formatör süt izni

Kodla Büyü
herkese merhaba. benim bi sorunum var. formatörken süt izni kulanma konusunda sıkıntı yaşıyorum. 657 ye tabi olduğumuz için süt izni hakkımın olduğunu biliyrm. ama bu dönem kullanacağım 1,5 saatlik süt izni ni kullanırken ekdersimden kaç saat üzreinden nasıl bi kesinti yapılması gerkiyor.arkadaşlar bu konuyla ilgili bilginiz varsa yardımızı rica ediyorum zira çok sıkıntı çektim bu konuda.

Gerçekten böyle bir durumda nasıl sorun çıkabiliyor anlamakta zorluk çekiyorum. Bu sorunu idare mi çıkarıyor, izin mi vermiyor, izin zamanını kendimi belirliyor, ekdersi mi kesiyor?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 13.02.2011 tarih ve 6111 sayılı Kanun ile yeniden düzenlenen “Mazeret İzni” başlıklı 104 maddesi (D) bendindeki;
Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır. denilmektedir.
Ayrıca; Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın “Görevin fiilen yapılması” başlıklı 25.maddesi 3.fıkrasındaki; “Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.” hükümleri nedeniyle yarım günlük izinlerde (ki sizin izin yarım gün olmayıp 1,5 saat) ek ders ödenebilmektedir.

idarenin canı sorun çıkarmak istemiş anlaşılan... Formatöre süt izni vermek ne kadar zor olabilir, zaten doğru dürüst derse girebildiğimiz yok. Öğle saatlerine ders koymazlar olur biter. Ayrıca ek dersinizi neye dayanarak kesicekler merak ettim. Saçmalık...

ilk 6 ay 3 saat sonra ki 6 ay 1.5 saat süt izni var istediğin saatlerde kullanabilirsin istersen sabah 45 dk. öğleden sonra 45 dk. kullanabilirsin bu sana kalmış birşey.
kesnti yapılmaz.

arkadaşlar bildiğiniz gibi değil durum çok vahim. m.b. yasaları kendi belirliyor. herşeyi kafasına göre yapıyor. çok sorun yaşadım anlatamam artık kavga derecesine geldi. çok bunaldım baskılarından çok. zaten yaptığı psikolojik baskılarla ilgili gerekli mercilere başvurucam.

ek ders kesintisi nasıl olduğunu bilmediğim için süt iznini kullanamazsın dedi bana . söze bakarmısınız. ayrıca benim istediğim saatede vermiyor ama bunu dilekçeyle çözülecek inş.

Hemen dilekçeni yaz ilgili süt izin maddelerini ekle ve neden ekdersinin kesildiğini kesilen ekdersin iadesini şeklinde belirtmeyi unutma. Ek dersini kesemezler süt iznini de vermek zorundalar. Adamlar kanundan üstün değil yaaa. Allah hallah sabah sabah sinirlerimizi sıplattılar gene...

memur istediği saatte süt iznini kullanabilir bunun için ek ders kesintisi yapılmaz siz derse girerek ek ders almıyorsunuz.

Müdüre sor bayan müdür yardımcısına nasıl süt izni verecekse size de öyle versin Sn hocam.
Ama bunu düşünecek beyin yoksa sormayın.

hocam ne derseniz deyin anlamıyor. formatörlüğe başvurukende bana süt iznini 3 ten sonra kullanamazsın yoksa onaylamam diyor. benim zaten maaş karşılığım dolmuyor. 2. kademede 12 saat dersim var mecburen başvurmam gerktiğini bildirdim.bu konu hakkında meb in yazısını okumuştum. yanlışmı söyledim.

ayrıca 1. denem başında da formatörlüğe başvuruda bulunmam gerktiğini söylemiştim. ama 4. ve 5. sınıflarda bt dersini seçti. 16 saat derse girdim. ve ben 1 saat de olsa ekders aldım. hocam bakın bizim dersimiz serbest etkinlik adı altında seçilmez bu ekdersi ileride benden talep edibilirler dedim. senden niye talep etsinler benden talep ederler diyor bana. ne desem tersini söylüyo.psikolojim bozuldu artık. ve sırf süt izni konusunda takıştığımız için hiç bir hatam olmadığı halde öğrenciler içinde beni rencide etti.artık çok bunaldım.

hocama siz müdülere yazılı bir dileçe verin oda sizi yazılı ne verebiliyorsa versin. sendikanzı varsa sendikanıza olayı anlatın gereğini yapsınlar

hemenyardim' Alıntı:
Gerçekten böyle bir durumda nasıl sorun çıkabiliyor anlamakta zorluk çekiyorum. Bu sorunu idare mi çıkarıyor, izin mi vermiyor, izin zamanını kendimi belirliyor, ekdersi mi kesiyor?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 13.02.2011 tarih ve 6111 sayılı Kanun ile yeniden düzenlenen “Mazeret İzni” başlıklı 104 maddesi (D) bendindeki;
Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır. denilmektedir.
Ayrıca; Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın “Görevin fiilen yapılması” başlıklı 25.maddesi 3.fıkrasındaki; “Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.” hükümleri nedeniyle yarım günlük izinlerde (ki sizin izin yarım gün olmayıp 1,5 saat) ek ders ödenebilmektedir.
bu bilgiler çok işime yarıycak çok çok tşkler

dersimizbilisim' Alıntı:
hemenyardim' Alıntı:
bu bilgiler çok işime yarıycak çok çok tşkler
..
çok daha basit bir şey önereyim. tanıdık bir AVUKAT varsa okula avukatla birlikte gidin. yukarıda arkadaşların bahsettiği dilekçenizi avukatla birlikte verin. avukat arkadaşada da durumu kısaca özetleyin. müdür bişey derse avukat sadece yaptığınız MOBBİNGe girer sizi şikayet edicem desin yeterli :D

ARkadaşlar internette araştırma yaparkan Türk eğitim senin bu sorunu milli eğitim bakanlığına başvurusu sonucu şu şeklide bir yazı yayınlamış. Eşimde süt izni kullanacak eğer idare bir sorun çıkartırsa önüne bu yazıyı süreceğiz.

http://www.personelmeb.net/mevzuat/sut- ... 13363.html

Ekli dosyalar

• süt izni (12).jpg
    süt izni (12).jpg
    73.7 KB · Görüntüleme: 638
işte önüne geleni,işten anlamayanı,kendini adamdan sayanı müdür yaparsan olacağı budur.hocalarımın söylediklerine katılıyorum.kimse kafasına göre iş yapamaz.herşey yönetmeliklerde açık ve nettir.en son geçen yıl yanılmıyorsam nisan ayında izinlerle ilgili değişiklikler yapıldı.doğum izni bittikten sonra ilk 6 ay 3 saat (çocuk 6 aylık olunca değil.doğum izni bittikten 6 ay sonra),2. 6 ay 1,5 saat süz izni, kullanacak kişinin istediği zamana göre ayarlanmak suretiyle verilmek zorundadır.kimseden de izin alınmasına gerek yok.bu izni devlet vermiş müdür kimdir.bence siz bir dilekçe yazın.süt iznimi her gün şu saatler de kullanmak istiyorum diye.bunu da müdür yardımcısına kayıt yaptırın.hatta yanınızda bir kişi de bulunsun bunu yaparken.sonra oraya yazdığınız saatlerde izin bile almadan çıkın.sonrasını siz değil müdür düşünsün...

dersimizbilisim' Alıntı:
hocam ne derseniz deyin anlamıyor. formatörlüğe başvurukende bana süt iznini 3 ten sonra kullanamazsın yoksa onaylamam diyor. benim zaten maaş karşılığım dolmuyor. 2. kademede 12 saat dersim var mecburen başvurmam gerktiğini bildirdim.bu konu hakkında meb in yazısını okumuştum. yanlışmı söyledim.

Hocam dilekeyle durumu çözersiniz hiç canınızı sıkmayın.

Ancak pskolojik baskı uyguluyorsa durumu eşinize anlatmak sanırım o müdür denen .... in aklını başına getirecektir.

Ayrıca madem bu kadar sıkıntı yaşadınız ve yaşıyorsunuz. Siteye üye olup ilk mesajınız bu sorun olana kadar nerdeydiniz diyeceğim. Demiyorum bayansınız diye. Sizin gibi yapan erkek meslektaşlarıma saklıyorum sitemimi.

arkadaşların dediği gibi dilekcenizi verin cevabı bekleyin. Olumsuz cevap verirse ilgi tutup bir üst merciiye bildirin ayrıca bu durumu mobbing olarakta bildirebilirsiniz. Varsa sendikanız yada bir avukat ile görüşün.

hocam ek ders olayını bilmiyorum ama istediğiniz saati seçmekte özgürsünüz. bunula ilgili mahkeme kararı da var. linklerdeki yazıları okursanız işinize yarayabilir.
MEB, Süt İzninde memura tercih hakkı vermeyen yöneticileri cezalandıracak http://www.memurlar.net/haber/216233/

1,5 saatlik süt iznini öğle saatinde kullanmasını isteyen okul idaresini mahkemeye veren bir bayan davayı kazanmış. linkte dava sonucu da var.
Süt İzni Saatine İdare Karar Veremez http://www.memurlar.net/haber/163531/

Sayın öğretmenim,
Öncelikle, madem sizi bu kadar üzüyor ve ezmeye çalışıyor, lütfen bu durumu BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) 'e güzel bir mesaj ile bildirin. Mutlaka bunu yapın, il milli eğitim müdüründen sizin müdüre kadar herkes bu zorbalıktan haberdar olur bu sayede. Gerek yok, uğraşamam falan demeyin, belki ilçeden sizi korkutmak için size soruşturma açacağız falan derler onun için de http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgMain.aspx bu adresteki yazılanları okuyup uygun bir savunma metnini oluşturarak gösterirseniz sizi tehdit edenler de hadlerini bilecektir. Ha soruşturma açılabilir o da inceleme amaçlı yani işin iç yüzünü öğrenmek için müfettişler sizi davet edecektir. Zaten şuan ki durumunuzu görecekleri için de (yani çocuğunuz var/olacak) sizden yana karar vereceklerdir.
Arkadaşların dediklerine de katılıyorum, özellikle dilekçe ile hemen her sorunu çözebilme ihtimaliniz var. Süt iznini kullanmak istediğiniz zamanları ve bununla ilgili yasal dayanakları içeren bir dilekçe hazırlayıp hemen bugün müdür beye! imzalatın, imzalamam derse müdür beyin odasından çıkmadan, çıkarın cep telefonunuzu hemen il/ilçe milli eğitimden bir şube müdürünü arayın ve durumu izah edin, bunu müdürünüzün gözlerinin içene baka baka yapın :) bakın nasıl onaylıyor. Ha olur ya tam bir öküzdür, yine de onaylamıyorum derse, Başbakanlık da dahil her yere mesaj atacağım, avukat arkadaşlarım da var, size mobbing de dahil bir çok konudan dava açacağım dersiniz.

Tüm bunları, yanınıza bir öğretmen arkadaşınızı ya da müdür yardımcılarından birini (güvendiğiniz) alarak yaparsanız konu fazla uzamadan hallolacaktır.
Tekrardan geçmiş olsun, kafanıza fazla takmayın. Allah analı-babalı büyütsün yavrunuzu.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

technolog' Alıntı:
dersimizbilisim' Alıntı:

Hocam dilekeyle durumu çözersiniz hiç canınızı sıkmayın.

Ancak pskolojik baskı uyguluyorsa durumu eşinize anlatmak sanırım o müdür denen .... in aklını başına getirecektir.

Ayrıca madem bu kadar sıkıntı yaşadınız ve yaşıyorsunuz. Siteye üye olup ilk mesajınız bu sorun olana kadar nerdeydiniz diyeceğim. Demiyorum bayansınız diye. Sizin gibi yapan erkek meslektaşlarıma saklıyorum sitemimi.

arkadaşların dediği gibi dilekcenizi verin cevabı bekleyin. Olumsuz cevap verirse ilgi tutup bir üst merciiye bildirin ayrıca bu durumu mobbing olarakta bildirebilirsiniz. Varsa sendikanız yada bir avukat ile görüşün.
hocam evet belki değişir die üstelemedim ve hata ettiğimi anladım. ilk başta yasal mercilere başvurasaydım bukadar büyümezdi. sustum ve daha da üstüme geldi. ama artık bütün yasal yollara başvurcağım. bu olay çok farklı boyutlara taşındı artık. öğretmenlerin öğrencilerin içinde beni rencide etti.psikolojim çok bozuldu.

ayrıca desteklerinizden dolayı herkese teşekkürederim. bişey daha soracağım ama. 1. dönem 12 saat ikinci kademeye dersim vardı. 1. kademede derslerimiz kaldırıldığını mecburen formatörlük yapmam gerektiğini belirttiğim halde m.b. beni dinlemedi. eğer formatör olursan sana süt izni istediğin saatlerde kullanırmıcam diyerek beni zorladı. ve bebeğim küçük olduğu için mecburen ben 4 ve 5. sınıflara girdim. üstelik 16 saat di. ve 1 saat de olsa ek derss aldım. bu alınan ücret usulsüzdeğilmidir.

Geri