Gerçekten böyle bir durumda nasıl sorun çıkabiliyor anlamakta zorluk çekiyorum. Bu sorunu idare mi çıkarıyor, izin mi vermiyor, izin zamanını kendimi belirliyor, ekdersi mi kesiyor?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 13.02.2011 tarih ve 6111 sayılı Kanun ile yeniden düzenlenen “Mazeret İzni” başlıklı 104 maddesi (D) bendindeki;
Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır. denilmektedir.
Ayrıca; Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın “Görevin fiilen yapılması” başlıklı 25.maddesi 3.fıkrasındaki; “Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.” hükümleri nedeniyle yarım günlük izinlerde (ki sizin izin yarım gün olmayıp 1,5 saat) ek ders ödenebilmektedir.