format atarken şifre istiyor??

Kodla Büyü

hatshepsutpoca

Aktif Üye
arkadaşlar bugün labdaki bilgisayarlara format atmak istedim ancak windowsu cd den başlattığımda benden şifre istedi. şifreyi de bilmiyorum. Nasıl yapabilirim??
bu arada bilgisayarlarda iki oturum var öğrenci ve admin.adminin şifresii de bilmediğim için sadece örğenciden açtırıyorum.o şifreyle aynı olabilir mi?

bilgisayar açıkken mi cd koyarak formata başladınız? boot ayarı ile cd'yi first sürücü yapıp, açılışta boot etmelisiniz. eğer açılışta boot yaptı iseniz ve şifre istiyorsa, bios pilini çıkarın.

Eğer BIOS / Setup'a Giriş Şifrenizi Unuttuysanız!..

Şifre unutmak her bilgisayar kullanıcısının karşılaştığı sorunlardan biridir. BIOS şifrenizi unuttuysanız bu size aslında pek de pahalıya patlamaz. Bu durumda yapmanız gereken "Bios320.exe" adlı bir programa ihtiyacınız var. Bu program freeware olduğu için internetden indirebilirsiniz. Programı indirebileceğiniz adres:
http://www.11a.nu/FILES/!BIOS/SCR/DOS/u ... IOS320.EXE
bu adresten programı bilgisayarınıza indirin. Programı indirme işleminden sonra onu sabitdiskinizin "C:/" dizinine kaydedin. Program yalnızca MS-DOS altında çalışıyor. Bilgisayarınızı MS-DOS kipinde çalıştırın. Komut işlemine "bios320" komutuyla çağırıyorsunuz. Giriş ekranında yanıp sönen imleci önce "Crackers" alanına doğru ve sonrasında ikinci sütuna ulaşmak için sağa doğru haraket ettirin. Burada BIOS üretici adını seçin ve onaylamak için enter tuşuna basın. Şimdi bir alt menüye ulaşacaksınız. Burada " ***** Supervisior / System password" menüsüne ulaşmak için "1" numaralı seçeneğini girin. yeniden "1" in üzerine bastırın böylece şifreyi çözmek için en efektif yöntemi seçmiş olursunuz. size özgün şifre olmaksızın BIOS'a erişmek olanağı sağlayan bir sayı dizisi içeren yeşil bir satır belirecektir. Bu sayı dizinini not edin. Programı iki kez "Escape/Esc" tuşuna basmak koşuluyla terk edin. Yeniden MS-DOS komutuna ulaştığımızda, bilgisayarınızı yeniden başlatın. ↓ ↓ ↓

Eski BIOS Şifrtenizi Yenisiyle Değiştirmek

Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra BIOS'a girin. Şimdi şifreyi girmeniz istenecek bunu için şifre bloğunu etkinleştirmek için. "Numlock" tuşuna basınç Daha önce not etmiş olduğumuz sayı dizinini girin, ve sonra enter tuşu ile onaylayın. Şimdi iki seçenek arasında seçim yapabilirsiniz. İlki eski şifreyi pasifleştirmek. İkincisi ise yeni bir şifre tanımlamak. Bizim önerimiz yeni bir şifredir, geri kalan seçenekleri devam ettirerek şifreyi yenileyin. Bitti...

kolay gelsin.

tmm hocam deneyeceğim yarın saolun.bir de bilgisayarlarda iki oturmu var öğrenci ve admin.adminin de şifresi var onu da bilmiyorum.o şifreyle de bir alaksı var mıdır?

Geri