Format atamıyorummm kurulum cd si ile

Kodla Büyü

vikvik

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulda eski bir bilgisayar var müdürün.ona virüs girmiş.format atalım dedi tamam dedim.
xp cdsini sürdüm (daha önce bu cd ile format attım) del tuşuna bastım bios ayarlarına baktım zaten 1.device cdrom 2.device hdd0 bu şekildeydi.f10 ile kaydettim eski windows açıldı normalde yeniden başlatıp "CD' den önyükleme için bir tuşa basın…" böyle bir yazı gelmeliydi.bu yazı gelmiyor napmalıyım?

farklı bi cd srücü ile format atmayı deneyin hocam benim de başıma böle bişi geldi 2 tane cd sürücü değiştirdim üçüncü ile format atabildim. işin ilginç tarafı format atamadığım cd sürücü windows ortamında çalışıyo :shock:

buna benzer benimde başıma gelmişti.hdd yi başka bilgisayara 2.disk olarak takıp biçimlendirdim sorun kalmadı

forumu biraz okudum da "cd sağlam olsa bile bootable olarak kopyalanmadığı için sorunlar çıkartıyor"olabilir.ben nasıl bootable olarak kurulum cd si hazırlayabilirim.
ayrıca sabit disk bulunamadı hatası vermiyor.
bios ayarları 1.device cd rom hersey normal ama bilgisayar açılıyor format atamıyorum.
birde bios pilini çıkarıp tekrar takın denmiş nasıl çıkarıcamı bilmiyorum.

evdeki bilgisayarda cd yi deneyim dedim baktım bios ayarlarında 3üde cdrom gözüküyor.okuldada 3ünü cdrom yapsam denesemmi?bide bios ayarlarına girmeden direk önyükleme başlaması için hangi tuşa basmam gerek?

Hocam eger makinada guvenlik karti varsa sizin biosta yaptiginiz boot priorty i gecersiz sayar. Mesela rapid plextorlarda yalnızca hddden baslat diye bir secenek var, bu isaretliyse bootu ayarlasanizda makina hdd den acilir, once onu degistirmeniz gerekiyor! (tabiki bu dedigim makina da guvenlik karti var ve aktif ise)

vikvik' Alıntı:
evdeki bilgisayarda cd yi deneyim dedim baktım bios ayarlarında 3üde cdrom gözüküyor.okuldada 3ünü cdrom yapsam denesemmi?bide bios ayarlarına girmeden direk önyükleme başlaması için hangi tuşa basmam gerek?

Hocam boot seçeneği anakart göre değişiklik gösterebilir ama genelde F8 veya F10 oluyor.
Yalnız cd rom sürücünüzün kablosunu değiştirmeyi deneyin. çünkü Cd ile daha önce format attığınızı belirtmişsiniz. Bootable olmasa daha önce de atamazdınız.
Bios a gelince Boot order da cd rom seçeneğini birinci olarak ayarlayabilirsiniz ama ana sistem menüsünde HDD marka modelini ve Cd rom marka modelini görebiliyormusunuz.

Bence cd rom sürücü kablonuzu değiştirin ve hdd den ayrı secondary olarak takın. Bazen Master/ slave jumperlarından da problem yapabilir.

format atmaya çalıştığınız cd kopya (örneğin eskimiş olduğunu düşündüğünüz bir cd yi kopyala yapıştır yöntemiyle bilgisayara kopyalamış ve onu yeni bir cd ye yazdırdıysanız) ise önyükleme için bir tuşa basınız iletisini alamazsınız. Bu yüzden asıl çalışan cd nin image'ını alıp yeni cd ye yazdırmanız gerekli.

lemonar' Alıntı:
format atmaya çalıştığınız cd kopya (örneğin eskimiş olduğunu düşündüğünüz bir cd yi kopyala yapıştır yöntemiyle bilgisayara kopyalamış ve onu yeni bir cd ye yazdırdıysanız) ise önyükleme için bir tuşa basınız iletisini alamazsınız. Bu yüzden asıl çalışan cd nin image'ını alıp yeni cd ye yazdırmanız gerekli.

Hocam arkadaşımız kullandığı CD ile daha önce format atmış. Ama söylediğinize katılıyorum kopyala yapıştır yerine image alıp öyle cd kopya yapmalı.

İyi çalışmalar

hocam bence sorun mrmaxi hocamın dediği gibi büyük ihtimalle master slave ayarlarından kaynaklanıyor jumperlara bakın doğru değilse değiştirin

Geri