format atamıyorum:(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sdh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sdh

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar öğretmenler odasındaki bilgisayara format atmak istiyorum ama CD2den ön yükleme için tuşa basın ekranı geliyor ben de basıyorumbi tuşa sonra eski windows açılıyr,kurulum devam etmiyor. Neden olabilir?
(bi kaç tane sistem CD si kullandım yani CD problemi değil gibi)

bende de aynı sorun var. boot ayarını yapmama rağmen format başlamıyor. klavye sağlam olmasına rağmen format sırasında çalışmıyor

cd sürücünüz , açılış cdsini okuyamıyor olabilir. Başka bir cd ile tekrar deneyiniz :idea:

Bazı BİOSlar boot menü değiştirilip kaydedilince kurulum ekranında klavye çalışmıyor bu sebeple BİOSu varsayılan yapın daha sonra klavyeden boot kısayol tuşunu kullanarak boot menüsünden CD-RW seçin ve formata başlayın.
Klavyeniz USB ise BİOStan açılışta USBlerin çalışmasının sağlayayın yada başka PS/2 girişli bir klavye kullanarak format atın.

USB girişli kalvyeden olmaz yapamazsınız

önce klavye değiştirin PCI olsun

sonra olmazsa CD

olmazas son seçenek CD sürücü

ama USB klavye olmaz

1-USB neden olmaz
2-PCI klavye PCI x16 mı olsun X4 mü olsun
3-ne alakası var volkan

USB klavye ile de format atılabilir ancak BIOS'tan USB lagancy ya da benzeri bir ayarı Enable yapmanız gerekiyor. Bu ayar Disable iken USB klavye POST işleminde çalışırken, BOOT işlemi bölümünde klavyenin çalışmamasına neden oluyor. Belki sizdeki BIOS'da bu ayar Disable olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam Integrated Perinciples ya da Advanced BIOS Setup bölümü altında olması lazım.
PCI klavye yoktur, PS/2 klavye vardır.

Geri