme görevi var. Aksini yapanlar, genelde ya bilgisizler yada formatörün görevlerini okul idaresine ve öğretmenlere göstermekten korkanlar maalesef. Çünkü resmi olanı uygulamamak veya aksini uygulatmaya çalışmak suçtur.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE

by_rebel' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
İlk oyu kendim verdim.
çoğu formatör arkadaş işte burada hata yapıyor, formatörün BT sınıfı hariç bilgisayarları tamir etme ve bakımını yapma görevi yok, sadece diğer öğretmen, öğrenci ve idareye bilgisayar kullanımında rehberlik etme görevi var. Aksini yapanlar, genelde ya bilgisizler yada formatörün görevlerini okul idaresine ve öğretmenlere göstermekten korkanlar maalesef. Çünkü resmi olanı uygulamamak veya aksini uygulatmaya çalışmak suçtur.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE
Hocam sanırım sizinde branşınız bilgisayar öğretmenliği.
Peki kendi okulunuzda (laboratuvar ya da idare) bilgisayarın biri çöktüğünde ben yapamam mı diyorsunuz.
Ya da gidin tamirciye götürün mü diyorsunuz.
Ayrıca bu korkalık değil, sorumluluktur.

Peki kendi okulunuzda (laboratuvar ya da idare) bilgisayarın biri çöktüğünde ben yapamam mı diyorsunuz.
Ayrıca bu korkalık değil, sorumluluktur. :+1:

norm kadro fazlası olduğunuzda formatör olabiliyor musunuz? acaba yanlış mı biliyorum? norm kadro fazlasıyken nasıl zorla formatör olunuyoo? anlayamadım gerçekten..

olursunuz hocam her şekilde formatör olursunuz.. ama formatör olmanız normunuzu kurtarmaz. formatör olmaktan başka çare kalmadı ki zaten:(

aslında burada şu açıdan bakmak lazım. formatör olunca olunca yapacağın işleri olmayınca yapmayacakmısın. labaratuvarında bir pc çöktüğünde ben formatör değilim nasıl olsa kim yaparsa yapsın deyip çekip gidebilecekmisin. okulun ucube bile bir sitesi yokken ben formatör değilim banane kim yaparsa yapsı diyebilecksek, içimiz rahat ederse derse girer çıkar evime giderim dersen formatörlük yapılmaz. veya bir bayan arkadaşımız için eşi çalışan çocuğu olan bir arkadaş tabiki okulda durmak istemeyecektir(veya benzer koşullardaki erkeklerde olabilir).
Zorunlu formatörlük diye bişey yok formatörlüğü savunduğumdan değil, bazıları itiraz eebilir şu veya bu şekilde mecbur bırakılıyor. biz üniversite mezunu bir öğretmen olarak buna çare bulamıyorsak biraz dönüp kendimize bakalım.
Formatörlük kıymetini bilen bir çok arkadaşa önemli bir nimettir. ev alan, araba alan, evlilik veya çeşitli nedenlerle borcu olan arkadaşlar var, normal şatlarda kaç tanemiz yaz tatilindeki 2 aylık süreyi dolu dolu geçirecek maddi imkanlara sahip. bu iki ayı gezerek geçirmem bana 2 hafta yeter, sonra gider okuluma işimi yapar ek dersimi alırım diyebilir.
bunları alt alta yazıp toplayınca sonuca göre ister veya istemeyiz.

---sayın hocalarım hepiniz haklısınız. tabiii bireysel olarak. ama şunun farkına varın branşı farklı olan arkadaşlar alınsın yada alınmasın. formatör öğretmenlik yüzündendir belki atamalarımız durdu buna ne diyeceksiniz. o kadar arkadaş mezun oluyor. onlarda atansın.bence bu formatörlük onların atanmasına engel.norm olayını söylemeyin.atama sayısı çok az. bunun için yeni mezun bil. öğretmeni kardeşimiz arkadaşımız dostumuz olduğunda mı veryansın edelim. ben 3 sene fen-edebiyat kimya bölümü okudum bıraktım.
--herkes ek dersi full almak için uğraşıyor sadece biz mi?
---diğer branşlar 30 saat derse girecek full alacak üstüne üstlük egzersiz yapacak yinede sabahtan akşama kadar kalmayacak. bilmem anlatabildim mi?
----herkes kendi bakış açısıyla bakar-bakıyor doğal olarak. ama bana dersimi versinler.DERSİMİ GERİ VERİNNNNNNNN- ben başka bişey istemiyorum. formatör mormatör olmak istemiyom. ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYORUM.zaten gereken çalışmayı her zaman yapıyoruz ve de yaparız.
---sonuç olarak ne yapmalıyız?
''bir kötülük gördüğünde elinle düzelt.
elinle düzeltemezsen dilinle düzelt.
dilinle düzeltemezsen kalben buğz et,
fakat bu imanın en zayıf mertebesidir. '' hadisi şerif

irfanyekta' Alıntı:
---sayın hocalarım hepiniz haklısınız. tabiii bireysel olarak. ama şunun farkına varın branşı farklı olan arkadaşlar alınsın yada alınmasın. formatör öğretmenlik yüzündendir belki atamalarımız durdu buna ne diyeceksiniz. o kadar arkadaş mezun oluyor. onlarda atansın.bence bu formatörlük onların atanmasına engel.norm olayını söylemeyin.atama sayısı çok az. bunun için yeni mezun bil. öğretmeni kardeşimiz arkadaşımız dostumuz olduğunda mı veryansın edelim. ben 3 sene fen-edebiyat kimya bölümü okudum bıraktım.
--herkes ek dersi full almak için uğraşıyor sadece biz mi?
---diğer branşlar 30 saat derse girecek full alacak üstüne üstlük egzersiz yapacak yinede sabahtan akşama kadar kalmayacak. bilmem anlatabildim mi?
----herkes kendi bakış açısıyla bakar-bakıyor doğal olarak. ama bana dersimi versinler.DERSİMİ GERİ VERİNNNNNNNN- ben başka bişey istemiyorum. formatör mormatör olmak istemiyom. ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYORUM.zaten gereken çalışmayı her zaman yapıyoruz ve de yaparız.
---sonuç olarak ne yapmalıyız?
''bir kötülük gördüğünde elinle düzelt.
elinle düzeltemezsen dilinle düzelt.
dilinle düzeltemezsen kalben buğz et,
fakat bu imanın en zayıf mertebesidir. '' hadisi şerif
:+1:

sız hıc bılgısayar lab ı olmayan bır okula atandınız mı ?
sız hıc bılısım dersı bıle olmayan bır okula atandınız mı ?
sız hıc kendı bransınız yerıne maas karsılıgı ders saatını doldurmak için resım ,muzık,ıngılızce,mat vs. derslerıne gectınız mı?
sız hıc ılk atandıgı okulunda 8 ay sonra norm fazlası oldunuzmu ?
ewt arkdaslar ben 2010 aralık atamasında buyuk umutlarla bır ılkogretım okuluna atandım ve daha atanmamın ustunden bır yıl bıle gecmeden tum bu problemlerı yasadım ne umutlarla baslamıstım bu goreve gordugum durum karsısında sonuc koca bır hayal kırıklıgı. Aralıkta atandım maas karsılıgı olarak bıle ders saatını dolduramazken bır suru alakasız derse gırdım ıkıncı donem formator gorevlendırmesıyle formator oldum ve az cok kendı ısıme odaklanabıldım. her ne kadar uzerımıze vazıfe olmayan ıslerle de ugrasmak zorunda kaldıysakta suan kı sıstem bızı formatorluge zorluyor zaten formator olmasakta aynı ıslerı yapmak zorunda kalıyoruz. su an kı sıstemde formator olmaktan baska caremız yok ha ılerısı ne gosterır onu bılemem ınsallah ıyı olur.....

mayıs-haziran gibi il içi tayinler için okul araştırıyorum meslek lisesi çıkmazsa mecburen ilköğretim de yazacaktım. Aradım bir ilköğretim okulunu, okul hakkında, bilgisayarlar, bt sınıfı hakkında, ders saati hakkında bilgi almak için. Müdür yardımcısının cevabı şu: " 6 saat ders seçeriz formatörlük yaparsınız" Problem bu cümlede gizli aslında. Neden 6 saat, bütün sınıflara seç dersi. Formatör yaparız diyor çünkü idarecilerin işine geliyor formatörlük öğrenciyi düşünen yok.

aliantep27' Alıntı:
by_rebel' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
İlk oyu kendim verdim.

Ayrıca bu korkalık değil, sorumluluktur.

Benim branşım bilişim teknolojileri, sizin ki büyük bir ihtimalle değil. Çünkü alıntı yaptığınız mesajımda tamir ve bakım yapma görevimiz yok dedim. Format dediğiniz başlatıp bırakması 5 dakika bile sürmeyen bir iş, onu ben bazen can sıkıntısından yaptığım bile oluyor. Eğer tüm yılınızda format atıyorsanız, size bir tane multiboot dvd ve yedekleme programı göndereyim. Sorumluluk olayına gelince, ben sorumluluğumu sadece resmi kurallardan alıyorum, ne nöbet tuttum bugüne kadar, ne sınıf, ne kulüp aldım, vermek isteyenlere de ağzının payını resmi yazılarla verdim. Eğer siz kendinizce sorumluluk üretiyor, ürettiriyorsanız bunlar için de sızlanmanızı doğru bulmuyorum.

ek ders sorunu giderilirse formatörlüğü asla istemem ama ek ders sorunu olduğu müddetçe formatörlüğe mecburum
sanırım şıklara bunuda koymalısın oy verecek cevap bulamadım o yüzden oy kullanmıyorum

her eylüle isyan' Alıntı:
ek ders sorunu giderilirse formatörlüğü asla istemem ama ek ders sorunu olduğu müddetçe formatörlüğe mecburum
sanırım şıklara bunuda koymalısın oy verecek cevap bulamadım o yüzden oy kullanmıyorum
Katılıyorum.

by_rebel' Alıntı:
Benim branşım bilişim teknolojileri, sizin ki büyük bir ihtimalle değil. Çünkü alıntı yaptığınız mesajımda tamir ve bakım yapma görevimiz yok dedim. Format dediğiniz başlatıp bırakması 5 dakika bile sürmeyen bir iş, onu ben bazen can sıkıntısından yaptığım bile oluyor. Eğer tüm yılınızda format atıyorsanız, size bir tane multiboot dvd ve yedekleme programı göndereyim. Sorumluluk olayına gelince, ben sorumluluğumu sadece resmi kurallardan alıyorum, ne nöbet tuttum bugüne kadar, ne sınıf, ne kulüp aldım, vermek isteyenlere de ağzının payını resmi yazılarla verdim. Eğer siz kendinizce sorumluluk üretiyor, ürettiriyorsanız bunlar için de sızlanmanızı doğru bulmuyorum.

Fikrinize saygım var. Sorumluluğu sadece resmi kurallardan almak suç değil. Öğretmenliği sadece kurallar çerçevesine sıkıştırmak, elini taşın altına koymamak, bakım onarım yapabildiğiniz halde yapmamak elbette en doğal hakkınızdır. Kimse sizi zorlayamaz.

Benim fikrim ise öğretmenlik sadece öğretmek ya da resmi kurallara uyup gerisini boşvermek değil.
Ben öğretmenliği kendim gibi öğretmen olan babamdan öğrendim.
22 yıl önce çalıştığı köyde bir tane ağaç vardı. Şimdi okulun bahçesi ve tüm köy onun ve öğrencilerinin meyve veren ağaçları ile dolu. Yapmak zorunda değildi.
Bunu övünmek ya da kendimi tatmin etmek için yazmadım. Örnek olsun diye yazdım.
Şimdi ben görevim olmadığı halde format atıyor. Donanımsal bozuklukları tamir ediyor. Önemli günlerde sunu hazırlıyor. Ya da idarenin çözemediği belki saatlerimi alacak bir işi yapıyorsam yanlış mı yapıyorum?
Size katılmadığım ve kızdığım nokta beni ya da benim gibi düşünen insanları bilgisiz ya da korkak olarak nitelendirmenizdir.
by_rebel' Alıntı:

aliantep27' Alıntı:
Fikrinize saygım var. Sorumluluğu sadece resmi kurallardan almak suç değil. Öğretmenliği sadece kurallar çerçevesine sıkıştırmak, elini taşın altına koymamak, bakım onarım yapabildiğiniz halde yapmamak elbette en doğal hakkınızdır. Kimse sizi zorlayamaz.

Benim fikrim ise öğretmenlik sadece öğretmek ya da resmi kurallara uyup gerisini boşvermek değil.
Ben öğretmenliği kendim gibi öğretmen olan babamdan öğrendim.
22 yıl önce çalıştığı köyde bir tane ağaç vardı. Şimdi okulun bahçesi ve tüm köy onun ve öğrencilerinin meyve veren ağaçları ile dolu. Yapmak zorunda değildi.
Bunu övünmek ya da kendimi tatmin etmek için yazmadım. Örnek olsun diye yazdım.
Şimdi ben görevim olmadığı halde format atıyor. Donanımsal bozuklukları tamir ediyor. Önemli günlerde sunu hazırlıyor. Ya da idarenin çözemediği belki saatlerimi alacak bir işi yapıyorsam yanlış mı yapıyorum?
Size katılmadığım ve kızdığım nokta beni ya da benim gibi düşünen insanları bilgisiz ya da korkak olarak nitelendirmenizdir.
Amacım kimseyi kırmak yada kızdırmak değil, ben 5 farklı okulda formatörlük yaptım yani sizleri en iyi anlayanlardan biri de benim ancak formatör olan bazı bilişim teknolojileri öğretmenleri zamanında maalesef çok fazla taviz verdiler ve bu doğal olarak o ildeki hatta tüm ülkedeki formatörlere bakış açısını olumsuz etkiledi, idare ve öğretmenler, formatör öğrt. lüzumsuz, her istediklerini istedikleri zaman yaptırabilecek olduklarına inandılar. Bazı formatör öğretmenler, sırf idare ile sorun çıkmasın diye hakları olanlardan vazgeçtiler. Bırakın formatörlüğü öğretmenlik bile eskisi gibi değerli değilken hak eden insanlara değil de sırf öğretmen olduğunuz için fedekarlık etmek niye?

Geri