Arkadaşlar bazı arkadaşlarında aynı durumda olmasından dolayı yazıyorum. geçen hafta cuma günü il mem'e telefon açtım. durumu anlattım. bana söylenen şu şekilde:
ben : "hocam, biz formatör olarak, yönetmelik gereği saat 08:00-17:00 da yani mesai saatlerinde okulda bulunmak zorunda değilmiyiz. nasıl başka bir okulda görevlendirme yazabilirler."
İL MEM: " Hocam normade yönetmelik gereği böyle bir uygulama yapılamaz. kendi okulunuzda bir saat bile dersiniz olsa maaş karşılığını doldurmuş sayılırsınız, kendi okulunuzda 15 saat dersiniz yoksa sizi başka okula gönderemezler. Bu yapılan bilgi eksikliğinden ise bizi aralarsa bilgilendirme yapabiliriz. AMA siz bu işi tatlı dille halledin. çünkü daha önce de bu tip olaylar yaşadık, iş restleşmelere kadar gitti. sonrasında bir dahaki formatörlük görevlendirmelerinde ya mümkünse formatörlükleri onaylanmıyor, veya 8-10 görevlendirme ile formatörlerin canı sıkılıyor. bunun için bu olayı iyi niyet çerçevesinde çözmenizi öneriyoruz. " denildi.
bende ilçe mem müdürüne çıktım, konya mem in yukarıdaki yazıda geçen AMA'dan önceki kısmını anlattım. onlarda bunun doğru olduğunu kabul ettiler. benden dilekçe yazmamı istediler. ve böylece başka okuldaki ders işini halletmiş olduk.