format atamıyorum:(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan şeffaf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

şeffaf

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar şu an bir pc ye format atmaya çalışıyorum.Durum şu:
pc formattan önce açılırken "F1 to resume" uyarısı geliyordu. F1 e basınca da windows Xp ekranı geliyor Hoşgeldiniz ekranı gelmeden resetleniyrdu. Format atayım dedim ama format sırasında da önyükleme filan tamamlanıyor. 39 dakikalık kısımda da biraz ilerledikten sonra kendini resetliyor ve "kur yeniden başlatılıyor" yazısı geliyor tekrar 39 dakikalık kurulum ekranı kısır döngüsüne giriyor...sorun nedir sizce

cd den kaynaklanıyor olabilir, ya da işlemci ısınıyordur iç parçaları kontrol edin. farklı bir cd ile yeniden deneyin. kolay gelsin

aynı sorunla ilgili bende yazmıstım ama öneriler bir çözüm getiremedi bana malesef:( aynı şekilde 2 pc var ve hep 39 dakikada kalıyor. aynı cd ile aynı özellıklteki baska pclere attım sorun yok ama , sorun nerde onu da çözemedım:(

bu sorun genelde ısınmadan kaynaklanır. kasayı açıp pc yi çalıştırın. işlemci fanı ve diğer fanların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

kasayı açtım, fanlar çalışıyor ram leri çıkarıp bekletip taktım şimdilik sorunsuz formatı tamamladım ve sistem açıldı. İnşallah böylle devam eder. İlgilenen herkese teşekkür ederim..

hocam bios tan harddisk ayarlarına bak. bazen sata ayarlarından bunu yapıyor. sata ayarını değiştir com... yazan olacaktı şimdi ne yazdığı aklıma gelmedi ama ahci olmayacak.

Geri