format atarken harddisk bulunamadı diyor bios ayarı farklı

Kodla Büyü

nazli179

Aktif Üye
arkadaşlar eski bir fujitsu bilgisayara format atcam cdsi kayıp xp sp3 lede denesem kurulum ekranında harddisk bulunamadı diyor.. birçok forum sitesinden araştırdım ama yazılanlar bana uymuyor.. disket sürücü olmadığı için ve bios ayarları çok değişik olduğu için..başına bu sorun gelip çözen varmı?? bilgisayar bu arada açılmıyor mavi ekran hatsı verip hep yeniden başlatıyor..

eski derken ne kadar eski bir fujistsu.....sata desteği varsa bilgisayarın sata destekli bir xp cd si işinizi görür.

nazli179' Alıntı:
sata destekli xp cd si nasıl temin edebilirim.2 tane cd ile denedim olmadı..6 yıllık filan laptop

Yeni bir cd yakarak temin edebilirsiniz. Google da aratsanız nasıl hazırlanacağı hakkında bilgi çok.. Örnek "http://www.ogren.tv/windowsxp/sp3-ve-sata-suruculu-windows-xp-cdsi-hazirlamak.html"

Bios ta Sata özelliğini Enable yapmanız gerekiyor ki harddiski görsün. Bios varsayılana döndüğünde disable yapabiliyor çünkü. Bios un karışık olduğunu yazmışsınız artık Sata ifadesini görene kadar kurcalayın derim.Şimdi tam terimi hatırlamıyorum.

Bioc'tan olabileceği gibi, sata sürücülerini windows kurulum cd'sinin tanımamasından da olur. Bunun için kuruluma geçmeden önce 3. parti aygıt sürücüsü yüklemek için F6'ya basın der windows kur size.

Disket sürücünüz olmadığı için şöyle bir yol izleyeceksiniz.

Anakartın sata sürücülerini bulun, bir flash belleğe kaydedin.

Windows kurulumu başlatın, ilk restarttan sonra açılırken bilgisayarı hiren's boot cd ile boot edin, İnşallah hiren's boot cd içinde kullanacağımız yazılımda sizin sürücüler vardır

File managers'dan volcov commander'ı seçin, NFTS sürücülerle ilgili sorulara evet deyin,

Şimdi volcov commander'dan kurulum yapacağınız sürücüyü bulun

d:
e:
deneyin

windows directorysi altında OEMDIR diye bir directory olacak

oemdir, windows kurun, siz f6'ya bastığınızda yükleyeceğiniz 3. parti aygıt sürücülerine ait dosyaları kaydettiği yerdir

Flash bellekte bu aygıt sürücüsüne ait dosyaları volcov commander ile bu klasöre atın

Eğer şanslıysanız hiren's boot cd son sürümlerinde MİNİXP vardır ve sizin anakartı tanır, volcov commander ile uğraşmadan windows ortamında dediğim dosyları oemdir klasörüne atarsınız

veya bir live win7 cd'si gibi birşey de olabilir

kurulumu başlatın
ilk restart'ta veya hdd'yi görmedi ya(siz restart edin) hirens boot cd, MiniXP veya Live Win7 gibi bir cd ile ondan önce siz boot edip :) gerekli sürücü dosyalarını oemdir klasörüne atın.

Hocam forumda paylaşılmış XP.iso dosyaları var onların sata driverları eklenmiş. 200-300 mb civarında. Onlardan indirip deneyebilirsiniz.

hocam benzer bir sorunla karşılaştım bios ve farklı cd ile ilgli denemelerden sonra en sonunda aynı IDE kablosuna cdrom ve hardiski bağladım sorun çözüldü. kolay gelsin

Geri