FORMAT ATARKEN NTDRL EKSİK UYARISI ALIYORUM

Kodla Büyü

piadora

Aktif Üye
MERHABA ARKADAŞLAR,
BEN FORMAT ATMAYA ÇALIŞIRKEN DAHA BAŞINDA NTDRL EKSİK UYARISI ALIYORUM VE FORMATI BAŞLATAMIYORUM.BİLGİSAYAR DA AÇILMIYOR.DAHA ÖNCE BÖYLE BİR PROBLEMLE KARŞILAŞAN OLDU MU ACABA? NE YAPABİLİRİM?

ben daha önce ndtldr dosyasını yanlışlıkla silindiğinden dolayı işletim sistemi açılmadığında aldım.Bunu da yeni bir windows kurulum cd si ile başlangıç yapıp repair kısmında iki tane dosyayı root(c:) ye kopyalayarak halletmiştim.
Ama format atarken böyle bir sorunla karşılaşmaman gerekir bence cd den açılış yapamıyordur sen harddiskteki uyarıyı alıyorsundur.

Cd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı çıkıyor ,basıyorum sonra ntdrl eksik uyarısı alıyorum ama.Cd den açılış yapıyor yani.

alperre' Alıntı:
ben daha önce ndtldr dosyasını yanlışlıkla silindiğinden dolayı işletim sistemi açılmadığında aldım.Bunu da yeni bir windows kurulum cd si ile başlangıç yapıp repair kısmında iki tane dosyayı root(c:) ye kopyalayarak halletmiştim.
Ama format atarken böyle bir sorunla karşılaşmaman gerekir bence cd den açılış yapamıyordur sen harddiskteki uyarıyı alıyorsundur.
:+1:
kesinlikle doğru cmos dan optical drive ı primary olarak set ederseniz ve boot esnasında hdd açılmadan önce optical drive dan boot ederseniz bu hatayı görmezsiniz. bazı mainboard larda F8 yada F9 tuşu ile cmos a girmeye gerek kalmadan boot ayarını değiştirebiliyor bilginize

piadora' Alıntı:
Cd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı çıkıyor ,basıyorum sonra ntdrl eksik uyarısı alıyorum ama.Cd den açılış yapıyor yani.
aynı anda yazmışız :) o zaman diski ya başka bir makinaya bağlayarak yada boot cd lerle (hiren')s tamamen formatlayın sonrasında kuruluma başlayın

hocam cd den boot ederse ntdrl hatası gelmez. büyük ihtimal alperre arkadaşın dediği gibi ya klavyeniz o esnada basmıyor ve CD den boot etmiyor, yada açılış cd nizde sıkıntı var yine HDD den boot etmeye çalışıyor makine.

hocam bende de aynı sorun oldu..üstelik te aynı cd den aynı marka ve modeldeki başka pc lere sorunsuz format attım öncesinde..ne yaptıysam üstesinden gelemedim..ben de mecburen başka bir cd den yükledim windows u..ama bu defa da bunu etkinleştiremiyorum..çünkü cd vestel promega kurulum cd si, kasa ise dell dimension:) başka cd deneyin derim hocam..en iyi bu şekilde anlayabilrsiniz sorunun ne olduğunu..

Hocam cd den boot etmeye başladıktan sonra bu hata gelmez.Yani cd niz bootlu olarak açılıyorsa kurulum başlıyorsa başka hatalar gelebillir ama bu hata gelmez.Yani sizin cd niz boot etmiyor demektir.Ya o anda klavyede sıkıntı var yada cdniz boot yapmıyor.Başka bir cd ile denemkte fayda var bence.

Daha önce ben de böyle bir sorunla karşılaşmıştım. Cd-rom sürücüyü değiştirerek format atabildim, sorunum çözüldü.

başka bir cd ile klavyeyi değiştirerek tekrar format atmayı deneyeyim bakayım o zaman.teşekkür ederim arkadaşlar....

Hocam sata driverli format cd ile atmanız gerekir. Ben öyle çözmüştüm...

satalı değilse bile format ekranı gelir, ileri aşamada harrdisk bulunamıyor hatası verir. sorun ya cd boot ayarında 1. değil, ya kullanılan cd veya sürücü bozuk yada usb klavye var ve bios ayarlarında usb keyboard disable.

share_' Alıntı:
satalı değilse bile format ekranı gelir, ileri aşamada harrdisk bulunamıyor hatası verir. sorun ya cd boot ayarında 1. değil, ya kullanılan cd veya sürücü bozuk yada usb klavye var ve bios ayarlarında usb keyboard disable.

klavye usb benim evt ne yapmam gerekiyor ki bu durumda.

bilgisayarmax' Alıntı:
share_' Alıntı:

klavye usb benim evt ne yapmam gerekiyor ki bu durumda.
hocam biosta usb keyboard kısmını disable yerine enable yapman gerekiyor yoksa açılışta usb klavyeyi tanımıyor

aynı hatayı geçen gün aldım pardus ile açtım bilgisayarı c dizinine kıpyaladım ntrld dosyasını birde system32 ye tamamdır.

Geri