Formatörleri bu duruma düşürenlerden hesabı ALLAH sorsun!

Kodla Büyü

e-konferans

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu belirsizlikler tüm planlarımızı altüst ediyor.

Her gün stress içinde hem yeni eğitim öğretime ve de güne başlıyoruz.

3.5 yaşında çocuğum var. Bu belirsizlik yüzüden ana okuluna bile başlatmakta sıkıntılar çekiyorum.

İstanbulda ana okulu fiyatları aylık 800 TL. Devletin ana okulları da aynı fiyata mal oluyor. 37-48 ay arası çocuklar ana okullarına gitmesi gerekiyor. Bakıcı olunca da aynı fiyatlar sözkonusu ama bakıcılarda çocuk asosyal gelişim bozukluklarıyla madur oluyor.

Formatörlük olmayınca ekders hiç yok. Norm sıkıntısı da bir başka dert.

Okul formatörlüğünün 600 TL ek ders avantajı var. Formatörlük olursak eğer ek dersi ana okuluna verebilme avantajımız oluyor.

Okul formatörlüğü olmazsa ek ders olmadığından aylık gelir 1800 maaş ve 700 kira, 800 ana okulu, 300 elektrik su telefon giderleri. mutfak ortada hiç yok.

Doğal olarak çocuğu ana okuluna vermeyip haftada 10 saat derse gidip sadece bu zamanlarda bakacak ucuz yollu bir bakıcı yada etkinlik hesabı kafada boğuşuyor.

Birde okul idaresi, ilçe çeşitli görevlerle zaman zaman eskiden formatörlük gibi kullanmaya çalıştığında çocuğumamı bakacam verdiğiniz o görevimi yapacam sıkıntısı ile karşı karşıya geliniyor.

İşin en kötü yanı ise ana okullarında kontenjanlar doluyor. etkinliğe başlıyorlar. Bizim formatörlük belli olacak mı olmayacakmı derken ya istediğimiz anaokulunda yer olmuyor yada çocuk ekimde ancak anaokuluna başlamak zorunda kalıp yaşıtlarından eksik kalıyor.

öğretmen çocuğu olarak 2. sınıf çocuk muamelesi görmek durumunda kalıyor.

şimdi formatörlük olacaksa ana okuluna verecektik ondada belirsizlik yüzünden veremiyorum.

kendim kalan zamanlarda bakacam dersem. bu kezde formatörlük geldi derler tekrar çocuğu yaşıtlarının etkinliğinden ayrı kalarak cezalandırmış olacaz.

Bu olayda MEB, Hem bizi hemde çocuklarımızı üzüyor. Her türlü stress le madur ediyor.

1 haftadır ne yapacam diye hesabı tutturmaya çalışıyorum.

En sonunda çıkamadım işin içinden hem ben hemde çocuğum bu süreçten yıpranmış çıkacağı kesin.

Bununda vebalini artık ALLAh sorsun diyrum. Çünkü bizlerin gücü buna yetmiyor.

Hocam bu sıkıntılardan kurtulmak istiyorsak öncelikle şu formatörlük saçmalığından kurtulmamız gerek. Anlıyorum sizi maddi durumunuzu ona göre ayarladınız ki herkes ına göre ayarladı ama sıkıntısız gerçek bir öğretmen olmak istiyorsak önce formatörlük saçmalığının tamamen bitmesi gerek diye düşünüyorum.

amip33' Alıntı:
Hocam bu sıkıntılardan kurtulmak istiyorsak öncelikle şu formatörlük saçmalığından kurtulmamız gerek. Anlıyorum sizi maddi durumunuzu ona göre ayarladınız ki herkes ına göre ayarladı ama sıkıntısız gerçek bir öğretmen olmak istiyorsak önce formatörlük saçmalığının tamamen bitmesi gerek diye düşünüyorum.

Formatörlük bitti diyelim, 2012-2013 öğretim yılını nasıl atlatacaz. 10 saat ders var. maaş karşılığı bile değil. Ek ders yok.

Meb ders çizelgesinide yapmış değişiklik olmasına imkan yok. Bu yüzden meb bilişimcilerin bu sorununu çözene kadar en azından förmatörlüğü kaldırmaması lazım. Çözsüz durumu öyle kaldırsın.

Yada acilen olacaksa olacak olmayacaksa olmayacak demesi lazım. BT öğretmeni olduğumuzdan zaten ne tür plan yaparsak yapalım formatörlük gelse bile zorunlu olarak geldiğinden yine tüm planları altüst edecek.

İlk mesajımda yazdığım gibi bu belirsizlik yüzünden çektiğim sıkıntıdır.

e-konferans' Alıntı:
amip33' Alıntı:

Formatörlük bitti diyelim, 2012-2013 öğretim yılını nasıl atlatacaz. 10 saat ders var. maaş karşılığı bile değil. Ek ders yok.

Meb ders çizelgesinide yapmış değişiklik olmasına imkan yok. Bu yüzden meb bilişimcilerin bu sorununu çözene kadar en azından förmatörlüğü kaldırmaması lazım. Çözsüz durumu öyle kaldırsın.

Yada acilen olacaksa olacak olmayacaksa olmayacak demesi lazım. BT öğretmeni olduğumuzdan zaten ne tür plan yaparsak yapalım formatörlük gelse bile zorunlu olarak geldiğinden yine tüm planları altüst edecek.

İlk mesajımda yazdığım gibi bu belirsizlik yüzünden çektiğim sıkıntıdır.

1 2 yıl cefa çekersin ondan sonra meb ister istemez seninde derslerini geri verir. Formatörlüğün geçici olduğunu kalkacağını kaç yıldır söylüyoruz zaten belki bu sayede yılanın sokmadığı sevgili bilişim öğretmenleride gözünü açar.

pneuma_ex' Alıntı:
1 2 yıl cefa çekersin ondan sonra meb ister istemez seninde derslerini geri verir. Formatörlüğün geçici olduğunu kalkacağını kaç yıldır söylüyoruz zaten belki bu sayede yılanın sokmadığı sevgili bilişim öğretmenleride gözünü açar.

yılanın sokmadığı bilişimci kadımı ki şu güne kadar.

formatörlük bittiyse çıkıp bir yetkili bitti desin.

o da denmiyor. Okul formatörlükleri bitti densin ki bizde planımızı yapalım.

bitti diye plan yapacaz. zorunlu diye dayatacaklar. planlar bozulacak.

iktidar belirsizlikleri nasıl devlet ekonomisini krize götürüyorsa, bu belirsizliklerde bizim aile ekonomisini krize sokuyor.

medya okuryazarlığı dersinin 2 saat olduğu ve en az bir kere okutulması zorunlu olduğunu düşünürseniz, (içeriğini bilen bilir), bizi okul müdürü yapmaları lazım, denklem basit aslında
müdür, müdür yardımcısına.
Müdür yardımcısı; öğretmenlere;
Öğretmenler; öğrencilere
herkes bilgisayar öğretmenine iş yaptırmaya çalışıyor(zorla veya zorlamaya yakın yöntemlerle), yani eko sistemin en altındayız hala :P
bir hizmetliye bile binbir dil döken idareler bize gelince "Erkek" ' leşiyor,
birşey yapıp döngüyü bozmak lazım, toplu olarak formatörlük reddi, görev tanımlarının belirlenmesi için toplu olarak başvuru...vs

haklısın be arkadaşım.hemde çok haklısın.biz aksarayda 1 temmuzdan beri formatörüz.alıyoruz ücretimizi.ama çoğu ilde beyinsizleri başa getirmişler.formatör görevlendirmeyince sanki onlara devlet madalya takacakmış gibi bir tutum içindeler.Ücreti sanki kendi ceplerinden veriyorlar.Temmuda sor bakanlığa adam gibi milli eğitim müdürüysen ona göre cevap ver öğretmene oda ona göre bütçesini ayarlasın.Biz formatörlük yapıyoruz ücretimizi alıyoruz.Yazını pkuyunca büyük bir haksızlık yapıldığı duygusuna kapıldım.Hakkınızı helal edin.İnşallah düzelir.ya bizim görevi sonlandırsınlar,ya sizede görevlendirme yapsınlar.Selamlar.

biz formatör değil iz BT öğretmeniyiz
Bizi bu hale düşüren başta meb olsada
aramızda ki formatörlük sevdalılarıda 2. sıradadır!

eemree' Alıntı:

Herkez cümrü kadar yer yakar. Bu ülkede öğretmenin değeri ne kadardır ki de BT öğretmenlerinin değeri olsun. Sevda formatörlük sevdası değil geçim sıkıntısıdır. Bu sıkıntıyıda çeken anlar. Tuzu kuru olanlar bu sıkıntıyı bilmeyenler hayal alemine dalarlar. Siz suçu BT formatörlerinde arayın. Bizi birbirimize düşürmeye çalışın. Hırsızın hiç mi suçu yok!!!

e-konferans' Alıntı:
Bu belirsizlikler tüm planlarımızı altüst ediyor.

Her gün stress içinde hem yeni eğitim öğretime ve de güne başlıyoruz.

3.5 yaşında çocuğum var. Bu belirsizlik yüzüden ana okuluna bile başlatmakta sıkıntılar çekiyorum.

İstanbulda ana okulu fiyatları aylık 800 TL. Devletin ana okulları da aynı fiyata mal oluyor. 37-48 ay arası çocuklar ana okullarına gitmesi gerekiyor. Bakıcı olunca da aynı fiyatlar sözkonusu ama bakıcılarda çocuk asosyal gelişim bozukluklarıyla madur oluyor.

Formatörlük olmayınca ekders hiç yok. Norm sıkıntısı da bir başka dert.

Okul formatörlüğünün 600 TL ek ders avantajı var. Formatörlük olursak eğer ek dersi ana okuluna verebilme avantajımız oluyor.

Okul formatörlüğü olmazsa ek ders olmadığından aylık gelir 1800 maaş ve 700 kira, 800 ana okulu, 300 elektrik su telefon giderleri. mutfak ortada hiç yok.

Doğal olarak çocuğu ana okuluna vermeyip haftada 10 saat derse gidip sadece bu zamanlarda bakacak ucuz yollu bir bakıcı yada etkinlik hesabı kafada boğuşuyor.

Birde okul idaresi, ilçe çeşitli görevlerle zaman zaman eskiden formatörlük gibi kullanmaya çalıştığında çocuğumamı bakacam verdiğiniz o görevimi yapacam sıkıntısı ile karşı karşıya geliniyor.

İşin en kötü yanı ise ana okullarında kontenjanlar doluyor. etkinliğe başlıyorlar. Bizim formatörlük belli olacak mı olmayacakmı derken ya istediğimiz anaokulunda yer olmuyor yada çocuk ekimde ancak anaokuluna başlamak zorunda kalıp yaşıtlarından eksik kalıyor.

öğretmen çocuğu olarak 2. sınıf çocuk muamelesi görmek durumunda kalıyor.

şimdi formatörlük olacaksa ana okuluna verecektik ondada belirsizlik yüzünden veremiyorum.

kendim kalan zamanlarda bakacam dersem. bu kezde formatörlük geldi derler tekrar çocuğu yaşıtlarının etkinliğinden ayrı kalarak cezalandırmış olacaz.

Bu olayda MEB, Hem bizi hemde çocuklarımızı üzüyor. Her türlü stress le madur ediyor.

1 haftadır ne yapacam diye hesabı tutturmaya çalışıyorum.

En sonunda çıkamadım işin içinden hem ben hemde çocuğum bu süreçten yıpranmış çıkacağı kesin.

Bununda vebalini artık ALLAh sorsun diyrum. Çünkü bizlerin gücü buna yetmiyor.
Bakıcı dediğinize göre eşiniz çalışıyor, para sıkıntınız olmasa gerek. (Sizin hesabınıza göre söylüyorum, eşinizin maaşını unutmuşsunuz sanırım.) Ayrıca devlet ana okullarında ayda 800 Tl almazlar yanlış bilgilendirmişler sizi. Bence formatör olmayın, öğretmen olarak az derse girin, erkenden çocuğunuzun yanına gidersiniz. Böylece stresse girmezsiniz.

by_rebel' Alıntı:
Bakıcı dediğinize göre eşiniz çalışıyor, para sıkıntınız olmasa gerek. (Sizin hesabınıza göre söylüyorum, eşinizin maaşını unutmuşsunuz sanırım.) Ayrıca devlet ana okullarında ayda 800 Tl almazlar yanlış bilgilendirmişler sizi. Bence formatör olmayın, öğretmen olarak az derse girin, erkenden çocuğunuzun yanına gidersiniz. Böylece stresse girmezsiniz.

Siz ana okulu ile ana sınıfını karıştırıyorsunuz. Çocuk gelişiminden de habersizsiniz. Ana okuluna hiç çocuk vermemişsiniz. Eşlerin parasınada göz dikildiğine göre varsın bu öğretmenler köle olsun. Bir ev bir araba sahibi dahi olmaya çalışmasınlar. Ne zenginmiş bu BT öğretmenleri ek ders hiç önemli değilmiş onlar için. Sizin ek derse ihtiyacınız yoksa öğretmenliğin verdiği ücretede ihtiyacınız yoktur. Yada hobi olarak bu işi yapıyorsunuzdur.

e-konferans' Alıntı:
eemree' Alıntı:

Herkez cümrü kadar yer yakar. Bu ülkede öğretmenin değeri ne kadardır ki de BT öğretmenlerinin değeri olsun. Sevda formatörlük sevdası değil geçim sıkıntısıdır. Bu sıkıntıyıda çeken anlar. Tuzu kuru olanlar bu sıkıntıyı bilmeyenler hayal alemine dalarlar. Siz suçu BT formatörlerinde arayın. Bizi birbirimize düşürmeye çalışın. Hırsızın hiç mi suçu yok!!!

aynı cümlelerimi okududuk.Bizi birbirimize düşürmeye çalışın derken kel alaka
bana tuzu kuru diyosanız istanbuldayım evim kira kredi borcum var bebeğimiz olucak.Daha sayıyım mı.Ama formatör olamayacğım diye ağlamıycam
uğraşıyorum başka işler kovalamaya çalışıyorum.
Hırsızın suçunu ilk cümlede yazdım asıl suçlu oda
formatör sevdalıları dersleri savunmadığı için o kıçı kırık görevlendirmeye muhtaç kalıyoruz..

eemree' Alıntı:
e-konferans' Alıntı:
eemree' Alıntı:

bana tuzu kuru diyosanız istanbuldayım evim kira kredi borcum var bebeğimiz olucak.Daha sayıyım mı.Ama formatör olamayacğım diye ağlamıycam
formatör sevdalıları dersleri savunmadığı için o kıçı kırık görevlendirmeye muhtaç kalıyoruz..

burada ders kalksın diyen formatör yok ama formatörlük kalksın diyen ve senin yaptığın gibi formatörleri suçlayan çok kişi var.formatörlük olmasaydı dersler şimdikinden farklımı oalcaktı buna gerçekten inanıyormusun

Okulların açılacağı gün büyük bir yürüyüş yapsak sendikalarıda işin içine katarak şöyle 3000-4000 kişiyle ne güzel olurdu.

ctrl+alt+delete' Alıntı:
burada ders kalksın diyen formatör yok ama formatörlük kalksın diyen ve senin yaptığın gibi formatörleri suçlayan çok kişi var.formatörlük olmasaydı dersler şimdikinden farklımı oalcaktı buna gerçekten inanıyormusun
En azından şuana kadar yaptığımız en iyi şey olan ankara eylemine
200 kişilik değilde 2000 kişi giderdik belki .Dik dururduk müdürlerin onun bunun gözünün içine bakmazdık
30dk erken çıkmak için caydanlık gibi eğilip bükülmezik.Sizin için demiyorum bunu yapan çok kişi var biliyorsunuz okuyoruz burda...
yıl olmuş 2012 hala formatörüm norm fazlası olurmuyum diyen adamlar olmazdı aramızda
uyanmış olurdu bazıları farkında olurdu tehlikenin.Buda yeterdi.

ilköğretimden ayrılalı 2 sene oldu yeteri kadar takip edememiş olabilirim, medya okuryazarlığı "seçmeli" dersinin en az bir kere okutulması gerektiğini yazan bir belge gösterir misiniz bana hocam?
patari' Alıntı:
medya okuryazarlığı dersinin 2 saat olduğu ve en az bir kere okutulması zorunlu olduğunu düşünürseniz, (içeriğini bilen bilir), bizi okul müdürü yapmaları lazım, denklem basit aslında

eemree' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:
En azından şuana kadar yaptığımız en iyi şey olan ankara eylemine
200 kişilik değilde 2000 kişi giderdik belki .Dik dururduk müdürlerin onun bunun gözünün içine bakmazdık
30dk erken çıkmak için caydanlık gibi eğilip bükülmezik.Sizin için demiyorum bunu yapan çok kişi var biliyorsunuz okuyoruz burda...
yıl olmuş 2012 hala formatörüm norm fazlası olurmuyum diyen adamlar olmazdı aramızda
uyanmış olurdu bazıları farkında olurdu tehlikenin.Buda yeterdi.

sözleşmeliyken kendimizi yırttık ders saatlari azalınca biz mesleğimizi sizde geleceğinizi kaybedeceksiniz diye o anda kadroluların umurunda değildi öyle bir hayati konuda bile destek çıkmadılar bölüm birlik olamadı şimdi mi olacak.ben tek başıma yanarken benimle olmayanlar şimdi yanarken bende fazla destek vermeyecem hep beraber yanalım

e-konferans' Alıntı:
Formatörlük olursak eğer ek dersi ana okuluna verebilme avantajımız oluyor.

.

Birincisi; biz tuzluk yada şekerlik gibi bir şey değiliz yani formatörlük olunmaz formatör öğretmen olunur. Ve bizler formatör öğretmen de değiliz BT öğretmeniyiz.
İkincisi; paraya herkesin ihtiyacı var. Hiçbir BT öğretmeninin tuzunun kuru olduğunu sanmıyorum.
Üçüncüsü; bayan BT öğretmeniyim, eşim de BT öğretmeni. Eşimle evimizi ortak geçindiriyoruz ve benim maaşımı da kullanıyoruz diye eşim benim parama göz dikmiş olmuyor. Ben bununla ancak gurur duyarım. Benim kazandığım parayı evimiz için kullanmayacaksak, her şeyi eşim halledecekse neden çalışayım? Oturur çocuğuma bakarım, böylece ana okulu, bakıcı problemi de olmaz.
Dördüncüsü; formatör öğretmen olarak 6 aylık görevlendirilmemiz hiçbir şekilde norm fazlası olmamıza etki etmiyor. Ders varsa norm var, yoksa norm yok. Kapının önünde buluyorsun kendini. Ve o 600 liraya tamah ettiğimiz sürece hiç kimse bizim durumumuzu bilemeyecek. Eşimle biz de düşünüyoruz, şubatta bebeğimiz doğacak, bin türlü ihtiyaç var. Ya formatör öğretmen görevlendirmesi olmazsa diye. Ama iyi tarafı da şu: Görevlendirildiğimiz sürece sıkıntılarımızdan haberleri olmayacak, üstü kapatılmaya devam edecek. Ve siz erkek öğretmen olarak tuzunuz kuru olabilir ama ben bayan olarak tamircilik yapmak istemiyorum!!!!Bundan utanç duyuyorum. Çünkü Eğitim Fakültesi mezunuyum, öğretmenim.
Bütün bunların sonucunda eşim formatör görevlendirmesinin olmamasına üzüldüğünde şunu söylüyorum: "Sen sakın üzülme, olmazsa da ayağımızı yorganımıza göre uzatırız. Tek maaşla idare edenler var. En azından iki maaşımız var diyorum." Bence siz de olaya biraz böyle bakın. Eşinizden de bu anlayışı bekleyin, beklemelisiniz de. Çünkü hayat müşterek.

e-konferans' Alıntı:
by_rebel' Alıntı:

Siz ana okulu ile ana sınıfını karıştırıyorsunuz. Çocuk gelişiminden de habersizsiniz. Ana okuluna hiç çocuk vermemişsiniz. Eşlerin parasınada göz dikildiğine göre varsın bu öğretmenler köle olsun. Bir ev bir araba sahibi dahi olmaya çalışmasınlar. Ne zenginmiş bu BT öğretmenleri ek ders hiç önemli değilmiş onlar için. Sizin ek derse ihtiyacınız yoksa öğretmenliğin verdiği ücretede ihtiyacınız yoktur. Yada hobi olarak bu işi yapıyorsunuzdur.
Benim biri ortaokulda 2 tane çocuğum var güzel kardeşim çocuk bakmayı, büyütmeyi bana mı öğretiyorsun. Ayrıca kim eşinin parasına göz dikmiş, bize ne eşinin parasından. Devlet ana okulu ayda 800 TL istiyor nasıl ödeyeyim demişsin, çocuk sadece senin olmadığına göre eşinin maaşını unutmuşsun demiştim ben de doğal olarak. Bizim ek derse veya maaşa ihtiyacımız olup olmadığı önemli değil konu açıp ağlayan sizsiniz. Söylediklerinizde biraz tutarlılık olsun.

eemree' Alıntı:
e-konferans' Alıntı:
eemree' Alıntı:

Başka iş kovalama konusun da devlet memurları kanunuyla imkansız haline getirilmiştir. Siz kanun dışı olarak bu işleri kovalayacaksınız. Kanun dışı yollarada başvurum demeniz ayrı konu mecburiyetten yapma durumu ayrı konudur. Tutupta yapılan bu iş tavsiye edilmemelidir. Tavsiye ediyorsanız birisi böyle bir iş yaptığında ve başı sıkıntıya erdiğinde onun o sıkıntısındaki vebalide tavsiyeniz üzerine almış sayılırsınız.

Bu tavsiyeyi meb yapsa en başta ben hiç gocunmam. Ek ders bile istemem. Dersleri az verin maaş verin kalan vakti ticaret yapayım ekonomimi büyüteyim derim.

e-konferans' Alıntı:
Başka iş kovalama konusun da devlet memurları kanunuyla imkansız haline getirilmiştir. Siz kanun dışı olarak bu işleri kovalayacaksınız. Kanun dışı yollarada başvurum demeniz ayrı konu mecburiyetten yapma durumu ayrı konudur. Tutupta yapılan bu iş tavsiye edilmemelidir. Tavsiye ediyorsanız birisi böyle bir iş yaptığında ve başı sıkıntıya erdiğinde onun o sıkıntısındaki vebalide tavsiyeniz üzerine almış sayılırsınız.
Bu tavsiyeyi meb yapsa en başta ben hiç gocunmam. Ek ders bile istemem. Dersleri az verin maaş verin kalan vakti ticaret yapayım ekonomimi büyüteyim derim.
hocam pazarda don mu satıyorum dedim.Ayrıca evimi geçindireceksem onuda yaparım seve seve.Tamam siz çalışın vebali günahı benim.
daha fazla yazma gereği görmüyorum iyi geceler

Bu kadar kişi Ek-ders istemiyoruz diyorsa MEB in öğretmenlere verdiği maaş da çok fazla.

Geçim olayını sadece boğaz olarak görüp, çocuk yetiştirme dersi verip çağdaş eğitimden bir haber olan BT cilere çağdaş eğitim önderliği olan öğretmenlik görevide büyük beden geliyor.

Sonuç olarak Siz birbirinizle uğraşın. Başkada bir uğraşınız olmasın.

Diyecek söz bulamıyorum. Sizlerinde seviyesine düşmek istemiyorum. O seviye sizi zaten yer bitirir.

BT öğretmenide önce kendiyle barışsın sonra diğer BT öğretmenliği yapan arkadaşlarıyla.

Sözün bittiği yere geldim. Size laf yetmez.

anaokulları heleki devletin ise asla o para olamaz. kreştir sizin söylediğinizi.. kreşler pahalı ama ana okulları şuan konyada 200 tl aylık.. ben özel bir anaokuluna vereceğim 3500 toplamda ama gidip bir pazarlık yapacağım..

hocam bazı yıllar böyle sıkıntılı olabilir. sabırlı olun. eşinizde çalışıyor sanırım. çocuk büyüyünceye kadar para biriktirmek zor olacak. daha tasarruflu harcama yapın. eşinizin maaşını kira ve çocuğun eğitimi ve yol ve faturalara sayın sizin maaşınızıda harcayın.. zor günler sanırım ama iyi yanından bakarak canınızı fazla sıkmayın.. zaman herşeyi düzeltir..

e-konferans' Alıntı:
Anlaşılan BT öğretmenlerinin aldıkları para da haram.

Bu kadar kişi Ek-ders istemiyoruz diyorsa MEB in öğretmenlere verdiği maaş da çok fazla.

Geçim olayını sadece boğaz olarak görüp, çocuk yetiştirme dersi verip çağdaş eğitimden bir haber olan BT cilere çağdaş eğitim önderliği olan öğretmenlik görevide büyük beden geliyor.

Bu konuyu anlamayıp olumsuz cevap verenlerin BT Öğretmenliği ile ya hiç alakası yok yada çürük elma görevini üslenerek sepete saldırmaktır.

Diyecek söz bulamıyorum. Sizlerinde seviyesine düşmek istemiyorum. Düştüğünüz seviye sizi zaten yer bitirir.

Önce kendinizle barışın sonra insanlıkla. BT öğretmenide önce kendiyle barışsın sonra diğer BT öğretmenliği yapan arkadaşlarıyla.

:puhaha: Çağdaş eğitimden bahsedip sırf ek ders için tamirciliğe özenen sizin dersi savunan BT öğretmenlerine çürük elma demeniz çok komik. Bizler eğitimciysek sadece kendi çocuklarımızı düşünmemeliyiz, siz çağdaş eğitimi sadece çocuğunuzu anaokuluna göndermek olarak anlamışsınız. BT öğretmeni olarak ders anlatmayı, öğrencilerle iç içe olmayı istemek mi yoksa ek ders için tamirciliğin yolunu gözlemek mi çağdaş eğitim? Sizin gibi 600 liranın peşinden koşmadığımız için mi seviyesiz oluyoruz? Seviyemiz burda düşmüyor, seviyemiz diğer öğretmenler çayını içerken, biz pislik içindeki kablolarla uğraşırken düşüyor ve 600 lira kurtarmıyor o seviyeyi.

iyi oldu hepimize. Ben formatör değilim bu arada öğretmenim.

mutlak_adeger' Alıntı:
e-konferans' Alıntı:
Anlaşılan BT öğretmenlerinin aldıkları para da haram.

Bu konuyu anlamayıp olumsuz cevap verenlerin BT Öğretmenliği ile ya hiç alakası yok yada çürük elma görevini üslenerek sepete saldırmaktır.

Diyecek söz bulamıyorum. Sizlerinde seviyesine düşmek istemiyorum. Düştüğünüz seviye sizi zaten yer bitirir.

Önce kendinizle barışın sonra insanlıkla. BT öğretmenide önce kendiyle barışsın sonra diğer BT öğretmenliği yapan arkadaşlarıyla.

:puhaha: Çağdaş eğitimden bahsedip sırf ek ders için tamirciliğe özenen sizin dersi savunan BT öğretmenlerine çürük elma demeniz çok komik. Bizler eğitimciysek sadece kendi çocuklarımızı düşünmemeliyiz, siz çağdaş eğitimi sadece çocuğunuzu anaokuluna göndermek olarak anlamışsınız. BT öğretmeni olarak ders anlatmayı, öğrencilerle iç içe olmayı istemek mi yoksa ek ders için tamirciliğin yolunu gözlemek mi çağdaş eğitim? Sizin gibi 600 liranın peşinden koşmadığımız için mi seviyesiz oluyoruz? Seviyemiz burda düşmüyor, seviyemiz diğer öğretmenler çayını içerken, biz pislik içindeki kablolarla uğraşırken düşüyor ve 600 lira kurtarmıyor o seviyeyi.

formatör değilken bir arıza olduğunda ne yapıyorsun.formatör olmayanlarda hemen hemen aynı işi yapıyor bu kadar uzatmaya gereksiz mesajlar atmaya ne gerek var

tayinci42' Alıntı:
anaokulları heleki devletin ise asla o para olamaz. kreştir sizin söylediğinizi.. kreşler pahalı ama ana okulları şuan konyada 200 tl aylık.. ben özel bir anaokuluna vereceğim 3500 toplamda ama gidip bir pazarlık yapacağım..

hocam bazı yıllar böyle sıkıntılı olabilir. sabırlı olun. eşinizde çalışıyor sanırım. çocuk büyüyünceye kadar para biriktirmek zor olacak. daha tasarruflu harcama yapın. eşinizin maaşını kira ve çocuğun eğitimi ve yol ve faturalara sayın sizin maaşınızıda harcayın.. zor günler sanırım ama iyi yanından bakarak canınızı fazla sıkmayın.. zaman herşeyi düzeltir..

Burası istanbul devletin ana okulları 450 tl + 90 dışarıdan öğretmen parası + 150 servis + gezisiydi onuydu bunuydu bağışıydı 800 e çıkıyor.

Şimdi diyecek arakadaşlar tayin döneminde güney doğu anadolu açıktı ailenide al git orada ucuzdur. İşte bu sebepten söz söylenmez kim ne derse haktır.

Benimde sözüm bitmiştir. Mevla ne ederse güzel eyler.

Geri