format atamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tuetje
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tuetje

Aktif Üye
cdden önyüklemeyi başlatıyorum fakat windows dosyaları yükleniyor kısmona gelince %0 diyor ve ilerlemiyor.başka cd ile denedim aynı hep.bilgisayar öyle kaldı yardım???

Hocam aynı şey benim başıma gelmişti. 64 bitlik işletim sistemi yerine 32 bitlik kurmaya çalışıyormuşum. Bu yüzden olabilir mi acaba?

1.yöntem önce güvenlik kartlarını çıkarın.

2. dvd rom bozuksa başka bir dvd writer takın.

3. halen olmuyorsa elinizdeki windows cdsini değiştirin

4. kablo bağlantılarını ve pc iç temizliğine dikkat edin.

5. yine de olmuyor sa bilgisayarda donanımsal bir arıza olabilir. bilgisayarın hardiskini aynı tipteki başka bilgisayara takın orada format atın.

6. bunlara rağmen olmuyorsa RAM yetersiz gelebilir. çalışan başka bilgisayardan çalışan RAM ekleyerek RAM takviyesi yapın.

7. hazır tasarlanmış xp ve windows 7 cdlerinde sıkıntı olabilir. içeriği fazla oynanmamış. sat sürücüleri olan sata destekli xpsp3 veya windows 7 kullanın..

8. tüm bunları yapmanıza rağmen olmuyorsa kafayı yemek üzereyseniz. son tavsiye olarak CDden çalışan xp ile çalıştırmayı deneyin.. hiren boot cdlerin yeni versiyonlarında cdden çalışan winxp bulunmakta.

9. hiç biri işe yaramıyorsa pencereyi açın. aşağı atmadan önce besmele çekin. ve aşağıda kimseolmadığından emin olun.

olası sebepler
1- optik sürücü
2-Cd yada DVD medya
3-HDD
4-RAM

sürücü ve medyadan eminseniz, hirensteki disk regenerator ile bad sector taraması yapın sonra yine hirensteki disk director ile bütün partisyonları silin ve win kurulumu için tek bir part oluşturup , NTFS formatlayıp çıkın.
Xp cd si ile sistemi boot edin kurulum konsolu gelince daha önce oluşturduğunuz partisyon üzerinde Dosya Sistemini Olduğu Gibi Bırak seçeneğini seçin ve devam edin.
Tabi bu işlem HDD de tarama sonunda bir sorun yoksa yapılacak şeyler bad sector onarılamıyorsa yapacak bişey yok diski değiştirmek gerek.
Eğer diskte sorun yok ama yine yüklemede takılırsa başka bir RAM deneyin.
Yine olmazsa yukardaki 9. madde yi uygulayın.

sinaaat' Alıntı:
olası sebepler
1- optik sürücü
2-Cd yada DVD medya
3-HDD
4-RAM

sürücü ve medyadan eminseniz, hirensteki disk regenerator ile bad sector taraması yapın sonra yine hirensteki disk director ile bütün partisyonları silin ve win kurulumu için tek bir part oluşturup , NTFS formatlayıp çıkın.
Xp cd si ile sistemi boot edin kurulum konsolu gelince daha önce oluşturduğunuz partisyon üzerinde Dosya Sistemini Olduğu Gibi Bırak seçeneğini seçin ve devam edin.
Tabi bu işlem HDD de tarama sonunda bir sorun yoksa yapılacak şeyler bad sector onarılamıyorsa yapacak bişey yok diski değiştirmek gerek.
Eğer diskte sorun yok ama yine yüklemede takılırsa başka bir RAM deneyin.
Yine olmazsa yukardaki 9. madde yi uygulayın.

hdd işlemleri teknik servislerde yapılıyor diye yazmamıştım.. açıklama çok iyi oldu..

yine de düzelmez ise hdd markasına uygun olan yazılımı internetten bulabilirsiniz..
LOWEL FORMAT yada diğer ismiyle fabrika formatı uygulayabilirsiniz...

10. madde : HDDlerin ucuzladığı günümüzde yenisi ile değiştirilir. :idea:

Geri