format atmada sıkıntı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilbil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar bugün yeni atandığım okulun bilgisayarlarından ikine format atamadım bana bu konuda bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. sorunum şunlar:
1-bilgisayara Windows cd sini takıp yeniden başlatınca boot cd/ DVD deyip "cd den ön yükleme yapmak için tuşa basın" yazısı bir türlü gelmiyor, boot sıralamasında cd 1. sırada fakat bi türlü cd den okumuyor windowsu...
2- bilgisayara ilk format atarken harddisk bölümlemeye kadar geldim fakat klavye f klavye olduğu için görmedi ve bende yeniden başlattım başlattıktan sonra da cd den ön yükleme geçmeden hemen kapanmaya başladı bu sorun birkaç kez devam etti..

şimdi bu sorunlarla nasıl başa çıkacağım, yardımcı olursanız sevinirim..

cd sürücüsünü kontrol edin.
farklı bir format cd si ile deneyin.
birden fazla cd rom varsa birini geçici olarak devre dışı bırakın diğerini birincil olarak gösterin o şekilde deneyin...

2- klavye f klavye olduğu için görmedi derken anlayamadım, harflerin yeri farklıdır sadece onların yerini q dan bakıp yine aynı şekilde harddiski düzenleyebilirsiniz.

hocam klavye f klavye olduğundan görmemezlik etmemiştir o.
klavye usb ise bios ayarlarından "USB Keyboard Support" kısmı vardır onu bulup enable yapman lazım. default değerlerde o değer disable.

hocam öyle yapıyordum zaten ama q klavye taktım p/2 girişli onuda görmedi f klavye usb girişliydi onu görüyordu ama part bölümle yerinde her ikisini de görmedi yeniden başlattım bu seferde cd den ön yükleme yapmak için tuşa basın yazı gelmeden hemen kapanmaya başladı neden kaynaklandığını anlamadım msı anakart ama bios için şuna tıklayın da demiyor anlamadım..

joomlaci' Alıntı:
hocam klavye f klavye olduğundan görmemezlik etmemiştir o.
klavye usb ise bios ayarlarından "USB Keyboard Support" kısmı vardır onu bulup enable yapman lazım. default değerlerde o değer disable.

internette araştırırken; sizin dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum.. ama ondan önce hocam kasada bazı kablolar çıkmıştı onları taktım Windows normal açıldı sonra format atayım dedim böyle oldu sanki kısa devre yapıyor gibi...

hocam bence taktığın o kabloları çıkar çünkü bazı kablolar boşta duruyo kasa içerisinde. belki farklı biyere takmışınızdır. sıkıntı olabilir sonra aman ha...

hocam cd romun ide kablosunu çıkarıp atmışlar hdd nin kablosu eksikti buldum anakarta bağlantısını yaptım zaten öncesinde bilgisayar hiç açılmıyordu onları takınca normal şekilde açıldı hocam bende formatımı atayım dedim ilk atarken sorun yoktu klavyeyi görmedi bende reset atıp yeniden kurayım dedim sonra kısa devre yapar gibi kapanıp durdu... olan bu...

yapılan bağlantılar normal bağlantılar. ben kasa içerisindeki bazı ince kabloları(usb ye gidenler gibi vs) anladım.
bir de şunu yap hocam:
kasayı kapat elektrik bağlantısını tamamen kes bios pilini çıkart power düğmesine birkaç defa bas çek. bios pilini tak çalıştır. inşallah olur. denemek lazım.

2. bilgisayarın bios ayarını load optimized default yaptım yine de format atarken başlıyor ama kendiliğinden kapanıyor.. fan da mı sorun var?

ayrıca bir türlü klavyeyi okumuyor bölümleri silme işlemine gelince klavye çalışmıyor...

Geri