Formatöre başka okulda 15 saati doldurması için ders vermi?

Kodla Büyü

yesil_turuncu

Site Gezgini
Arkadaşlar görev yaptığım okulda formatörüm ve 6 saat derse giriyorum. başka bir okudan ders vermişler. yani 15 saat tamamla diye. böyle bir uygulama olabilir mi? fomatöre maaş karşılığını doldurması için başka okuldan ders verilebilir mi? bununla ilgili elinde dökümı olan varsa sevinirim. cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.

Saçmalık hocam. Bırakın başka okuldan ders vermeyi, kendi okulunda bile mümkün olduğunca az ders verilmelidir. Formatör okulun beynidir. Tam manasıyla performans istiyorlarsa bu beyni mümkün olduğunca sağlıklı ve idareli kullanmalı.

Hocam resmi yazıyı gösterin. Resmi yazıda açıkça kendi branşında maaş karşılığını dolduramayan formatöre ayrıca ders verilemez yazıyor.

1-hocam elinizde resmi yazı varsa onu rica ediyorum.
2- diğer okulda da kendi branşımda ders veriyorlar. yani benim aradığım şey kendi okulunda maaş karşılığını doldurmalıdır. gibi bir ifade. buna benzer bir resmi yazı varmı acaba

boşver hocam ya daha iyi değil mi o okulda ders bitince çeker evine gidersin en azından, bende geçen sene senle aynı durumdaydım ama ben istediğim için yapıyordum bunu 8-17 çalışmamak için haftanın iki günü rahat ediyordum bu sayede

hocam 2378 sayılı tebliğler dergisine bir bak, ben sizin için baktım ama ilgili bir yazı bulamadım sizde isterseniz bi kontrol edin,
ama ben ders dolmadı diye başka okula gönderilen duymadım

gelişmeleri buradan belirtirseniz bizde konu hakkında bilgi sahibi oluruz, gelecekde bizimde başımıza gelebilir

Bendede aynı durum var kendi okulumda 7 saat başka okulda da 8 saat derse giriyorum ve kendi okulumda formatörüm .Bununla ilgili bir yönetmelik var mı acaba?

arkadaşlar formatör haftalık enaz 6 en fazla 10 saat derse girer. idare dahil kimse size fazladan ders yazamaz yada derse girmeye zorlayamaz. her iki durumdada 18 saat ücret alırsınız. bunun dışında nöbet , kulup gibi etkinliklerden de muafsınız..

hocam cümleyi aynen yazıyorum sana.
maaş karşılığı dersini dolduramaması halinde bunun dışındaki zamanını bilişim teknolojileri öğretmeni olarak tamamlayacaktır yazıyor...

Arkadaşlar en az 6enfazla 10 saat dönemi bitti yeni yazıya göre en fazla 15 saat girer diyo ama doldurup dolduramayacağı ile ilgili bi ibare yok idarenin insiyatifine kalmış yani... :? :?

meb eğitim teknolojileri genel müdürlüğü 16.03.2009 tarih ve 904.02/4707 sayılı yazı
... emir gereği, talim terbiye kurulu bşk.lığı 119 sayılı kararı gereği
"girebilieceği belirtilen derslerin boş geçmesi engellenecek şekilde en fazla maaş karşılığı derse girmeleri temin edilecektir".

işte esnek olan ve farklı uygulamalar doğuran madde bu. ucu çok açık.

arkadaşlar bu maddelerden dolayı size en az 6 saat ders verme mecburiyetleri var. aynı şekilde size 15 saatten fazlasınıda yazamazlar gayet net ve açık. size gelen formatörlük emrinde de yukardaki yazı var ve müdürün gözüne sokun. yokmu dedi. dilekçe ile yazıya rağmen neden böyle yapıldı diye sorun. yazılı cevap vermek zorunda alın ilçeye dilekçe ile verin. sonrasında "il meb" e kadar uzatabilirsiniz. ama bu işe kalkışırken iyi düşünün ruh sağlıgınız üzerinde baskı kuracaklardır büyük ihtimalle. ama büyük ihtimalle müdürünüz tırsacak ve olay çözülecektir. çünkü ucu müdüre müfettiş soruşturmasına kadar gider. ama müdür inatçıysa ve arkası sağlamsa iki kere düşünün. malesef sistem böyle :)

email hocam 15 saatin üzerinde girmesi isteniyorsa haklısın, fakat burada başka bir okuldan 15 saate tamamlatıyorlar. Bu durumda bu yazı pek işimizi görmeyebilir kanımca... :cry:

bayzoro hocam ilgili 15 saati kendi okulunda dolduramıyorsan ve başka okulda boşluk varsa bu maddenin arkasına sığınarak başka okula gönderiyorlar. aslında vermek zorundada değiller ama bazı ilçe müdürleri öğretmen açıklarını böyle giderme yolunu seçiyorlar.

şöyle örneklendirelim daha net olacak. okulunda sadece 10 saat derse girebilen fen bilgisi öğretmenini 15+6 saat uygulaması geregi başka iki okula bile gönderebiliyorlar. ne acıdır ki aynı uygulama mantığını üzerimizde de kullanıyorlar.

arkada$lar ba$ka bir okula gorevlendirme yapilamaz cunku 15 saati doldurma zorunlulugu yok. ba$ka bran$larla kar$ila$tirilamaz cunku onlarin 15+6 girme zorunlulugu var ve bunu kullanarak gorevlendirmeleri yapilabilir. ama obitefo'larin zorunlulugu yok. yazi acikca en fazla maa$ kar$iligina girer yaziyor.
ayrica $u me$hur 02/07/2009 tarih 12271 sayili egitek yazisi da $uranin son 3 sayfasinda: http://www.yuregir-meb.gov.tr/haberservisi/ekler/15676.pdf
bu yazi da 16/03/2009 tarih 4707 sayili egitek yazisini -ki o da $urada-: http://www.guncelegitim.com/haber/467-mebden-bt-formator-oretmen-gorevlendirmeleri-ackland.html ilgi verip ozetle diyor ki:
a) formatorluk gorevi di$inda herhangi bir gorev verilemez.
b) maa$ kar$iligi girebilecegi derslerin bo$ gecmesini engelleyecek $ekilde en fazla maa$ kar$iligi derse girmeleri temin edilecek, maa$ kar$iligi derslerini dolduramamasi halinde bunun di$indaki zamanini bili$im tek. for. ogrt. olarak tamamlayacaklardir.
c) 6 aylik gorevlendirilecek, verilen derslerinin bo$ gecmemesi saglanacak.
d) bla bla bla
e) ebitefo ve obitefo'larin kendilerinden sorumlu idarecilerin cali$ma saatlerine uymalari esastir.

http://trabzon.meb.gov.tr/trabzon/pdfDo ... ndirme.jpg

Yazıda da belirtildiği gibi "En fazla maaş karşılığı derse girmek zorunda olduğu derslere girmesi sağlanarak örgün eğitim ortamından uzaklaşmamaları ve derslerin boşa geçemesi önlenecek" herhangi bir alt sınır verilmemekte ve en fazla da maaş karşılğından bahsedilmektedir...

2009_2010_FormatorGorevlendirme.jpg

Arkadaşlar bazı arkadaşlarında aynı durumda olmasından dolayı yazıyorum. geçen hafta cuma günü il mem'e telefon açtım. durumu anlattım. bana söylenen şu şekilde:
ben : "hocam, biz formatör olarak, yönetmelik gereği saat 08:00-17:00 da yani mesai saatlerinde okulda bulunmak zorunda değilmiyiz. nasıl başka bir okulda görevlendirme yazabilirler."
İL MEM: " Hocam normade yönetmelik gereği böyle bir uygulama yapılamaz. kendi okulunuzda bir saat bile dersiniz olsa maaş karşılığını doldurmuş sayılırsınız, kendi okulunuzda 15 saat dersiniz yoksa sizi başka okula gönderemezler. Bu yapılan bilgi eksikliğinden ise bizi aralarsa bilgilendirme yapabiliriz. AMA siz bu işi tatlı dille halledin. çünkü daha önce de bu tip olaylar yaşadık, iş restleşmelere kadar gitti. sonrasında bir dahaki formatörlük görevlendirmelerinde ya mümkünse formatörlükleri onaylanmıyor, veya 8-10 görevlendirme ile formatörlerin canı sıkılıyor. bunun için bu olayı iyi niyet çerçevesinde çözmenizi öneriyoruz. " denildi.

bende ilçe mem müdürüne çıktım, konya mem in yukarıdaki yazıda geçen AMA'dan önceki kısmını anlattım. onlarda bunun doğru olduğunu kabul ettiler. benden dilekçe yazmamı istediler. ve böylece başka okuldaki ders işini halletmiş olduk.

tüm meb siteleri yenilendi tüm bağlantılar öldü gel de bul bakalım en ufak bir yazıyı bulmak olay oluyor

yesil_turuncu' Alıntı:
Arkadaşlar görev yaptığım okulda formatörüm ve 6 saat derse giriyorum. başka bir okudan ders vermişler. yani 15 saat tamamla diye. böyle bir uygulama olabilir mi? fomatöre maaş karşılığını doldurması için başka okuldan ders verilebilir mi? bununla ilgili elinde dökümı olan varsa sevinirim. cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.

bu konun çok tartışıldı. son gelen görev yazılarındada var zaten maaş karşılığı doldurmak zorunlu değil, heleki başka okulda :S

arakadaşlar benim okulda bilgisayar dersi yok.Hiç derse girmiyorum..ama formatörüm..Bu durumda olan varmı???

Hocam her ay ilçe milli eğitime giden ek-ders çizelgesinde, Müdür ve Müdür Yardımcısının bile girmek zorunda olduğu ders sayısı 6 iken, benim ki 0. Bu durumda diil 15, 6 saate bile girsen fahri giriyosun. Benim okulumda uygulama böyle...

arkadaşlar bu olay nerden çıktı diye düşünüp dururken birden aklıma bakanın eşi tişe eşit ücret falan filan çalışmasında hatırlarsanız fiili derse girmeyene ekders verilmez falan demişlerdi. bundan dolayı düzenleme yapmışlardı bence bunlar bizlerin derse girmeden 18 saat ekders aldığımızdan en azından bunları maaş karşılığı derse sokalım dediler diye düşünüyorum. o yazıda görevlendirildiği okul daahil anlamında cümle var yani bence başka okulada görevlendirilip derse sokabilirler. benzer durum hem kendi okulunda formatör olup başka okula kurulacak fatih projesi için görevlendirilen arkadaşlar var antalyada. sonuçta bu da buna benzer iki görevlendirme aynı anda o yüzden canınızı sıkmayın.

derse girmek istiyoruz diyen bizleriz buyrun ders bence girin gitsin okulda tamircilik yapmaktansa gider dersime girerim aynen şu anda yaptığım gibi....

Geri