Ya herkes o kadar sacma sapan konusuyor kiii 6 saat dersin varsa norm fazlası olmazmıssın falannn filann...
1. bölge normu diye bir şey vardır.Normalde norm esas ders saati 15 iken bölge normu işin icine girince durum değişir.Büyük ihtimalle gecen yıl olsa norm fazlası olurdun ama yeni taslaga göre benim 9 saatim varken baktım ki mebbis norm modülünde ders saatim 22 ye cıkmıs.İdarem yeni sisteme göre düzenlemiş.
2.Bende gaziantepteyim.2 yıldır bende norm fazlasıyım vee norm fazlası atamalarında milli egitime mekik dokuyanlardan biriyim.Bana en basta söylenen hep su oldu:'formatör olmanız atamaya tabi tutulmanıza ASLA engel degil' fakat sonra gide gele ikna ediyoruz hep birlikte il MEM formatörleri atamaya tabi tutmuyor.
3.Formatörlük basvuru döneminde her zaman okul idareleri cok anlayıslı pozitif olurlar.idare ederiz,izin alırsın,rapor alırsın vs vs..Sonra köseye sıkıstırlar bizi bıktırırlar.
4.Nacizane fikrim arkadaşım sakın basvurma.Ders saatimiz artacak cok büyük bir ihtimalle benim mebbiste suan 22 saatim var mesala..Sende bi bakıver okulun norm modülüne sifre varsa..