Formatör Olmak Zorunda mıyız?

Kodla Büyü

omurilik

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, yıllardır istemeden de olsa formatörlük yaptım zaman zaman. Elbette ben de her öğretmen gibi derslerime girebilmek ve ders araç gerecimin hazır sunulmasını istiyorum. Ama bizim durumumuz malum... Geçen sene o kadar yoğun çalıştım ki sağlığımı kaybetme noktasına geldim. Büyük bir okuldayım, 16 saat derse girdim, 5lere kadar okuldayım, lab açık vs ve daha fazlası... hepinizin bildiği şeyler. Haziran ayında formatörlük için başvurmadım, zaten görevlendirme de Temmuz-Ocak şeklindeydi. Ben olmak istemeyince bizim okuldan daha önce de formatörlük yapmış bir öğretmen arkadaşım başvurdu, ben de rahat bir nefes aldım. Bu sene 12 saat dersim olacaktı, bir şekilde maaş karşılığım dolsa yeter diyordum. Ama Temmuz sonunda müdürüm aradı ve bilişim tek. öğretmenlerinin dışındaki formatörlüklerin iptal olduğunu, benim görevlendirildiğimi söyledi. kızdım istemedim ama valilik onayı olduğu için mecburen kabul ettim ve göreve başlayıp senelik izin aldım. 5 eylülde görev başı yapıcam hepimiz gibi. ve ben seminer döneminde bile beni 8-5 okulda tutan bir okulda formatörlük yapmak istemiyorum. bunun için ne yapmam gerekir acaba? Bildiğim kadarıyla formatörlük isteğe bağlı, idari mahkeme yolumun açık olması gerekir. Gidince okula bir dilekçe vericem ilk iş olarak çünkü 1 ay süresini kaçırmamam lazım idari mahkeme için. benim durumumda olan arkadaşlarım neler yapacak? bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

hocam il il farklı uygulamalar gösteri,yor , bazı iller zorunlu bazı iller isteğe bağlı bırakıyor ...sizin il zorunlu mu ?

hocam isteğe bağlıydı, ben olmak istemediğimi söyledim, imza da attım ve okuldan farklı branştan başka bir öğretmen arkadaşım başvurdu, ama 1ay sonra o ve onun durumundakilerin iptal edildi ve bize sorulmadan valilik onayıyla görev verildi.

isteğe bağlı ve dilekçe vermediyseniz formatör yapamazlar hocam...bir yanlışlık var ....bulunduğunuz ilin formatör görevlendirme yazılarını dikkatli bakın ...mesela bizde bilişim tek. öğretmeni otomatik olarak formatördür gibi bir ibare var

hocam öyle bir ibare olsa da bu bir hak ihlalidir, o yüzden itiraz etsem nasıl bir yol izlemem gerekir onu öğrenmek istiyorum. farklı uygulamalar olmaması gerekir. aslında belki herkes itiraz etse bu dayatmadan kurtuluruz...

Okul Müdürlüğüne Formatör öğretmen olarak görevlendirilmek istemediğinize dair dilekçe verin. Buna rağmen görevlendirilirseniz, görevlendirmenin size tebliğ edildiği 60 gün içinde idare mahkemesine dava açınız. Oradan red gelirse bölge idare mahkemesine itiraz ediniz. Oradan da red gelirse danıştaya itiraz edin. oradan da red gelirse AHİM e. Eğer sendikalı iseniz o sendikanın avukatı yardımcı olur. Yok olmazsa zaten o sendikada işiniz ne.

Yalnız şu var burada zorunlu formatörlüğer feryat edip forumda dert dökenlerin hangisi dava açtı ÇOK merak ediyorum. İnşallah siz dava açarsınız.

bence müdürünle anlaş işi yürüt kötü olma hocam sonra arkandan kulp taktıklarında ağlama krizlerine girme. önce anlaşmayı dene fikrini isteğini belirt orta yolu bulursunuz olmuyorsa mahkeme yolu açık yukarıda hocamız belirtmiş zaten.

Cemal Hocam teşekkür ederim. dava açmayı düşünüyorum, formatör olacaksam da isteğimle olmak istiyorum(ama istemiyorum), dayatmayla değil.

hipopotam hocam anlaşılacak bir şey yok, bizim görev tanımımız bile yok. görevlendirmede idarenin çalışma saatlerine uyar yazıyor, müdürüm benim için ne yapabilir bu durumda? ben minnet ederek mi işimi yapacağım, yarın öbür gün işler tersine dönerse biz seni o kadar idare ettik demezler mi bana? ben işim neyse onu yapmak istiyorum. işim tamircilik değil.

ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

hocam sizi çok iyi anlıyorum. bende formatörlük kavramıyla ilk tanıştığım günden beri karşıyım. kendimce bazı yöntemler denedim ama çalıştığım yerde hep tek kaldım. diğer branştaşlarım destek olmadı.
şöyle bir siteyi gezerseniz göreceksiniz başlıklar şu şekilde
1- .......ili formatörlük görevi ne zaman
2.........ili görevlendirme zamanı içi il memi telefon yağmuruna tutalım
3-.......ili formatörlüğü için eğitici formatörle görüştüm vs vs.
kendi branş öğretmenimiz böyle yaparsa kimse bizi ciddiye almaz. formatörlük geçici bir süre bizi idare edecektir. Sonra başka görevlendirmeler vs çıkacaktır.
FATİH projesinden medet umanlar da artık gerçekleri görmüştür. eski mesajlarımda da belirttiğim gibi btcilere çok büyük görevler verilmeyecek ve bizlerin hiçbir yerinde olmadığımız bir proje rahatlıkla gerçekleştirilecek.
işin gerçeği tek yapmamız gerekEN DERSİMİZE VE BRANŞIMIZA SAHİP ÇIKMAK. DERS SAATLERİ ÜZERİNE YOĞUNLAŞAK. BIRAKALIM FORMATÖRLÜK VE TÜREVLERİNİ

evet sibel89 öğretmeni. aday öğretmene aslında verilmemesi gerekiyor. yünetmeliklere göre aslında memurun isteği önemli. ama aday öğretmen yıllanmış öğretmen farketmiyor görevi veriyorlar.
hayırlı olsun bu arada

valinin yetkileri belli, padişah gibiler sadece kanun yapamıyorlar, yapılacak belli, önce istememek dışında bir sebep bulun, bu sebepten istemediğinize dair dilekçe verin, sonra da mahkeme, tek çözüm bu. Yanlışım varsa düzeltin.

hardeniz' Alıntı:
hocam sizi çok iyi anlıyorum. bende formatörlük kavramıyla ilk tanıştığım günden beri karşıyım. kendimce bazı yöntemler denedim ama çalıştığım yerde hep tek kaldım. diğer branştaşlarım destek olmadı.
şöyle bir siteyi gezerseniz göreceksiniz başlıklar şu şekilde
1- .......ili formatörlük görevi ne zaman
2.........ili görevlendirme zamanı içi il memi telefon yağmuruna tutalım
3-.......ili formatörlüğü için eğitici formatörle görüştüm vs vs.
kendi branş öğretmenimiz böyle yaparsa kimse bizi ciddiye almaz. formatörlük geçici bir süre bizi idare edecektir. Sonra başka görevlendirmeler vs çıkacaktır.
FATİH projesinden medet umanlar da artık gerçekleri görmüştür. eski mesajlarımda da belirttiğim gibi btcilere çok büyük görevler verilmeyecek ve bizlerin hiçbir yerinde olmadığımız bir proje rahatlıkla gerçekleştirilecek.
işin gerçeği tek yapmamız gerekEN DERSİMİZE VE BRANŞIMIZA SAHİP ÇIKMAK. DERS SAATLERİ ÜZERİNE YOĞUNLAŞAK. BIRAKALIM FORMATÖRLÜK VE TÜREVLERİNİ

Hocam dersimize kimse sahip çıkmıyor ki... Herkes formatörlükten dertli ama artık dersimiz de kalmadığı için maddi yönden düşünerekten formatörlüğü seçiyor ya da benim gibi zorunlu görevlendiriliyor. Oysa derslerimiz geri gelse zaten ek ders problemi olmayacak, isteyen egzersiz de yapar, şimdi o hakkımız da yok.

omurilik' Alıntı:
Cemal Hocam teşekkür ederim. dava açmayı düşünüyorum, formatör olacaksam da isteğimle olmak istiyorum(ama istemiyorum), dayatmayla değil.

hipopotam hocam anlaşılacak bir şey yok, bizim görev tanımımız bile yok. görevlendirmede idarenin çalışma saatlerine uyar yazıyor, müdürüm benim için ne yapabilir bu durumda? ben minnet ederek mi işimi yapacağım, yarın öbür gün işler tersine dönerse biz seni o kadar idare ettik demezler mi bana? ben işim neyse onu yapmak istiyorum. işim tamircilik değil.

ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

kesinlikle katılıyorum

müdürüm bugün artık 8.30 17.30 (ya da onun gibi bişi) çalışacaksın dedi. Kınayı ne tarafıma yaksam bilemedim.

valla şu anda zorla sınıfçıları bile formatör yapıyorlar.Geçen sene bilerek görev almadım fizikçi girdi bu sene gitti.Az önce müdür belgelerime bakmış bu sene formatör sensin dedi istemiyorum dedim bakalım yarın kavga var okulda.Değerli eşsiz bilgilerimi 100tl alacağım diye ortaya dökemem

mfk' Alıntı:
müdürüm bugün artık 8.30 17.30 (ya da onun gibi bişi) çalışacaksın dedi. Kınayı ne tarafıma yaksam bilemedim.

hocam bana da haziran ayında seminer döneminde aynı şeyi söylemişti, zaten istemiyordum, o kadar emeğimin değerinin görülmediğini düşünüyordum, o söylediği de kırılma noktası oldu benim için...

Buzkırıcı' Alıntı:
valla şu anda zorla sınıfçıları bile formatör yapıyorlar.Geçen sene bilerek görev almadım fizikçi girdi bu sene gitti.Az önce müdür belgelerime bakmış bu sene formatör sensin dedi istemiyorum dedim bakalım yarın kavga var okulda.Değerli eşsiz bilgilerimi 100tl alacağım diye ortaya dökemem
sende dökme hocam işini labında yada odanda sakin kafayla sağlam bi şekilde özümseyerek yapmaya bak iş yaparken başına sinekler üşüştürme sinekler geldiklerinde dışarı onlarla çık içeri zili çalana kadar volta at baktın boş beleş adam geldi al onu kantine git iki çay ısmarla baktın hala kaşınıyor lafla tostta ısmarlamayacakmısın de bir daha yanına gelmez.

Geri