formatörlük mü ders mi?

Kodla Büyü

hacksaydo

Aktif Üye
arkadaşlar bulunduğum ilçede (köyler dahil) tek bilgisayar öğretmeniyim. e haliyle ilçedeki kurumların hepsinin bilgisayar işleri bana kalıyo. 2 senedir formatör olmak için mücadele ettim. hatta okuluma laboratuvar bile kurdurttum.(onaylanmamasının sebebiydi).

şu anda okulumda 11 saat bilgisayar, yine okulumda 9 saat müzik, lisede 4 saat bilgisayar ve imam hatip ortaokulunda da 2 saat toplamda 26 saat ders verdiler bana. bir de sınıf rehber öğretmenliği verdiler. kulübüm de var. yani toplamda haftalık 15 saat ek ders alacağım eğer derslere girersem.

formatör olursam 18 saat. ama 8 - 5 çalışcam. yine max ders saatince derse gireceğim.

siz olsanız hangisini seçerdiniz? dersler mi formatörlük mü?

Ders ders ders tabiki ders belki formator olmasanda formator gibi davranacaklar ama yinede ders bu kadar dersi bulduktan sonra ohoooo

teşekkür ederim arkadaşım. :)

başka önerisi olan arkadaş yok mu arkadaşlar? :?

ders diyosanız :+1:
formatörlük diyosanız :-1:

eğer dersimi almazsam başkalarına verecekler. gelecek senelerde de bu sene dersime sahip çıkmadığımdan dolayı bazı sınıflarda açmayabilirler. ben öğretmen olmak için meb e girdim. tamirci olacak olsaydım gidip zamanında sanayiye girerdim! :verymad:

Derse girsende girmesende saydığın bütün işleri yapacaksın.. Bilişim derslerini al ve formatör ol bence, müziğe de sesi güzel olan birini bulurlar :D

Bu sene karar verdim yapmayacam formatörlük...

paraya ihtiyacım mı yok aslında çok var yakında kısmetse baba olacağım inşallah..

maaş karşılığım bile dolmuyor gibi ama napayım idare düşünsün mecbur ders verecekler....

Verilen hiç bir işi de yapmayacam desim dışında ... idare ile tam papaz durumdayım...

Bilmiyorum kendime mi yoksa onlara mı ceza veriyorum...

ben herzaman dersten yanayım. durumumuz çok kötü, ama formatörlüğü elimizden alıp sonra da yalvartıp yalvartıp zart diye kadro verecekler itiraz etmeye halimiz kalmıcak bile. olabildiğince dersimize sahip çıkalım diyorum....

dersler tabiki de idareyle muhattap olmaktan kat kat iyidir .cocukların gürültüsü mudurlerin afrası tafrası çekilmiyor...

arkadaşlar derslere girelimki müdürler formatörlüğe güvenmesin bu durumda dersi seçecekler eski normlarımıza kavuşacağız. formatörlük bizim norm fazlası olmamızın ana nedeni bırakın formatörlüğü derse girin yeni sistemde bilgisayar dersi seçilirse zaten 30 saate kadar ders çıkacak merak etmeyin. :+1:

Hocam ben şahsen senin durumda olsam derse girerdim. Formatörlük öyle bişey ki çok çalışırsın okulda bir düzen oluşturursun işler tıkır tıkır kendi yolunda gider. İşler kendi yolunda giderken sen ara sıra müdahale edersin ama diğer öğretmenlerin gözünde yatıyo gözükürsün. Bir de en önemlisi bu tip sıkıntıların yanında 8:00-17:00 çalışırsın. en güzeli 26-27 saat dersine gir kafan rahat etsin derim..

hocam dersleri seçin tabiki ama, şöyle de bir gerçek var.. neticede biz 'bilgisayarcıyız' herkesin gözünde..bu etiket yapışmış durumda artık, dönüş yok..
ve dersler dışında da, teknik sorunlarla -istemesek te- ilgilenmek zorunda kalabiliyoruz.. Eğer gerçekten 'hayır' demeyi biliyorsanız ve İlçe Milli Eğitim de dahil, derslerine girdiğiniz okullardaki idarecilerle ve hatta öğretmenlerle 'papaz' olmayı göze alıyorsanız, dersleri seçin derim .. :D
Çünkü, gün gelecek herkes sizi 'kötü bilgisayarcı' diye anacak, öyle anlatacak etrafa, tek bir 'hayır' cevabınızda..buna hazırım, banane diyorsanız sorun yok..mesela ben kendi ilçemde mimlendim şu an :D ama umrumda mı, tabiki hayır..

formatör olmayınca ıvır zıvır işlerden kurtulacaksanız dersi alın.. hem dersleri alıp hem az ücret alıp hemde ıvır zıvır işleri yapacaksanız formatör olun..

ya zaten biz dersimize sahip çıksaydık, şuan da niye formatör görevlendirmesi yapmıyolar ya deyip yırtınacağımız, uğraşacağımız kadar niye dersimiz azaldı, seçmeli oldu diye uğraşsaydık bu durumlarda olmazdık. ağzımıza bir parmak bal çaldılar tavolduk hemen.....

ders gibisi yok.İnşallah formatörlük bir daha istemiyorum ve herkese amele değil öğretmen olduğumu ya zorla ya güzellikle öğreteceğim...

Formatör ol nasıl olsa bir şekilde yüz bulup sana yaptırmak isteyecekler bilgisayar işlerini sen istemesene de

Geri