Formatörlük Ekders İşleri Karışacak

Kodla Büyü

Kolemans

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Meb yeni teşkilat yasasında sözleşmeli personel ve ek ödeme başlığının 4. maddesini aynen yapıştırıyorum.

(4) Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

bizim ekders işleri yine karışacak.

Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

bizler öğretmen olarak görev yapıyoruz. Burada kastedilen kişi %100 ŞUBE MÜDÜRLERİ

Şeflere şube müdürlerine ilçe milli eğitim ve il milli eğitim müdürlerinin ekders olayı yok artık. 3. bentte de şöyle bir ifade var

Bakanlık merkez teşkilatı ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan öğretmenler de bu ek ödemeden yararlanır. Ek ödemenin oranı ile usûl ve esasları; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usûlü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malî haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dâhil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak, Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakan tarafından belirlenir.

Anlaşılan ilmilli eğitimde görevli eğitici formatör, arge gibi birimlerde görev yapan öğretmenler ekders ücreti alamayacak. Ek ödeme verirler mi onlara da artık bilinmez.

(4) Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez

öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar haricindeki hocam yani bizle alakası yok

hocam maddenin son cümlesi sorun çıkartacaktacaktır. fiilen yapılmayan ders karşılığı ekders ücreti ödenmez diyor. İnşallah yanlış anlıyoruzdur.

o madde hep öyle idi zaten merkez ve taşra teşkilatından kasıt okullar değildir.

Kolemans' Alıntı:
Meb yeni teşkilat yasasında sözleşmeli personel ve ek ödeme başlığının 4. maddesini aynen yapıştırıyorum.

(4) Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

bizim ekders işleri yine karışacak.
Maddenin şimdiki hali de öyle zaten. Görevlendirilen öğretmenler Fiilen 18 saat ekders görevi yapmış sayılıyor zaten, ekders yönetmeliğine göre. Eskiden 18 saat ekders ücreti ödenir diyordu. ek ödemede sorun oluyordu. şimdi fiilen 18 saat ekders görevi yapmış sayılıyoruz.

Okullarda öğretmenlik yapanlar için herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Ekders almaya devam :)

biz alamazsak okul müdürleri müd yardımcılarınında almaması gerek şimdiye kadar almayan müd yard müdür görmedim duymadım

bu madde formatörlükle alakalı değil zaten bu madde yeni değil eskiden beri vardı. eskidende bu konu üzerinde tartışma yapılmıştı

Asıl sorun çıkarsa yine biz eğitici formatörler de çıkar. Bu ne çileli hayatmış. Hakikaten meyve veren ağacı taşlarlarmış. Biz iyi bir şeyler yapma çabası içinde olalım. sürekli bizim iyi niyetimiz suistimal edilsin. Yeter artık ikinci dönem bırakıyorum görevi okula dönecem ya da belki müdür yard. olurum.

dervisahmet' Alıntı:
Biz kurcalaya kurcalaya alınmamasını sağlayabiliriz.Karpuz kabuğu misali.
Korkmayın hocam konu öğretmene verilecek para ise çoktan herşey düşünülüp tedbirler alınmıştır.

karanfil44' Alıntı:
Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

bizler öğretmen olarak görev yapıyoruz. Burada kastedilen kişi %100 ŞUBE MÜDÜRLERİ
evet hocam haklısın aynen dediğin gibi

hocam olayı boşuna sulandırmayalım. ancak fiilen derse girme ibaresi sakat bir ifade. Tartışmadan az bekleyelim. açıklaması gelecek yoksa Mebbis Yöneticileri, Argeciler, Ebitefolar ve Formatörlerden toplu istifalar olur. Geri adım atarlar. Nisanda böyle bir durum oldu. Şimdi hiç konuşup olayı dalandırmayalım.

Off bana da sinir olduğum birişi koşa koşa gelip sizin ek dersler yalan olacakmış dedi verdi bu haberi, bu kadar kıskanıldığımı bilmiyordum.
Meb bunu da yaparsa formatör yapacak adam bulamazlar..

Böyle saçma şeylerle uğraşmayalım artık cılkı çıktı. Ekders konusunda herhangi bir olumsuzluk sözkonusu değil.

ilçe milli eğitimde görevliyim sanırım bizler için sıkıntı olacak, ilçelerde sadece eğitici formatörler yok projelerden sorumlu öğretmenler de var, inş en yakın zamanda çözülür

trt haber de canlı yayında ME Bakanı konuştu öğretmenler hariç dedi sadece Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışan şube müdürleri yada farklı bölümlerde çalışan yönetici sıfatında olan kişiler ek ders alamayacak dedi

Yapılan tüm çalışmalr şube müdrüleri ve şeflerin durumları için. Düzenlemenin kapsamı sınırlandırılırken eğerki gösden kaçan bir huru olursa görevlendirmeyle çalışanların canı sıkılabilir.

Geri