Formatörlük başvuruları ve kararsızlık

Kodla Büyü

bilgisayarmı

Site Gezgini
Gaziantep de çalışıyorum. Formatörlük başvuruları başladı. 1 temmuz-31 aralık tarihleri arası görevlendirme yapılacak. Aslında görevlendirme almak istemiyorum ama müdürüm formatör olmazsan normun düşebilir dedi. Müdür yaz tatilini rapor izin vs. bir şekilde geçirirsin diyor. şuan çok kararsızım. seneye eski taslağa göre 11 saat dersim olacak. ya bu norm ile ilgili işlemler (norm fazlası atamaları) hemen olur mu. Bu konu ile ilgili bilgisi olan lütfen paylaşsın.

easytr' Alıntı:
formatörlükle normun alakası yok müdür seni keklemiş
Hocam norm fazlası atamalarında formatörüm diye dilekçe vermiştim ve kendi okulumda kaldım. Müdürüm öyle birşey olursa yine bunu kullanırız diyor.

hocam atandığınız branş Bilişim Teknolojileri.Yani formatörlük değil.Normların formatörlükle alakası yok.Bilişim teknolojileri ders saatleri ile alakası var.

hocam formatör olmak istiyorsan ol, dilekçe yaz sonra okula tatile çıkmasında bi sakınca yoktur gibi bi yazı vardı, onu da ekle. forumdan bulabilirsin.

Ya herkes o kadar sacma sapan konusuyor kiii 6 saat dersin varsa norm fazlası olmazmıssın falannn filann...
1. bölge normu diye bir şey vardır.Normalde norm esas ders saati 15 iken bölge normu işin icine girince durum değişir.Büyük ihtimalle gecen yıl olsa norm fazlası olurdun ama yeni taslaga göre benim 9 saatim varken baktım ki mebbis norm modülünde ders saatim 22 ye cıkmıs.İdarem yeni sisteme göre düzenlemiş.
2.Bende gaziantepteyim.2 yıldır bende norm fazlasıyım vee norm fazlası atamalarında milli egitime mekik dokuyanlardan biriyim.Bana en basta söylenen hep su oldu:'formatör olmanız atamaya tabi tutulmanıza ASLA engel degil' fakat sonra gide gele ikna ediyoruz hep birlikte il MEM formatörleri atamaya tabi tutmuyor.
3.Formatörlük basvuru döneminde her zaman okul idareleri cok anlayıslı pozitif olurlar.idare ederiz,izin alırsın,rapor alırsın vs vs..Sonra köseye sıkıstırlar bizi bıktırırlar.
4.Nacizane fikrim arkadaşım sakın basvurma.Ders saatimiz artacak cok büyük bir ihtimalle benim mebbiste suan 22 saatim var mesala..Sende bi bakıver okulun norm modülüne sifre varsa..

eğer sizi atayabilecek yer bulsunlar. sizin formatörlüğünüze bakmazlar. ama yinede norm fazlasıolanlar korkudan fortörüm diye belge doldurdular

nrc27' Alıntı:
Ya herkes o kadar sacma sapan konusuyor kiii 6 saat dersin varsa norm fazlası olmazmıssın falannn filann...
1. bölge normu diye bir şey vardır.Normalde norm esas ders saati 15 iken bölge normu işin icine girince durum değişir.Büyük ihtimalle gecen yıl olsa norm fazlası olurdun ama yeni taslaga göre benim 9 saatim varken baktım ki mebbis norm modülünde ders saatim 22 ye cıkmıs.İdarem yeni sisteme göre düzenlemiş.
2.Bende gaziantepteyim.2 yıldır bende norm fazlasıyım vee norm fazlası atamalarında milli egitime mekik dokuyanlardan biriyim.Bana en basta söylenen hep su oldu:'formatör olmanız atamaya tabi tutulmanıza ASLA engel degil' fakat sonra gide gele ikna ediyoruz hep birlikte il MEM formatörleri atamaya tabi tutmuyor.
3.Formatörlük basvuru döneminde her zaman okul idareleri cok anlayıslı pozitif olurlar.idare ederiz,izin alırsın,rapor alırsın vs vs..Sonra köseye sıkıstırlar bizi bıktırırlar.
4.Nacizane fikrim arkadaşım sakın basvurma.Ders saatimiz artacak cok büyük bir ihtimalle benim mebbiste suan 22 saatim var mesala..Sende bi bakıver okulun norm modülüne sifre varsa..
Hocam benim şuanda eski taslağa göre 11 saat dersim olacak yeni taslak eğer böyle olursa 22 saat olcak ama olur mu bilmiyoruz.

bilgisayarmı' Alıntı:
nrc27' Alıntı:
Hocam benim şuanda eski taslağa göre 11 saat dersim olacak yeni taslak eğer böyle olursa 22 saat olcak ama olur mu bilmiyoruz.
Hocam oldu bileee suan okul idareleri yeni taslaga görre güncellemeler yapıyorlar.Nasıl ispat ederim sizi fotoğrafını cekip ekleyim 2 yıldır 9 olan ders saatim 28 olmuş mebbiste.Bütün ihtiyacları ve ders saatlerini belirlemişler.Sizde girin bakınnn...

Veya personel kontenjan modülünden de bakabilirsiniz.Ordada görünüyor ders saatleri ama okulun mebbis sifresi olması lazım.

bilgisayarmı' Alıntı:
Gaziantep de çalışıyorum. Formatörlük başvuruları başladı. 1 temmuz-31 aralık tarihleri arası görevlendirme yapılacak. Aslında görevlendirme almak istemiyorum ama müdürüm formatör olmazsan normun düşebilir dedi. Müdür yaz tatilini rapor izin vs. bir şekilde geçirirsin diyor. şuan çok kararsızım. seneye eski taslağa göre 11 saat dersim olacak. ya bu norm ile ilgili işlemler (norm fazlası atamaları) hemen olur mu. Bu konu ile ilgili bilgisi olan lütfen paylaşsın.

yaz iznini rapor felan alarak geçirmenize gerek yok hocam. http://www.personelmeb.net/duyuru/formator-ogretmenlerin-yaz-tatili-hakkinda-aciklama-h2194.html ilgili yazıda okul idaresi isterse size sıkıntı yaşatmadan tatil hakkınızı kullandırabilir.

merkezdeyseniz 15 saat altı , köydeyseniz 6saat altı ders varsa norm fazlası oluyorsunuz. benim okulum merkeze 15 km kasaba muzik öğretmeninin 10 saat dersi var norm fazlası değil 10saat derse girip çıkıyor maas alıyor...Eger formaorluk zorunlu olmazsa benim 9 saat dersim var 3 gun 9 saate girip evime gidicem...norm fazlası değilim kasaba oldugu için...ama merkez olsaydı baska okula verip 15saati tamamlaman gerekirdi dedi sube muduru...keske burada da zorunlu olmasa da ben de basvurmasam....formator olmama hakkım olsa ah keske...

Benim bulunduğum ilde de formatörlük zorunlu ama seneye almayacağım. İstemiyorum diye dilekçe vereceğim. Ders sayım 8 saat olacak seneye. Formatörlük almazsam norm fazlası olurum. Onu da göze aldım artık; her gün saçma sapan insanlarlarla didişmekten bıktım.

bursada 9 saatle norm fazlası oldum..il mem formatör öğretmenler istemesin dediler..ben yine de tercih yaptım..gideceğin okulda ders varsa atla git :)

ders 2 saat olmuş mu diye sordum idarecilere haberleri yok.
30 sınıf olacak diye hesaplamışlar seneye için ve 30 saat dersin var dediler.. o zaman 60 a çıkar ders sayısı :o

Bende Gaziantep'teyim Müdürüm bu işlerden sorumlu şefi aradı.Yaz tatiline gidebilir 1 eylülden itibaren formatörlüğe başlar dedi.Zaten tatiller ile ilgili soru yönergesini atmış arkadaşlar onları desteklemek adına yazayım dedim.

hocam senin kafa şimdi gittikçe karışır. bende gaziantepte görev yapıyorum. müdürün doğru söylüyor. gaziantepte formatör olanlar norm fazlası olduklarında zorunlu yer değiştirmiyorlar dilekçe verince.

Arkadaşlar ben de Gaziantep'te formatörüm, bugün okulun birinde müfettişlerle seminerimiz vardı, baş müfettişe danıştık konuyu, "neye dayanarak 1 temmuz 31 aralık yazdıklarını bilmiyorum ve öğretmenin yaz tatili hakkı vardır, tatilinizi yaparsınız" diye söyledi. Ayrıca bu konuyu diğer arkadaşlarla konuşur bir yazı yayınlanır diye de söyledi.
Bu arada haftalık ders saati 1 den 2 ye çıktığını neye dayanarak söylüyor arkadaşlar anlayamadım! Talim terbiye kurulunda böyle bir yazı yayınlanmadı! Belge neye dayanıyor resmi yazı varsa paylaşırsanız sevinirim... Ayrıca norm sayılarını gönderirken müdür yardımcısı ile biz yolladık, haftalık ders saati sayısını 1 olarak hesaplayıp normu belirledik. Gelen yazıda geçen seneki programa göre norm belirleyin yazıyormuş, biz de öyle yaptık! 6-7-8 lerde toplam 28 sınıf var 28 saat ders ve norm 1 öğretmen 1 diye girildi.

Arkadaşlar çıldıracam ya. 2 saat ders var diye sevindik kademeli olarak geçilirse yine norm yok benim okulda. bugün formatörlük başvurularının son günü ne yapmam konusunda oldukça kararsızım.

forumdas' Alıntı:
O yazıyı ekliyorum:
Hocam bu yazıyı ilçe milli eğitime sorduğumuzda geçerliliği olmadığını söyledi, bu yüzden yazıya güvenerek işlem yapmak isteyen arkadaşların dikkatli olmalarında yarar var.
En azından bağlı oldukları MEM'lerden bilgi alarak işlem yapsınlar....

Geri