format atamıyorum

Kodla Büyü

shemonster

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayar açılırken window yuklenirken aniden güç kesiliyo kapanıyordu ve format atılmıyordu format atarkende güç kesilip kapanıyordu. powerı degiştirdim. şimdi kapanmıyor ama format atarket hata veriyor. c ye xp kurmak için entere basın kısmına kadar geliyorum entere basıyorum ve şu hata çıkıyor:
"kur bölümü biçimlendiremedi. disk hasarlı olabilir. sürücünün açık ve bilgisayara dogru şekilde baglı olduguna emin olun ek bilgi için bilgisayar el kitabına bakın windows xp için farklı bir bölüm seçmelisiniz devam etmek için entere basın" entere bastırgımda d sürücü kalıyor ona da sistem kurulmuyor zaten. hardiski deiştirdim yine aynı hatayı aldım. bu sorunla karşılaşan varsa yardım lütfen :(

diskte sektör sıkıntısı yada başka bir arıza olabilir.tüm partisyonları silip yeniden bir tek partisyon oluşturup deneyin.
Ayrıca D ye sistem kurulabilir.Ama eğer D genişletilmiş bölüm ise ayrıca birincil bir bölümünde olması gerekir.

bu konuda paragon bootable cd kullanabilirsin. c yi yada tüm diski tam format atman gerekecektir. diskin mbrsinde yarım kalan format işlemlerinden kaynaklı sorun var (update mbr) işlemi ni uygulaman gerekebilir. yada disk ciddi hasar gördü bad sektorler olustu bu durumda LLF (Low Level Format) gerekebilir.
Kolay gelsin.

sitelerdeyim' Alıntı:
biosta boot sector virus warning vs. tarzında bir seçenek varsa onu disable yapmayı deneyin.
bu seçenek boot sector virüslerinin boot sectorü değiştirmesini engellemek için bulunurdu, dos ortamından format atmak isteyince onay isterdi, format komutu değil fotrmat komutunu kesip, bios onay isterdi, onaya göre format komutu devam ederdi veya boot sectorü değiştiremezdi, genelde eski sistemlerde bulunuyor ama, buna baktınız mı? Belki de bu seçenek yüzünden boot sectorun değişmesi engelleniyor, gerçi yine de sorması lazım ama bir ihtimal işte

Geri