formatörlüğü bırakmada önümüze çıkan engeller(Aşıldı:))

Kodla Büyü

sadece susarak

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce idareye artık formatörlük yapmak istemediğimi söylemiştim. daha o zamandan tepki verdiler bana kıcıklık yapacaklarını anlamıştım. bu gün ders seçimi yapmış idare kendi kafasına göre. 5 lere hiç seçmemişler 6,7,8 lere 1 saaten toplam 9 ders vermişler bana. neden 5 lere seçmediniz dedim 3 ingilizce öğretmeni var 1 i norma düşüyordu o yüzden 5 lere ingilizce seçtik dedi. formatörlük istemediğim için beni formatörlüğe zorlamayamı çalışıyor bilmiyorum. son çare ek derstende vaz geçip gemileri yakmak. rapor alıp dururum zaten bu şekilde ekders alamam. ama hakkımı savunup ders seçtirmek istiyorum.
neler yapılabilir sizce
mesela ben maaş karşılığını doldurmuyorum bana mümkün olduğunca fazla ders vermelisin mi demeliyim veya dersleri öğrenci seçecek siz kafanıza göre nasıl ders seçtiniz mi demeliyim veya başka ne yapılabilir?

Re: formatörlüğü bırakmada önümüze çıkan engeller

Hocam size vereceğim tavsiye 1 dönem formatörlük yapmayın hibir işede karışmayın 3 5 kaç saat dersiniz varsa girin çıkın. Bunun yanı sırada 12 veli bulun bilgisayar kursu açın ek dersinizi oradan sağlayın. Ben geçen yıl müdür vekiliyle sorun yaşadım yaptığım şey buydu. İdarenizinde paşa keyfi bilir :) Formatör başvurusu yaparken kendi okulunuzu yazmayıp başka bir okulda yazabilirsiniz belli mi olur belki çıkar :)

Konuyuda ilçenizde yada ilinizdeki şube müdürüne açın dersleri öğrencilerin seçmesi gerek benim idarem seçti dersiniz eylül ayında. Şimdi rahat rahat tatilinizi yapın.

ibrahim_hoca' Alıntı:
bişeyler demek lazım hocam sadece susarak olmaz:)
daha önce çok restleştim ama elimiz zayıf hep mağlup olan biz oluyoruz. galip gelebilmek için ekdersten vazgeçip gemileri yakmak lazım ama o en son seçenek. biraz uğraşacaz artık ama önce bilgi alıp elimi kuvvetlendirmek istiyorum. tabi bu hepimizi bekleyen en büyük problem...

Ders seçimlerini ayrıca neden idarecileriniz yapıyor. Öğrenci ve velilerin yapması gerekmiyor mu? Ders seçimlerinde 10 öğrencinin seçmesi o dersin verilmesi için yetecek diye biliyorum. Madem idarecileriniz seçiyor her 10 öğrenciye bir ders seçtirin, kimse üzülmesin.

pneuma_ex' Alıntı:
Hocam size vereceğim tavsiye 1 dönem formatörlük yapmayın hibir işede karışmayın 3 5 kaç saat dersiniz varsa girin çıkın. Bunun yanı sırada 12 veli bulun bilgisayar kursu açın ek dersinizi oradan sağlayın. Ben geçen yıl müdür vekiliyle sorun yaşadım yaptığım şey buydu. İdarenizinde paşa keyfi bilir :) Formatör başvurusu yaparken kendi okulunuzu yazmayıp başka bir okulda yazabilirsiniz belli mi olur belki çıkar :)

Konuyuda ilçenizde yada ilinizdeki şube müdürüne açın dersleri öğrencilerin seçmesi gerek benim idarem seçti dersiniz eylül ayında. Şimdi rahat rahat tatilinizi yapın.
evet konuyu şube müdürüne açmak güzel bir fikir. bir dönem formatörlük yapmamayı bende o şekilde düşünüyorum ama yinede dersleri seçtirmemiz lazım. şimdiden nasıl ders seçimi yaptılar omuda anlamadım. eylüle kalırsa iş işten geçmiş olmazmı ki?

yok artık o kadar ingilizce var bir de seçmeli ingilizce mi seçmişler ayıp yani

muslumdemirel' Alıntı:
Ders seçimlerini ayrıca neden idarecileriniz yapıyor. Öğrenci ve velilerin yapması gerekmiyor mu? Ders seçimlerinde 10 öğrencinin seçmesi o dersin verilmesi için yetecek diye biliyorum. Madem idarecileriniz seçiyor her 10 öğrenciye bir ders seçtirin, kimse üzülmesin.
irdeleyeceğim en önemli konu bu sanırsam ders seçimini öğrencilerin yapması gerekiyor.

gıcıklık bedava kıcıklık 1 TL

sadece susarak' Alıntı:
arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce idareye artık formatörlük yapmak istemediğimi söylemiştim. daha o zamandan tepki verdiler bana kıcıklık yapacaklarını anlamıştım. bu gün ders seçimi yapmış idare kendi kafasına göre. 5 lere hiç seçmemişler 6,7,8 lere 1 saaten toplam 9 ders vermişler bana. neden 5 lere seçmediniz dedim 3 ingilizce öğretmeni var 1 i norma düşüyordu o yüzden 5 lere ingilizce seçtik dedi. formatörlük istemediğim için beni formatörlüğe zorlamayamı çalışıyor bilmiyorum. son çare ek derstende vaz geçip gemileri yakmak. rapor alıp dururum zaten bu şekilde ekders alamam. ama hakkımı savunup ders seçtirmek istiyorum.
neler yapılabilir sizce
mesela ben maaş karşılığını doldurmuyorum bana mümkün olduğunca fazla ders vermelisin mi demeliyim veya dersleri öğrenci seçecek siz kafanıza göre nasıl ders seçtiniz mi demeliyim veya başka ne yapılabilir?

dersler öğretmenler kurulunda seçilir, bilişim derslerininde seçilmesini istiyorum.

konuyu hem bakanlık bilgi edinmeye hemde adana il mem bilgi edinme ye yazdım.
tayinci hocam ders seçimini öğrenciler mi yapacak yoksa öğretmenler kurulundamı seçilecek.

6-7-8 dersleri kurulda seçilir 5. sınıf derslerini de öğrenci seçecek

öğrenciler seçecek arkadaş idare neden seçiyor bu dersleri ,,, hıı bide ingilizce seçiyolarsa birisi norma düşmesin diye sana tavsiyem formatör olma eger maddi sıkıntın yoksa ...

zysimsek' Alıntı:
öğrenciler seçecek arkadaş idare neden seçiyor bu dersleri ,,, hıı bide ingilizce seçiyolarsa birisi norma düşmesin diye sana tavsiyem formatör olma eger maddi sıkıntın yoksa ...
gırtlağa kadar borcun içindeyim ama formatörlükten çok sıkıldım ve idareye formatör olmak istemediğimi söyledim. bu kıcıklıklarının altında yatan neden bu olabilir.

Seçmeli dersler yıl sonunda kurulda seçilmemiş ise yılbaşında kurul toplantısında seçilir. İdarecilerin norm belirlemek için yaptıkları işaretlemenin seçmeli derslerin belirlenmesinde direkt etkisi yoktur. Kurul toplantısında kayda neyin geçtiği önemli. Toplantıda baskın çıkmaya bakın derim.

omd' Alıntı:
Seçmeli dersler yıl sonunda kurulda seçilmemiş ise yılbaşında kurul toplantısında seçilir. İdarecilerin norm belirlemek için yaptıkları işaretlemenin seçmeli derslerin belirlenmesinde direkt etkisi yoktur. Kurul toplantısında kayda neyin geçtiği önemli. Toplantıda baskın çıkmaya bakın derim.
toplantı kurul falan yapılmadı hocam. adam geldi direk seneye 9 saat dersin var dedi. bende olayın şokuyla olayı anlamaya çalıştım ama bir anlam veremedim. sunduğu bahane kafamı karıştırdı.üç ingilizce öğretmeni varmış biri norma düşecekmiş. olay öyle kapandı bende bilgilenmek için buraya başlık açtım. yarın yakalarına yapışırım artık olmadı mecbur ile şikayet edip hakkımı arayacağım.

Önümüzdeki sene 9 ders ile büyük ihtimalle norm fazlası olursunuz. Merkezi bir yerde iseniz kesinlikle norma yetmez. Okulda 6 saatle norm oluşur ama eğitim bölgesinde sayı yeterli gelmeyebilir.

omd' Alıntı:
Önümüzdeki sene 9 ders ile büyük ihtimalle norm fazlası olursunuz. Merkezi bir yerde iseniz kesinlikle norma yetmez. Okulda 6 saatle norm oluşur ama eğitim bölgesinde sayı yeterli gelmeyebilir.
valla hocam normu falan geçtim artık hiç bünyem kaldırmıyor. biraz enerjim var onuda derslerimizi seçtirmek adına kullanacağım. norm fazlası olsakta zaten biryere gönderemiyorlar. yaklaşık 2 senedir norm fazlasıyım hemen hemen her dönem norm fazlası öğretmnlerle ilgili yazı gelir okula ama bir halt olduğu yok.

Hocam seçmeli ders yönetmeliği değişmedi ise bilişim dersinin seçilmesinde öncelik var diye biliyorum, bunu bir araştırın isterseniz

dirty_y' Alıntı:
Hocam seçmeli ders yönetmeliği değişmedi ise bilişim dersinin seçilmesinde öncelik var diye biliyorum, bunu bir araştırın isterseniz
..
eğer değişmediyse sizin söyeldiğiniz gibi değil hocam
hangi seçmeli derslerin OKUTULABİLECEĞİNİ öğretmenler kurulu belirler. ve belirlenen dersler arasından öğrenciler seçim yapar. kısacası 25 tane seçmeli ders var diyelim; öğretmenler kurulunda; okulun fiziki şartları, mevcut öğretmen durumunu da göz önüne olarak okul idaresinin önerisi ile ÖĞRETMENLER KURULU KARARI İLE 5-6ya indiri. bu belirlenen dersler arasından da hangi dersleri okumak istediklerini öğrenci seçer. öğrenci seçim yaparken bilinçsiz olduğu için genelde idarecilerin ve sınıf öğretmenlerinin yönlendirmesi ile öğretmen ne istiyoras onu işaretler.
..
sizin burda yapalabileceğiniz nedir? sorusuna gelince. yıl sonunda bu seçmeli dersler belirlenmediyse sene başında yapılacak öğretmenler kurulu öncesi her seviyeden öğrenci velisine bilgisayar dersinin 2012-2013 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak gösterilmesini istiyorum. şeklinde bir dilekçe imzaltarak imzalattığınız dilekçeleri okul müdürlüğüne vermeniz.. sene başındaki öğretmenler kurulunda da bu dilekçeleri hatırlatmanız olacaktır.

ikinci alternatif sene başı öğretmenler kurulu toplantısında ek derslerin belirlenmesi ile ilgili maddeyi iyice okuyarak; bu madde konunşulmadıysa dilek ve temenniler kısmında söz isteyip bu maddeyi okuyarak seçmeli derslerin belirlenmesini isteyebilirsiniz. madde görüşülürkende KULİS YAPARAK kendi dersinizin seçilmesini sağlayabilirsiniz.

BaRBaRYaN' Alıntı:
dirty_y' Alıntı:
..
eğer değişmediyse sizin söyeldiğiniz gibi değil hocam
hangi seçmeli derslerin OKUTULABİLECEĞİNİ öğretmenler kurulu belirler. ve belirlenen dersler arasından öğrenciler seçim yapar. kısacası 25 tane seçmeli ders var diyelim; öğretmenler kurulunda; okulun fiziki şartları, mevcut öğretmen durumunu da göz önüne olarak okul idaresinin önerisi ile ÖĞRETMENLER KURULU KARARI İLE 5-6ya indiri. bu belirlenen dersler arasından da hangi dersleri okumak istediklerini öğrenci seçer. öğrenci seçim yaparken bilinçsiz olduğu için genelde idarecilerin ve sınıf öğretmenlerinin yönlendirmesi ile öğretmen ne istiyoras onu işaretler.
..
sizin burda yapalabileceğiniz nedir? sorusuna gelince. yıl sonunda bu seçmeli dersler belirlenmediyse sene başında yapılacak öğretmenler kurulu öncesi her seviyeden öğrenci velisine bilgisayar dersinin 2012-2013 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak gösterilmesini istiyorum. şeklinde bir dilekçe imzaltarak imzalattığınız dilekçeleri okul müdürlüğüne vermeniz.. sene başındaki öğretmenler kurulunda da bu dilekçeleri hatırlatmanız olacaktır.

ikinci alternatif sene başı öğretmenler kurulu toplantısında ek derslerin belirlenmesi ile ilgili maddeyi iyice okuyarak; bu madde konunşulmadıysa dilek ve temenniler kısmında söz isteyip bu maddeyi okuyarak seçmeli derslerin belirlenmesini isteyebilirsiniz. madde görüşülürkende KULİS YAPARAK kendi dersinizin seçilmesini sağlayabilirsiniz.
hocam sene sonunda ekderslerle alakalı herhangi birşey konuşulmadı. konuyu gelecek seneye bırakırsam geç kalmış olmazmıyım. şu an okula gelen yazı doğrultusunda idare normları belirlerken dersleri kafasına göre seçmiş. idarenin bu seçimi bağlayıcı olurmu.

arkadaşlar ekders yönetmeliğini okudum. ekders seçimi ile alakalı bir yer bulamadım.

daha doğrusu sitelerde seçmeli ders seçimleri ile ilgili yazılar var yazılar doğru ama resmi kanaldan yayınlanmış bir yönetmelik veya genelge varsa paylaşırsanız sevinirim.

bu seneyi bilmem ama önümüzdeki yıl formatölükten kurtuluyorsunuz

sadece susarak' Alıntı:
daha doğrusu sitelerde seçmeli ders seçimleri ile ilgili yazılar var yazılar doğru ama resmi kanaldan yayınlanmış bir yönetmelik veya genelge varsa paylaşırsanız sevinirim.
.....
İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri ve Açıklamaları (http://www.memurlar.net/haber/173323/)

2010–2011 yılından itibaren uygulanacak olan İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri, seçmeli dersler ile açıklamaları 20/07/2010 tarihli ve 75 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı belirlenmiştir.

İlköğretim Okulları Ders Çizelgeleri İle İlgili Açıklamalar

1-Okutulacak seçmeli dersler; ikinci dönemin başından itibaren yeni ders yılının ilk ayının sonuna kadar olan süre içinde, okulun ve çevrenin şartları, öğrencilerin ilgi, istek ve ihtiyaçları ile velilerin görüşleri de dikkate alınarak “Seçmeli Dersler” bölümünden öğretmenler kurulunca belirlenir.
.....
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ(http://mevzuat.meb.gov.tr/html/25664_0.html)
..
Değişik üçüncü fıkra:19.10.2005/25971 RG) Ortak dersler ile alan/dal dersleri ve seçmeli derslerin her birinin haftalık ders saatleri, hangi sınıf ve yıllarda okutulacağı kurul kararına bağlı olarak belirlenir.

Ders Seçimi
Madde 11 — (Değişik : 4.9.2010/27692 RG) Kurulca kabul edilen haftalık ders çizelgelerinde belirtilen seçmeli dersler ile açıklamaları ders kesiminden önce okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur.

Veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin işbirliği ile ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar öğrencilerin derslerini seçmeleri sağlanır. Seçilen dersler, öğrenci veya velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir. Ancak, öğrencinin isteği ve okulun şartları göz önünde bulundurularak ders yılının ilk haftası içinde de ders seçiminde değişiklik yapılabilir.

Seçmeli Dersin Eğitim-Öğretime Açılması
Madde 12 — (Değişik : 4.9.2010/27692 RG) Seçmeli bir dersin okutulabilmesi için en az 10 öğrenci tarafından seçilmesi gerekir. Ancak, okulun imkânlarının uygun olması durumunda, il ya da ilçe millî eğitim müdürünün onayı ile en az 6 öğrencinin seçtiği dersler de okutulabilir. Özel ortaöğretim kurumlarında öğrenci sayısının 10'dan az olması durumunda il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı aranmaz.

arkadaşlar bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum. daha önce çok tersleştiğim için zararlarını biliyorum. o yüzden fazla zıtlaşmadan yumuşak bir şekilde derslerin öğretmenler kurulunda belirlenmesi gerektiğini öğrencinin seçimine bırakılması gerektiğini söyledim. onlarda öyle ama bu çizelge yeni çıktı ve hemen norm istediler öğretmen kurulunun bu yüzden toplanamadığının ve öğrenciye şimdi ulaşılamayacağını söylediler. bende yönetmeliklerde eylül ayının başlarında seçmeli derslerde değişiklik yapılabileceğini söyledim. bana hak verdi ne güzel bilinçli bir şekilde hakkını arıyorsun dedi ve ingilizce öğretmenini okuldan göndermek istemediğini 5. sınıflrdan ders verse bile benim zaten norm fazlası durumundan kurtulamayacağımı söyledi. ek ders sıkıntısı çekeceğimi belirttim. diğer derslerden ek ders vereceğini söyledi. şimdilik karşılıklı anlaştık. sonuçta bir şey elde edememiş gibi görünsemde itiraz etmem ve hakkımı aramam mutlaka ilerisi için daha dikkatli davranmalarına sebep olacaktır. seneye bende daha dikkatli olup öğretmenler kurulunda bu işi bitirmeye çalışacağım. inşaallah yavaş yavaş bu sorunlardan kurtuluruz. tabi bizlerinde bu konuard biraz direnç göstermemiz gerekiyor. yeterlimi yetersizmi tartışılır ama ben direnç göstermeye çalıştım. inşaallah hep birlikte bir direnç gösterirsek sorunlarımız daha çabuk çözülür diye düşünüyorum. sonuçta bazı olaylar diğer olaylara emsal teşkil ediyor ve hemen yurt geneline yayılıyor. o yüzden hep birlikte direnç göstermemiz birbirimizi de tetikleyecektir. tekrardan hepinize değerli görüşlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.

arkadaşlar az önce müdür yardımcısı yanıma geldi ve 5. sınıfın derslerinide seçeceğini söyledi derslerimin haricinde 28 saate kadar ders vereceğini söyledi. formatörlüğü isteyip istemediğimi sordu istemediğimi söyledim dilekçe verdim istemediğime dair. seneye formatör değilim ve ekders sıkıntım da olmayacak çok sevinçliyim. yupppiiiiiiiii :lol:

5. sınıflardan da 6 saat ek ders geldi. normlarıda yeniden düzenledi. artık norm fazlası da değilim. normumu (1) görünce mutluluktan ayaklarım yere değmiyordu. :lol:

Geri