formatörlük iptali için dilekçe???

Kodla Büyü

sgulkurusu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. 2 dönemdir okulumda formatörüm. 2012 görevlendirmelerinde formatör olmayı düşünmüyordum. bununla ilgili okul müdürü il formatörünü aradığında neden formatör olmak istemediğiyle ilgili gerekçelerinin olduğu bir dilekçe yazsın denilmiş. aramızda eğitici formatör arkadaşlar da vardır. böyle bir uygulama diğer illerde de oluyor mu? biraz garipsedim açıkçası. zaten isteğe bağlı bir görevlendirme bu.görev sürem dolunca tekrar başvurmuyorum şeklinde değerlendirilemez mi acaba? birde okul müdürü formatörlüğümün devamından yana. eğer böyle bir dilekçe yazarsam dosyamda yer alacağı için gideceğim başka okullarda bu yazıdan dolayı istesemde formatörlük görevi verilmeyeceğini söyledi. zaten istememiş bu hoca vermeyelim derlermiş...

Gerekçelerinizi sıralarken 2012 1. dönem diye zaman aralığı gösterirseniz ileride karşınıza çıkartamazlar diye düşünüyorum

sanki korkutmaya çalışmışlar ama. sen de dilekçende görev almak istemediğin dönemi de belirt Hocam

karamandayım hocam. haklısınız dönem belirtirsem belki karşıma ileride çıkartmazlar. gerçi bakmak istedikleri yerden baktıktan sonra görmek istedileri gibi görür, bir kılıf uydururlar ya neyse..

hocam arkadaşlar doğru söylemiş. Dönem belirterek formatör olmak istemediğini belirt. Karamanda başka bir arkadaşım var o da formatör olmayacakmış bur dönem. Bifa1 ilköğretimde. Belki iletişim kurup beraber hareket edebilirsiniz.

porry' Alıntı:
hangi il hocam istanbul da zorunlu mesela.Bizim bırakma şansımız yok.
Küçük bir düzelteyim ortaöğretim kurumu öğretmeniyseniz bırakma şansınız var ilköğretim ise zorunlu.

ist_koord' Alıntı:
Küçük bir düzelteyim ortaöğretim kurumu öğretmeniyseniz bırakma şansınız var ilköğretim ise zorunlu.
öyle mi? bunu daha önce hiç duymamıştım. bir yerde yazıyormu hocam bu söylediğiniz?

sgulkurusu' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. 2 dönemdir okulumda formatörüm. 2012 görevlendirmelerinde formatör olmayı düşünmüyordum. bununla ilgili okul müdürü il formatörünü aradığında neden formatör olmak istemediğiyle ilgili gerekçelerinin olduğu bir dilekçe yazsın denilmiş. aramızda eğitici formatör arkadaşlar da vardır. böyle bir uygulama diğer illerde de oluyor mu? biraz garipsedim açıkçası. zaten isteğe bağlı bir görevlendirme bu.görev sürem dolunca tekrar başvurmuyorum şeklinde değerlendirilemez mi acaba? birde okul müdürü formatörlüğümün devamından yana. eğer böyle bir dilekçe yazarsam dosyamda yer alacağı için gideceğim başka okullarda bu yazıdan dolayı istesemde formatörlük görevi verilmeyeceğini söyledi. zaten istememiş bu hoca vermeyelim derlermiş...
Hocam bence buralarda yorulmayın, okul müdürü değilde siz arayın il BT Formatör ÖĞRETMENİ'ni.
Neden istiyor dilekçeyi.
Benim aklıma gelen mesela siz 3 gün sonra ben istiyordum diye şikayet ederseniz(şikayet edeceğinizden değil ama diyelim yarın formaötr öğretmenlerin mesai saatleri 9-15 oldu ve maaşlarıda 3000 TL oldu o zaman ya ederseniz) zor durumda kalmamak için istiyor olabilir.

neden zor durumda kalsın, hocam o başvuru dönemi geçti diyebilir... yani ben olsam öyle derdim. tabi hocam en sağlıklısı o belki. ama ben diğer şehirlerde nasıl uygulamalar oluyor onları bilmek istedim. ilin yaptığı doğru mu yada ben nasıl yol izlemeliyim bilgi amaçlı açtım konuyu. yorulmuyorum aksine farklı bakış açısı kazanıyorum. teşekkür ederim fikirleriniz için..

2009 yılında gelen yazı ve ardından bakanlığı illere gönderdiği bilgilendirme ile ilköğretim okullarında BT öğretmenlerinden birisi Formatör Öğretmen adıyla zorunlu olarak görevlendiriliyor eğer okulda tek BT öğretmeni varsa o kişi zorunlu olarak görevlendiriliyor. ORtaöğretim kurumlarında ise öğretmenlerden dilekçe alınarak istekli olanlar görevlendiriliyor.
Dilekçe ile ayrılma gibi bir uygulama bu yazılarda belirtilmemiştir. Ancak o İlde görevlendirilen İl BT Formatör Öğretmeni başka bir kanun üzerinden çıkış yolu bulduysa onu idarecilerine bildirerek size böyle bir teklif getirmiş olabilir.

ist_koord' Alıntı:
2009 yılında gelen yazı ve ardından bakanlığı illere gönderdiği bilgilendirme ile ilköğretim okullarında BT öğretmenlerinden birisi Formatör Öğretmen adıyla zorunlu olarak görevlendiriliyor eğer okulda tek BT öğretmeni varsa o kişi zorunlu olarak görevlendiriliyor. ORtaöğretim kurumlarında ise öğretmenlerden dilekçe alınarak istekli olanlar görevlendiriliyor.
Dilekçe ile ayrılma gibi bir uygulama bu yazılarda belirtilmemiştir. Ancak o İlde görevlendirilen İl BT Formatör Öğretmeni başka bir kanun üzerinden çıkış yolu bulduysa onu idarecilerine bildirerek size böyle bir teklif getirmiş olabilir.

Boş sallıyorsun kanımca elinde buraya koyabileceğin bir yazı var mı zorunlu olduğuna dair. İlköğretimde çalışan bazı arkadaşlarım keyfi olarak formatör oluyor bazısı keyfi olarak olmuyor. İlden ile farklı uygulamalar var.

Konuyu açan arkadaşada söyleyebileceğim dilekçeyi isteyen arkadaşı arayın neden istediğini sorun bizim ilde yine isteğe bağlı yapacaklar bu dönemde.

beskaza' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:

Boş sallıyorsun kanımca elinde buraya koyabileceğin bir yazı var mı zorunlu olduğuna dair. İlköğretimde çalışan bazı arkadaşlarım keyfi olarak formatör oluyor bazısı keyfi olarak olmuyor. İlden ile farklı uygulamalar var.

Konuyu açan arkadaşada söyleyebileceğim dilekçeyi isteyen arkadaşı arayın neden istediğini sorun bizim ilde yine isteğe bağlı yapacaklar bu dönemde.
Hocam hangi il acaba

60 öğretmenin olduğu okulda kimse istemedi beni zorla yaptılar.. istemiyorum dilekçesine rağmen buda sözde formatörlüğün zorunlu olmadığı bir yer. öyle bi yaZI varmı gerçekten. olmazsa bu konuyu direk yargıya taşıyalım. belge varmıdır meb in sitesinde. birde bunun yönetmeliği varmı arkadaşlar. formatör öğretmen şöle böle diye. nasıl bi hukuk boşluğu oluşuyor bu durumda

Hocam tutun bir avukat gidin yargıya neden bu sıkıntı, inanın bizlerinde eli güçlenir çalışmak istemeyen ama yazıya göre görevlendirmek zorunda olduğumuz arkadaşlarımız gidince geri kalanlarla ne yaparızı konuşuruz.

ist_koord' Alıntı:
Hocam tutun bir avukat gidin yargıya neden bu sıkıntı, inanın bizlerinde eli güçlenir çalışmak istemeyen ama yazıya göre görevlendirmek zorunda olduğumuz arkadaşlarımız gidince geri kalanlarla ne yaparızı konuşuruz.

Avukata ne gerek. dava dilekçesini kendim güzelce hazırlayacam bakanlık yazılarını topluyorum. bakalım dava açmak istiyorum. köy yerinde 3-4 saat dersi olanlara yazık olacak ama yapacak bişey yok. formatörlüğün yürütmesini durdurmak lazım bi yerde ya değilse kanunsuz bi iş yapılıyor. madem ihtiyacın var formatöre git formatör fakültesi kur onu yap. dışarda formatör olmak isteyen yerimize bi sürü insan var onları alsın devlet. ben bu formatör şartlarını kabul ederek öğretmen olmadım deilmi??

geri kalanlar da artık ne konuşursunuz bilmem.

Hocam sadece sonuç hakkında değil süreciniz hakkında da bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

bende 2 dönemdir formatör olduğum okulda ocak ayı için gelen dilekçeyi imzalamayıp, ocak ayından itibaren formatör olmak istemediğimi belirttim antepTe idareme. gerekirse görevlendirme yoksa 15 saatimi okulda doldurun dedim. idarem kabul etti. zorunluluk olsa eylül ve ocak aylarında yenileme dilekçesi yazmayız hocam. hukuki ayrıntıları inceleyin.

Formatörlük görevinin kabulu zorunlu da değildir gönüllü de değildir.Çünkü ne olduğu belli değildir.Cami avlusuna bırakılıp kaçılmış bir görevdir çünkü kendileri ...

bende bu dönem formatörlük istemediğimi söyledim müdürüme.istemediğinize dair bi dilekçe yazın dedi. benden önce branşı bilgisayar olmayan bi hocamız formatörlük yapıyormuş. yine o olur herhalde.benden uzak olsunda kim olursa olsun diyorum ama malesef pratikte öyle olmuyor. hocamızın bilgisayar ile pek alakası yok. yine durmadan beni çağıracaklar. ama bu sefer kararlıyım hiçbirşeye elimi sürmeyecem. dersime girip çıkacam.:)

gulsah234' Alıntı:
bende bu dönem formatörlük istemediğimi söyledim müdürüme.istemediğinize dair bi dilekçe yazın dedi. benden önce branşı bilgisayar olmayan bi hocamız formatörlük yapıyormuş. yine o olur herhalde.benden uzak olsunda kim olursa olsun diyorum ama malesef pratikte öyle olmuyor. hocamızın bilgisayar ile pek alakası yok. yine durmadan beni çağıracaklar. ama bu sefer kararlıyım hiçbirşeye elimi sürmeyecem. dersime girip çıkacam.:)

dilekçenizi yazdıysanız bir örneğini ekler misiniz hocam?

Geri