formatörlükten istifa...

Kodla Büyü

gelişimci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
teknik arızalardan anlamıyorum
bilgisayarların yazılımlarını kurup güzel de dersimi anlatıyorum
dyned le de kaç haftadır çocuklar çalışsın diye uğraşıyorum tek tek laptoplarına yüklüyorum
ama sırf bu teknik işlerden dolayı istifa etmeyi düşünüyorum...
bi bayan olarak sandalye tepelerinde modem kablolarıyla uğraşmak zor geliyo herkes gelip geçip bana bakarken...
.sınıfta net yok kablolarda sorun varmış baktım anlamadım yapamadım
ne yapayım yani yapamadıysam öleyim mi yaa ama ağrıma gidiyo işte hem yapamamak hem de bu senin işin hocam deyip insanların kenara çekilmesi

12 saat hocam
başka okulla uğraşmak daha zor geldi bu yüzden formatörlüğü tercih ettim
okulun pc leriyle uğraşıyorum elimden geldiğince her şeyi yapmaya çalışıyorum ama teknik kısımdan anlamıyorum işte bu yüzden de çok zorlanıyorum

Hocam ben sizin şikayet ettiğiniz konulardan değil de, şu son zamanlardaki dersin kaldırılması durumuna tepki için ikinci dönem dilekçe vermedim. İstifa etmeniz mümkün olurmu bunu buraya değil de sizden sorumlu eğitici arkadaşa sormanız daha uygun olur. Valilik olurunun iptali zordur çünkü. Keşke ikinci dönem için başvuru yapmasaydınız.

sayın hocam maaş karşılığını dolduramıyormuşsunuz. Çevre okullarda ders varsa ne ala ama yoksa malesef formatörlüğü bırakmak da ayrı bir sıkıntı. Valilik oluru görevlendirmelerdeki prosedürü eğitici arkadaşlar daha iyi bilir. ist_koord hocam var forumda umarım görür ve cevap verir.

O zaman siz işin kuralını daha kavramamışsınız. Formatörün görevi bilgisayar tamirciliği değildir. Bilgisayarların arızalarını belirler ve teknik servise gönderilmesini sağlar o kadar. Yani idareye bildirir. Arıza tespiti sadece sizin göreviniz. Alet edevatınız ve teknik bilginiz yoksa bunu zaten yapamazsınız. Yapan arkadaşlar ilgi ve alakalarından arızaları giderme yöntemini öğrendikleri için yapıyorlar. Yoksa arızayı giderme teknik servisin işi.

hocam bilmediğiniz şeye bilmiyorum diyin geçin yapmak zorunda değilsiniz hocam zaten 1000 tane iş yapsanız bi tanede makineden dolayı olmasa "bişey bilmiyosun sende" diyecekler utanmadan bosverin canınızı sıkmayın

şu ana kadar bi problem yaşamadım çok şükür hep mesafeli ve iyiydi idareyle aram ne derseler tamam diyordum ve elimden geldiğince yapmaya çalışıyordum.. lab a net gelmiyor kablolarda sıkıntı var ikinci dönemden beri birin dönem yani atamdığımdan beri de bi iki pc de vardı zaten..hocalardan biri alt sınıflardan biriyle sanırım çakışma var demişti bana..
müdürle konuştum müdür yard bakarız dedi ama hiç ilgilenmediler-okulda bikaç senedir bt öğretmeni yokmuş idare az buçuk biliyo yani..
sadece o sınıfa giden kablolar gelsin diğeğrlerini çekin gitsin dediler neyse modemi bulduk kabloları çektik yine yanı hiç değişen birşey yok
söyledim olmadı hocam diye, ben bilmiyorum dedi..ben de bazı işlerden anlayan bi öğretmen var ona sorabilirmiyiz acaba dedim yani sor da yapar mı bilmem sonuçta onun branşı depğil onun işi değil dedi zaten ben orda bittim sessizce çektim kapıyı çıktım sınıfa gelene kadar da kendimi zor tuttum zor toparladım..
birine sorabilirlermiş ama o da boş gelmez dedi-para yani-
gidip dicem hocam teknik eleman çağıralım gelsin yapsın parası neyse ben veririm diye-hiçbir şey benim tatlı canımdan daha kıymetli değil :(

Sayın hocam. Bence hiç canınızı sıkmayın.İşlerinizin hepsini bir anda yapmaya çalışmayın.Rahat rahat yapın. Eğer ki size hocam neden yavaşsınız gibi imalarda bulunurlarsa, sizde hocam benim 10 tane elim yok ya deyin. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum deyin.Zaten çalışma yönetmeliğinde sizin yapamadığınız kısımlarda idare kanalıyla veya koordinatöre bildirir metni var.Baktınız olmuyor. Hocam ben bilmiyorum dersiniz. Gelir geçer. Kimsede birşey diyemez.Bence karşınızdaki kişi istemesini bilmiyorsa, sizde cevap vermesini bilin hocam.

gelişimci' Alıntı:
teknik arızalardan anlamıyorum
bilgisayarların yazılımlarını kurup güzel de dersimi anlatıyorum
dyned le de kaç haftadır çocuklar çalışsın diye uğraşıyorum tek tek laptoplarına yüklüyorum
ama sırf bu teknik işlerden dolayı istifa etmeyi düşünüyorum...
bi bayan olarak sandalye tepelerinde modem kablolarıyla uğraşmak zor geliyo herkes gelip geçip bana bakarken...
.sınıfta net yok kablolarda sorun varmış baktım anlamadım yapamadım
ne yapayım yani yapamadıysam öleyim mi yaa ama ağrıma gidiyo işte hem yapamamak hem de bu senin işin hocam deyip insanların kenara çekilmesi

hocam bi kere kablodan anlaman gerekmiyor tamir etmen gerekmiyor vs....tek bilmen gereken şey görevin ve hakların.bunları bildiğin zaman hiç bi sorun olmaz.bizler yapıyorsak iyi niyetle yapiyoruz.anlıyoruz yada anlamıyoruz ama iyi niyetle yapiyoruz.biz teknik hizmet sınıfında değiliz.eğitim öğretim sınıfındayız tarih coğrafya matematik vs... öğretmnelri neyi ne kadar yapiyorlarsa biz de onu o kadar yapmakla görevliyiz.kablo çakmak kablo takmak bilg. açmak kart takmak sökemek değil görevimiz. sıkıntı yapmayın.relax olun.

arkadaşlar cidden merak ettiğim için soruyprum: BU FORUMDAKİLERİN GERÇEK SORUNU NEDİR? NEYİ İSTİYOR NEYİ REDDEDİYOR???
bunu sunun ıcın soluyorum, bu forumu sadece biz değil idarecilerde takip ediyor ve benden sorumlu idareci bugun bana forumu takip edip etmediğimi sordu ve ben de ettiğimi soledim...peki sen bilirsin bu forumdakiler ne istiyor, formatörlük mü?öğretmenlik mi? müdür yardımcılığı statusu mu? rehber oğretmenlik pozisyonu mu?
verebildiğim tek cevap :"onları bilmiyorum ama ben ne istediğimi biliyorum ve bu bana yetiyor" oldu...

arkadaslar şıkayet ederken kendinizi, taleplerinizi, yeterliliklerinizi bilerek şıkayet edin bence...aksı taktırde ınandırıcılıgını ve cıddıyetını kaybedıyor...

sımdı bızım talebımız nedır???bu konuda bır ortak karar belırleyın bence... ben de bır formatör bılgısayrcı olarak buna uyarım ama ıcınde tutarlılıgı olsun... gecen yıl herkes formatorlukten ıstıfa etmekten felan bahsederken bu sene formatorluk nıye bu kadar gec kaldı felan...

asıl amac ne??? ne olmak lazım??? cevaplar net olsun muhattaplar ne yapacagını bılsın bence...

Hocam olaya şu pencereden bakın
Eline malayı alıp sıva yapan yada duvar ören bir inşaat mühendisi gördünüz mü :mrgreen: ?
Mühendis projeyi çizer teknikere yada ustaya verir o da projeye uygun duvarı örer vb.
Kendinizi böyle düşünün sizin işiniz kasayı kucaklayıp sökme işi değil.Arızasını tespittir.Gerisi teknisyenin işidir.
Verin teknik servise yapsın

Hocam istifa etsende o iş dönüp dolanıp sana gelecek. En iyisimi ücretsiz yapacağına düzgünce ücretini alarak yap. Hem maaş karşılığı dolsun diye başka bir okula da gönderecekler. Oranın işleri de sana kalacak. Web sitesi, tanınmayan aygıtlar, virüsler, ağ ...

gelişimci hocam yapmayın nolur böyle..Parasını veririm falan kurban olsunlar ya..Benm de yapamadığım çok iş vae hiç te takmıyorum valla,beniik devlet teknik servis olarak yetiştirmedi öğretmen olarak yetiştirdi.Ha elimden geleni de yapmaya çalışıyorum,boş durmuyorum ama sakınn kendinizi üzmeyin nolur biz birlik olmalıyız,beraber olmalıyız ve kmsenn bizi üzmesne izin vermelyz.O lafı eden idare de düşüncesizmiş o kadar!

hocam bence istifa falan etmeyin. Kendinizi eksik ve yetersiz hissetmeyin. emin olun çevrenizdekiler sizin bildiğiniz kadarını bilmiyorlar. Zamanla yaptığınız her işten bir şeyler öğrenmeye başlayacaksınız. Olmadığı yerde gelsin teknik servis halletsin. Kendinize güvenin. Siz formatör olmasanız da insanlar size soru soracaklar, aynı duyguları yine yaşarsınız. Yaptığınız her işi başkaları için değil de kendinizi biraz daha geliştirmek için yaptığınızı düşünün. Çünkü öyle bir branşımız var ki yerimizde saymamız mümkün değil. Biz sosyal bilgiler, matematik, türkçe öğretmenleri gibi değiliz. Varsın insanlar ne düşünürse düşünsün. Biz gelişen öğretmenleriz.

Görevlendirmeyi iptal edemiyorsunuz ancak bu işleri yapmaya çalışın kendi meslek yaşantınız için. Bizlerde ünide okurken donanımla ilgili bilgimiz sınırlıydı zamanla öğrendik söke taka boza boza :) Sonuçta kimsenin size niye yapamıyorsun deme hakkı yok zaten tamir başta sizin göreviniz değil olurda birisi derse gereken cevabı verin. Ben 2. dönem formatör başvurusu yapmadım bu işlerden kurtulmak için parası çok önemli değil. Sizde durumu idareyle konuşursunuz sıkıntıya girerseniz getirirler teknik servisi yaparlar.

Bir tavsiye daha il yada ilçe formatörünüzle sık sık görüşün şikayetlerinizi rahatsızlıklarınızı anlatın her konuda. Bize en fazla yardım eden kişiler onlar. Burada daha çok gaz veren atan tutan arkadaşlarımız var genelde :)

çok teşekkürler hocalarım hepinize içimi rahatlattınız inanın...
aralıktan beri ne il formatörü diye bişey gördüm duydum burda ne de ilçe formatörü diye..
okuldakiler bile tam oalrak formatörlük ne demek onu bile bilmiyorlardı yeni yeni öğreniyorlar

hocam arkadaşlar çok güzel anlatmış bizler öğretmeniz illa herşeyi yapacağız veya bilmek zorunda değiliz. Bırak su yapılması gerekiyo tamirci çağırın de geç. Zaten elinden geleni sen yapıyorsundur daha fazlası için üzülmeye gerek yok. formatör olsan dahi bu hiç birşeyi değiştirmez .

Geri