hasanbiltek' Alıntı:
Bugün telekonferans yöntemiyle yaptığımız toplantıda, İl milli eğitim müdürü formatörlük kadrosunun çıkması(09-15 arası) için çalışmaların devam ettiğini, derslerin kaldırılmayacağını!!! ve Fatih projesinde en büyük görevin bizlere düştüğünü söyledi. Tamirci miyiz sorusuna hayır siz çok değerli bilgisayar öğretmenlerimizsiniz diye de açıklamada bulundu!!!
Sevgili @hasanbiltek
Toplantının tamamını kayıt altına aldım. (Bkz:
http://www.teferruat.org/2011/12/bilisi ... de-oluyor/)
Ders saatleri konusundaki açıklamanızı okuyunca
"Yanlış mı hatırlıyorum" diyerek tekrar kaydı inceledim. Ders Saatleri konusu biz Eğitimciler için çok sıcak gündem yaratacak bir konu. Bırakın Nihat beyin açıklamasını, yazı İKGM'den çıktığı anda zaten kıyamet kopacak ve baş sayfalardan haber olacağız. Nihat bey'in böyle bir maruzatına rastlamadığım gibi, siz de dersler kaldırılmayacak diye yazarsanız az sonra Forumun tepesinde
"Duyum aldım, dersler geliyormuş..." nevinden onlarca mesajı okuruz. Ama öngörülerine dayanarak "Bence Formatörlük kadrolu olacak, Bilişimle ilgili olarak bazen günboyu çalışır bazen hiçbir iş yapmazsınız-sorun yoktur çünkü,Okulda çıkan teknik sorunlarla BT Öğretmenleri elbette ilgilenmelidir, Branşı BT olmayan arkadaşların Formatör olması zaten söz konusu değildir,..." nevinden onlarca açıklaması vardı. Ben edindiğim intibaı söyleyeyim:
Şehrimde Bilişim Eğitimi konusu diğer illerdeki gibi türlü şikayetlerle ilerlemiyor; şükür. Lakin toplantı ekranında akan onlarca soru arasında
FATİH önce nereden başlayacak sorusunu görünce çıldırmadım değil. FATİH Projesi 22 Kasım 2010'da açıklanmış... Meslekaşlarımızın bazıları hala
"Önce nereden başlayacak diye soruyor",
İlköğretimde Pilot uygulanacak okulumuz var mı? diyor! Dersleri bu uzun süreçte elimizden alan Bakanlıktan değil de yine kendi Meslektaşlarımızdan çekeceğiz gibime geliyor...
PS: Hasılı...Nerede olursa olsun, izlenimlerimizi doğru aktarırsak en başta kendi meslektaşlarımızı yıpratmamış, gereksiz gündem yaratmamış oluruz diye düşünüyorum.
Niyetim kimseyi kırmak değil ama bu bilgi kirliliğinden gerçekten gına geldi...Saygılarımla.