format çok uzun sürüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan haydar01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

haydar01

Site Gezgini
arkadaşlar bilgisayara format atmak istiyorum.uncuk format çok uzun sürüyor.
yardımlarınızı bekliyorum

Gülü seven dikenine katlanır hocam :D bence formatla urasma ghost veya Acronis True Image kullan

bilgisayarınızın işlemci, ram ve harddisk özellikleri neler ?
biçimlendirdiğiniz sürücü kaç GB, hızlı biçimlendir me mi, normal biçimlendirme mi yapıyorsunuz ?
bu işlemler ne kadar süre alıyor ?

işlemcinin soğutucusu kirlenmiş, tozlanmış olabilir. zamanında başıma gelmişti. soğutucunun kanallarını, altını, üstünü, fan ile soğutucu arasını temizlerseiz faydası olabilir.

Biosta yalnışıklıkla donanım hızının düşmesine sebep olan bir ayar yapmış olabilirsiniz. Öncelikle burda ayarları varsayılan yapın.
HDD sata özelliğini destekliyorsa bunu IDE yapmış olabilirsin. Eğer HDD IDE ise HDD Slave bağlamış olabilirsin bunu master yapmalısın. Jamper ayarlarından master ve slave değiştirebilirsin.
Eğer CD veya DVD okuyucunuz eskiyse bunların okuma hızlarıda düşük olabilir.
Tabiki sistemin ısınması performansın düşmesine neden olur.
:)

benim laptopda da aynı sorun olmaya başladı. 4 saate win xp yükledim. makine 5 yıllık ama özellikleri o kadar da kötü değil.hp marka. 1 gb ram, 1.6 centrino işlemci. 2 ay öncesine kadar yarım saatte format bitiyordu. ayrıca çoğu zaman açılışta bios ekranında donup kalıyor. elektrikten çektikten sonra en az 2-3 saat sonra açılma şansı olabiliyor. ısınma problemi olmaya başladı.ısınmadandır dedim. altına fan aldım. çok ısınmıyor ama yavaşlık devam ediyor. formatın da yavaşlaması beni şaşırttı. önerisi olan var mı?

hasari' Alıntı:
Biosta yalnışıklıkla donanım hızının düşmesine sebep olan bir ayar yapmış olabilirsiniz. Öncelikle burda ayarları varsayılan yapın.
HDD sata özelliğini destekliyorsa bunu IDE yapmış olabilirsin. Eğer HDD IDE ise HDD Slave bağlamış olabilirsin bunu master yapmalısın. Jamper ayarlarından master ve slave değiştirebilirsin.
Eğer CD veya DVD okuyucunuz eskiyse bunların okuma hızlarıda düşük olabilir.
Tabiki sistemin ısınması performansın düşmesine neden olur.
:)

Geri