omurilik
Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, yıllardır istemeden de olsa formatörlük yaptım zaman zaman. Elbette ben de her öğretmen gibi derslerime girebilmek ve ders araç gerecimin hazır sunulmasını istiyorum. Ama bizim durumumuz malum... Geçen sene o kadar yoğun çalıştım ki sağlığımı kaybetme noktasına geldim. Büyük bir okuldayım, 16 saat derse girdim, 5lere kadar okuldayım, lab açık vs ve daha fazlası... hepinizin bildiği şeyler. Haziran ayında formatörlük için başvurmadım, zaten görevlendirme de Temmuz-Ocak şeklindeydi. Ben olmak istemeyince bizim okuldan daha önce de formatörlük yapmış bir öğretmen arkadaşım başvurdu, ben de rahat bir nefes aldım. Bu sene 12 saat dersim olacaktı, bir şekilde maaş karşılığım dolsa yeter diyordum. Ama Temmuz sonunda müdürüm aradı ve bilişim tek. öğretmenlerinin dışındaki formatörlüklerin iptal olduğunu, benim görevlendirildiğimi söyledi. kızdım istemedim ama valilik onayı olduğu için mecburen kabul ettim ve göreve başlayıp senelik izin aldım. 5 eylülde görev başı yapıcam hepimiz gibi. ve ben seminer döneminde bile beni 8-5 okulda tutan bir okulda formatörlük yapmak istemiyorum. bunun için ne yapmam gerekir acaba? Bildiğim kadarıyla formatörlük isteğe bağlı, idari mahkeme yolumun açık olması gerekir. Gidince okula bir dilekçe vericem ilk iş olarak çünkü 1 ay süresini kaçırmamam lazım idari mahkeme için. benim durumumda olan arkadaşlarım neler yapacak? bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...