format atarken C ve D'ye değer vermek?

Kodla Büyü

korsanuye

Üye
merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı şimdi pc ye format atarken c ve d yi siliyorum ve tekrar yeniden kuruyoruz kurarken C'ye kaç gb veriyoruz D'ye kaç gb veriyoruz benim hardisk 250 gb ve ben 2 sinin ortasını yakalamak istiyorum bunu nasıl yaparım

karşına 244140 mb lık veya 244132 mb lık bir alan çıkacaktır...
c yi oluşturuken birinci örneğe göre tamyarısı olan 122070 mb ikinciye göre 122066 mb olarak yazabilirsin....

hocam bunun resimli anlatımı varm..hdd yi format enasında 2 ye hatta 3e bölme işlmi nasıl olur diye....hasari hocam sen sen el atsan olur aslında

Hocam şurda ingilizce similatörü var yeterli gelmese başka anlatımlar ekleriz.

korsanuye' Alıntı:
şunu bana deyin c ye nekadar vereceğim d'ye nekadar vereceğim
Hocam endişe etmeyin bukadar HDD ikiye bölüp yükleyin daha sonrada bölüm yaratma imkanına sahipsiniz. Ama ben genede deyineyim
wswswq hocamın dediği gibi;
Birinci bölümü C: yaratırken 122070 sayısını girin
İkinci bölüm D: yaratırken kalan değer otomotik hesaplanıp gösterilecektir onada tamam deyin. Arada çok küçük farklar olabilir MB sayılarında okadarda önemsemeyin.
Sonra dosya sistemi olarak NTFS seçip kuruluma geçin(zamanınız varsa normal olanı Eğer zamanınız kısıtlıysa çabuk olanı seçin).Bukadar hadi kolay gelsin.

arkdaşım snin ihtiyacın ne ise ona göre böl... eğer 10 tane dvd oyun yükleyeceksin ortalama 60 gb tutar..windows xp ise 1 vista ise daha fazla kullanman gereken standart programlar için 5 gb ayır...ne etti..66 gb dolayısıyla 120 gb rahatlıkla yeter....yani kullanacağın diskin yarısı devamlı boş kalmalı...performans için gerekli bu yüzden ihtiyacın olan alana karar ver iki katı alan olcak şekilde hdd i böl.

Bence windows kullancağınız alanı fazla tutmayın burda işletim sistemi olacağı için parçalanmalar vs çok oluyor. Mesela ben birçok kez D: E: F: bölmülerini virüs taramasından bile geçirmem neden biliyorum bu alanlar temiz ama C: yi taratırım ben buraya 20 GB oluşturmuşum taraması da kolay oluyor. Birde disk birleştirmeyi düşünün bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Özet olarak bence C: nin boyutunu az tutun.

hasari hocam yanılıyorsun...oyun kurulu bölümün çok olması gerekir....eğer c ye değilde d ye kuracaksa oyunlarını o başka...........

Hocam biliyorum. Günümüzdeki oyunlar baya bir yüksek boyutta farkındayım (Bende bir oyun severim). Hocamız kaç tane oyun kurucak aynı anda eğer dediğin gibi 10 tene oyun kurmaya çalışırsa ortala oyun boyutu 6 GB olursa ne yapar 60 GB eder. Ama bana kalırsa oyunu oynar sonrada kaldırır. Bukadar oyunnu aynı anda yükleyip ne yapccak genede kişisel tercihi ben oyunu yüklerim bitirir kaldırırım. Birdaha o oyunun yüzüne bakmam. Şuna eminim önceki mesajında yazdıklarıma sende katılıyorsun.
Bence windows kullancağınız alanı fazla tutmayın burda işletim sistemi olacağı için parçalanmalar vs çok oluyor. Mesela ben birçok kez D: E: F: bölmülerini virüs taramasından bile geçirmem neden biliyorum bu alanlar temiz ama C: yi taratırım ben buraya 20 GB oluşturmuşum taraması da kolay oluyor. Birde disk birleştirmeyi düşünün bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Özet olarak bence C: nin boyutunu az tutun.

bence c 50-60 gb yeter. çoğunluğu arşivini oluşturacak d alsın derim ben. mesela benim 30-50 yaptım. eğer çok fazla oyun program felan kuruyosan c sürücünü o kadar arttırabilirsin. bu arada e-f-g... ye hiç gerek yok bence...

Benim bölüm sayım gruplama için iyi olur hocam. Birde farklı işletyim sistemleri yüklemek için Bu arada bölümlerden biri görünmüyor ordada pardus varda :D

bence gerek yok o kadar bölüme. eğerki linuxla uğraşacaksan 15-20 gb lık bir tane bölüm olsun ama sadece windows takılıyosan d yeterli. çünkü daha hızlı oluyor bilgisayar. bir d deki dosya klasör her neyse e ye f ye kopyalama taşıma yaparken 10 saat bekliyosun. d sürücüsü olsun içinde kategoriler yaparsın. oyunlarım belgelerim müzklerim filimlermi gibi.
bir 80gb harddiskim var windows kurdum ve bir de 500gb harddiskim var tek parça kullanıyorum hiç bölmedim...

Bende ikitane HDD var biri 160 GB dieğri 250 GB ilki 2 bölüm, ikincisi 4 bölüm. Sanuşta dosya taşıma olayı E: den F: ye taşırsan tabiki bir ağırlık olur. Ama zaten dosya taşımaya pek ihtiyaç duymuyorsunki. Aslında bunu pek tartışmayada gerek yok nasıl rahat ediliyorsa öyle yapılmalı değil mi? :D

Pardus için 30 Gb ayırmışlığım var. Bende 3 işletim sistemi(vista,XP,pardus) kurulu olduğundan, ben HDD çok bölümlü yapmayı tercih ediyorum. Zamanında çok dosya formatladımda :D

Geri