formatörlük yapmak zorunlu mudur? alın size çözüm

Kodla Büyü

dogan

Site Gezgini
Mesajlar
45
mrb arkadaşlar. sizde benim gibi şu sözde zorunlu formatörlükten bıkanlardan mısınız.
doğrusu ben sıkıldım formatörlükten. resmen teknik servis ve tamirci olarak görülüyoruz. bilgisayarım da sorun var diyenlerin sınıflarına gidip bakmak zorundayız. internet bağlantısı yok dendiğinde ilgilenmek zorundayız. öğretmen deseniz hiç değiliz. idareci deseniz hiç değiliz. bir ara elemanız.
önceki yıllarda 18 saat ders + nöbet + kulüp alıyordum. bu yıl ders 6 saate indirmeyi başardım. nöbetten de kurtuldum. ama hala öğretmenlerin projeksiyonum bozuk, bilgisayarım bozuk, internetim yok dediklerinde ilgilenmek zorunda olmaktan nefret ediyorum.
formatörlükten kurtulmanın yolu şudur.
ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 68 maddesi derki( http://mevzuat.meb.gov.tr/html/225_0.html )

Madde 68 — Öğretmenler, eğitim- öğretim ve yönetim görevlerinden başka bir görev alamazlar, ancak kendi okulundan başka bir okulda mülkî amirin onayıyla ek ders görev alabilirler.

formatörlük görevlerine baktığınız zaman bunun bir eğitim ve öğretim faaliyeti olmadığını çok net görülür.
ben bu maddeye dayanarak 2. dönem bu görevi yapmaya rededeceğim. bilgim ve isteğim dışında görevlendirmem yapılsa bile bu maddeye dayanarak bu görevin görev sorumluluklarını yerine getirmeyeceğim. yapılan görevlendirme hukuksuzdur ve yok niteliğindedir. gerekirse 2-3 okula bile giderim ne olcak. farklı bir ortam farklı insanlar. daha iyi olur. biraz cesaret.
 
Hocam sizinki tez aşamasında. Bu maddeye göre zorunlu görevlendirmeniz iptal edilmesi durumunda çözüm statüsüne kavuşur.(inşallah) Bu maddeye göre yapacağınız itiraz ve verilen yazılı cevabı da ilerleyen günlerde izimle paylaşırsanız seviniriz.
 
yürü be haydar, kim tutar seni :++:
şaka bi yana azimle çıktığın yolda başarılar dilerim hocam, sonuçları paylaşırsınız...
 
Geçici Süreli Olarak Görevlendirilecek Personele İlişkin Şartlar
Madde 4- Memur :
a) Görevin gerektirdiği şartlara sahip olması ve yapılacak işin mesleği ile ilgili bulunması,
b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi,
c) Çalıştığı kurumdaki kadronun 7 ve daha yukarı derecelerde olması, hallerinde geçici olarak görevlendirilebilir.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/6.html

657 S.D.M.K MADDE 102
Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/388.html

Hukukta en bilindik birşey varsa oda kanunlar anayasaya, yönetmelik ve genelgeler de kanuna aykırı olamaz. görüldüğü üzere açıkca hukuksuz bir uygulama olan formatörlük çoktan idare mahkemelerinin formatörlük kavramını yürütmeyi durdurma kararı alması lazımdı. ama kimse dur demeyince bazılarının işine geldikçe, bu ülkede herşey olur. kolay gelsin
 
arkadaşlar yazdıklarımın son derece açık net ve anlaşılır olduğunu düşünüyordum. üstelik ilgili yönetmelik maddesiyle açıkladığım halde.
soru 1) formatörlük bir eğitim ve öğretim faaliyetimidir?
cevap 1) formatörlüğün görev ve esaslarına baktığınız zaman tam bir tamircilik ve teknik servis hizmeti olduğu açıktır. çalışma saatleri.
soru 2) zorunlu formatörlük ibaresinden korkup bu yüzden kabul ettiğini söyleyen arkadaşlar soruyorum. sizi zorunlu olarak 6 saat saat derse ve koysalar ve bunun yanında saat 8-5 arası okul çaycısı olarak görevlendirseler tepkiniz ne olur.
cevap 2) herhalde cevabınız "6 saat derse girmek tamam ama biz çaycı değiliz böyle bir görevi yapmak zorunda değiliz. öğretmenin görev ve sorumlulukları arasında çaycılık yoktur" olur değil mi?
soru 3) peki yine soruyorum. öğretmenin görevleri arasında 8-5 6-15 saat derse girip okulun teknik servis elemanı gibi çalışmak var mıdır?
cevap 3) artık cevabı siz verin.
soru 4) üzülerek izliyorumki bazı arkadaşlar mahkemeden dönmesi gerekir falan demiş. ne mahkemesi arkadaşım ya. seni çaycı olarak görevlendirseler mahkemeye mi gideceksin?
cevap 4) tabiki hayır. bu görevlendirme yok hükmünde der yapmaz ve ciddiye bile almazsın. olaki sen bu saçma görevi yerine getirmediğin için sana ceza verirlerse(ki veremezler çünkü ceza verebilecekleri bir madde yok.) işte o zaman idare mahkemesine gider cezanın hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ıspatlar ve cezayi ortadan kaldırırsın. ilgili kurum amiri hakkında şikayette bulunmam halinde onlar hakkında "yönetmeliklerin kendilerine vermediği bir yetkiyi kullandıkları için ceza almalarını bile sağlayabilirsin.
biraz bilgi.... biraz da cesaret....
 
Formatörlük (kağıt üzerinde) bir eğitim-öğretim faaliyeti olduğu için söylediklerinizden hiçbir şey çıkmaz. Ancak geçici görevlendirme maddelerindeki "kendi isteğiyle" ifadesini kullarak formatörlük almamak için uğraşabilirsiniz. Bu sayede isteyen formatör olur, isteyen olmaz.
 
Geri
Üst